Kui sihtmärk leiti visuaalselt, siis mina väidan, et nupule vajutas inimene, kes eriti lennukeid ei tunne (mis pole armee PVO meeste kohta usutav), nimelt on 10 km kõrguselt, kui lennuk on palja silmaga näha, B777 ja Il-76 eristatavad. Minu maakodust läheb üks idasuunaline koridor üle ja mõnikord õhtuti olen lõbustanud end aiatoolis pikutades lennukite vaatamisega. Kui 10 km kõrgusel oli tol päeval mingi külm õhuvool, siis on eriti lihtne, kuna Il-76 jätab maha neli inversioonijälge, aga Boeing 777 kaks. Sest mina suudan seda teha ilma mingi PVO väljaõppeta ja selle juraka optilise kaamerata (kujutan ette, et sellel on päris kõva zoom), mis Buki raketimasinal peal on.Tõenäoliselt keegi tegi kokkulepitud signaali, ja vaatleja omakorda andis meeskonnale märgi. Selline lennuk marsruut sealt-sinna, näidake nüüd kelle oma õhuruum tegelikult on, et kelle armust siin lendate. Kurss sama, märk käes, "käsk-soovitus" olemas, navodka lennuväljalt et tõesti Ukr il-76 tulemas, no ja nii ta maha võetigi.
Mis Ukrainas toimub? vol.2
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Visuaalselt tuvastamise raadius on väga väike. Pakuks, et ca. 5km. Kõrguse suhtes - paremate silmadega inimindiviidid vaatavad maa pealt, mis lennuk lendab aga BUK-i laskeulatuse piiril on võimatu midagi näha. Isegi binokliga.Kapten Trumm kirjutas:Kui sihtmärk leiti visuaalselt, siis mina väidan, et nupule vajutas inimene, kes eriti lennukeid ei tunne (mis pole armee PVO meeste kohta usutav), nimelt on 10 km kõrguselt, kui lennuk on palja silmaga näha, B777 ja Il-76 eristatavad. Minu maakodust läheb üks idasuunaline koridor üle ja mõnikord õhtuti olen lõbustanud end aiatoolis pikutades lennukite vaatamisega. Kui 10 km kõrgusel oli tol päeval mingi külm õhuvool, siis on eriti lihtne, kuna Il-76 jätab maha neli inversioonijälge, aga Boeing 777 kaks. Sest mina suudan seda teha ilma mingi PVO väljaõppeta ja selle juraka optilise kaamerata (kujutan ette, et sellel on päris kõva zoom), mis Buki raketimasinal peal on.Tõenäoliselt keegi tegi kokkulepitud signaali, ja vaatleja omakorda andis meeskonnale märgi. Selline lennuk marsruut sealt-sinna, näidake nüüd kelle oma õhuruum tegelikult on, et kelle armust siin lendate. Kurss sama, märk käes, "käsk-soovitus" olemas, navodka lennuväljalt et tõesti Ukr il-76 tulemas, no ja nii ta maha võetigi.
mis IL-76..? sepakad ju kilkasid vahetult peale Boeingu allalaskmist Ukraina AN-26 allalaskmisest?
Üls lõbusam foto.

Kui meenutada seda tuntud kõneklippi, siis lennuk ei olnud korralikult vaadeldav. Linnuke lendab teie poole. Mis on - ei näe täpselt, pilved - umbes nii oli. Igaüks võib selle välja otsida ja uuesti kuulata. Midagi nad vist nägid, aga päris selge ei olnud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Buki raketimasina peal on ju päris vinge telekaamera. Analoogse suurusega jurakas oli ka omal ajal F-14 nina all ja sellega väideti, et suudeti avastada ja klassifitseerida vastase lennukeid pilvede või taeva taustal 40-50 km kaugusel. See Buki oma võib üsna samas augus näitajatega olla (tundub, et näitajaid siiani netis ei vedele).Visuaalselt tuvastamise raadius on väga väike. Pakuks, et ca. 5km. Kõrguse suhtes - paremate silmadega inimindiviidid vaatavad maa pealt, mis lennuk lendab aga BUK-i laskeulatuse piiril on võimatu midagi näha. Isegi binokliga.
Seepärast ma soovitangi nende kõikjale jõudvate GRU ohvitseride teooriate juurde tutvuda rohkem vaenlase tehnika materiaalosaga, mõistmaks, mida saab teha ja mida mitte. Tulistada alla teadaolevas asukohas olev otse lendav reisilennuk taolises kõrguses on jõukohale 1-2 õppinud mehele ja ühele raketimasinale. Kui lennuki suund on enamvähem teada, siis ülejäänu teeb jua masin ja meeskond ise. Kui sinna oleks tulnud Vene poolelt "radaripilt" (mida siin kangesti sepakate ÕT edu aluseks peeti), siis vaevalt et oleks sellist johmakat ka üldse juhtunud, sest "suure pildi" teadmisel polnuks raske ajada otsad kokku ja saada aru, et sama lennuk oli juba 400 km vuranud samal kursil ega tulnudki UKR lennuväljalt. Taoline andmevahetus on vene üksustes juba ammuilma olemas. Venelaste reaktsioonist oli näha, et vahejuhtum oli Kremlile selgelt ebamugav ja keeras venelaste vastu riike (nt Holland), kes seni olid asja leigelt võtnud. On lihtsalt veits kahtlane, et venelased nii lollid on. See kõik viib mõttele, et küllab oli tegemist kas sepakate või nende "nõuandjate" pardaki või isetegevusega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Eks see tava lennuliikluse marsuut üle tegeliku sõjapiirkonna paras debiilsus ole.
Viimase Euroopas toimunud sõja järel suletud õhuruum tehti alles nüüd lahti.
http://www.reuters.com/article/2014/04/ ... AV20140404
Viimase Euroopas toimunud sõja järel suletud õhuruum tehti alles nüüd lahti.
http://www.reuters.com/article/2014/04/ ... AV20140404
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Eilsetes uudistes öeldi, et sepakatel õnnestus alla tulistada UAF MiG-29.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Uk ... in_Ukraine
Nimekiri teeb Gruusia õhutõrjele juba silmi ette (kui maapinnal vallutatud-hävitatud välja võtta)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Uk ... in_Ukraine
Nimekiri teeb Gruusia õhutõrjele juba silmi ette (kui maapinnal vallutatud-hävitatud välja võtta)

Viimati muutis Kapten Trumm, 18 Aug, 2014 12:58, muudetud 1 kord kokku.
Olen seda foorumit pikalt jälginud. Natuke häirib see liigne laialivalgumine. Antud juhul see lõpetamata Buki saaga. Kõik mis eelpool kirjutatud, on muidugi tore. Kuid kõikide nende asjadega, silmaga vaatlus, tehnik jne., on üks aga. Mitu tegelikult. Vaja on teadmisi, oskusi ja kogemust. Siis saame soovitud tulemuse. Võiks leppida, et me ei mõtle välja, mis neil puudu jäi.antud hetkel jäi.
Kogu teema lõpuks, kas keegi oskab näiteks öelda, kui keeruline või lihtne on näiteks kasvoi selle ninaga märki tabada? Ise arvan et mina ei oskaks.
Kogu teema lõpuks, kas keegi oskab näiteks öelda, kui keeruline või lihtne on näiteks kasvoi selle ninaga märki tabada? Ise arvan et mina ei oskaks.
Atmosfääri vastu ei saa: pilvest ei näe isegi parima telekaameraga läbi ning tegelikult piisaks ehk pärastlõunasest leitsakustki, et terendused ja virvendused lennuki tuvastamise võimatuks teeks.Kapten Trumm kirjutas:
Buki raketimasina peal on ju päris vinge telekaamera. Analoogse suurusega jurakas oli ka omal ajal F-14 nina all ja sellega väideti, et suudeti avastada ja klassifitseerida vastase lennukeid pilvede või taeva taustal 40-50 km kaugusel. See Buki oma võib üsna samas augus näitajatega olla (tundub, et näitajaid siiani netis ei vedele).
Info levikuga on venelastel see asi, et nad võivad teada mis õhus toimub, ja püüda ka edastada, aga lahingutegevuses juhtub alati mingit ootamatut sitta, ning kas ei jõua info õigel ajal õigesse kohta (BUKini) või jõuab valesse kohta (mõni bojevik lobiseb välja, mida poleks pidanud).
Ühesõnaga, ega selle infovaldamise põhjal nüüd küll ainult kindaks teha ei saa, lasid pärdikud või vene sõjaväelased, mõlemal on suurteks perssekeeramisteks kapasiteet täiesti olemas.
Teisel teemal, lkf rolantsik, kusagil veebis liikus pilt trajektoorist, mida mööda üks Euroopast Aasiasse liikuv lennuk peaks lendama kui vältida sõjapiirkondi. Marsruut käis suht üle Aafrika. See jääb kahjuks väga valesse suunda.
Loen mina Gordonist, et Ukraina piirivalvurid jm. tegelased ei saa ikka veel konvoid üle piiri lasta, sest lasti kohta ei ole esitada mingeid dokumente venkudel. Muidugi ei ole - tera siit, teine sealt, kiirustades pealegi. Nagunii ei ole venelastel kalduvust korralikku paberimajandust pidada. Pakun, et see konvoi seisab seal veel kaua, kuni venelased ise selgitavad, mida nad sinna peale ikkagi panid või ei pannud ja selle ka kirjalikult vormistavad.
NONA käsitlemine on harjutamise asi (nagu iga sõjatehnika). Tabamistäpsus sõltub tulejuhist, meeskonnast ja laskemoona tüübist.toomasv kirjutas:Olen seda foorumit pikalt jälginud. Natuke häirib see liigne laialivalgumine. Antud juhul see lõpetamata Buki saaga. Kõik mis eelpool kirjutatud, on muidugi tore. Kuid kõikide nende asjadega, silmaga vaatlus, tehnik jne., on üks aga. Mitu tegelikult. Vaja on teadmisi, oskusi ja kogemust. Siis saame soovitud tulemuse. Võiks leppida, et me ei mõtle välja, mis neil puudu jäi.antud hetkel jäi.
Asi, millest vähem räägitakse, on see, et temast saab lasta ka KITOLOV-2 tüüpi TT-rakette, mille laskekaugus on max 9km ja tabamistäpsus 80-90%.
Kui seppadel on masinad, küll siis ka sobiv moon tilgub ...
(võib-olla sellepärast ongi ukrainlaste soomukite kaotused nii suured?)

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Kitolovi vastu peaks kirralik laserisegaja + smokescreen aitama.mart2 kirjutas:NONA käsitlemine on harjutamise asi (nagu iga sõjatehnika). Tabamistäpsus sõltub tulejuhist, meeskonnast ja laskemoona tüübist.toomasv kirjutas:Olen seda foorumit pikalt jälginud. Natuke häirib see liigne laialivalgumine. Antud juhul see lõpetamata Buki saaga. Kõik mis eelpool kirjutatud, on muidugi tore. Kuid kõikide nende asjadega, silmaga vaatlus, tehnik jne., on üks aga. Mitu tegelikult. Vaja on teadmisi, oskusi ja kogemust. Siis saame soovitud tulemuse. Võiks leppida, et me ei mõtle välja, mis neil puudu jäi.antud hetkel jäi.
Asi, millest vähem räägitakse, on see, et temast saab lasta ka KITOLOV-2 tüüpi TT-rakette, mille laskekaugus on max 9km ja tabamistäpsus 80-90%.
Õige, kuid see eeldab, et seadmed on masinatel peal (piltidel paljudel puudu) ja neid rakendatakse. Samas suits raskendab ka omade vaatlust. Kui kombineerida (nagu peab) eri laskekaugustega vahendid ühte varitsuse tulealasse, siis ega palju ei sega ...Kilo Tango kirjutas:Kitolovi vastu peaks kirralik laserisegaja + smokescreen aitama.mart2 kirjutas:NONA käsitlemine on harjutamise asi (nagu iga sõjatehnika). Tabamistäpsus sõltub tulejuhist, meeskonnast ja laskemoona tüübist.toomasv kirjutas:Olen seda foorumit pikalt jälginud. Natuke häirib see liigne laialivalgumine. Antud juhul see lõpetamata Buki saaga. Kõik mis eelpool kirjutatud, on muidugi tore. Kuid kõikide nende asjadega, silmaga vaatlus, tehnik jne., on üks aga. Mitu tegelikult. Vaja on teadmisi, oskusi ja kogemust. Siis saame soovitud tulemuse. Võiks leppida, et me ei mõtle välja, mis neil puudu jäi.antud hetkel jäi.
Pole vist vaja edasi arutada, soovijatel on mõteteks ja järeldusteks küllaga alust ning viib edasise jutu teemast kaugemale. See oli minu uitmõte ja kui moded soovivad, siis võib selle liigutada Ukraina kogemuste juurde.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist