Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Otto K »

Poola välisministeerium teatab.
Donetskis tulistasid "vabadusvõitlejad" Poola kodaniku surnuks. Toimus autoavarii ja sepade seltskond otsustas poolakale selgitada "omas keeles" kes on avariis süüdi.... tulistades poolakat.
http://www.msz.gov.pl/en/news/statement ... in_donetsk
The incident took place on Monday evening. The car of the Pole, who lived in Donetsk from the end of the 1980s, collided with a car driven by separatists. In the course of an argument that resulted at the site of the accident, the Pole was shot and in spite of being taken to a hospital died of wounds on Wednesday.
Viimati muutis Otto K, 04 Dets, 2014 21:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Lihtsalt edastan infot.
Donetski kandis on U partisanid (väidetavalt) viimase paari päevaga hävitanud 110 kahjurit.
http://ukrainerightnow.com/ato-press-ce ... errorists/
We got information from partisan unit which is active on the territory of Donetsk Region. On December 1 in cooperation with Ukrainian Army the warriors of the that unit eliminated about 50 terrorists on a farm near Staromyhailivka village. Next day they reduced the amount of “great warriors of Russian World” and killed another 10 terrorists. Same day they continued to “play” with terrorists in cooperation with Ukrainian Army near Petrivka village. Partisans eliminated 50 terrorist. So during two days partisans cleaned their land from 110 mercenaries.
Nagu sotsiaalvõrkudes räägitakse.... prosta DNR.
Roman Burko kirjutab. 01.12.2014 sai haavata üks OSCE vaatleja ja surma 10 kahjurit. OSCE vaatlejad vaatlesid liiga lähedalt kuidas sitikad tulistasid 120 mm miinipildujatega U positsioone ja vastus ei jäänud tulemata.
https://informnapalm.org/3627-osce-terror-donetsk/
Так же было и в этот раз: пока два расчета боевиков пристреливали свои 120-мм минометы по позициям украинских силовиков в Красногоровке, неподалеку от них находилось два автомобиля с представителями ОБСЕ, которые никак не препятствовали обстрелу (хорошо хоть, не участвовали). Странно, что российского СМИ-десанта из Life News на месте не оказалось. Обратка, которая прилетела со стороны обстреливаемых позиций, уничтожила 10 боевиков ДНР, один представитель ОБСЕ был ранен (насколько тяжело, уточнить не удалось). Напомним, что открытие ответного оборонительного огня не противоречит Минским договоренностям и не может считаться нарушением перемирия.
Tsetseenias ründasid vene spetsid jne 9 (ÜHEKSAT) terroristi. Põletasid rünnaku käigus maha raadiomaja, turu ja lammutasid koolimaja (igaks juhuks).
Ja homme teatavad Lavrov ja Tsurkin, et U pool kasutab LIIGSET jõudu... :wall:
Manused
Koolimaja.jpg
Koolimaja.jpg (33.75 KiB) Vaadatud 8914 korda
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Raubritter kirjutas: Parem küsimus on, miks neid veel pole ilmunud?
...
Või venelased ise? Kas Huilod huvitab tõesti, mida mingi siberi küla mutike usub? Lõppude lõpuks, need mahasalatud 200-sed laostavad VF armee moraali, lääs jama uskumata majanduse ja mis järgi jääb?
Väga lihtne, Putinil ideed otsas. Ehku peale hüppas sisse, aga välja enam nii lihtsalt hüpata ei anna- omad panevad pahaks ja pärast seda tuleb ka Krimm tagasi anda.

Putin on mees, kes malemängus näeb ainult üht käiku ette. Tuld (ehehee, küll ma´neile alles näitasin!)! Jolki-palki, mis see nüüd siis on?!?? Sanktsioonid??? Lavrov, mine silu see nüüd ära, miks sulle raisk makstakse! Jobu oled, ikkagi ei saanud hakkama! Shoigu, näita nendele hohollidele, kuidas vene sõdur sõdib- aga niimoodi ettevaatlikult, pole mul vaja seda h...njaad Merkeliga, ponjal? Bljää, sina ka jobu, pean ikka tuumanuiaga natukene vehkima! Nuh,saite? Ikka ei saanud te idioodid millestki aru, NATO käib juba päris pinda oma Baltikumiga. Baltikum on minu, ponjal? Saadan raisk teile lennukid kaela, kõige kaugemasse Euroopa nurka võin pommi saata, kui vaja. Austraalia pole ka minu eest kaitstud, seesamune! Ikka ei taipa! No raisk, ukroobid on kõiges süüdi, nemad mind sellele tõukasid. Ai bljää, nüüd te alles saate!

Ärge otsige loogikat kohast, kus seda pole. Venelasel käib kõik "tsheresh zopu", nagu nõuka ajal tõdeti. On KGB jäänuk, kes arvab, et ka köögitüdruk suudab riiki juhtida. Tema ainuke trump on tema enuustamatu ja salalik meel, aga oh häda- sünergiat sellest ei teki. Pole meeskonda, on vaid kintsukraapijate kamp, sest keegi kurat ei tea, mis tal homme pähe tuleb. Ei maksa kõrgematesse sfääridesse oma nina pista, see pole meiesuguste mõistusele. Kui välja mõtleb, ütleb meile ka. Seniks ootame ja võtame viina!

Ja nagu näha, mitte s...gi pole muutunud seal Vene riigis!
No one said survival was fun.
xcad
Liige

Postitus Postitas xcad »

Iskandereid vist pole. Pole leidnud kusagilt viidet ja võivad olla ainult Krimmis. :D
Huvitavad on vene ja ukraina analüütilised artiklid....mis siis ikkagi saab tulevikus, millele loodetakse. Tundub, et venemaa ei huvitu ei kaotustest majanduses ega elavjõus. Ukraina ainuke lootus on saavutada venepoolsed kaotused kordades suuremaks endi omast, siis on lootust sõja lõppemisele. Nagu Donetski lennujaamas
http://www.fssb.su/research/research-di ... hilos.html
Blackhawk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blackhawk »

Mida Hiroshimat, kas näen õigesti, .su - Soviet Union??? :D
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MMX »

Elu Donetski lennujaamas:

https://www.youtube.com/watch?v=55_wtYx ... e=youtu.be
Published on Dec 4, 2014
Герой реальности Анна Домбровская попала под миномётный обстрел в зоне АТО в районе Донецкого аэропорта.
Анна чудом уцелела при обстреле, но взрывной волной повредило её видеокамеру.
Вы можете ей помочь собрать деньги на покупку новой видеокамеры для продолжения документальных съёмок.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

28 postitust (NB!) eemaldatud, kasutajale maakas 1-päevane bänn. Kui saab kinnitust, et tegemist on bännitud kasutaja Mahlamüts varikontoga, järgneb igavene bänn.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Blackhawk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blackhawk »

Neile, kel pakub Strelkov huvi.
Siin foorumis juulis toodi välja, et on tehtud koomiks Strelkovist. Tollal oli 2 osa, nüüd on veel 2 uut episoodi juurde tekkinud.

http://superstrelkov.ru/?page_id=176

Ei tea, kas see on siit läbi käinud. Tegelikult juba üle kuu vana uudis, aga ukrainlastel on ka "oma" koomiks - комиксов АТО

http://www.politnavigator.net/ukraina-r ... -foto.html

http://www.yaplakal.com/forum3/topic973335.html
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Häid uudiseid Ameerikast. USA kongress köhis kurgu puhtaks:

Конгресс США принял жесткую резолюцию против российской агрессии
http://gordonua.com/news/worldnews/Kong ... 54581.html
Палата представителей заявила о поддержке украинского правительства и народа а также призвала РФ полностью вывести российские войска с территории Украины, установить контроль над границей и прекратить Россию оказывать на страну экономическое, политическое и военное давление.Резолюция также осудила действия Российской Федерации против Грузии и Молдовы и нарушение суверенитета, независимости и территориальной целостности этих государств. Американские депутаты также призвали РФ прекратить аннексию Крыма и вывести военные силы из этого региона.
Палата представителей призвала президента США предоставить Украине вооружение для защиты и разведывательные данные. И призвала НАТО прекратить военное сотрудничество с РФ.

Кроме того, депутаты призывают президента пересмотреть военную готовность США и НАТО, а Украину, ЕС и другие европейские страны депутаты призвали поддержать диверсификацию источников энергии.

Наконец, президенту США Бараку Обаме и Госдепу США было рекомендовано разработать стратегию противостояния российской пропаганде.
"Peale kaitserelvastuse tarnimise Ukrainale ja tema luureandmetega varustamise on resolutsioonis jutt, et vene lõpetab igasuguse kiusamise ja viib väed välja.
Ja mainitakse kohe samas kontekstis Moldaaviat ja Gruusiat sinna otsa, ühiseks nimetajaks "suveräänsus ja territoriaalne terviklikus".
Ei unustatud ka Krimmi - annektsioon peab olema lõpetatud ja vene väed regioonist välja!
NATO`t kustutakse üles sõjaline koostöö venega lõpetada.

Sõjaline valmisolek USA`s ja NATO`s on tarvis üle vaadata ja Euroopa energiaga varustamine on vaja panna mitmekesisemale alusele.

Lõpetuseks - tuleb hakata vaatama strateegilises plaanis, mida teha vene propagandamasinaga ja kuidas sellele kont kurku lükata."

Sellel aastal tulid jõulud teisiti - tsiu, tsiu teisiti :)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Küborgid taganesid vanast terminalist:

Боевики атаковали старый терминал донецкого аэропорта, "киборги" отступили
http://ru.tsn.ua/ukrayina/boeviki-atako ... 99738.html
Боевики начали сильный обстрел Песков и старого терминала донецкого аэропорта. Через значительные повреждения старого терминала украинским военным пришлось его оставить. Среди защитников аэропорта есть погибшие, много раненых, точное количество пока неизвестно. В старом терминале также осталось тело погибшего бойца
Vaenlane andis tugevat tuld Peskile ja lennujaamale. Vana terminal sai tugevalt kahjustada ja jäeti maha.
On langeinuid, palju haavatuid, täpne arv ei ole teada.

Nii - Fucs on kohal, ma annan posti üle, kohe ta hakkab uputama... :D
Tere hommikust, Fucs!

Fucsi tekstist samal teemal selgub, et venelased korjasid oma 200sed kokku ja tulid revanshile.

Vaatlejad oleks nagu lehm ära lakkunud:
Устойчивый фразеологизм как корова языком слизала применим к какому-либо конкретному действию. Это выражение означает: что-то незаметно и быстро пропало и это трудно, либо почти невозможно найти. Так что означает, как корова языком слизала, и почему именно корова? Это рогатое домашнее животное обладает большим языком, которым может слизывать пищу с ладони
Aga ajakirjanike pääs eesliinile on lihtsustunud.
"Vaikusereziim" lennujaamas on võimalik vaid siis, kui Gradid ja Uraganid omale summutid saavad,- kirjutab ajakirjank.
Osa kõige meeleheitlikemaist kaitsjatest on hommikul "vanasse" tagasi läinud.
Viimati muutis Svejk, 05 Dets, 2014 8:32, muudetud 3 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Troll kirjutas:28 postitust (NB!) eemaldatud, kasutajale maakas 1-päevane bänn. Kui saab kinnitust, et tegemist on bännitud kasutaja Mahlamüts varikontoga, järgneb igavene bänn.
Mahlamüts pole kodaniku ainuke varikonto IMHO 8)

EDIT: Nüüd tuli topeltpost herr Svejkiga, aga jätan üles, sest kopisin siia pikema jutu ja mõnel võib olla huvitav lugeda :write:

Väidetavalt läks eile Peskis ja Donetski lennujaamas veel nii tuliseks, et UKR üksused pidid jälle lahkuma vanast terminalist ja loovutama selle terrodele.
Боевики захватили старый терминал?
Опубликовал Декабрь 5th, 2014 7:38

Война на востоке, а это настоящая война, обостряется. Несмотря на то, что украинская армия с честью держит свои рубежи, очень тяжело приходится солдатам. Уже достаточно долгое время военные обороняют

Донецкий аэропорт. Вчера ситуация значительно ухудшилась. Боевики и российские наемники открыли сильный огонь по населенному пункту Пески и старом терминала Донецкого аэропорта. Об этом сообщает "Общественное ТВ" со ссылкой на источник в Песках.

В частности, как отметил собеседник, через значительные повреждения старого терминала Украинский силовикам пришлось его оставить. Среди солдат есть погибшие, раненые, но точное количество неизвестно. Об этом сообщает УНИАН.

http://www.dialoginfo.org/bojjoviki-zak ... -terminal/
"Киборги" ушли со старого терминала, остались лишь самые отчаянные – журналист
05 декабря 2014, 07:31
"Киборги" были вынуждены покинуть старый терминал донецкого аэропорта.

Об этом на своей странице в Facebook написал журналист Андрей Цаплиенко.

"Рашисты забрали своих "двухсотых" и пошли брать реванш. Киборгам пришлось уйти со старого терминала", - сообщил он.

По его словам, утром туда все же вернулись "самые отчаянные".

"А наблюдателей как корова языком слизала, зато журналистам стало легче проехать на передовую. Говорят, "режим тишины" возможен только тогда, когда на грады и ураганы глушители наденут", - написал журналист.

Как сообщал "Обозреватель", через значительные повреждения старого терминала украинским военным пришлось его оставить. Среди защитников аэропорта есть погибшие и раненые.

Pilt

http://obozrevatel.com/crime/91752-kibo ... nalist.htm
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

http://openrussia.org/post/view/1247/
Kuulake Hodorkovski esinemine Europarlamendis ära ning ka tema soovitusi,kuidas Euroopa peaks Putjaga käituma.
Osasid ettepanekuid võiks Eesti valitsus koheselt hakata ellu viima,nende jaoks ei ole vaja televisiooni ehitada.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

Blackhawk kirjutas:
Mida Hiroshimat, kas näen õigesti, .su - Soviet Union??? :D
https://et.wikipedia.org/wiki/.su
https://en.wikipedia.org/wiki/.su
"Among the institutions still using this domain is the Russian party Nashi, which is connected with the President and Prime Minister of the Russian Federation, as well as by the Federal State of Novorossiya's separatists in Eastern Ukraine"

http://www.reuters.com/article/2007/09/ ... 0720070919
jne jne
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

kaugeltuuriv kirjutas:http://openrussia.org/post/view/1247/
Kuulake Hodorkovski esinemine Europarlamendis ära ning ka tema soovitusi,kuidas Euroopa peaks Putjaga käituma.
Osasid ettepanekuid võiks Eesti valitsus koheselt hakata ellu viima,nende jaoks ei ole vaja televisiooni ehitada.
A. Illarionov reageeris Hodorkovski jutule väga kriitiliselt ja esitas talle 10 küsimust:
http://aillarionov.livejournal.com/758207.html

Minu meelest on kriitika täiesti õigustatud.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ei hakka uputama 8)
Laske aga edasi. Oluline pole mitte see, kes postitab vaid see, et kogu võimalik inf Ukrainast ka siia jõuaks.

Olukorra kokkuvõtlik ülevaade tänase hommikuse seisuga.
Новости АТО на 5 декабря: онлайн ситуация
07:08 05.12.2014
Новости АТО: сегодня, 5.12.2014, ситуация напряжённая. Продолжается обсуждение условий для прекращения огня в аэропорту Донецка. Это подтверждают наблюдатели СММ ОБСЕ. Украинская и российская стороны не афишируют переговорный процесс.

В рамках спецопераций по борьбе с диверсионно-террористическими группами, Донецкий УБОП обезвредил диверсантов. По информации пресс-центра штаба АТО СНБО Украины, в Артёмовске Донецкой области при осмотре автомобиля сотрудники УБОП ГУМВД Украины в Донецкой области задержали 49-летнего жителя Артемовска, который готовил террористические группы для подрывных акций на территории, подконтрольной украинской власти. Во время осмотра его автомобиля были обнаружены 3 самодельных взрывных устройств, состоявших из гранат РГД-5 и тротиловых шашек. При обыске в жилище диверсанта были обнаружены и изъяты 2 гранатомета, 2 автомата с глушителями и 5 боекомплектов к ним, около 1000 патронов, 9 гранат (Ф-1 и РГД-5), подствольный гранатомет с 10 гранатами и 10 сигнальных ракет.

Наблюдатели миссии ОБСЕ (СММ ОБСЕ) инспектировали обстановку в Донецке. В публикации на официальном сайте (www.osce.org/ru/ukraine-smm/) ОБСЕ в Украине сообщается, что были обследованы объекты, попавшие под обстрелы артиллерийским и миномётным огнём. Среди них - поликлиника № 23 и расположенная рядом средняя школа № 46. Здания попали в зону постоянных обстрелов и пострадали 27 ноября.

СММ наблюдала значительные разрушения кровли, почти все окна были разбиты. Было видно две воронки, которые указывали на прямые удары ракет в пяти метрах от стены больницы, а вторая – примерно в 40 метрах от школы № 46. По словам директора, школа не работает из соображений безопасности. Главный врач в больнице сообщил СММ о раненых мирных жителях, их перевезли в Донецкую областную больницу. На улице Саянской, 40 и Бутурлиновской, 55, СММ общалась с группой жителей, рассказавших о последствиях обстрелов, в том числе погибшем семилетнем мальчике. Наблюдатели миссии СММ побывали в областной больнице, где сотрудники подтвердили информацию жителей.

http://www.business.ua/articles/ukraine ... iya-81768/

Intervjuu sõjandusekspert Valentin Dept`iga
Сил достатньо, щоб за два місяці зачистити Донбас"
Пʼятниця, 05 грудня 2014 06:40
- Полномасштабная война с Россией в ближайшее время не будет. Они могут попытаться прорубить дорогу в Крым и пойти на Мариуполь. Если так случится - погибнут не менее тысячи солдат российских регулярных войск. Потеряют половину техники. Наши бойцы научились воевать, - говорит военный эксперт из Полтавы 57-летний Валентин Депт.

- Россияне должны понять, что Украина - не Грузия. Когда они туда зашли, у грузин не было ни армии, ни опыта. И в Тбилиси от границы 30 километров: одним порывом можно было дойти. С нами такое удастся.

Как будут развиваться события на Донбассе?

- Сейчас там бардак. Солдаты сидят в окопах и ждут приказов сверху. Но их не будет. Есть ощущение, что нашей власти выгодна такая война. Продолжают выделяться огромные средства на оборону, и только Богу известно, сколько из них разворовывается. Поэтому вряд ли следует ожидать кардинальных изменений. Порошенко будет продолжать с жалким лицом рассказывать о силе российской армии, которую мы не готовы победить.

Боевики снова заговорили о перемирии, отвод тяжелой техники.

- Перемирие нужно боевикам. С одной стороны, на них давят голодные бунты, которые устраивает населения Донбасса. С другой - скорее всего начались проблемы с финансированием. В их армии несколько тысяч террористов, и каждому надо платить минимум тысячу долларов в месяц. Это проблема. Поэтому и говорят о перемирии. Тем более началась зима. А в холод они воевать не хотят. Им лучше дождаться весны. За зиму смогут укрепиться, взыскать технику и ресурсы. Украинской армии перемирия не нужно, оно только навредит.

Что делать?

- Нам сейчас лучше наступать. Имеем преимущество во всем: технике, артиллерии, живой силе. Зимой - хорошая видимость, риск встретить засады снижается. В холод лучше работают тепловизоры. 30-градусной жары врага можно засечь в нескольких сотнях метров. А в мороз видно за 2 километра. Нужен приказ о наступлении. Вопрос только в том, хватит ли ума у генералов его отдать.

Наша армия способна победить российскую?

- Армия у нас сформирована. Но сейчас всеми военными подразделениями руководит исключительно центральный штаб. Там сидят люди, которые до сих пор не понимают истинной обстановки на Донбассе. Оттуда дают разные задачи батальонам в одном регионе, а это может привести к столкновениям между своими. Лучше весь фронт разделить на условные группы: Донецке, Луганске, центральную и южную. Каждой должен руководить один человек - командующий фронтом. Ему должны подчиняться все военные подразделения на той территории - от Нацгвардии в добровольческих батальонов. Командующий фронтом перед военной операцией должен собирать на совещание командиров рот и батальонов, артиллеристов. Всех, кто будет выполнять задачи. И имеет выслушивать их предложения и советы. Затем планировать операцию. Так, в Афганистане, когда начальник дивизии выслушивал людей, которые непосредственно участвуют в боях. Утверждал их военные планы. И обходились практически без потерь. Сегодняшние генералы никого не слушают, считают себя самыми умными. Хотя в Украине есть много людей, которые имеют большой практический опыт. А это - главное. Если он есть, то для победы не нужно большой армии. Достаточно 30000 бойцов.

Для активных наступательных действий нужны дополнительные силы, мобилизация. Предыдущие разы в армию попадали люди, которые не умели и не хотели воевать.

- Если бы наша армия побеждала - люди без мобилизации шли бы. В войско победителей хотят все. Сейчас люди смотрят телевизор и видят, как гибнут солдаты. Поставят на блокпост, там враг накроет артиллерией. И получается, что ни боевика не видел, а возвращается домой без рук и ног.

Надо обновлять состав армии, усиливать определенные рода войск?

- Нужно всех сегодняшних руководителей АТО посадить в тюрьму. Все остальное в армии есть. Нынешних сил достаточно, чтобы за два месяца зачистить Донбасс. Даже при условии прямого вмешательства России.

Как решить проблему с обеспечением армии?

- Если общий фронт будет разделен на группы, то командующий фронтом - это и будет человек, который будет решать проблемы с поставками. Он сможет приехать в любое подразделение и спросить: почему солдаты не одеты, без бронежилетов? Выяснит причину, накажет виновного. Тогда прапорщики будут из кожи лезть, но необходимо получат.

Почему сообщают настоящей количества погибших?

- Боятся паники. Если выдадут настоящие цифры, люди ужаснутся.

8000 террористов уничтожили украинские военные с начала боевых действий на Донбассе, говорят в Совете национальной безопасности и обороны. За время действия перемирия боевики обстреливали силы АТО около 4 тыс. Раз.

http://gazeta.ua/articles/ukraine-newsp ... bas/596854
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist