H. Aasmäe info põhjavee puudumise kohta ei ole õige, aga nende uute arteesiakaevudega ei ole võimalik säilitada keemiatööstust ja põllumajandust. Probleem on selles, et suur osa põhjaveest on soolane. Krimmi varustamiseks veega on Huilole kõige lihtsam tee Ukrainaga milleski kokku leppida ja lepet tõesti ka pidada. Seetõttu pole see argument nüüd kuigi tugev.Larry kirjutas: H. Aasmäe teadis rääkida, et Krimmis saab veebruaris joogivesi otsa ja maa seest seda juurde võtta ei ole, kuna põhjavee kiht seal karstipinnase tõttu puudub vmt. Kertši väinas pidavat kah olema väga halvad klimaatilised tingimused, mis välistavad sinna silla või muu maismaaühenduse loomise (on varem paar korda nurjunult üritatud). Seega peaks veebruari lõpuks olema venelastel loodud Krimmiga maismaaühendus ehk selle asjaolu (joogivee lõppemise aeg) järgi saab hinnata venelaste pealetungi alguse umbkaudset aega ja suunda.
Ma arvan, et igasugu ennustamine rünnakust või selle suunast käib praegu üsna kohvipaksu pealt. Ainus reaalne märk on, et pole veel märgatud suurrünnakule omast raskerelvade koondamist. Arvan ka, et suurrünnak Krimmi maismaaühenduse saavutamiseks oleks liiga läbinähtav ja põhjustaks juba praegu ründajale suuri ohvreid. Loogilisem oleks see ette võtta peale U sõjalise võimekuse hävitamist kusagil enda valitud suunal sundides U kusagil ebasoodsalt manööverdama. Ma olen enam kui veendunud, et Huilo mingi vastukäigu teeb, sest ta mõtleb nagu maffiapealik: vastulöök nafta hinna langetamise ja G20-l alandamise eest tuleb kindlasti anda, muidu kaob autoriteet. Aga enne seda on stiilne lasta mõne aja vaenlasel omas rasvas praadida ning siis anda ootamatu löök, võib-olla ka ootamatus kohas. Näiteks üldse mitte Ukrainas, sest ta oma arvates sõdib USA-ga ning see lahingutanner ei ole U-ga piiratud.