Xender kirjutas:Küsiks veel, et kas ei oleks võimalik juurde lisada, kes konkreetselt inimestest vastas küsimustele ( kui on erakonna poolt saadetud mailis juures ) ? Aitaks vähemalt mul ehk 1 märtsi valikus häält veelgi õigemasse kohta suunata.
Reformierakonna kirjast loen välja "koostöös Laaneotsaga".
EKRE kirjast loen välja "Küsimustele vastasid EKRE Riigikogukandidaadid Raul Öpik ja Wesse Allik.".
Sel Allikul on minu teada kasutajanimi militaar.net-is olemas.
Teistel erakondadel vastajaid nimeliselt välja toodud ei olnud.
Aga nii mõnegi puhul võib aimata kes need eksperdid on.
Erakonnad tänasid ka oma kirjades, kes kuidas, "asjakohaseid küsimusi esitamast" ja "huvi tundmast nende julgeolekupoliitiliste positsioonide vastu".
Keskerakond lubas eessõnas võimalusel kaitseministeeriumis auditi teha.
---------
Mütsikergitamised enese aadressil võtan tänulikult vastu, aga suure töö tegid siiski küsimustele vastajad ära. Ja delegeerikski muist tänusõnasi edasi.
MILITAAR.NET-i TÄNAB VASTANUD ERAKONDASID VASTUSTE EEST.
John kirjutas:Igatahes Pagan küsimus uudishimust: ega ka meedia väljaanded ei ole ilmutanud huvi neid küsimusi plus vastuseid avaldamast?
Ei, väljaanded ei ole minu aadressil huvi ilmutanud. Aga foorumit saavad nad isegi lugeda. Publitseerimine tuleks meie eesmärgile muidugi kasuks.
Samas võib mitte-avaldamise põhjuseks olla ka riigikaitselise heidutuse kõla.
Ise ma andsin mõista, et ei soovi mingiks avalikuks päevakangelaseks ja "argumentum ad homini" sihtmärgiks saada. Sisuline arutelu ennekõike.
Olen vaid Anderseni rõiva-muinasjutuga sarnaselt "väike poiss" kes näitas näpuga ja ütles "riigikaitse on pool-paljas". Võrreldes siis ülekaaluka vastasega.
See riigikaitse on meil omamoodi maagiline must kast mille sisu me ei tea, aga sellel on kaks kommunikatsiooni kanalit. Üks all ja teine üleval.
Alumise juures öeldakse: - Ei saa, eelarve ei luba. Võta võim ja otsusta.
Ülemise kanali juures öeldakse: - Me siin koostöös julgeolekuekspertidega arvame, et eelarve on piisav. Seda eelarvet tuleks veelgi efektiivsemalt kasutada valdkonna sees."
Selline vastuolu siis.
Võta nüüd kinni, et kelle arvamust nüüd ülemise kanali juures kajastati? Kas ekspertide või poliitikute?
Vastuseid lugedes, Tommyl oli NIMBY sündroomi kohalt õigus.
Otsustajad on nõus, et teha oleks vaja. Kuulavad kaasatundlikult ja noogutavad. Aga kui asi eelarve peale läheb, siis on sein ees.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.