Kaur3. Kuulasin selle 1.5 tundi ära. Minu arust on järeldused (millele ma ka eelpool rõhutasin) valdavalt ebaõiged. Antud juhul ei saa isegi nö erapooletu vaatleja sildi taha pugeda. Kohati ei tea ta näiteks midagi rotatsioonist, väites et kõik olemasolevad reservid on nö eesliinil. Ei ole. Isegi kõikide nö rindebrigaadide pataljon või kaks paiknevad alalises dislokatsiooni paigas.
Jutustab vist seda, mis talle memodega on ette söödetud. Kohati esitab ka täiesti õigeid fakte. Aga muidu, täiesti mahavisatud aeg.
Sinu õelad märkused ja minu vastane antipaatia ei tee olematuks eelmisel kevadel juhtunut.
Seda mis juhtus siis kui Ukraina keskvalitsus pani lõpuks dessantnikud ja muud meh.brigaadide osad liikuma. Kõik venemeelsed pugesid peitu ja nendepoolne tegevus jäi seisma? Nii või? Ukraina keskvalitsuse otsus hakata lõpuks soomust näitama pani seisma seni vaid üksikute hoonete ja asulate ülevõtmise?
Minu mäletamist mööda ei mõjutanud Ukraina liikuv soomus üha uute ülevõtmiste ja enda kontrollitavate piirkondade laiendamist absof---luutselt!
Mismoodi mõjus UA ja UMVD üksuste liikumine venemeelsetele? Kas nad ei loonud kiireid rünnakrühmasid, mis liikusid staatilisest olekust välja ja millede ülesanne oli hakata varitsema ja hävitama soomuskolonne? Kas vastuseks lendavatele objektidele ei aetud algselt kohe kohale oletatavsti Gruusiast ülevõetud lühimaa ÕT tehnikat? Esimesed lendavad objektid võeti alla just Poolast pärit relvadega. Fakt! Ei olnud Vojentorgi, ei olnud... Missest, et Lõuna-Osseetia relvakaupmeeste osa nend erelvade sattumisest kõiksepealt Krimmi on piisavalt valgustatud.
Tahad öelda, et kõik need tegelased, kes seal rühmades olid olid VF kodanikud ja ainult? Tutkitki. Oli seal sel ajal nii kohalikke kui ka külalisi. Tollaste kevadiste nö võidukate videode filmijate ja osalejate kohta on ukrainameelsetes foorumides piisavalt sõna võetud. Ennem kui Illovaiskis ilmus suurele pildile Motorola, ennem kui Donetskisse ilmusid tšetšeenid ja muud puhtalt VF kohale ilmunud gastroleerijad, oli seal piisavalt kohalikke tegelasi nii Krimmist kui Ida-Ukrainast.
Dr. väidab, et UA ja UMVD üksuste liikumine lõi vastaste plaanid segi? Mina väidan, et mainitud suuruste liikumine ei pannud midagi seisma. Venemeelsete kontrolli alla minev territoorium hoopis laienes veel mitu kuud. Seni kuni lõpuks hakati ka UA tasemel tegelema sellega millega juba vabatahtlike üksused tegelesid.
TT tehnika kohapealt sa pead kasutama seda mis sul on kuni sul pole midagi muud. Arvestada millegiga, mida pole ja sealjuures taielda, et "vot kui neil oleks see relvastus siis alles annaks"? Mis mõttes?
Ukrainal on siiski TT kasutatavat materjali piisavalt. On täiesti p...s materjali, mis pärit nõukaajast ja mis vaid susiseb paugu asemel, kuid on ka seda mida saab kasutada. Isegi see nö vähene, mis olemas ja tipp-topp, seda on piisavalt. Sadades ühikutes. Ja selle olemasoleva kasutamist on mitmed tegelased oskuslikult demonstreerinud. Võta vaid nende know-how ja jaga teadmisi kõigile. Tee seda mõtestatult! Pole teab mis raketiteadus?
Anda aga oma meestele järjepideva lollusega lähimaal võitlemiseks kõike valimatult ladudest, siis siin pole miski seotud suurusega "meil on vaja ruttu parimat USA TT tehnikat, sest meie enda oma ei kõlba kuhugi". Võta ja jaga välja seda, mis töötab. Ja ainult seda! Muidu on nagu jätkuv mentaliteet, mis kenasti tuleb esile "9.roodu" filmis, et "võta, võta kõver automaat, sest ta on ju arvel ja mina olen siin ülemus, kes relvi jagab!"
Seda, et jätkuvalt jaotatakse nõukaajast pärit jama, seda kinnitas veel mõned nädalad tagasi see meie enda soome-rootslane, kes Azovis toimetab.
Mis puutub sinu küsimust. Siis ärme hakka minu väidetud esitama selektiivselt, eks ole!
Debaltsevos kas hävines palju UA tehnikat või mitte? Dr.väidab, et hävines. Ukraina võimud väidavad, et mitte. Ukrainameelsed saidid oma pildimaterjalidega justkui ka toetavad pigem viimast. Sepakate poolne videomaterjal toetab Ukraina keskvalitsuse juttu samuti "pigem ikka ei hävinud" aspektist.
Ukraina keskvõim raporteerib võidukatest uute partiide soomuse ja tanki partiide valmimistest, üleandmistest jne. Seda toetavad ka ukrainameelsed saidid. Nüüd dr.väidab, et antud juhul tuleks pigem näha igatsorti soomuse vähenemist viimased kuud?
Räägib ta sellest näiteks 56 minutist. Minuarust vist ka mõned minutid varem. Ja lisaks mainib ta seda veel 1.01.17 oma tollase jutu kontekstis (taustaks muideks UA poolt hävitatud või siis ise kraavi jäänud VF tank Loganovo lähedal). Kas tahad, et otsin veel mõned kohad välja? Milleks?