Mis Ukrainas toimub? vol.3
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3
Громадське Телебачення Донеччини
Peski. 19.01.2015
Ситуація в Пісках 19.01.2015
https://www.youtube.com/watch?v=ifdFQYIjCH8
Umansk.
«Життя,як воно є».Селище Уманське.
https://www.youtube.com/watch?v=TD8zOAAYIsY
Полк "Азов"
Лицарі сонця - АЗОВ!
https://www.youtube.com/watch?v=xNBLDT2caW8
Интервью с инструктором-волонтером полка "Азов" Лео
https://www.youtube.com/watch?v=W5DaWrawdvg
Прощання з Лео
https://www.youtube.com/watch?v=fawgq17PO6o
Peski. 19.01.2015
Ситуація в Пісках 19.01.2015
https://www.youtube.com/watch?v=ifdFQYIjCH8
Umansk.
«Життя,як воно є».Селище Уманське.
https://www.youtube.com/watch?v=TD8zOAAYIsY
Полк "Азов"
Лицарі сонця - АЗОВ!
https://www.youtube.com/watch?v=xNBLDT2caW8
Интервью с инструктором-волонтером полка "Азов" Лео
https://www.youtube.com/watch?v=W5DaWrawdvg
Прощання з Лео
https://www.youtube.com/watch?v=fawgq17PO6o
Arvamus.
Volõnets: Mariupoli all on praegu väga tõenäoline, et gängarid valmistuvad asuma rünnakule (+ video)
В районе Мариуполя боевики готовятся идти в наступление, - Волынец
20 Січня 2015, 17:35
Granitnoes ja Nikišinos on terve päeva käinud tümitamine ja tulevahetus
В Гранитном и Никишино целый день идут перестрелки
Олександр Рудоманов — 20 января 2015, 17:28
"Küborg" tagakarpaatidest antis intervjuu (VIDEO)
Закарпатский киборг рассказал о кровавых боях в донецком аэропорту (ВИДЕО)
20.01.2015 (17:51)
Video gängar Givist UKR tulelöögi all
Боевик Гиви ползет на животе, спасаясь от украинских снарядов. Видео
Volõnets: Mariupoli all on praegu väga tõenäoline, et gängarid valmistuvad asuma rünnakule (+ video)
В районе Мариуполя боевики готовятся идти в наступление, - Волынец
20 Січня 2015, 17:35
Боевики активизировали свои действия в районе Мариуполя и других городах Донецкой области.
Об этом в эфире UKRLIFE.TV рассказал председатель независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец.
«Мы получили информацию о том, что в районе Мариуполя, практически по всему фронту идут бои. Боевики идут в наступление, идет обстрел, есть жертвы. Они активизируют свои действия в районе Горловки и Дебальцевого», - отметил Волынец.
http://www.ukrlife.tv/video/suspilstvo/ ... e-volynets
Granitnoes ja Nikišinos on terve päeva käinud tümitamine ja tulevahetus
В Гранитном и Никишино целый день идут перестрелки
Олександр Рудоманов — 20 января 2015, 17:28
Боевики ведут огонь из минометов и "Градов".
Сегодня в течение дня боевики ведут огонь по позициям украинских военных в Гранитном и Никишино (Донецкая область). Об этом корреспонденту LB.ua сообщили военные.
Согласно сообщению, в Гранитном боевики используют САУ и минометы, также зафиксированы обстрелы из РСЗО "Град". В Никишино украинские военные подвергаются обстрелам из АГС.
Данных о потерях с украинской стороны на данный момент нет.
Кроме того, 25-я бригада ВДВ сообщает о необходимости рабочего сварочного аппарата. Если Вы можете оказать бригаде техническую помощь, пишите по адресу электронной почты rudomanov.oleksandr@gmail.com или на страницу волонтера в фейсбуке.
http://society.lb.ua/war/2015/01/20/292 ... _idut.html
"Küborg" tagakarpaatidest antis intervjuu (VIDEO)
Закарпатский киборг рассказал о кровавых боях в донецком аэропорту (ВИДЕО)
20.01.2015 (17:51)
Боец "Карпатской Сечи" киборг Тактик - о двух неделях в донецком аэропорту
Доброволец батальона "Карпатская Сечь" Тактик, который две недели вместе с собратьями сдерживал беспрерывные атаки террористов на донецкий аэропорт, 14 января вернулся на ротацию из аэропорта в село Пески, где базируется "Сечь".
Ситуация в зоне АТО остается напряженной. Боевики и российские регулярные военные подразделения пытаются проводить локальные наступательные операции. Сохраняется высокая интенсивность обстрелов позиций сил АТО и населенных пунктов с использованием минометов, артиллерии, танков и установок Град", - добавил спикер АТО. Во время спецоперации по эвакуации раненых бойцов 93-й бригады из Донецкого аэропорта погиб один военный. Об этом на своей странице в Facebook сообщил сотрудник Центра по освобождению пленных, советник заместителя министра обороны Василий Будик. "Сегодня ночью провели спецоперацию по эвакуации ребят с 93 ОМБР. Во время контратаки в ДАП была повреждена БМП. Бойцы покинули машину и, продолжая бой, закрепились в обороне в районе "Веселоего". Двое суток вели бой, потратили БК (боекомплект - ИФ) ", - написал он. В то же время, по его данным, было принято решение "идти на прорыв к своим". Военные уверяют, что аэропорт атакуют российские военные.
Доброволец батальона "Карпатская Сечь" Тактик на видео подробно рассказал, что происходило в терминале в течение двух недель:
https://www.youtube.com/watch?v=fbBxskoTvJg
http://ua-reporter.com/novosti/163024
Video gängar Givist UKR tulelöögi all
Боевик Гиви ползет на животе, спасаясь от украинских снарядов. Видео
Мощный обстрел позиций боевиков со стороны ВСУ заставил их вжиматься в землю, прикрывая голову руками.
Артиллерийские и минометные обстрелы защитников донецкого аэропорта плотным огнем накрыли позиции оккупантов, заставляя их передвигаться по земле на животе. В коротком видеосюжете боевик Гиви - один из донецких главарей бандформирований, как раз и ползает по-пластунски под обстрелом с украинской стороны.
Как известно, в результате жесточайших боев, атак и обстрелов со стороны террористов, донецкие «киборги» все же удерживают свои позиции и даже оттеснили боевиков, вынудив их уйти в жилые квартала города. Защитников порта оккупанты начали травить психотропным отравляющим газом, после чего многие бойцы поступили в клиники Днепропетровска с серьезными ранениями и осложнениями после. Но боевикам по полной программе досталось «на орехи». И иллюстрация тому – распластанный на снегу Гиви собственной персоной.
http://hronika.info/videonovosti/45329- ... video.html
Kuulge mehed! Las ma räägin, mis mina - olemata militaarekspert - arvan hetke seisust.
Esiteks, kui siin mõnipäev tagasi võis olla tõesti nii, et lennujaama kasutati nö "lõksuks" sepakate jaoks, siis on asjad päriselus sellised, et asjaolud ja olukorrad sõjas muutuvad. Kui UA kindralstaap järjekordselt (ma oletan, mitte ei väida seda) magas maha, et olukord on muutunud, siis on hetkel asjalood nii, et "lõks" on ta hoopis täna UA jaoks. Miks? Las ma seletan. Te ootate ja loete siin, et palju on VF sõdureid, ja et kas ja millal ja kus tuleb sepakate/VF "suurrünnak". Suurrünnak juba ju käib! Just selline nagu eeldaks, kui sul on vastas suur arv raskeid relvi, mis kilomeetrite kauguselt tuld sülgavad. Sa ei koonda mingit suurt seltskonda ja ei hakka läbimurret tegema kitsas rindelõigus. Sa lased suure hulga väikeseid võitlusgruppe lennata peale. Sel hetkel, kui sa näed et olukord sind selles soosib. Ja ta hakkas selles soosima c.24 tundi tagasi. Siis, kui UA kindralstaap, minu subjektiivsel arvamusel, oleks pidanud lennujaamast oma mehed kus kurat tagasi tõmbama, laskma mõne hetke pärast mahajäätud alale räige tulelöögi (võimalusel juba lastes lahkujatel mineerida võimalikult palju ja võimalikult osavalt). Sellist käitumist oleks minu arvates dikteerinud sõja loogika, sest kui sa ei suuda mehi loetud tundidega varustada ja haavatuid evakueerida, siis on selge, et mingi faktor operatiiv-taktikalises plaanis on tundmatuseni muutunud! Kahjuks aga lähtutakse UA poolel ikka veel liialt avalikust arvamusest ja poliitilistest aspektidest puhtalt sõjalistes küsimustes.
Mida see mahamagamine endaga kaasa tõi? Seda, et jätkuvalt on väga suur arv raskerelvi seotud tuletoetusega hetkel täiesti teisejärgulises operatiiv-taktikaliselt rindelõigus, kuhu paisatakse abigruppe, et tuua ära või jätkata vastupanu lennujaamas. Kogu see raud ja meeste seltskond peaks töötama ettenihutatud blokkpostide kaitseks.
Jah, võimalik, et seal lennujaamas notiti sepakaid sadade kaupa. Küsimus, kas see nottimine, mis siingi foorumis paberil näeb nii seksikas, on muutnud taktikaliselt või strateegiliselt midagi? Ainult tapmine ei saa olla eesmärk. Enda maksmapanemine taktikaliselt ja strateegiliselt on võtmesõna.
Sel hetkel kui vaatamata sadadele surnutele sepakad käisid lennujaamas juba püsti ja telekaamerate ees tehti igatsorti nalja, oli selge et olukord on muutunud. Kes sellega ei arvesta on loll.
Mis edasi?
Teiseks, ma vaatan nagu üritaksid ukrainlased saata deblokeerima lennujaama väikesi võitlusgruppe ja nagu Tšetšeenias nii ka Donetskis tundub, et neid varitsetakse ja nende edasiliikumine ei ole efektiivne. Et mitte öelda rohkemat. Mehed, kes on vangistatud videol ei ole minu arust kutsealused vaid vanuse tõttu, kas vabatahtlikud või elukutselised kaadrisõjaväelastest ukrainlased!
Kolmandaks, efektiivsusest. Kurat, kui sul on blokkpost Nr.29 näituseks ja teiselpool kuskil silla all sepakate misiganes blokkpost, siis kui sul see 29.jookstakse üle ja seda vaatamata mehitatusele ja seda justkui toetavale kaudtulesüsteemile, mille vallutamise järgselt saavad sepakad järgmse eesmärgiga tegelema hakata, siis milline blokkpost täitis oma ülesande? Kas blokkpost, kus siiani loetakse, et mitu "nende "ja mitu "meie" tanki kaotati aga kust selgelt UA edasi enam ei liikunud või blokkpost, kus sepakaid võis rünnakul kümnete kaupa hukkuda, kuid mis ei mängi tulemusena UA kaitsesüsteemis enam mingit rolli?
Sepakad suruvad nüüd peale oma taktikat. Sisuliselt kasutavad nad oskuslikult momenti ja tegelevad eelkõige sellega, mis on loogiline. Donetskit ohustavate tugipunktide nagu Peski ja Andeejevka ning Debaltsevo eendi likvideerimisega. Neil pole mingeid grandiooseid eesmärke. Siit nokivad, sealt nokivad ja eks me mõne aja pärast näeme, kui edukalt.
Pealegi tundub, et kui Donetski äärelinna on liikunud UA ründegrupp, ja see on õnnestunud blokeerid/hävitada/, siis peale seda liigutakse (vangidelt saadud andmed?) omakorda kiiresti ukrainlaste lähtekohtade poole, üllatades ukrainlasi selliselt, et nood ei saa enam ligi hiilinud (esialgu peetakse tagasitulevaks oma grupiks?) sepakate lahingugruppide vastu kasutada efektiivselt raskerelvade tuletoetust.
Neljandaks, Mariupol. Kui hakatakse survestama Volnovakhas, alles siis saame rääkida, et Mariupoli suunal ka midagi tõsist planeeritakse.
Kokkuvõte. Vaatamata paberil sadadele ja isegi tuhandetele surnutele, ei näe ma küll et sepakate ja muude külaliste tahe oleks kuskiltki otsast murtud. Vastupidi. Nagu ma mingi aeg tagasi mainisin, siis on sepakate järgnevate tegvuste eelduseks just Donetski lennujaama üle kontrolli saavutamine. Et need tegevused toimuvad, siis oletan, et sepakate arvates ei ole lennuväli enam neile segav faktor p...es.
Esiteks, kui siin mõnipäev tagasi võis olla tõesti nii, et lennujaama kasutati nö "lõksuks" sepakate jaoks, siis on asjad päriselus sellised, et asjaolud ja olukorrad sõjas muutuvad. Kui UA kindralstaap järjekordselt (ma oletan, mitte ei väida seda) magas maha, et olukord on muutunud, siis on hetkel asjalood nii, et "lõks" on ta hoopis täna UA jaoks. Miks? Las ma seletan. Te ootate ja loete siin, et palju on VF sõdureid, ja et kas ja millal ja kus tuleb sepakate/VF "suurrünnak". Suurrünnak juba ju käib! Just selline nagu eeldaks, kui sul on vastas suur arv raskeid relvi, mis kilomeetrite kauguselt tuld sülgavad. Sa ei koonda mingit suurt seltskonda ja ei hakka läbimurret tegema kitsas rindelõigus. Sa lased suure hulga väikeseid võitlusgruppe lennata peale. Sel hetkel, kui sa näed et olukord sind selles soosib. Ja ta hakkas selles soosima c.24 tundi tagasi. Siis, kui UA kindralstaap, minu subjektiivsel arvamusel, oleks pidanud lennujaamast oma mehed kus kurat tagasi tõmbama, laskma mõne hetke pärast mahajäätud alale räige tulelöögi (võimalusel juba lastes lahkujatel mineerida võimalikult palju ja võimalikult osavalt). Sellist käitumist oleks minu arvates dikteerinud sõja loogika, sest kui sa ei suuda mehi loetud tundidega varustada ja haavatuid evakueerida, siis on selge, et mingi faktor operatiiv-taktikalises plaanis on tundmatuseni muutunud! Kahjuks aga lähtutakse UA poolel ikka veel liialt avalikust arvamusest ja poliitilistest aspektidest puhtalt sõjalistes küsimustes.
Mida see mahamagamine endaga kaasa tõi? Seda, et jätkuvalt on väga suur arv raskerelvi seotud tuletoetusega hetkel täiesti teisejärgulises operatiiv-taktikaliselt rindelõigus, kuhu paisatakse abigruppe, et tuua ära või jätkata vastupanu lennujaamas. Kogu see raud ja meeste seltskond peaks töötama ettenihutatud blokkpostide kaitseks.
Jah, võimalik, et seal lennujaamas notiti sepakaid sadade kaupa. Küsimus, kas see nottimine, mis siingi foorumis paberil näeb nii seksikas, on muutnud taktikaliselt või strateegiliselt midagi? Ainult tapmine ei saa olla eesmärk. Enda maksmapanemine taktikaliselt ja strateegiliselt on võtmesõna.
Sel hetkel kui vaatamata sadadele surnutele sepakad käisid lennujaamas juba püsti ja telekaamerate ees tehti igatsorti nalja, oli selge et olukord on muutunud. Kes sellega ei arvesta on loll.
Mis edasi?
Teiseks, ma vaatan nagu üritaksid ukrainlased saata deblokeerima lennujaama väikesi võitlusgruppe ja nagu Tšetšeenias nii ka Donetskis tundub, et neid varitsetakse ja nende edasiliikumine ei ole efektiivne. Et mitte öelda rohkemat. Mehed, kes on vangistatud videol ei ole minu arust kutsealused vaid vanuse tõttu, kas vabatahtlikud või elukutselised kaadrisõjaväelastest ukrainlased!
Kolmandaks, efektiivsusest. Kurat, kui sul on blokkpost Nr.29 näituseks ja teiselpool kuskil silla all sepakate misiganes blokkpost, siis kui sul see 29.jookstakse üle ja seda vaatamata mehitatusele ja seda justkui toetavale kaudtulesüsteemile, mille vallutamise järgselt saavad sepakad järgmse eesmärgiga tegelema hakata, siis milline blokkpost täitis oma ülesande? Kas blokkpost, kus siiani loetakse, et mitu "nende "ja mitu "meie" tanki kaotati aga kust selgelt UA edasi enam ei liikunud või blokkpost, kus sepakaid võis rünnakul kümnete kaupa hukkuda, kuid mis ei mängi tulemusena UA kaitsesüsteemis enam mingit rolli?
Sepakad suruvad nüüd peale oma taktikat. Sisuliselt kasutavad nad oskuslikult momenti ja tegelevad eelkõige sellega, mis on loogiline. Donetskit ohustavate tugipunktide nagu Peski ja Andeejevka ning Debaltsevo eendi likvideerimisega. Neil pole mingeid grandiooseid eesmärke. Siit nokivad, sealt nokivad ja eks me mõne aja pärast näeme, kui edukalt.
Pealegi tundub, et kui Donetski äärelinna on liikunud UA ründegrupp, ja see on õnnestunud blokeerid/hävitada/, siis peale seda liigutakse (vangidelt saadud andmed?) omakorda kiiresti ukrainlaste lähtekohtade poole, üllatades ukrainlasi selliselt, et nood ei saa enam ligi hiilinud (esialgu peetakse tagasitulevaks oma grupiks?) sepakate lahingugruppide vastu kasutada efektiivselt raskerelvade tuletoetust.
Neljandaks, Mariupol. Kui hakatakse survestama Volnovakhas, alles siis saame rääkida, et Mariupoli suunal ka midagi tõsist planeeritakse.
Kokkuvõte. Vaatamata paberil sadadele ja isegi tuhandetele surnutele, ei näe ma küll et sepakate ja muude külaliste tahe oleks kuskiltki otsast murtud. Vastupidi. Nagu ma mingi aeg tagasi mainisin, siis on sepakate järgnevate tegvuste eelduseks just Donetski lennujaama üle kontrolli saavutamine. Et need tegevused toimuvad, siis oletan, et sepakate arvates ei ole lennuväli enam neile segav faktor p...es.
Õhtust. Ma tagasi inimeste seas ja levis. Vaatan, et olete siin kaks päeva kõva võitlust pidanud Peski ja DL-i pärast. Tubli!võhik kirjutas:Selles Donetski linnast lahkuvas autodekolonni pikkuse põhjuseks - proovitakse väita - et Kurahhova blokkpostis olla U. pool liikumist takistama asunud...Fucs kirjutas:Donetskist välja viivad teed pidavat olema põgenikest umbes ja liiklus paralüseeritud.
Ukraina poole kommentaatorid naeravad video all, et Donetski elanikud ruttavad Ukraina poolele seepärast, et seal algas uus mobilisatsioon - tahavad sellest osa võtta....
Et nüüd siis trügitakse hullut Ukrainasse? No jah.
Ühel rõvedal sitikasaidil oli info, et Uspenka piiripunkt (Ukraina - venemaa) olevat umbes Ukraina sõidukitest, peamiselt Dnepropetrovski numbritega sõidukid ning sõidukis valdavalt meesterahvad. Ja väide oli selline, et U-lased põgenevad mobilisatsiooni eest.
Videotõestust lisatud ei olnud.
Ega sa midagi valesti ei räägi. Aga see on siiski jutt diivanilt (nagu meil kõigil), teadmata, et kui palju kuskil mingeid jõude tegelt liikvel on, nii ühelt kui teiselt poolt.Yks kirjutas:Kuulge mehed! Las ma räägin, mis mina - olemata militaarekspert - arvan hetke seisust.
Ja eks seal U staabis on jätkuvalt valdav selline vanamoodne mõtlemisviis. Ei tule see kogemus ja tarkus nii kiirelt. Äkki on abi sellel nädalal U-sse saabuvatest USA kindralstaabi tegelastest? Antakse head nõu ja tuulutatakse kabinete?
EDIT
Laipade näitamise teemal oli siin suuri arutelusid. Ma olen ka tähele pannud, et viimasel ajal pole neid näidatud (mõlemalt poolt) ja arvasin, et selles osas on mingi härrasmeeste kokkulepe tehtud. Minu arust oleks see normaalne.
Kas tänane kahjurite video on kättemaks / tasaarveldus U partisanide eilsetele piltidele?
Viimati muutis Otto K, 20 Jaan, 2015 18:26, muudetud 1 kord kokku.
Vangilangenuid olla rohkemgi ja muidugi kõik toimub suurte vene meediakanalite objektiivi ees. Materjali prime times näitamiseks erinevate nurkade alt nüüd pikaks ajaksAvot kirjutas:Just sellest rääkisin. ATO ainult räägib aga ei näitta. Venelased näittavad ja valetavad. Ja kahjuks seega võidavad kogu aeg "propa sõjas". Ukrainal aeg oma jutule ka "nägu" pildi vahendusel anda! Igal juhul mina ootan seda pikisilmi.Yks kirjutas:Nojah... hakkabki jälle pihta. Kõiksepealt "kõik kontrolli all" ja siis hakkab ilmuma surnud ja vangistatud ukrainlasi videodel, kuigi ATO eestkõneleja räägib hoopis teistest numbritest.
https://www.youtube.com/watch?v=3SnYhY2 ... e=youtu.be
https://twitter.com/TatyanaNizhnik/stat ... 76/photo/1
Mis vanamoodsasse mõtteviisi puutub, siis peaks kummagi vastase doktriinid, organisatsioon jne. ühesugused olema. Ukraina armee muidugi oli rohkem maha käinud kui Vene oma, mida on üle 10 aasta turgutatud, aga ma ei usu, et selles põhimõttelist vahet oleks, kuidas tegevust planeeritakse või eesmärke seatakse.
"Suurrünnaku" juttu ei usu põhjustel, mida olen varem nimetanud. Samuti pretendeerimata eksperdi seisusele.
EDIT: Et siis kui tuuakse mõni pataljon kuskile juurde ja nendega vajutatakse, on see pigem taktikaline löök.
"Suurrünnaku" juttu ei usu põhjustel, mida olen varem nimetanud. Samuti pretendeerimata eksperdi seisusele.
EDIT: Et siis kui tuuakse mõni pataljon kuskile juurde ja nendega vajutatakse, on see pigem taktikaline löök.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Väike ülevaade toimuvast koos piltide ja videotega
Юго-восток содрогается от артиллерийских обстрелов. В Донецке паника. ФОТО
20.01.2015 18:14
http://www.from-ua.com/news/336871-yugo ... -foto.html
Mariupoli alt.
Novoazovskis pidavat surnukuurid olema gängarite laipu täis ja haiglad on täis tuubitud haavtutega.
Под Новоазовском много тел российских террористов, больницы забиты ранеными
Arvamus.
VF väed imbuvad Ukrainasse sisse sammhaaval.
Российская армия на территорию Украины зайдет постепенно
20 января 2015, 18:02
Юго-восток содрогается от артиллерийских обстрелов. В Донецке паника. ФОТО
http://www.from-ua.com/news/336871-yugo ... -foto.html
Mariupoli alt.
Novoazovskis pidavat surnukuurid olema gängarite laipu täis ja haiglad on täis tuubitud haavtutega.
Под Новоазовском много тел российских террористов, больницы забиты ранеными
От Алены Балабы (Одесса)
#Мариуполь
Последняя информация.
"Только что говорили с нашими из под Мариуполя. Там стоят наши нацгвардейцы из #Одесса - с Промышленной и Люстдорфской дороги. За вчера и сегодня наша артиллерия в их секторе намолотила множество сепаров. Звонили с Новоазовска - там морг забит трупами рашистов. Куча раненых по больничкам. Много разбитых ватных артрасчетов. Наши стоят на месте, на своих позициях, ни шага назад. Приказа двигаться вперед нет. Жаль, но самое время":
Alex N Alex Noyt
http://kyiv.osp-ua.info/lastnews/20076.html
Arvamus.
VF väed imbuvad Ukrainasse sisse sammhaaval.
Российская армия на территорию Украины зайдет постепенно
20 января 2015, 18:02
Одно из качеств "гибридной войны" - постепенность. Ничто не происходит мгновенно. Нет очевидной точки в которой все изменилось.
Были сепаратисты, которые выглядели как местные, были вооружены украинскими аналогами, не было никакой профессинальной формы.
Очень постепенно все изменилось. Постепенно переоделись, вооружились российским, перегруппировываются под российское руководство, отрезают и уничтожают местных вольнодумцев... От разношерстных митингов в Донецке до полностью профессиональной российской армии на территории Украины не будет никакого резкого перехода. Все происходит постепенно...
http://obozrevatel.com/blogs/48617-ross ... epenno.htm
Olukorrast põhjarindel.
31 taandus varem ette valmistatud positsioonidele. Vastasel vähemalt 8 tanki. Kahe tunni eest olla Lughanskist täiendav kolonn väljunud. Ukraina suurtükiväel napib moona.
Бойцы с 31-го отошли на подготовленные позиции и приготовились к отражению атаки. Якобы 1 погибший, 7 раненных, но данные уточняются.
В настоящее время разведка зафиксировала 8 танков, однако два часа назад поступила информация, что из Луганска в указанном направлении вышла колонна бронетехники.
24-я готова выписать русским пиздюлей и ожидает подкрепление, которое уже близко.
У наших артиллеристов наметился дефицит боеприпасов (с 6 утра гатят) - просят решить. Кроме того, есть просьба включить в процесс 17-ю танковую.
Отступать из Крымского некуда - река.
31 taandus varem ette valmistatud positsioonidele. Vastasel vähemalt 8 tanki. Kahe tunni eest olla Lughanskist täiendav kolonn väljunud. Ukraina suurtükiväel napib moona.
Бойцы с 31-го отошли на подготовленные позиции и приготовились к отражению атаки. Якобы 1 погибший, 7 раненных, но данные уточняются.
В настоящее время разведка зафиксировала 8 танков, однако два часа назад поступила информация, что из Луганска в указанном направлении вышла колонна бронетехники.
24-я готова выписать русским пиздюлей и ожидает подкрепление, которое уже близко.
У наших артиллеристов наметился дефицит боеприпасов (с 6 утра гатят) - просят решить. Кроме того, есть просьба включить в процесс 17-ю танковую.
Отступать из Крымского некуда - река.
Viimati muutis laikar, 20 Jaan, 2015 18:35, muudetud 1 kord kokku.
Homme toimub Normandia formaadis välisministrite kohtumine Berliinis.
Ma ei hakka asja teema puhtuse huvide rohkem kerima, aga niipalju ütlen - see diivani-väide on hetkel tõesem, kui kunagi varem selle konflikti jooksul. Minule, tundub hetkel käiv infosõda täiesti erakordne oma väidete vastuolulisuse ja tõepäraste kildude pea täieliku puudumise poolest. Positiivne külg on see, et ukrainlased on õppinud palju paremini infot varjama ja ka kõige edevamad telefonidega filmijad on ennast viimased päevad üsna vaos hoidnud. See, et lõviosa visuaalsest infost tuleb mardikatelt võib tähendada küll ukrainlaste mainelangust diivanivägede silmis, aga ukrainlaste käitumine on minu meelest antud situatsioonis ainuõige.Otto K kirjutas:Aga see on siiski jutt diivanilt
Birjukov DL-ist ja vangi langenud UKR dessantnikutest
Бирюков рассказал о ситуации в донецком аэропорту
20 января 2015 18:19
Blokkpost nr.31 on UKR üksuste käes siiani.
31-й блокпост остаётся под контролем ВСУ — источник
Mariupoli ruumis käib võitlus kogu rindejoonel. Granitnoe all olukord kõige raskem praegu.
Под Мариуполем идут бои по всей линии фронта
20.01.2015 18:20
Бирюков рассказал о ситуации в донецком аэропорту
20 января 2015 18:19
Сегодня утром несколько десятков бойцов ВДВ пошли на помощь украинским военным в Донецком аэропорту
Об этом, как передают «Донбасс. Комментарии», сообщает на своей странице в Фейсбук советник Президента, помощник министра обороны Юрий Бирюков.
По его словам, был густейший туман, видимость была порядка 20-30 метров.
Бирюков отметил, что в донецком аэропорту ситуация еще хуже - передвигаться нужно было по плоскому бетонному столу, без единого ориентира. «И они промахнулись, промахнулись на 800 метров, взяли чуть левее», - отметил Бирюков.
«…Был бой. Были погибшие. И 8 человек попали в плен. Наверное, официально это еще не озвучили, но вряд ли кто-то сейчас это будет отрицать - есть фамилии, есть документы», - отметил Бирюков.
«Я видел бойцов, хватавших залетевшую в окно гранату. Я видел командиров, осунувшихся и истощенных, но круглосуточно координирующих военные действия. Я видел волонтеров-медиков, вытаскивавших раненых с передовой. Я живу среди народа, который отдает 1000 гривен из зарплаты в 3000 на помощь бойцам АТО», - подчеркнул Бирюков.
http://donbass.comments.ua/news/108773- ... tskom.html
Blokkpost nr.31 on UKR üksuste käes siiani.
31-й блокпост остаётся под контролем ВСУ — источник
Бойцы ВСУ не сдали своих позиций на 31-ом блокпосту. Об этом в телефонном комментарии корреспонденту informator.lg.ua сообщил один из военнослужащих, находящийся в данный момент так. «Да, сегодня пришлось не сладко. Нас заливают огнём. Но мы держимся и не сдаём позиций», — заявил боец.
Напомним, что 31-й блокпост ВСУ, находящийся на бахмутском направлении, был атакован боевиками. При атаке использовали артиллерию и миномёты.
http://informator.lg.ua/?p=62983
Mariupoli ruumis käib võitlus kogu rindejoonel. Granitnoe all olukord kõige raskem praegu.
Под Мариуполем идут бои по всей линии фронта
20.01.2015 18:20
Несмотря на то, что все внимание сейчас приковано к Донецкому аэропорту, обстановка под Мариуполем не менее напряженная, передает "В Кулаке".
Жители города слышат залпы тяжелых орудий. Они настолько сильные, что в квартирах дрожат стекла.
Как сообщили в батальоне «Днепр-1», в секторе М вокруг Мариуполя идут бои по всей линии фронта. Террористы из артиллерии и «Градов» поливают огнем украинских военных в Тельмановском районе и в районе поселка Сартана.
Наиболее сложная ситуация сложилась вблизи поселка Гранитное. Огонь по нашим бойцам ведет российская батарея, прикрываясь террористическим формированием «Кальмиус». Россияне обстреливают, а потом все это представляется как действия боевиков из «Кальмиуса» — рассказали наши бойцы.
http://vkulake.com/7831-pod-mariupolem- ... ii-fronta/
31ga vist ikka kehvasti. 31 kõrgendikul, Krõmskoe aga all.
Силы АТО были вынуждены отступить с занимаемых позиций в ходе боя за 31-й блокпост. Об этом сообщает в facebook журналист Роман Бочкала.
«Как не прискорбно, но уже да. 31й пост потерян. Полностью. Учитывая, что пост был на высоте, а Крымское в низине, то высока вероятность потери данного населенного пункта. И это очень больно. У меня перед глазами лица жителей, которые еще вчера мне говорили: «Крымское это Украина»», — написал журналист.
Данную информацию подтвердил и журналист Андрей Цаплиенко:
«Крымское пытаются взять в кольцо. 31-й уже три часа не наш. 29-й под огнем. зам. командира 24 бригады» — написал он на своей странице в facebook.
http://inforesist.org/sily-ato-poteryal ... urnalisty/
Силы АТО были вынуждены отступить с занимаемых позиций в ходе боя за 31-й блокпост. Об этом сообщает в facebook журналист Роман Бочкала.
«Как не прискорбно, но уже да. 31й пост потерян. Полностью. Учитывая, что пост был на высоте, а Крымское в низине, то высока вероятность потери данного населенного пункта. И это очень больно. У меня перед глазами лица жителей, которые еще вчера мне говорили: «Крымское это Украина»», — написал журналист.
Данную информацию подтвердил и журналист Андрей Цаплиенко:
«Крымское пытаются взять в кольцо. 31-й уже три часа не наш. 29-й под огнем. зам. командира 24 бригады» — написал он на своей странице в facebook.
http://inforesist.org/sily-ato-poteryal ... urnalisty/
Tea kes need mehed ja üksused seal eesliinil sõda peavad, kui kahe kõikse kangema mardikapataljoni komandörid leiavad aega tegeleda kaamerate ees vangide näägutamisega ning ürtiavad neile selgeks teha - Terminal naš. Klounid.soul kirjutas:Vangilangenuid olla rohkemgi ja muidugi kõik toimub suurte vene meediakanalite objektiivi ees.
Muide, välismaistes eraturvafirmades töötavad endised Ukraina sõjaväelased ei taha sageli juba ammu enam kontrakti lõppedes kodumaale naasta, kuna seal nad mobiliseeritaks. Selle asemel saadab firma kontor nende naistele viisad ja lennukipiletid ning maksab kinni paari unelmate puhkuse soojal maal hotellis.Otto K kirjutas: Ja väide oli selline, et U-lased põgenevad mobilisatsiooni eest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist