Ma olen Mošees käinud.
Mind on huvitanud küsimus, et mis teeb Islamist nii elujõulise usu? Kas tõesti ainult see, et naistel pole haridust ja seepärast sünnitavad?
Kristlikud kirikud on üles ehitatud kannatuse ülistamisele - pööra teine põsk jne. Hoone on pigem askeetlik, kõrgustesse püüdlev - justkui rõhutades, et inimene on tühisus.
Mošees aga valitses igas elemendis tugevuse ülistamine - "Maailm on tugevate päralt!"
Mošees on maas punane kohev vaip. Seintel on mustal taustal kuldsed kirjad. Kõik õhkub sellise uhke enesehinnangu järele. Arhitektuursed ovaalsed vormid justkui viitaks musklite sitkusele, sõjakale hoiakule ja relvadele (minaretid). Ülistatakse märtreid ja kõiki tugeva tahtejõuga inimesi. Lapsest saati kasvatakse sellises keskkonnas üles.
Samas võib igasugu uskusid võtta kui "kratte" kes omanikule võimu/vara toovad ja mentaalset seisundit võõra eest kaitsevad.
Kui igasugu -isme usunditeks pidada siis on islamism araablaste "kratt", kommunism paraku venelaste "kratt", natsism oli sakslaste "kratt", sionism juutide "kratt" jne.
Eelpool mainitud lõigu ma kirjutasin mõned aastad tagasi:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 8&start=26
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.