Kaitseliit - oleksoloogia

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: Kaitseliit - oleksoloogia

Postitus Postitas Some »

Mercurius kirjutas:Kui tõsisemalt, siis, kuna meil siin Eestis on igas teises majapidamises wifi ruuter, siis võib täitsa vabalt kasutada sellist mobiilset 2G/3G/4G wifi ruuterit:

https://www.emt.ee/sisu/-/pood/mobiilne ... awei_b593s

Katkematu side SIM sisse (või 3 SIM kaarti, või 3 erinevat ruuterit igas erineva operaatori SIM)
http://www.riks.ee/560.html

Kui tsentraalne internet ära kaob, siis on olemas ka programme (lauaarvutile, nutitelefonile), millega saab suhelda (kõne, video) ka lokaalse võrgu piires ilma internetita.

Tee siis vahet, kes selle ühe SIMi ja wifi taga istub: maapataljoni staap või kohalik Jura, kes facebooki "kohaliku hunta käsilaste" kohta infot laeb. :lol:

Praktilises elus on sellise purgi Wifi leviulatus paarkümmend meetrit, võib sideprobleemide puhul kõvema jutuga asendada ;) Või mõtled sellist varianti kui 3G ja mobiilside lubatud on?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minuarust on meil selline asi nagu decoy teema, mis on teenimatult varju jäänud.
See pole ainult täispuhutavad tankid või raketimasinad, vaid ka eetrisse tulevad butafooriad.
Raadiojaama valmistamisega, mis etendab pataljoni raadiojaama eetris, saab vast iga raadioringi õpilane hakkama.
Energiatarve on tehnika arenedes kiiresti kukkunud, mis muudab taolise jama valmistamise odavaks ning kergesti kasutatavaks.
Usutavasti facebooki vajadusel juraga suudame üle külvata.

Üks klassikalisemaid näited lähiajaloost on Jugoslaavia pommitamine, kus edukalt tabatud puust MiG-29 butafooria pildid on siingi liikunud.
Palju selleks lennutunde ja täppisrelvi kulutati, ei tea vist keegi. Kui vastane on palju võimsam kui sina, siis peab vist hoolitsema, et ta oma võhma võimalikult palju tühja kulutaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Kas neile mobiilidele telefonilt-telefonile side äppi kirjutamine oleks liig keeruline? Lülitada mobiilivõrgud ja mastide pingimine välja ning kasutada näiteks rühma kuni kompanii sise-sideks. On neil ju saatjana võimsust mõnevõrra rohkem, kui PMR-jaamadel. Mobiilivõrku jääks vaid need üksikud seadmed, mis tõesti enam kui kilomeetri taha suhtlema peavad.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Osadel PMR jaamadel on võimalik müüja juures mingi nipiga väljudvõimsust oluliselt kasvatada :)
Pidid olema mingid "for EU" ja "non EU" settingud.
See pole küll legaalne, aga kui andmiseks läheb, siis vaevalt Sideamet metsas kontrollimas käib.
Kui sa kellegi teise sidet segama ei hakka, vaevalt siis ka rahuajal keegi huvi tunneb.
Suure mobiilibuumi ajal lihtsalt keegi tsiviilelus neid niiväga ei kasuta.
Lihtsalt teadmiseks, kes selliseid asju kasutab. "Kruvituna" levib metsas tasasel maal 2 km.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Ah eks ole selle wifimajandusega Eestimaa pinnal ka juba igasugu trikke tehtud. Omni sidekuudi katusele, masti tippu, 5Ghz jne.
Ilus ainetöö teema tudengile, kuidas selline liikuv LAN metsas või tiheasustuses käima tõmmata. Pane siia juurde veel lokaalne traadiga/traadita SIP VoIP, pole äkki vändaga kasti CP-sse vaja pannagi.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Madis22 kirjutas:Kas neile mobiilidele telefonilt-telefonile side äppi kirjutamine oleks liig keeruline? Lülitada mobiilivõrgud ja mastide pingimine välja ning kasutada näiteks rühma kuni kompanii sise-sideks. On neil ju saatjana võimsust mõnevõrra rohkem, kui PMR-jaamadel. Mobiilivõrku jääks vaid need üksikud seadmed, mis tõesti enam kui kilomeetri taha suhtlema peavad.
Sellised Appid ja VoiP lahendused on olemas. :google:

https://play.google.com/store/apps/deta ... kie.talkie
https://play.google.com/store/apps/deta ... kean.btcom
https://play.google.com/store/apps/deta ... valproject

Olen paari sellist katsetanud, "hr. Kolonelile" sellist muidugi kätte ei annaks... :D
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nõuka ajal viljeleti pioneerimajades ja ALMAVÜs sellist distsipliini nagu raadiopeilingatsioon, st kahe kantava raadiopeilingaatori abil saatja leidmine.
ENSV kohta pole kuulnud (kuuldavasti olid siin ALMAVÜ-s radarioperaatorite kursused :shock: ), aga kuna olid kõva vene ajakirjade lugeja, siis venelastel olid kohe üleliidulised võistlused.

Ehk siis tulles sissimise juurde tagasi, igasugused kiirgavad asjad, enne kui neid hüpoteetiliste Spike ER rakettide (või vähemalt miinipildujatulega) hävitada, tuleb üles leida.
Mida madalamal tasemel seda ostatakse, seda valusam see vastasele.

NATO raamistikus oleks kindlasti teema naabrimehe õhutõrjekomplekside üles otsimine ja nende hävitamine või hävitamiseks tule tellimine.
Näiteks hävituslennukite juures on vastavad seadmed ja andurid muutunud juba päris pisikeseks ning suudavalt edukalt klassifitseerida nii sihtmärgi (ÕT kompleksi tüüp, lennuki mark) kui kauguse.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Mercurius kirjutas:
Madis22 kirjutas:Kas neile mobiilidele telefonilt-telefonile side äppi kirjutamine oleks liig keeruline? Lülitada mobiilivõrgud ja mastide pingimine välja ning kasutada näiteks rühma kuni kompanii sise-sideks. On neil ju saatjana võimsust mõnevõrra rohkem, kui PMR-jaamadel. Mobiilivõrku jääks vaid need üksikud seadmed, mis tõesti enam kui kilomeetri taha suhtlema peavad.

Olen paari sellist katsetanud, "hr. Kolonelile" sellist muidugi kätte ei annaks... :D
Mobiiltelefonil ei saa kõnesidet välja lülitada. Isegi kui SIM-kaart on eemaldatud, annab terminal endast võrgule teada.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Mobiiltelefonil ei saa kõnesidet välja lülitada. Isegi kui SIM-kaart on eemaldatud, annab terminal endast võrgule teada.
Milleks kasutada lühikese leviga wifit või bluetoothi aga mitte mobiili oma sagedusala? Ja miks ei saa masti pingimist välja lülitada? See peaks ju olema puhtalt tarkvaraline säte.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Miks teil sisesideks on vaja see mobiilijama?
Täitsa korralikud PMR jaamad algavad 150 eurost, samapalju kui tavainimese nutitelefon, mida 2-3 aasta takka uus ostetakse.
Kuna seal liikuv info ei paku vastasele erilist huvi, siis vaevalt selle kuulamisega aega väga viidetakse (vähemalt aktiivses faasis) ja see ei levi ka eriti kaugele.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Aga sellest me ju räägimegi, et kui üksus on vaenulikule üksusele lähemal kui 30km ja vastane peilib välja koha, kus on koondunud isikud, kes "kasutavad mobiili oma sagedusala" või on kuidagi teistmoodi kergelt avastatavad, siis on suur tõenäosus, et saab tuld ja tõrva kaela.

Mis siis selle vastu teha:
1. Ringi joosta.
2. Avastamise tõenäosus minimiseerida.
3. Koguneda turvalisel distantsil (üle 30km).
4. Kaevuda
jne.
Viimati muutis Mercurius, 04 Sept, 2014 13:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Madis22 kirjutas:

Milleks kasutada lühikese leviga wifit või bluetoothi aga mitte mobiili oma sagedusala? Ja miks ei saa masti pingimist välja lülitada? See peaks ju olema puhtalt tarkvaraline säte.
Kui sa kasutad näiteks 900 MHz sagedusala, siis sa oled kvalifitseeritav mobiiltelefon ja ma ei saa aru, miks on telefonisagedusel telefonilt-telefonile suhtlemine parem kui masti kaudu suhtlemine. Ühtemoodi leitav oled mõlemal puhul.

Masti poole pöördutakse minu teada selleks, et telefonoleks võimeline vajadusel hädaabi kõnesid tegema ka ilma SIM-kaardita.

Selmet selliseid jaburusi leiutada tuleks anda üksustele kätte korralikud sideseadmed. Kasvõi sellised, millega vajadusel vaid andmesidet saab luua lühikeste burstidena.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Ma ei teaks, et tavalise mobiiltelefoniga on võimalik teisele mobiiltelefonile sidet võtta ilma mobiilvõrgu abita kasutades "mobiilside sagedusi"...

On küll üks mobiilside süsteem, kuid see ei ole eriti tavaline...
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas:Kui sa kasutad näiteks 900 MHz sagedusala, siis sa oled kvalifitseeritav mobiiltelefon ja ma ei saa aru, miks on telefonisagedusel telefonilt-telefonile suhtlemine parem kui masti kaudu suhtlemine. Ühtemoodi leitav oled mõlemal puhul.

Masti poole pöördutakse minu teada selleks, et telefonoleks võimeline vajadusel hädaabi kõnesid tegema ka ilma SIM-kaardita.

Selmet selliseid jaburusi leiutada tuleks anda üksustele kätte korralikud sideseadmed. Kasvõi sellised, millega vajadusel vaid andmesidet saab luua lühikeste burstidena.
Sest max 2W võimsusega mobiile on lihtsam leida jälgides nende sidet võimendavaid 20/40W maste. Ilma mastideta on mobiilide kontsentratsioon tuvastatav vaid nende vahetus läheduses. Kui meil oleks olemas piisaval hulgal korralikke sideseadmeid, siis ei oleks ju ka seda probleemi, et viletsat sidet mobiilidega dubleerima kiputakse. Mulle on isegi Kuperjanovi pataljonist juurde antud vahekohtunik õppusel soovitanud vana saatja väsinud akude kustumise järel alternatiivsidena mobiili kasutada. Kui see mobiil nüüd regulaarselt ümberkaudseid maste pingib ja need vaenlase eest sisuliselt triangulatsiooni ära teevad, siis olen ma suhtkoht lihtsasti leitav 20/40W mobiilimastide levi kauguselt. Kui ma aga suhtlen samal sagedusalal vaid 2W mobiilseadmelt 2W mobiilseadmele, siis olen ma tuvastatav vaid mu enda mobiili levi piirkonnas.

Tehniliselt võttes ei ole mobiiltelefon midagi enamat kui programmeeritav 2W raadiosaatja/vastuvõtja. Miks peaks nende raadiosaatjatena kasutuselvõtmine siis nii võimatu olema?
Viimati muutis Madis22, 04 Sept, 2014 13:21, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kui sa kasutad näiteks 900 MHz sagedusala, siis sa oled kvalifitseeritav mobiiltelefon ja ma ei saa aru, miks on telefonisagedusel telefonilt-telefonile suhtlemine parem kui masti kaudu suhtlemine. Ühtemoodi leitav oled mõlemal puhul.
Selleks andmesideks pole vaja tegelikult mingeid top notch Harriseid, mis maksavad hingehinda ja millest loodetakse imesid.
Tasuks küsida soomlaste käest kuidas saab ja visata vähem visata olemasolevaid asju prügimäele.
Kui ma aga suhtlen samal sagedusalal vaid 2W mobiilseadmelt 2W mobiilseadmele, siis olen ma tuvastatav vaid mu enda mobiili levi piirkonnas.
Üldiselt loetakse, et raadiosignaal (ka mobiil, radar) on heade jälgimisseadmetega leitav, klassifitseeritav ja lokaliseeritav poole kaugemalt kui on tema töökaugus.
Nendeks tegevusteks pole lihtsalt vaja nii head signaali kui on vaja info kätte saamiseks.
Loogika on sama nagu auto tuledel, tulede valgus on avastatav palju kaugemalt kui autojuht ise nende tulede valgusel näeb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist