Kõike detaile tahan.
Ehk siis minu mõte. Sinu kontakti jutt on lihtsalt kellegi nägemus. See, et see keegi on kohapeal, küll tõstab teatud nüanssides tema väidete usaldusväärsust (ise nägi / kuulis), samas teistes aga vähendab (emotsioonid). Ja sina oled lisanud selle kontakti jutule oma garneeringu. See ei tähenda sinu süüdistamist valetamises, vaid väidan, et sa oled lihtsalt täitnud paljud lüngad oma oletustega. Sest sina pidid selle kirjelduse mugandama looks siin foorumis.
Niisiis minu jaoks on sinu vahendatud lugu lihtsalt üks kirjeldus, milles on loodetavasti/kardetavasti tõeelemente.
Ja reageerisin ma su postile selle pärast, et sa kirjeldasid oma kontakti infot kui „tegelikust”. Minu jaoks muutub see tegelikuseks siis, kui ma saan seda kontrollida, ja sündmused on loogilised, põhjuslikus seoses jne.
Ära muretse selle pärast, et foorumlased loevad liiga ühekülgseid allikaid. Loevad ilmselt palju rohkem, kui siia postitavad. Ja nii on hea. Minu meelest ei vaja see foorum „tasakaalustamist”.
Tere. Väga mõistlik suhtumine. Kahjuks ma ei saa selle inimesega enam suhelda- pole kontakte. Üldislet tema jutt oli selline, et 29.11 laupäeval tõrjuti rünnak tagasi. Ja (imesta või mitte!) aga kaudtuli tellimine enda posade pihta- oli seal täitsa normaalne. Kui lasti Peskist siis normaalne hajuvis on juba kuskil 70-100m (peast). Nii et enda pihta kaudtulega nad vastast seak päris tihti tõrjusid. Järgmisel päeval vaatluspostid märkasid pätte liiga hilja- nende ründegrupp suttis tulla nii lähedale et RPG-dst (ta kirjutas "Muhad" kui võib olla olid ka "Šmelid") said kaitsjaid ühes sektoris mahasuruda. Seega nad siiski tulid väljast. Kust- kas lennukite remondikojast või hotellist- ta ei täpsustanud ja ma ei küsinud. Nad kohe kutsusid tuld enda peale. Kõik oleks OK kui tuli oleks selline nagu ta päev ennem oli- kuid Peskis toimus vahetus ja midagi pärast (ta mainis ka hiljem miks see juhtus- uus vahetus ei olnud, pehmelt öeldes "lahinguvalmis") tuli oli väga ebatäpne (said isegi UT-le pihta). Seetõttu nad ei suutnud pättide abiväge äralõigata ja hakkas klassikaline "ruumide puhastamise" linnalahing pihta. Hakkas seal ka midagi põlema. Pätte oli nii palju et õhtu poole (ehk siis põhapäeva õhtuks-ööks) otsustasid taganeda UT-li. Laengus olid valmis pandud, kuid avastati et detokaid ei ole (otseloomulikult nad ei olnud kogu aeg laengute sees!) ja pioneeril ei õnnestus kogu maja õhku lasta, vaid ainult ühe laengu. Eemaldumisel hukkus veel üks kamraad (jäigi VT ja UT vahel vedelema), teine jäi allakukkunud seina alla. Kokku nad kaotasi 4 või 5 meest, kaks võeti too kord kaasa. Alguse pealt neid oli 41 (kaks rühma vist 95 ja 83 brigaadidest), ehk siis iga üksus saatis enda koosseisust mõni allüksust ja niigi nad roteerusid. Selle pärast ta teadiski mis Peskis toimus. Hiljem nad proovisid uuesti VT minna (üks põhjus oli ka oma hukkunu järgi)- kuid seal olid juba pättid ja nad väga edasi ei saanudki. 5.12 nad jätsid terminali täisti maha.
UT-s pättid olid juba septembrist, seal oli mingid maaalused käigud mida ei suutnud kõik kontrollida (vist). Kui dets. algusel tuli see "vaherahu" ukr. ja pättid leppisid kokku, et pättid viivad omad mehed sealt minema.
P.S. Ja loomulikult see jutt oli veidi emotsionaalne- tal jäid ju kamraadid sinna. Oli ju põhjus emotsioonideks.