Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Svejk »

Ruslikud ümbergrupeerivad Donetskis ja Horlivkas:
Pilt: http://i.lb.ua/120/54/54f6a3aaccf7c.jpeg

Боевики перебрасывают силы к Донецку и Горловке
http://society.lb.ua/war/2015/03/04/297 ... etsku.html
По данным группы "ИС", с 1 по 3 марта к Донецку и Горловке перебросили 16 танков, 23 ББМ и 12 орудий буксируемой артиллерии (с нескольких направлений: через Дебальцево и Енакиево, а также южным маршрутом – через Снежное, Иловайск и Старобешево.

"На Дзержинском и Артемовском направлении наблюдается концентрация формирований российско-террористических войск (всего зафиксировано 4 новых, подтянутых с юга ротных тактических групп с соответствующей артиллерийской поддержкой). На данный момент на Дзержинском направлении переброшено к ранее сосредоточенным здесь средствам 12 танков и 23 ББМ, а также артиллерийская группа 4-х батарейного состава (ствольная артиллерия и 8 установок РСЗО)"
Esimesest kolmanda märtisni on Donetskisse ja Horlivkasse juurde toodud 16 tanki, 23 soomust ja 12 järelveetavad suurtükki.
(Liikusid sinna üle Debaltsevo ja Jenakijevo, aga ka mööda "lõunamarsruuti Sneznoje - Ilovaisk, Starobeshevo

Dzerzinski ja Artjomovski suunal on märgata jõudude koondamist (kokku on loetud 4 uut lõunast toodud "roodulist" taktikalist gruppi koos toetava suurtükistuga)
Käesoleval hetkel Dzerzinski suunale paisatud varemkogunenud 12 tanki, 23 soomust, 4 patareid suurtükke, 8 "katjuushat"
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

aht0 kirjutas:
Kriku kirjutas:Ma mõtlesin, et see on suure ülemuse korteezh... :scratch:
korteez jah. Ja korteezil kõigil uhked moodsad automaadid, kaitseliini omad on päevinäinud AK'dega. Suht kehva pokazuhha mulje jättis. Selle asemel et nende relvadega eputada, saatku need eesliinile. Suure ülemuse kaaskonnas (ja kaelas) on nende relvade kasutegur null. Pmst kuskil mujal ei olnud näha ühtki AT raketiseadet.

Teine asi, oletame et mardikatel oli UAV luureks üleval. Selline tavalisest erinev masinapark annab selge vihje et "kõrged natsalnikud, tasub Gradidest anda".

Päris nii see pole. Tegu oli otse Mariupolis paikneva nö kiirreageeriva üksusega. Ehk siis kui kuskil setoris M miskit toimub, siis liiguvad teises liinis koostatud VG'd vastavasse kohta. Ja liiguvad nood sõidukid (näiteks Azovi omad) piisavalt ka praegu eesliini läheduses. Sellest annab näiteks tunnistust kaks kuuli jälge konvoi esimese soomuki esiklaasis.
Mis puutub automaate, siis mis vahet seal on mis ühel mehel kaelas ripub? Ja kaelas ripub ta põhimõtteliselt selleks, et eesliinil ei tehtaks vahet VIP isikul, juhul kui mõnel vastaspoole mehel tekib isu snaiprit mängida või raskemate relvade tuld korrigeerida...
Kuna Pastor liigub tavaliselt minimaalse arvu ihukaitsjatega (üks või kaks), siis on enamus mehi ümber kas kindralstaabi kaitseüksusest, kes ka osalevad eesllinil lahingutes nagu kõik teised või vastava üksuse tegelased, kuhu mees suundub.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Rahvuskaardis on nad kasutusel. Põhiliselt ongi Fort kõige laiemalt vist siseministeeriumi üksustes kasutusel. "Tornados" olen näinud neid.

