TUVASTADA Embleem
Re: tuvastamiseks: tundmatu kolmnurkne embleem
Ei tea täpselt, aga see ei pruugigi ju nö. Eesti oma olla !?
Muidu üks kolmnurkne embleem, mille virtuaalselt leidsin on selline:
Kirde Maakaitseringkond:
http://viru.kaitseliit.ee/et/kirde-maak ... askuraamat
Muidu üks kolmnurkne embleem, mille virtuaalselt leidsin on selline:
Kirde Maakaitseringkond:
-
KristjanPa
- Liige
- Kontakt:
Re: tuvastamiseks paar embleemi
Vasakpoolne peaks olema Norraga seotud!
Viimati muutis KristjanPa, 12 Mai, 2015 7:15, muudetud 1 kord kokku.
-
Joel_Koljat
- Uudistaja
- Kontakt:
Re: Embleem
Kirde kaitseringkonna embleem
väideti et parempoolset kandsid meie mehed IRAAGIS
-
KristjanPa
- Liige
- Kontakt:
Oih minu viga,viga parandatud!
Re: Embleem
kaasfoorumlase ggdag abil:
Kirde Maakaitseringkond:
Kirde Maakaitseringkond:
Re: tuvastamiseks: tundmatu kolmnurkne embleem
Tänud vastuse eest, ggdag!
See on ka huvitav embleem, kusjuures pole niisugust kolmnurka enne näinudki - aitäh jagamast, olen nüüd targem!
See on ka huvitav embleem, kusjuures pole niisugust kolmnurka enne näinudki - aitäh jagamast, olen nüüd targem!
Kes teab täpsemalt embleemi kohta
Embleemi (praeguseks vanem versioon) mida oleme harjunud scout pat võitlejate käisel nägema, oli väidetavalt enne pat taasloomist kasutusele ühe teise üksus poolt. Embleem oli tiba väiksem ja sinna juurde kuulus ka silt kirjaga PÕHJA JK. väiksemad erinevusi teisigi.
Küsimus selles, et kas keegi teab, mäletab täpsemalt millega Põhka JK näol tegemist oli. Lisaks sooviks veel teada kas tavavormi kohal kanti samuti Põhja JK kirja. Olen kuulnud ka seda, et tegemist oli Kaitseliidu üksusega?
Pilt ka juurde
Küsimus selles, et kas keegi teab, mäletab täpsemalt millega Põhka JK näol tegemist oli. Lisaks sooviks veel teada kas tavavormi kohal kanti samuti Põhja JK kirja. Olen kuulnud ka seda, et tegemist oli Kaitseliidu üksusega?
Pilt ka juurde
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
Re: Kes teab täpsemalt embleemi kohta
Põhja jalaväekompanii. Kasutas minu teada Skautpataljoni embleemi n.ö. sõltumatult hilisemast Baltbati eesti jalaväekompaniist, millel polnud Põhja kompaniiga mingit suhet (v.a. hilisem asupaik Paldiskis) ja millest peale 2000.a. arenes välja baltifitseerimisprotsessi käigus elukutselistest sõduritest koosnev ESTBAT, hilisem Skautspat
See peaks olema Põhja ÜJK embleem, mis aastal kasutusse võeti- ei tea. Üksus moodustus, kui '93.a juulis- augustis viidi Kalevi ÜJP tolleaegne A kompanii Paldiskit venelaste käest üle-/ vastu võtma.
[color=#FF4040]... ja kui ei oska, harjutame![/color]
Kui tänu ühele heale inimesele need embleemid kingiks sain (
), siis tuttav pikaaegne militaarembleemide koguja kinnitas mulle, et kaheosaline oligi ainult välivormi oma ning tavavormi embleem oli ilma ülemise osata - vähemalt pole aastate jooksul sellist mitte kordagi nähtud ...
PS: aga need on VÄGA HEAD ja haruldased embleemid, mida tasub kindlasti hästi hoida!
Edu!
PS: aga need on VÄGA HEAD ja haruldased embleemid, mida tasub kindlasti hästi hoida!
Edu!
Tänud vastamast. Embleemid kindlas kohas. Nüüd teada täpsemalt millega tegu ja, et täiendavat silti tavavormile pole vaja otsida.
Kui viitsite veel arutleda siis:
Niipalju veel, et kui õieti aru saan/järeldan, siis tegemist oli Kalevi patist eraldatud kompaniiga ja seda ei suunatud Paldiskisse ajutiselt, vaid temast loodigi eraldi üksus asukohaga Paldiskis?
Kas see üksus integreeriti sujuvalt skautidega või mõne muu üksusega, või saadeti lihtsalt laiali? Või Kalevi alla tagasi?
Ega juhuslikult tea kuidas just selle sümboolikani jõuti - või ajad soosisid lennukaid ideid?
Niipalju veel, et kui õieti aru saan/järeldan, siis tegemist oli Kalevi patist eraldatud kompaniiga ja seda ei suunatud Paldiskisse ajutiselt, vaid temast loodigi eraldi üksus asukohaga Paldiskis?
Kas see üksus integreeriti sujuvalt skautidega või mõne muu üksusega, või saadeti lihtsalt laiali? Või Kalevi alla tagasi?
Ega juhuslikult tea kuidas just selle sümboolikani jõuti - või ajad soosisid lennukaid ideid?
Kalevi A kompanii saigi selleks üksuseks. Polnud seal mingit integreerimist/ laiali saatmist. Üksuse evolutsioon. Paldiski anti venelaste poolt üle ja edasine "evolutsioon" oli juba vajadusepõhine. Mismoodi Skautspataljoniga sidusus on, ei tea/mäleta, eks neid jutte ikka ringles. Keegi ikka oskab lähemalt rääkida. Minu arvates oli vist EW Skautspataljon Paldiskis, või oli mingi asi seoses Kautlaga?tonger kirjutas:Tänud vastamast. Embleemid kindlas kohas. Nüüd teada täpsemalt millega tegu ja, et täiendavat silti tavavormile pole vaja otsida.
[color=#FF4040]... ja kui ei oska, harjutame![/color]
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline