Tänapäeval ei maksta enam lihtsalt bänneri paigaldusõiguse eest. Tavaliselt ei maksta. Mingil erijuhul see ehk kehtib veel endiselt. Tavaliselt on kaks bänneri tasustamismeetodit - näitamise eest või siis klikkide eest.
Militaar.net on bännerite näitamise õiguse andnud edasi firmale nimega SmartAD, kes kasutab spetsiaalset tarkvara, millega reguleeritakse bännerite näitamist ühele kasutajale. IP aadressi kontrollides. Mõte on selles, et reklaamimüüja ei peaks maksma mõtetult palju kasutute näitamiste eest. Reklaami sisu fikseerid sa ära nagunii juba paari näitamise järel. Ning teisest küljest, et kasutajat mitte tüüdata pidevalt korduva sama reklaamiga. Mis omakorda võib anda soovitule hoopis vastupidise efekti.
Mina kasutan arvutit peamiselt kahest kohast - töölt ja kodust. Tööühendus kasutab teatud tehnilistel põhjustel Internetti pääsemiseks Soomes asuvat proxy serverit. Kuna ma tulen militaar.netti Soome IP aadressiga, siis ma näen seal ikka üsna harva mõnda reklaamibännerit.
Kodus ma näen neid muidugi rohkem, kuid pean tunnistama, et isegi mitte kõiki kampaaniaid, mis siin on jooksnud, pole ma ise bännerina näinud. Kui siin vahepeal Keskerakonna valimisreklaam inimestes pahameelt tekitas, siis ma vaatasin, et mis kampaaniad siin veel jooksnud on. Ja kui ma mõnda Reformi oma olin veel ise ka näinud (kuid neid oli ka rohkem), siis sotside bänner oli täielik üllatus.
Nii et kui õnnestus mitu korda järjest saada mingit lahti viskavat bännerit, siis on see muidugi hea militaar.netile. Kui selle tasu oli muidugi näitamiste eest, mitte klikkide eest. Samas - ega ei pahanda ka kellegi peale, kes aga neid bännereid usinasti blokib ja militaar.netile raha ei teeni. Sissetulek on piisav et militaar.neti kulud katta, ja nagu juba mainitud - bännerite näitamisega raha teenimine ei ole eesmärk omaette.
Et aga Adblocki kasutajatel südametunnistus piinama ei jääks - ostke militaar.neti mütse ning toetage foorumit sel teel

Kõik numbrid on veel saadaval...