Samas ka sõjaväelastel on nad olemas. Väidetavalt näiteks 3.eriotstarbelise polguni on nad jõudnud. Oletatavasti mõnigi mees Pastori kõrval kuulubki 3.eripolku, sest filmis on ju kuulda kuidas Kirovograadlasi (seal nad baseeruvad) kiidetakse ja soomuk, millel on kollased tiivad ja kuulijäljed, kuulub just 3.eriotstarbelise polgu arsenali, sest Fööniks nagu ka fööniksi tiivad on nii nende kui ka 8.eriotstarbelise polgu tunnusmärgiks. Vastandumaks vastase nahkiirtele :)
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Siin pilt ühest venelaste uppunud tankist ning allpool ka pilt hävinud tankist, mis kuulub sellest intervjuu andnud põlenud burjaadi tankiüksusesse. Võib siis olla kas sellesama burjaadi enda või siis tema pataljoni komandöri tank..

http://zloy-odessit.livejournal.com/1162793.html
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Said siis läbi see kohtumine EL juhtriikide ja USA tippametnike vahel,kes rääkisid Venemaast ja sanktsioonidest.
Olla jõutud seisukohtadele,et sanktsioonide mahavõtmist enne maha võtmist ei arutata,kui Minsk 2 asjad täies mahus on lõpule viidud.
Hetkel hinnatakse olukorda väga ebameeldivaks ja rikkujaks pooleks,kes vaherahu on ei täida on separatistid,keda toetab Venemaa.
USA isegi pidavat valmistama uut paketti,mida see sisaldab jääb ainult arvata,kui sõjategevus uuesti vallanduks.
Nähtavasti Kerry just sellepärast kohtus Lavroviga,et üle anda riikide seisukohad paar päeva tagasi.
Nägin seda uudist BBC pealt.
Kerry esines pressikal väga enesekindlalt,pressides just faktile,et Minsk 2 tingimusi täidab separatistide pool väga valikuliselt,liigutades rasketehnikat näiteks edasi tagasi,OESC vaatlejatele keeldutakse piiriäärseid alasid kontrollimast,jne.jne.
Tundub,et Kerry andis ka edasi sõnumi Putjale,et kui asja järgi ei jäta,siis relvad tulevad.Igatahes Lavrov oli ikka väga hapu näoga,kui oma avaldust paberilt maha luges,silmad olid isegi teisel nagu koolipoisil maas.
Mulle tundub,et Lääs suutis saavutada selle läbirääkimisega,selle mida ei saadud esimesel kohtumisel.Nimelt Venemaa tunnistas oma osalust ja see paistab saama samasuguseks konnasilmaks nagu omal ajal see Helsingi pakt,mis oli mugav ettekääne igasugustele asjadele,mis eriti tollal Kremlile kuidagist hiljem ei meeldinud.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Levada värske küsitlus. Venemaa ei ole Ukrainaga sõjas ja vägesid ei ole vaja sisse viia.
Одновременно большинство респондентов (60%) не считают, что между Россией и Украиной идет война. Этот показатель остался почти неизменным с мая прошлого года (57%), впрочем, как и число уверенных в том, что мы в Украине воюем. И весной 2014-го, и сейчас так думают чуть больше трети россиян (34%).

Вводить наши войска в Украину, даже в случае возобновления боевых действий в Донбассе, не нужно – таково мнение в целом 60% респондентов. Обратной позиции придерживаются 25% опрошенных, а 16% не знают, что и думать.
http://www.levada.ru/04-03-2015/televid ... nee-vlasti
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

USA vägede ülemjuhataja Euroopas teatas, et gängarite pool sõdib ca 12 000 VF sõdurit pluss 50 000 VF sõdurit asub UKR piiridel ja kõik nad on suurepäraselt varustatud ründe-soomustehnikaga. VF karavanid tankide, GRAD-ide, moona ja kütusega sõidavad nii tihedalt Dommbasstaani, et see enam ei ületa isegi uudistekünnist.

Edasi arutletakse VF ja gängarite poolse Mariupoli ründamise teemal ja sellest, miks on vaja "Azov"-il kaitsta positsioone Širokinos, ning miks praegu gängarid just seal üritavad UKR üksusi minema lüüa ja takistada UKR poolel Mariupoli ette kaitserajatiste ehitamist.

