tatart küpsetad kiirelt ja toiteväärtuse kohapealt ei ole tõepoolest talle võrdset
Jah, keerulisel ajal lähevad tõelised väärtused hinda, aga kõlkad jäetakse vedelema. Tatar ongi nagu kuld toidukraami seas. Õnnelikel aegadel ei pane teist justkui tähelegi, ent kui häda käes, siis alles näed, mis võim tal on.
Üks mees Eestis kasvatab tatart ka ravimiks. Väidab, et päästis oma abikaasa selle omakasvatatud tatraga vähi käest ära. Ja loeb õhinal üles kõik kasulikud raviomadused, mis tatral olevat veel peale suure toiteväärtuse. Arstid igatahes pole väitnud, et see mees jama ajaks. Võib-olla on siin ka osake vastust küsimusele, miks rasketel aegadel esineb harva igasugu tavalisi haigusi - inimesed ei söö kõiksugu s...
Kullaga võrreldavat söögikraami on veel - mesi näiteks. Tohutult vitamiine, kosutavaid õietolmuterakesi, seedimist soodustavaid ja organismi puhastavaid aineid. Desinfitseerivad omadused, leemendava haava saad meega määrides paranema ja kuuma meepiimaga bronhiidist jagu. Säilib aastaid.
Siis veel kapsas, must rõigas, küüslauk... Tegelikult kõik see kasvaks Venemaal kenasti, aga no ei ole nüüdsetel rändhõimudel seda põllumehesoont. Nõukaaja statistikast mäletan, kuidas me hirnusime, kui nägime, et osa köögiviljast kasvatatakse... Põhja-Venemaal! Aga sinna oli veel paikset rahvast alles jäänud - mujalttoodud lasid ruttu jalga - ja vanad traditsioonid au sees. Nii nad kasvatasidki: kapsast, peeti, ube...

isegi Arhangelski oblastis. Aga Lõuna-Venes, kus must muld 2 meetrit, ei tundnud kolhoosid selle vastu mingit huvi...