kaugeltuuriv kirjutas:Täesti loogiline,et nüüd peale valimisi on nii USA Senat,kui ka presidendi administratsioon selle relvamüügiga uuesti vahest seotud.
Mingi selginemine on nüüd majas ja vist esimest korda saab luua ka küllalt reformidele orjenteeritud valitsuse.
Huvitav on võimutandemi teke Poroshenko-Jatsenjuki vahel. Jatsenjuk ise tunnistas kusagil, et ta tegi kõik, et Poroshenko valimisblokki kuuluda, aga näe- ei õnnestunud. Tuleb välja, et Poroshenko möödalask- oleks tugeva liidri saanud oma paati ja peaaegu enamuse Raadas (miski 43% kokku, võimalikku sünergiat arvestamata). Ma usun, et tal on põhjust oma viga kahetseda ja veider, et ta selliseid asju ette ei suuda näha- pole ju enam noor mees, kogemusi konkurendiga võrreldes peajagu rohkem jne.
Teiseks on Poroshenko eriti osav oma poliitilise toetuse mahamängimises. Juuni 12% toetus kasvas Venemaa invasiooi tulemusena 43% septembri alguseks, mis oktoobri lõpus on kahanenud 23% peale. Seda kõike mõne kuulise vahega, see on omaette saavutus. Rahvust ühendav liider, kes ei tunne demokraatia elementaarseid põhitõdesid? Lühidalt, suure tõenäosusega mängib ennast varsti maha nagu Jushtshenko, Tõmoshenko ja Janukovitsh. Seetõttu on hea tugeva konkurendi teke, kes võiks võimu vajadusel üle võtta ja Jatsenjukil peaks nüüd püssirohtu varasalves olema küll. Ülemraada erakorralised valimised algatas tema (nüüd peaks tema käitumise motiivid olema selged), säilitas vahepeal oma peaministri positsiooni ja kasvatas toetuse võrreldavaks Poroshenko omaga. Paras poliitiline kübaratrikk, ma ütleks, kusjuures teadlikult tekitatud kriisi ja selle oskusliku ohjeldamise läbi. Nii mõnelgi kindralil on põhjust kadedust tunda selliste oskuste pärast kaost juhtida, arvan ma.
Mind isiklikult teevad mõned märgid valvsaks just Poroshenko suhtes. Kaotab pea raskel hetkel, ootamatult kergesti läheb läbirääkimistesse terroristidega, saab justkui tugevat poliitilist tuge Venemaa poolt jne. Ma ei julge suud täis võtta, see kõik võib olla asjaolude kokkulengemine väga keerulises sisepoliitilises ja välispoliitilises olukorras jne. Samas mul on hea meel sellepärast, et ühe mehe afäärid Ukrainas ei ole võimutäiusega tagatud nagu Putinil Venemaal.
No one said survival was fun.