Стало понятно, чего добиваются «русские» постоянными атаками на Широкино
Командующий сухопутными войсками США в Европе генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжес заявил, что на стороне сепаратистов в Донбассе воюют около 12 тысяч российских солдат. Плюс 50 тысяч солдат ВС РФ находятся рядом с украинской границей. Все они прекрасно оснащены наступательной бронетехникой. Российские караваны с танками, «Градами», боеприпасами и топливом столь часто едут на Донбасс, что это давно уже не подпадает под разряд новостей — тривиальная обыденность.

Как известно, ружье в качестве антуража в начале спектакля редко появляется случайно… Судя по всему, весь мир сошелся на том, что следующей после Дебальцево целью «русских» является Мариуполь. С одной стороны, этот порт очень нужен Путину для обеспечения сухопутного доступа к Крыму. С другой — его потеря резко обрушит и без того летящую в бездну украинскую экономику, в чем сознался премьер Яценюк. Имено атака на Мариуполь более менее четко обозначена Западом, как красная линия, пересечение которой Путиным означает новые санкции к РФ.

При этом спикер полка «Азов» Александр Алферов вслед за своим командиром Андреем Билецким заявил, что укреплений перед Мариуполем недостаточно, чтобы сдержать мощное наступление врага. Именно поэтому так важно удержаться на западных окраинах Широкино перед большим мостом на трассе на порт: «Это пробка в бутылке, которую террористы стараются выбить, чтобы освободить себе путь на Мариуполь».

Спикер АТО Андрей Лысенко в свою очередь объяснил, что постоянными обстрелами и вылазками ДРГ террористы не дают завершить создание инженерных и защитных сооружений. При этом полковник констатировал, что «русские» накапливают свои силы напротив Мариуполя, у Новоазовска.

Увы, опыт Дебальцево показал, как «русские» могут взять Мариуполь наличными у них на Донбассе силами. Они сводят их на поставленную цель и не считаются со своими потерями, пока местные террористы удерживают другие участки фронта…
http://real-vin.com/%D1%81%D1%82%D0%B0% ... 0%BA%D0%B8

Gängarid tulistasid täna 7:20 paiku Širokinos asuvaid UKR vägesid.
Keskööl tümitasid gängarid Lebedinskoe suunas ja 6:00 Tšermalõki ruumis.
Боевики снова обстреляли силы АТО в Широкино, - Оборона Мариуполя
04.03.2015 11:44
Боевики сегодня около 7:20 снова обстреляли силы антитеррористической операции в Широкино под Мариуполем Донецкой области. Об этом говорится в сообщении штаба Обороны Мариуполя на Facebook.

"В 7.20 с применением стрелкового вооружения снова обстреляны позиции в Широкино", - говорится в сообщении.

Также в полночь из стрелкового вооружения были обстреляны позиции в н. п. Лебединское, а в 6:00 из гранатомета обстреляли позиции в н. п. Чермалык.

При этом в штабе Обороны Мариуполя назвали ситуацию в этом районе напряженной, но полностью контролируемой.
http://conflict.rbc.ua/rus/boeviki-snov ... 2015114400

Схема войны в Широкино: беспилотник - грузовик - обстрел. ВИДЕО
04.03.2015 11:46
Бійці "Азову" розповіли, як тримають оборону під Маріуполем
https://www.youtube.com/watch?v=27d6bukNgKg

Irakli Komahidze: VF vägede "väljaviimine" on lihtsalt plaaniline vägede rotatsioon.
11:44 4 березня 2015 року
«Відведення» Росією військ – усього лише планова ротація
После переговоров в Минске российская сторона начала «отвода» некоторых военных подразделений из Ростовской области, однако это всего лишь плановая ротация, которая предусматривает замену подразделений, перезимовавшие в Ростовской области и на Донбассе, свежими силами с Южного военного округа РФ.

Об этом сообщает Galnet со ссылкой на сообщение блогера-розслидувальникив Ираклия Комахидзе в сети Facebook.

«Наблюдается отправка в места дислокации некоторых батальонно-тактических групп из Восточного и Центрального военных округов РФ, были переброшу в Ростовскую область осенью 2014-го года», - написал И.Комахидзе.

В то же время, отметил блогер, параллельно с «отводом» наблюдается прибытия в Ростовскую область новых батальонно-тактических групп Южного военного округа РФ, в том числе из Абхазии и Адыгеи. А раньше зафиксировано опрокидывания подразделений из Карачаево-Черкесии.

Кроме того, по словам И.Комахидзе, в этом районе находятся подразделения спецназа ГРУ и спецназа внутренних войск МВД РФ из Чечни.

Блогер отмечает, что также российские военные перебрасываются в Воронежскую и Белгородскую области.

«Информация о процессе ротации не полный и еще будет дополняться», - добавил блогер.
http://galnet.org/news/266957-vidvedenn ... -rotatsiya
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Arvamus.
"Kreml langetas otsuse likvideerida DNRLNR"
(muuhulgas otsitakse seoseid Nemtsovi tapmisega)
04.03.15, 12:01 | Аналитика > Политика
Кремль принял решение ликвидировать ДНР с ЛНР
Сергей Климовский, "Хвиля"
Этот вывод напрашивается после появления видопризнания «партизан Новороссии» из диверсионно-шпионской разведгруппы «Русич», как они себя именуют, в убийстве Бориса Немцова по решению некоего «Военного Совета Новоросси». Их треп про Немцова как агента США, всю жизнь торговавшего родиной, надо полагать с детского садика, и прочее, можно во внимание не принимать. Внимания заслуживает совсем другое, ‒ цели, которые Кремль стремится достичь, запуская в информационный оборот это видео.

Первый уровень: краткосрочные цели. Снять головную боль с МВД по поиску убийц, ‒ вот они сами появились и в нужном «украинском ракурсе». Для профилактики пугнуть российских революционных демократов российскими же эскадронами смерти из химеры Новороссии, в которой МВД РФ никого арестовывать не будет, так как это территория Украины.

Второй уровень: среднесрочные цели, что намного важнее.

Прежде всего, внедрить в международный лексикон представление об особой нации «новороссах» и стране их «Новороссии», которые борются за свою независимость, государственность и признание в ООН, пусть и террористическими методами. Методы Лавров, конечно, осудит, но будет оправдывать новороссов, что «киевская хунта» других методов им не оставила, так как мирно на референдуме вопрос решить не хочет. Лавров постарается представить новороссов этакими басками и ирландцами Восточной Европы. Пока все усилия Кремля по внедрению понятия «Новороссия» успеха не имели, и теперь он делает новую попытку.

Другая цель этого уровня ‒ придать новый импульс второму заходу спецоперации «русская весна». ХНР, ХерНР и прочие «республики» отменяются и отодвигаются на второй план, на случай, если «русская весна» опять завянет, а на первый план выходят новороссы, которые должны поднять восстание по всему левобережью Украины, а если получится, то и в Одессе. Кремль все еще надеется, что хоть часть украинцев осознает себя новороссами и потянется в Новороссию.

Но для этого надо еще эту Новороссию создать, для чего потребуется ликвидировать ДНР с ЛНР. Почва для этого подготовлена, последняя «казачья республика» в Красном Луче с ее атаманом Косогором, стеснявшихся украинских слов в своей речи, была на днях «зачищена». Остается провести объединительный съезд каких-то представителей от ДНР и ЛНР, объявить о самоликвидации их и «воссоздании» государства Новороссия. Поэтому в «министерствах» ДНР и ЛНР идет чистка от тех, кто считает себя жителями Донбасса, а не Новороссии. Кремль не только поставил Донбасс на колени, но и вообще отменил его: никакого Донбасса нет, а есть Новороссия, таков новый ход мысли Кремля.

Провозглашение Новороссии позволяет Кремлю избавиться и от своих обязательств в Минске, ссылаясь на то, что подписанты ДНР с ЛНР «умерли», а потому какие вопросы к «покойным» и к нам? Следующий этап ‒ доблестная армия Новороссии выступает на помощь своему народу, поднявшему «восстание» на её землях, оккупированных некими украинцами, которых, по мнению Кремля, в природе никогда не существовало, так как они продукт немецкого шпиона Ленина, придумавшего Украинскую ССР.

Такова вкратце схема, которую Кремль начал уже разыграть, запустив фейковое видео с признанием новороссов в убийстве Бориса Немцова, снятое где-нибудь на квартире в Москве. Что нам следует делать в этой ситуации? Как не удивительно, ‒ ничего. То есть, продолжать делать то, что делаем, поскольку для украинских артиллеристов не имеет значения, за кого выдают себя танкисты из Бурятии и других провинций империи РФ, ‒ горят они в танках одинаково. Независимо от того флагами на них России, ДНР/ЛНР, Новороссии, георгиевские ленты или они вообще без флагов и знаков. Пусть Кремль сам пыхтит и надувает химеру Новороссии, пока они вместе не лопнут от перенапряжения.

Кремль может использовать этот видеосюжет как фиктивный предлог-оправдание для официальной посылки на Донбасс спецназа и «миротворцев», якобы для поимки убийц Немцова и во избежание проникновения донецких русских террористов в России для новых убийств, так как Украина эту территорию не контролирует, и контролировать не хочет. То есть, исключительно в целях защиты русских в России от русских из Украины. Но Кремль, замышляя такую игру в поисках оправдания для официальной отправки армии РФ в Украину, погружается в такое болото собственной лжи, что рискует в нем утонуть с головой.
http://hvylya.net/analytics/politics/kr ... s-lnr.html
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Tegelikult kuulub see küsimus küll relvade teemasse, aga Ukraina sõja kontekstis eriti asjakohane...

Et kas purustatud tanki kahurit on võimalik maha monteerida ja kuhugi mujale üles seada?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

kaugeltuuriv kirjutas:Nimelt Venemaa tunnistas oma osalust ja see paistab saama samasuguseks konnasilmaks nagu omal ajal see Helsingi pakt, mis oli mugav ettekääne igasugustele asjadele,mis eriti tollal Kremlile kuidagist hiljem ei meeldinud.
Ma vabandan OT pärast, aga Helsingi pakti ei ole olemas. Pakt tähendab rahvusvahelist lepingut (näiteks Briand-Kelloggi pakt 1928). Helsingi konverentsil ei sõlmitud rahvusvahelist lepingut, vaid võeti vastu riigipeade ühisdeklaratsioon. Kõigest deklaratsioon. Sellel on poliitiline, mitte õiguslik tähendus. See ei ole rahvusvahelise õiguse allikas ega loo kellelegi õiguslikke kohustusi. Nii ei ole sõjajärgsete Euroopa piiride fikseerimine kuidagimoodi rahvusvahelisse õigusse sisse kirjutatud, vaid lihtsalt tollaste riigipeade poliitiline tahe. Praeguseks pole sellest enam suurt midagi järel.
Fucs kirjutas:USA vägede ülemjuhataja Euroopas teatas, et gängarite pool sõdib ca 12 000 VF sõdurit pluss 50 000 VF sõdurit asub UKR piiridel ja kõik nad on suurepäraselt varustatud ründe-soomustehnikaga. VF karavanid tankide, GRAD-ide, moona ja kütusega sõidavad nii tihedalt Dommbasstaani, et see enam ei ületa isegi uudistekünnist.
See kõik koos Krimmi grupeeringuga teebki kokku 100 000, mida on oletatud Venemaa võitlusvõimelisemaks ja reformitud kontingendiks, millega ta on juba aasta aega Ukraina piiri ääres kollitanud. Sellest võib piisata Mariupoli, Berdjanski ja Melitopoli vallutamiseks ning Krimmi ja Rostovi oblasti ühendamiseks, aga raske see olema saab. Pärast seda oleks küsimus, kui palju algsest kontingendist alles jääks ja kas Ukrainal piisaks jõudu, et väljavenitatud põhjatiiba rünnata. Kokkuvõttes on 100 000 ikkagi kahtlaselt vähe nii suurte eesmärkide jaoks.

EDIT: II ms ajal sama ülesande saanud NSVL Lõunarinne / 4. Ukraina rinne oli kordades suurem ja kolme rinde (Stepirinne, Kagurinne, Lõunarinne) peale kokku oli 1,51 M meest. Hea küll, praegu ei ole II ms, aga ikkagi, vahe on suurusjärgus.
Viimati muutis Kriku, 04 Mär, 2015 14:24, muudetud 5 korda kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Debaltsevo: gängarid näitasid, kus sai "sõbralikus suurtükitules" haavata "ataman" Kozitsõn (+VIDEO)
Дебальцево: боевики показали место, где был ранен «атаман» Козицын (видео)
04.03.2015 12:08
Боевики в кубанках сняли видео о «подвигах» в Дебальцево. На видео разрушенные дома, возле одного из них «казаки» показывают место, где якобы был ранен главарь банды Николай Козицын. Об этом сообщает novorosinform.org.

Напомним, командиры соединений «ополченцев», принимавших участие в захвате Дебальцево, отстреливали своих подчинённых. Один из бойцов, накануне захвата города в районе железнодорожной станции «Редкобуд» он наблюдал, как артиллерия «ополченцев» расстреляла своих же раненых. «Их было достаточно большое количество, — вспоминает боец: они находились в районе лесополосы. Я сам видел, как эту леспополосу обстреляла артиллерия «ополченцев».

http://informator.lg.ua/?p=73867

UKR partisanide grupi "Varjud" ("Тени") üks juhte räägib, kuidas hävitati Peterburist pärit gängar Igor Šuvalov, kes oli Dommbasstaani väljaõppe-tankiüksuse komandör.
Стали известны обстоятельства уничтожения на Донбассе наемника - экс-заместителя петербургского омбудсмена
04 марта 2015, 11:55
Стало известно, какие подразделения сил АТО уничтожили руководителя "танковой учебной части "ДНР", наёмника из Петербурга Игоря Шувалова.

Об этом в Facebook сообщил лидер украинского партизанского отряда "Тени" Александр Гладкий, отметив, что при этом был ранен заместитель наемника.

По его словам, уничтожение оккупантов произошло вследствие организованной системы огня, которая осуществлялась при корректировании для прикрытия согласованных действий разведгрупп.

В Песках Донецкой области образован сводный отряд АГС в состав которого вошли боевые расчеты гранатометчиков из подразделений "Днепр-1", "ОУН", "ДУК", 93 бригады ВСУ, "Теслы", "Карпатской сечи".

"Отряд планирует и дальше действовать результативно и организовано", - сообщил Гладкий.

Также он опубликовал ссылку на ранее обнародованную информацию о похоронах в Санкт-Петербурге экс-заместителя уполномоченного по правам человека в Петербурге Игоря Шувалова, который был ранен 10 февраля под Дебальцево и умер 13 февраля в больнице.

Шувалов воевал с боевиками "ДНР" на территории Донецкой и Луганской областей. Там он обучился на танкиста, возглавил танковый взвод и получил офицерское звание, пишут "Невские новости".

Как сообщал "Обозреватель", тело Шувалова уже доставили в Петербург, 22 февраля его похоронили.

В Петербурге Шувалов работал начальником отдела приема граждан уполномоченного по правам человека. Когда он отправился в Донецк, ему было 59 лет.
http://obozrevatel.com/politics/81093-s ... dsmena.htm

UKR piiri ületas 166 VF "humanitarka" veokit. (See on siis juba 17.-nes nüüd)
Український кордон перетнули 166 вантажівок російського «гумконвою»
Середа, 04 березня 2015
Украинскую границу пересекли 166 грузовиков российского «гуманитарного конвоя».

«Значительная часть автомобилей перевозил груз негуманитарного характера. 41 автомобиль - горюче-смазочные материалы, 1 - рекламные баннеры неустановленного содержания », - сообщает Госпогранслужба.

В ведомстве подчеркнули, что украинская межведомственная служба опять не имели возможности осмотреть содержание конвоя.

Это уже 17 так называемый «гуманитарный конвой», который отправили из России на территорию Украины.
http://www.hromadske.tv/society/ukrayin ... d=noscript

Donetskis asuvatele gängaritele on antud korraldus, et praktiliselt kõikidel tuleb minna Gorlovkasse.
Gorlovkasse sisenes VF suunast kolonn 100 ühikust soomustehnikast ja see tehnika tuleb gängaritel kiiremas korras üle võtta, et moodustada nende baasil uued löögiüksused.
Донецьким бойовикам наказали повним складом сунути на Горлівку – джерело
12:13 04.03.2015
Донецким боевикам приказали полным составом сунуть на Горловку - источник

В Горловку со стороны России зашла колонна из 100 единиц бронетехники, в которой уже бросились донецкие террористы.

Об этом Укринформу сообщил источник в силовых ведомствах.

«Боевики в Донецке получили приказ от своего руководства практически полным составом прибыть в Горловку, где они смогут взять прибывшую технику на вооружение и сформировать новые ударные группы», - отметил собеседник агентства.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/donets ... lo_2028588
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Kriku kirjutas:Tegelikult kuulub see küsimus küll relvade teemasse, aga Ukraina sõja kontekstis eriti asjakohane...

Et kas purustatud tanki kahurit on võimalik maha monteerida ja kuhugi mujale üles seada?
Ma arvan, et seal on seda "mastera na vse ruki" kompetentsust piisavalt, et juhul kui toru pole kahjustada saanud, suudetakse kompunnida mingi improviseeritud laskeseadeldis.
Aga kuivõrd töökindel ja mõttekas see tegevus oleks näiteks sepakate poolelt, sest seal ju on seda kraami, mis liigub üle piidi täiesti piisavalt? Ning ka Ukraina pool pigem viiks säärase toru paarsada kilti eemal olevasse Harkovi tehasesse näiteks, kus relv kontrollitakse üle, remonditakse ja taaskasutatakse võimalusel või lammutatakse ja taaskäideldakse...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nälgiv Savtšenko toodi Moskvas taas kohtu ette
Venemaal vangistatud Ukraina piloot Nadežda Savtšenko astus täna taas Moskvas kohtu ette süüaluste puuri. Sedapuhku on arutluse all küsimus, kas talle, kui Ukraina parlamendi liikmele ja Euroopa nõukogu parlamentaarse assamblee Ukraina delegatsiooni liikmele, peaks kehtima diplomaatiline puutumatus.
Piloot on olnud üheksa kuud Moskva vanglas, kus ta alustas 12. detsembril näljastreiki. Kaks nädalat tagasi loobus ta ka glükoosi ja rasvade süstimisest ning joob üksnes vett.
Praegu on juba üle 80 päeva. Kui ta oleks kogu selle aja jooksul täielikku näljastreiki pidanud, siis ta peaks täna-homme surema. Õnneks vist siiski nii hull asi ei ole.

EDIT: Mariupolis on nähtud Moskva reanimobiili: https://twitter.com/RutheniaRus/status/ ... 1143822336
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Kriku kirjutas:...
EDIT: Mariupolis on nähtud Moskva reanimobiili: https://twitter.com/RutheniaRus/status/ ... 1143822336
Kui uskuda kommentaari ja loogilist mõtlemist, siis võiks arvata , et tegemist on mingi elektoonilise luurega seotud jama või diversiooniks valmistumisega. Mariupol on kuum kant ja üldjuhul kiirabiautosid ju ei kontrollita. Vedada saab palju erinevat aparatuuri ... :roll:
Tsitaat lingi kommentaarist-
Ruthen ‏@RutheniaRus · 8m8 minutes ago
@RKosyura Yep, unbelievable - the bus stuffed with electronic gear, with Moscow number plate.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist