Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
romps
Liige
Kontakt:

Re: Relvaeksam

Postitus Postitas romps »

Uskumatu kuidas see Makarov mulle ikka üle jõu käib.....

Käisin eile Tondil tund aega laskmas ja lasin 50 pauku läbi. Sai natukene laskeasendit muudetud ja asi hakkas nagu paremuse poole minema.
Täna laskekatsel käes värin sees ning 1 suutsin märklehe alla vasakusse nurka surada.
Järgmiseks nädalaks uus aeg kirjas. 3 on ju kohtu seadus :D, siis aegub ka teooria tulemus.
Ohjaaa......
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Vabandust et vahele segan. Teab keegi öelda, milliseid märkelehti relvaeksamil kasutatakse, st. kui suur on see ring, kuhu peab sisse laskma?
Tänan...
romps
Liige
Kontakt:

(7) Märkleht on määratletud katse sooritajale järgmiste oluliste parameetritega:
– «musta» (ringid 7–10) – läbimõõt 200 mm;
– märklehe ringide üldläbimõõt (ringid 1–10) – 500 mm.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

SigaElmar kirjutas:No tänaseks päevaks võiks ka muljetada relvaeksamist Tartus.
Kas keegi võiks kommenteerida olustikku ja relvaeksamit ka Tallinnas ?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
MAZ
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MAZ »

Kui keeruline on üldse hetkel enesekaitseks relvaluba saada? Peab olema miski dokumenteeritud põhjendus? Või piisab märkida lihtsalt vara ja ensekaitse?
[b]7.62x54r.net[/b]
cedric
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cedric »

Walter2 kirjutas:
Kui sul on teooria selge, Makarovi hingeeluga oled tuttav ja hirmsasti sellise eksamiasja peale sabinasse ei satu, siis on olustik nagu iga teise asjaajamise puhul. Kui üks neist tingimustest pole täidetud, siis on olustik palju huvitavam.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

MAZ kirjutas:Kui keeruline on üldse hetkel enesekaitseks relvaluba saada? Peab olema miski dokumenteeritud põhjendus? Või piisab märkida lihtsalt vara ja ensekaitse?
Ei pea midagi põhjendama. Minu käest küll küsiti nii jutujätkuks rohkem, et mis varandused mul korteris on, mida vintraudse relvaga kaitsma peab. Vastasin, et ju siis on 8)
MAZ
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MAZ »

Ma saan põhjenduseks tuua,et elan talus aga ok,see on juba nagu aru saan vormistamise küsimus.

Kas asjade kulgu mõjutab ka see,et oled sõjaväes käinud või ei? Varasemal ajal oli see nõutav ning kui ma ei eksi peab ka psühiaatri juurest tõendi võtma,et sinu vaimne tervis ikka korras on.
[b]7.62x54r.net[/b]
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Seaduses on niipalju, et kui oled karistatud ajateenistusest kõrvalehoidmise eest, siis relvaluba ei anta. Tänapäeval on nagunii pooled noored tervislikel põhjustel ajateenistuseks kõlbmatud :wall:

Kõigepealt helista perearstile ja ütle, et soovid relvaloa tervisetõendit. Tema otsustab su psühhiaatri juurde mineku, aga enamasti ikka saadetakse.
MAZ
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MAZ »

Eks ma uurin asja, viin end ka seadusandlusega kurssi. Otseselt midagi takistuseks mul olla ei tohiks. Ei sõjaväe ega karistusregistri poolelt. Plaan 2015.a asjaga tõsiselt tegeleda, selleks aastaks on mul koolitustele ja riigilõivudeks mõeldud raha juba otsas(kuid sihipäraselt ära kasutatud).
[b]7.62x54r.net[/b]
romps
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas:
2x Tallinnas püstoli laskekatset käinud tegemas.

Üldiselt vist eksamid teisipäeviti. Vähemalt mina 2x korda teisipäeval käinud.

Igastahes kui aeg on kell 14:00, siis lendad mingi 5-10 minutit sinna varem kohale.
Võtad otse diivanil mugava koha sisse ning siis viisaka hilinemisega umbes 14:05 saabub ametnik, kes kutsub relvaeksamile.
Rahvas näitab isikut tõendavat dokumenti ning suunatakse keldrisse õppeklassi.
Kes teooriat tegema, need siis istuvad laua äärde kohe maha ja kes otse(kehtiv teooria eksam olemas) laskekatsele seisavad klassi tagaotsas seina ääres rivis(taga otsas on uks lasketiiru).
Siis Härra politseikapten Vambo Oolberg räägib 10 minutit umbes eksami korraldusest(valikvastused, 10-st peab 8 õige olema, kui läheb märge valesse ruutu, laskekatsel 3-st tarvis 2 või 3 lasta, lasud peavad ringidesse minema, jne).

Teooria omad otsivad jälle oma dokumendid välja ja viskavad laua nurga peale. 2 ametniku jääb siis teooria inimestega tegema(jagavad pastapliiatseid, teste eesti ja vene keeles, kontrollivad 10-15 minuti jooksul teooria ära). Samal ajal on klassi taga otsas elav järjekord laskekatsele.
Kui sinu töö parandatud, öeldakse tulemus. Kui OK, siis seisad laskekatse järjekorda. Kui ei läbinud, uurid oma tööd ja saad järgmiseks nädalaks uue teooria aja panna.

Laskekatsele tiiru liigutakse siis ühe kaupa. Seal ootab ees ametnik ja Härra Oolberg. Annad oma dokumendi, paned väljastatava laskemoona kohta allkirja.
Paberimajandus ok, siis relvakäsitsemise juurde.
Oskan ainult püstoli kohta edasi rääkida.
Antakse korraldus, et tee relv ohutuks ja räägi mis sa teed.
Võtad siis relva kätte, räägid et alati tuleks relva käsitseda nagu see oleks laetud bla bla.
Salv alt ära, kaitseriiv maha, kontrollid padrunipesa ja teed kontrolllasu ohutus suunas, kaitseriiv peale ja relv lauale tagasi(nii, et kaitseriiv näha oleks).
Järgmiseks küsitakse relvaosasid: kirp, sihik, kaitseriiv, kelk, kukk, käepide.(relva lahti lammutama ei pea).
Kui need ok, siis antakse korraldus salv 3 padruniga laadida ja öeldakse, et sihtima peaks musta alla(ideaalse päästmise korral siis).
Kaitseprillid ja kõrvaklapid pähe. Järgmine korraldus, et salv kinnitada ja tuld.
Lased oma lasud ära, salv alt ära, kontrollid relva, kontrolllask, kaitseriiv peale ja relv lauale.
Märkleht sõidab siis sinuni ja näidakse siis sinu tulemust. Siit maalt ma edasi pole pääsenud. Oskused vajavad veel lihvimist, sellest ka ilmselt ka korralik pinge ning käsi ei ole väga kindel :)
Igastahes tasuks oma lasud rahulikult teha, aega on. Kui käsib värisema hakkab, lased relva alla, puhkad kätt ja proovid uuesti. Umbes lasku pole mõtet, siis võib kindlasti järgmine nädal uuesti tulla.

Kui ei saanud piisavalt pihta, saad järgmiseks korraks uue aja panna.

Amentikud on viisakad, mingid üleolevat suhtumist ei ole märganud.

Sai vist enam-vähem asi kirja.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Tänan! Makarovi hingeelu suurt huvi ei paku - plaan siledaraudse luba tegema minna, selle laskekatse on vist väiksekaliibrilise spordikaga 3-st 3 või pistetakse pump pihku?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
romps
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas:Tänan! Makarovi hingeelu suurt huvi ei paku - plaan siledaraudse luba tegema minna, selle laskekatse on vist väiksekaliibrilise spordikaga 3-st 3 või pistetakse pump pihku?
Püssi kohta oleks endalgi huvi, et millisest täpsemalt laskmine toimub. Saaks interneti abiga relva üle vaadata :lol:
Mõtlesin, et kui ma juba seal neid rahaliselt toetamas käin, siis tuleks ehk püssi laskekatse ka ära teha.
cedric
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cedric »

romps kirjutas:
Walter2 kirjutas:Tänan! Makarovi hingeelu suurt huvi ei paku - plaan siledaraudse luba tegema minna, selle laskekatse on vist väiksekaliibrilise spordikaga 3-st 3 või pistetakse pump pihku?
Püssi kohta oleks endalgi huvi, et millisest täpsemalt laskmine toimub. Saaks interneti abiga relva üle vaadata :lol:
Mõtlesin, et kui ma juba seal neid rahaliselt toetamas käin, siis tuleks ehk püssi laskekatse ka ära teha.
Laskmiskatse on vana vene spordika Toz-iga, täiesti tavaline poltlukk sportpüss, midagi keerulist seal pole. Küll aga ma olen kõigile, kes relvaluba tegemas käivad soovitanud, kui juba seal majas käimine on, siis ära teha kõik laskmiskatsed. Ise olen käinud kolm kord laskmas, eri relvaliike ja mõttetu ajakulu.
SigaElmar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas SigaElmar »

romps kirjutas:
Kui ei läbinud, uurid oma tööd ja saad järgmiseks nädalaks uue teooria aja panna.
[/quote]

Ohoo, Tallinnas saab järeleksameid juba järgmine nädal teha?? Tartus ootad uut korda ikka 2 kuud!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist