Otto K kirjutas:Olen varasemalt ka avaldanud arvamust, et Vova I sõdib Ukrainas.... ülla ülla.... Ukraina enda rahade eest. Täpsemalt öeldes Janukovitshi varastatud rahade eest.
OT, aga seda efekti tavaliselt alahinnatakse (või õigemini, seda on neetult raske õigesti hinnata). Tshetsheenidel oli ka sisse seatud bisnis vene komandöridega, kelle jaoks raha oli oma poiste eludest tähtsam (neid ikka leidub). Ma ise kahtlustan ka, et Osama ibn Ladin võis WTC ründamisega plussi jääda. Kui teaks ette, et niisugune pauk tuleb ja tunneks asja, siis saaks maailma aktsiaturgudel nädal varem igasugu huvitavaid positsioone võtta. Tänapäeva maailm on nii läbi põimunud, et selget piiri omade, võõraste ja vaenlaste vahele on isegi sõjas juba väga raske tõmmata.
Otto K kirjutas:Demura kiidab U meediat, et see annab korralikult "tuld" oma väejuhatusele. Demura arvab, et vene väejuhatus ei ole väga palju parem.
Küll aga on Ukraina ajakirjandus parem! Täiesti unikaalne olukord, kus Nõukogude Armeest aretatud moodustised omavahel sõdivad, kummaski lokkab bardakk (mööndavasti Ukraina omas rohkem), aga üks maa on diktatuur, kus on peaaegu kogu sõltumatu ajakirjandus kinni keeratud, teises aga võib igaüks praktiliselt kõike kirjutada. NA suurim häda, nagu me kõik teame, oli initsiatiivi puudus ja üldine minnalaskmine (pehmelt öeldes). Ma millegipärast arvan, et vaba ajakirjandusega maal, kus on praeguseks juba hästi toimivad struktuurid vabatahtlike energia rakendamiseks, saadakse sellest järk-järgult üle, diktatuuris see aga järk-järgult süveneb.
Nagu ma juba varem kirjutasin, Ukraina poolel ei jää ükski õnnetus omade poolt märkamata ja esile tõstmata. Praegu lihtsalt ei ole võimalik, et kuskil kümmegi meest ära notitakse ja säutsujad-blogijad koos komandörist rahvasaadikuga sellest ei kriiska. Nii et võib üsna kindel olla, et Ukraina olukord pole halvem, kui nende postitustest mulje jääb. Vene poolel aga kaovad nagu vits vette. Paremal juhul teatatakse, et hukkus liiklusõnnetuses Rostovi oblastis. Mis tekitab tugeva kahtluse, et Demural on õigus.
----
EDIT: Kodumaised lehed kirjutavad katkistest majadest ja hädas inimestest:
Ukraina sõjapiirkondadesse on jäänud ainult meeleheitel vanurid ja haiged
Viimase sõjalaine mõju kannatada saanud asulatele oli kohutav, vaid mõne kuuga on tekkinud kummituslinnad.
Veronika Svištš humanitaar- ja arenguabiga tegelevast MTÜ-st Mondo jõudis äsja tagasi Ida-Ukrainast, kus jagas inimestele ja haiglatele Eesti abi. Ta rääkis Eesti Päevalehele nii abi andmisest kui ka sellest, mida nägi ja kuulis sõjast puudutada saanud aladel ja mujal.
Midagi eriti huvitavat seal pole. Popasna olla täielikult purustatud.