Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kuido20
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas kuido20 »

Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Бой ВСУ с диверсионной группой ДНР Горловка Донецк
https://www.youtube.com/watch?v=3DSfo4679zE

Блиндажи и укрепления Блокпоста Сил ВСУ Ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=BdNYJXd-3iQ
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

Vist 7.juulil pidavat toimuma järjekordne Minski läbirääkimiste raund.

Seetõttu igaltpoolt võetakse aktiivselt sõna. Ja seda just LNR ja DNR tegelaste poolt.

Reedel oli U. president ütelnud, et U. poolel on 60 tuhat meest Donbassi piirkonnas.

Aga vot nüüd teadis LNR pealik Plotnitski, et u. olla eal suisa 75 tuhat. Ja üleülse - U. ei järgi Minski kokkuleppeid.

http://ria.ru/world/20150629/1101413947.html

Ka DNR üks pealikest Pušilin süüdistas, et U. pool rikub vaherahu pidevalt.
Ja siis hakkas mees muudkui õigustama - DNR-LNR-i olemasolu, et vot eelmine aasta vene-slaavi tõekspidamisi omavad dombasslased ei tahtnud elada koos fasistide-bandeeralastega, et nad tüesti oleks küige parema variandina Venemaa koosesisus, aga et nad on malendid - ja seetõttu oma piiril rahu ihkav Venemaa neid praegu oma rüppe ei võta, aga kui U. pool kompromisslikku Minskit ei täida, siis...

, et ega nad ei taha U. riigi rüpes olla (et sõjaga tulnud U. hävitas nende perekondi, sõpru jne)- aga mingi kõva autonoomia staatuses on nad hambad ristis valmis selleks, neil ju edukas!!! majandus - maksud olla suurenenud isegi...ja et suurettevõtted maksavad oma maksud U. kassasse ja seda juba seetõttu, et nad olla korruptsioonist lahti saanu (vot seda paradoksi olen ma ennmgi DNR-LNR-i (antimaidanlased esmalt) tegelaste suust kuulnud, et võitlevad korruptsiooniga ... nojah... seega ajavad ju Maidani tõekspidamisi taga...

, et nad ei ole nõus olema Euroopas koristajad ja üleüldse ajavad vene-slaavi asja (Suur isamaasõda, võitlus vassistidega jne)

...ja siis pani Pusilin ka malendid paika - et Euroopa ajab USA survel asju ja sanktsioonide tõttu võidab USA majandus ja kaotajateks E. ja Venemaa - aga tegelikult on ühelpoolel sisuliselt siiski rahuarmastav Euroopa ja Venemaa, DNR-LNR ja teisel poolel U-s võimu haaranud USA marionetid ja muidugi USA ka.

... nojah ja siis seletas Pusilin, et võibolla on E. väga head väärtused, nojah aga need ei ole meie slaavi väärtused. Aga vot USA väärtustest ei taha nad midagi kuulda.

http://www.aif.ru/politics/world/denis_ ... lenie_v_rf

No vot selliseid jutte siis aetakse DNR-s ja mõnes intervjuu lõigus oli mõttekesi (mitte eriti eelpool ümberjutustatus) , mida ehk üksiti võetuna võinuks mingis osas aksepteerida, aga peamiselt oli tuli intervjuus lõikude kaupa lausjama (näiteks Tsetseenia sõja õigustamine jne).
AivarV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AivarV »

Tõuseb, tänab kõikide aitähhide eest, istub tagasi :D

Ja kui juba, siis alljärgnev intervjuu peaks keskmise gängari mõttemaailma kenasti edasi andma. Tundub, et intervjuu on tehtud selle aasta märtsis.

http://inforesist.org/bolshinstvu-iz-na ... encem-dnr/

Käesolev intervjuu on salvestatud minu tuttavaga DNRi armeest. Parajalt avameelsete vastuste tõttu see inimene pildistamisega ei nõustunud ja soovis jääda varju. Ainus, mida võib tema kohta öelda – et ta on 25 aastane ja et ta on tõepoolest Makijivkast.

Aitäh, et nõustusite andma intervjuud Ukraina meediale. Te saate aru, et see materjal on mõeldud ukrainameelsele auditooriumile ja küsimused on sellele vastavad?
Jah, saan aru.

Kuidas teid kutsutakse ja millisesse DNRi sõjalisse struktuuri te kuulute, kui te loomulikult saate sellest rääkida.
Kutsung ei oma tähtsust - saate isegi aru, millest siin käib jutt: mulle pole probleeme vaja. Nimetage mind, kuidas teile meeldib - olgu siis "Kastan". Tänasel päeval kuulun ma ühte motolaskurbrigaadi, enne kuulusin Besleri allüksusesse.

Siis esimene küsimus. Öelge - olete te terrorist?
No mis te ise arvate, mida ma teile vastan? Ei, ma ei ole terrorist.

Siis kes te olete? Kuidas te end ise kirjeldaksite?
Ma olen inimene, kes võitleb oma maa eest, DNRi armee sõdur.

Te olete Makijivka põliselanik?
Jah, põlisasukas. Siin sündinud ja elanud kogu oma elu.

Olete te elukutseline sõjaväelane?
Kuni „opoltšenijeni“ ma isegi ei teadnud, kuidas automaati lahti võtta. Seega ei.

Kui kaua teenite DNRi ridades?
Juba peaaegu kaheksa kuud.

Tuleb välja, et te astusite teenistusse 2014a sügisel?
Jah, augusti lõpus.

Kuid aktiivne lahingutegevus käis juba suvest. Sellega seoses tekib küsimus: mis hoidis teid tagasi astumast „opoltšenijesse“ juba juunis-juulis? Mis sai selleks murdepunktiks, kui te juba lõplikult võtsite enda jaoks vastu otsuse võtta kätte relv Ukraina vastu ja saite aru, et rohkem ei saa toetada DNRi ainult teoorias? Võib-olla te kaotasite töö, hukkus keegi teie lähedastest - mis oli ajend?
Ma töötasin kuni viimase hetkeni. Kadus töö - see saigi ajendiks minna „opoltšenijesse“. Sel hetkel olid seal juba paljud mu sõprade seast, osa neist lahkusid töölt ise, ootamata, millal šahtid ja tehased suletakse.

Niipalju kui mulle on teada, siis esialgu ei makstud teile teenistuse eest. Oli see nii? On praeguseks olukord muutunud?
Jah, alguses ei saanud me mitte kopikatki. Anti meile niivõrd-kuivõrd kasarmud, normtoit ja relvastus - raha ei makstud üldse. Täna saan mina isiklikult üle 10 000 grivna (u 425 eurot), ülejäänutele makstakse alates kaheksast tuhandest: oleneb väeliigist ja operatsioonidest, milles osaled.

Palk väljastatakse grivnades?
Põhiliselt dollarites või rublades.

Öelge, saaksite te väljendada kahe-kolme lausega, mis teid Ukrainas ei rahuldanud, millega te põhimõtteliselt ei ole nõus ja mille pärast jätkate ka täna sõdimist selle maa vastu? Oli see võib-olla Maidan, keelepoliitika - mis tahes, mis on teie jaoks peamine? See, mis sunnib teid ka praegu kandma „Novorossija“ embleemi?
Te vastasite juba ise. Siin saab hakkama ka ühe sõnaga - Maidan. Minu jaoks algas kõik just nimelt sellest. Inimesed, kes praegu on Kiievis, ei esinda minu jaoks mingit võimu: mina neid ei valinud ja ei kavatse seda teha pärast seda, kui nad trügisid võimule mööda nende laipu, kes neid usaldasid. Nad võivad kui palju tahes naerda sõna "hunta" üle, kuid meie jaoks näeb kõik välja täpselt nii.

Kuid kui pisut abstraktsemalt läheneda küsimusele - kuidas te arvate, kas tänasel päeval enamiku teie teenistuskaaslaste jaoks - kaasa arvatud teie enda jaoks – omab ikka veel esmajärgulist tähendust nimelt Maidaniga mittenõustumine või siis see, mida te nägite juba siin, Donbassi väljadel, kaotades sõpru, sugulasi ja lähedasi selles sõjas? Sest paljud „opoltšeenidest“ näitavad sõrmega justnimelt põletatud majadele, veebruarikuu sündmuseid isegi mitte enam meenutades.
Jah, see on samuti tõsi. Pärast sõja-aastat tunduvad Kiievi sündmused juba kui lapselalin võrreldes sellega, mida nad siin korda on saatnud.

Te räägite "nemad". Kuid tunnete te ise kasvõi väikestki vastutust tänasel päeval Donbassis toimuva eest? Lõppude lõpuks, 23 iseseisvuse aasta jooksul ei tulnud kellelegi pähe pommitada Donetskit ja Luhanskit. Miks sai see siis võimalikuks just nüüd?
Saan aru, millele te sihite. Kuid selle 23 aasta jooksul ei toimunud ka riigipöördeid. Ja kui selle aja jooksul me ei suutnudki mõista, et me oleme erinevad - siis võib-olla vast ainult selles on meie ühine vastutus ja süü. Kuid kordan - on minu õigus mitte nõustuda sellega, mis toimus veebruaris.

On arvamus, et "Novorossija armee" on täidetud marginaalidega - alkohoolikud, narkomaanid, kriminaalid… Öelge, kui suur on teie arvates selliste inimeste protsent teie ridades - võib-olla võrreldes suve ja sügisega? On ju tänasel päeval Donbassis sõda - üks vähestest tuluallikatest ja väga tihti neil, kes juba niigi seisid sotsiaalse kuristiku serval, lihtsalt pole teist valikut kui minna sõdima.
Suvel oli selliseid inimesi tõepoolest palju, see on tõsi. Kuid praegu on sellega väga karm, neil päevil kihutasime kaks tükki minema joomise eest: meile pole põhimõtteliselt vaja inimesi, kes pole suutelised isegi automaati kergitama. Me ei hoia siin kahuriliha.

Pole saladus, et „opoltšenije“ seas on täiesti erinevad vaated Novorossija fenomenile. Keegi näeb seda DNRi-LNRi piires, keegi arvab, et see peaks laiuma Odessast Harkivini. Mõnedel teie tankidel võib kohata isegi kirja "Lvivi peale". Teie kui „opoltšenije“ siseringi inimene - keda on seal ikkagi rohkem, kuidas sellele vaatab enamus ja teie ise?
Enamusele pole vaja ei Lvivi, ei Odessat. Me ütlesime selgelt, et "Donetski Rahvavabariik" on endise Donetski oblasti piirides. Nii vaatan ka mina nendele asjadele.

Aga kui kästakse liikuda kaugemale?
Jah, ma lähen.

Kuid milline on teie suhtumine Minski lepetesse? Kas on teie jaoks ikkagi võimalik DNR kui Donetski oblasti eripiirkond ning kas näete kompromissi DNRi ja Ukraina vahel Ukraina riigi enda piires?
Ühemõtteliselt - ei. See on selge juba kõigile, et mingit kompromissi siin ei tule ja et me pole mingid "eripiirkonnad". Ma olen kaotanud juba palju sõpru ning nad surid justnimelt "vabariigi", aga mitte Donetski oblasti eest.

Muideks, kaotustest. Mida saate selle kohta öelda? Kui palju on juba hukkunud inimesi teie arvepidamise järgi?
Ma ei pea mingeid arvestusi ja võin rääkida ainult nendest numbritest, mida me juba niigi ametlikult tunnistasime - 7000 inimest. Nüüd, peale "vaherahu", juba rohkem. Kuid kui see tõepoolest avaldatakse Ukraina väljaandes, siis las Ukrainas teatakse, et seltsimees Lõssenko, kes nii väga armastab jutustada kahest-kolmest hukkunust ööpäevas, valetab pidevalt. Ja ma räägin seda mitte sellepärast, et olen vastaspoolel. Rääkin vaid ühest episoodist. Veel septembris saime Gradidest pihta metsaistandikule, kus asus vähemalt rühm VSU sõdureid koos tehnikaga. Ellu ei jäänud keegi. Ja see oli ainult üks juhtum päeva kohta. Aga VSU aruandes, nagu alati, räägiti kolmest või neljast haavatust ööpäeva kohta. Poolteist tuhat hukkunut kogu sõja kohta – see on täielik jama. Muidugi, ka meie omad vähendasid oluliselt numbreid, eriti suvel - mulle jutustasid sellest need, kes nägid, kuidas veeti välja Kamazide kaupa lennujaamast ja teistest kuumadest punktidest, kuid siiski seitse tuhat - pole poolteist tuhat.

Aga on teil isiklikult tulnud juba ette tappa inimesi lähivõitluses? Kui mitte - kas võib see saada teie jaoks moraaliprobleemiks?
Esialgu ma töötasin miinipildujatel, praegu Gradil. Lähivõitluses pole veel kedagi tapnud, kuid võin kindlalt öelda, et minu jaoks see probleemiks ei saa. Sellised küsimused on vaja otsustada enne rindeletulekut ja kui sa oled siin - tähendab, et juba ise vastasid endale.

Kuid mõned Ukraina pataljonid täienevad vabatahtlikega Donbassist. Kui kujutada endale ette, et te kohtate lahinguväljal inimest, keda tunnete 10-15 aastat - suudate te ka siis päästikule vajutada?
See on peaaegu võimatu: mul pole tuttavaid, kes võiksid sinna astuda. Kuigi ma ei tea, kuidas sellisel juhul käituksin - sellele saab vastata vaid kogemuste põhjal. Kuid nagu ma juba ütlesin - me ei tulnud siia mängima ning isiklikult minu jaoks pole sõda kangelaslikkus ja mingid naiivsed loosungid, vaid lõhkirebitud surnukehad, mida on juba tulnud näha, nii et mingit erilist sentimentaalsust mul pole.

Öelge, nii palju kui mulle on teada meie eelnevast vestlusest, siis teie isa, olles DNRi ideeline liitlane, saab pensioni Ukraina territooriumilt - aga teie, tema poeg, sõdite selle riigi vastu. Kas ei tundu see teile absurdsena? Kas te ei arva, et selliste inimeste jaoks oleks õiglasem nõuda pensioni oblastikomitee hoonest Donetskis, kui nad enam ei pea endid ukrainlasteks?
Jah, tundub küll ja ma korduvalt talle seda olen öelnud - pole vaja seista väriseva käega nende ees, kellega sõdid. Ma suudan kindlustada nii tema kui enda elu, lisaks alustas"vabariik" juba pensionide regulaarset väljamaksmist - praegu saab ta seda juba siit.

Aga kuidas te ise näete oma lähitulevikku - ütleme, kahe-kolme aasta pärast, kui konflikt ei eskaleeru? Suudate te tagasi pöörduda tavaellu, milline see ka poleks? Sest paljude jaoks, kes on sõja üle elanud, kujuneb see tõsiseks probleemiks ja enam nad ei näe endid väljaspool sõjalist tegevust, surma ja muud.
Mõned meie poistest ei sõida isegi linnaloaga koju ja jäävad kasarmutesse - paljud on juba tõepoolest võõrdunud normaalsest elust. Mina isiklikult kavatsen jätkata teenistust DNRi armee ridades, kui sõda ei tule. Möödunud elu minu jaoks enam pole ja jätkata töötamist katusepanija või mustatöölisena ma enam ei suuda ning ei näe sellel mõtet.

Raha pärast?
Ei, mitte ainult selle tõttu. Peale tööd Gradiga on raske hakata jälle mörti segama.

No ja lõpetuseks, kas võib endale tinglikult ette kujutada sellist situatsiooni, et "homme" hakkate vihkama DNRi samamoodi, nagu omal ajal hakkasite vihkama Ukrainat - ükskõik mis põhjusel?
Minu jaoks omab tähtsust mitte geograafia, vaid inimeste käitumine. Lõppude lõpuks, ma elasin Ukrainas kõik need aastad normaalselt, kuniks nad alustasid oma revolutsioonide, maha võetud mälestussammaste, Donbassi jaoks arusaamatute kangelaste, ümbernimetatud tänavate ja muuga. Kui midagi sellist algab ka siin, vaatame, kes selle üle otsustab, pärast paljusid ohvreid. Aga üldiselt see on samast seeriast küsimusega tuttavatest vabatahtlikest VSUs - see on peaaegu võimatu.

Ja loo alt paar ilmekat kommentaari:

"Veel üks argument selle kasuks, et lugandoni territooriumil Ukraina koosseisu tagasipöördumise hetkel ellujäänuid pole vaja - selliste ärasõitnud debiilidega ühel maal elada pole võimalik";

""Vabariik"! Endine mustatööline arutleb Maidani üle, „riigipöördest“ ja „vabariigist“! Tühisusele anti kätte automaat, milleks tal siis taas katust panema minna! Ta on nüüd tähtis linnuke, tõepoolest "vabastatud teenijaskond tantsib aedades kadrilli" (Ivan Bunin „Neetud päevad“). Lumpen ei tea oma kohta. Nad kas lüüakse maha või surevad välja, kui venemaa lõpetab neile raha andmise."

Selleks kuuks aitab! :)
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Domastan (no tegelt ikka venemaa) hakkas remontima Donetsk - Uspenka (vene-Ukraina piiripunkt) maanteed. Ju siis oli olemasolev asfalt suht pulbriks jahvatatud "humanitarkat" vedades.
https://twitter.com/OnlineMagazin/statu ... 7225616384

Väidetavalt otsib NATO (mingi liikmesriik?) võimalust teha koostööd Ukrainaga padrunite tootmise osas, et asendada Ukrainale hetkel kaduma läinud Luganski padrunitehast.
Kui ma nüüd ukrainakeelsest uudisest õieti aru sain.
http://www.bagnet.org/news/ukraine/257887
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Film "Kes meid lahutas" 48.min, ingliskeelsed subtiitrid.
https://www.youtube.com/watch?v=txb-PbL ... e=youtu.be
Люди по обе стороны границы РФ – Украина, совсем недавно были настоящими родственниками, а сейчас готовы проклинать друг друга. И обвиняют друг друга «во всех смертных грехах».
Так, кто же нас «развел»? что произошло и что послужило тому, что мы стали больше верить лицам с телевизора чем родным людям? Почему «братья на век» вдруг стали «никогда мы не будем братьями»? Общаясь с людьми по обе стороны границы на все эти вопросы автор фильма пробует найти ответ…
Герои фильма – жители Львова, Ивано-Франковска, Киева, Харькова, Славянска, Херсона и их родственники, и друзья из Москвы. Воронежа. Смоленска, Севастополя.
Solovjov Girkinist. :)
https://www.youtube.com/watch?v=HBwgfOZ14Gg

Slavjansk. Aasta pärast Girkinit. Pikem kirjutis.
http://www.gazeta.ru/politics/2015/06/2 ... 7141.shtml
5 июля исполнится ровно год с того дня, когда формирования Стрелкова ушли из Славянска на Донецк. Эта дата не пройдет незамеченной на Украине. Корреспондент «Газеты.Ru», побывавший в Славянске, рассказывает о том, как живет город летом 2015-го.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Igasugseid arvamusi vahelduseks.

USA endine rahvusliku julgeoleku nõunik president J.Carter`i ajast, Zbigniew Brzezinski on arvamusega maha saanud.
Nimelt räägib mees, et Dommbasstaani konflikti lahendamiseks oleks vaja UKR n.ö. "Finlandiseerida".
"Finlandiseerida" tähendab mehe arust siis seda, et UKR saab ise valida oma poliitilise identiteedi, olla rohkem seotud Euroopaga, aga samal ajal peab veenma VF-i, et UKR ei astu kunagi NATO liikmeks.

:scratch: Kas ainult mulle tunduks selline "lahendus" ja olukord seesamune olema, mis oligi sisuliselt IMHO Janukovitši ajal teatud mööndustega?

Для решения конфликта в Донбассе предложили «финляндизацию»
30/06/2015 09:19
Бывший советник по вопросам национальной безопасности в администрации президента США Джимми Картера политолог Збигнев Бжезинский заявил, что «финляндизация» Украины может стать решением вооруженного конфликта в Донбассе

Об этом он сообщил в интервью изданию Spiegel Online, передает «ZN.UA».

«Украина должна иметь право свободно выбирать свою политическую идентичность и быть более связанной с Европой. В то же время Россию надо заверить, что Украину не примут в НАТО», - сообщил эксперт, подчеркнув, что это и есть формула решения конфликта.

В то же время он выступил за предоставление со стороны Запада вооружения для Украины.

«Было бы целесообразно предоставить Украине оборонительное оружие для защиты крупных городов, например, противотанковое вооружение или минометы…», - сообщил Бжезинский, отметив, что взять под контроль город, «население которого настроено на оборону», противнику будет гораздо сложнее и дороже в материалном плане.

Бывший советник по вопросам национальной безопасности США отметил, что американский президент Барак Обама фактически передал канцлеру Германии Ангеле Меркель главную роль в урегулировании конфликта в Украине.

«Меркель делает чрезвычайно хорошую работу. А у Обамы есть другие проблемы, например, на Ближнем Востоке», - сказал Бжезинский.

http://comments.ua/politics/518392-dlya ... basse.html

Ja ei saa me viimastel päevadel läbi ilma Girkinstrelkinita (või oli see Stirkin-Grelok 8) )

Nimelt arvab kodanik, et VF on riigipöörde ja Putja kukutamise äärel.
Гиркин спрогнозировал переворот в России и свержение Путина
30 июня 2015 09:18
Бывший лидер боевиков ДНР Игорь"Стрелок" Гиркин считает, что ситуация в России близка к перевороту и свержению власти.

Нынешняя ситуация в России напоминает Русско-Японскую войну 1904-1905 годов.

"Полная недееспособность военных (и не только военных) властей, жуткая бюрократия, повальное воровство и абсолютное отсутствие механизмов, способных ее пресечь или хотя-бы ввести в приличные рамки", - рассказал боевик.

Он отметил "спущенный в унитаз" патриотический подъем в России.

"Аналогия 1914 года - со "спущенным в унитаз" патриотическим подъемом 2014 года - прямая и непосредственная. Волна патриотизма, отправленная государственной властью в канализацию, начинает играть уже не "за", а против этой самой гос.власти. Этот процесс только начинается, но и февральский переворот 1917 года созрел тоже не сразу", - считает экс-лидер боевиков.

Вместе с тем, Гиркин советует Путину, как справиться с данной ситуацией.

"Чтобы обуздать данную ситуацию нужно избавиться от части откровенно-прозападного окружения президента. От правительства либералов, саботирующих любую программу, нацеленную на восстановление и укрепление суверенитета России", - считает Гиркин.

Гиркин обвинил советника Путина Суркова в том, что "сливает" боевиков Донбасса и оправдывает свои действия посредством "сливной команды" пропагандиста Соловьева.

http://podrobnosti.ua/2043801-girkin-sp ... utina.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

UKR Kaitseministeeriumi pressikeskuse lühiülevaade:
Kõige keerulisem ja raskem on olukord Donetski suunal.
UKR jätkab kaitse tugevdamist ATO tsoonis.

Украина усиливает оборону на линии размежевания зоны АТО
Самая сложная ситуация остается на Донецком направлении, активность террористов не снижается

Как сообщает пресс-служба Министерства обороны Украины, ситуация в зоне АТО остается сложной, сохраняется вероятность возобновления активных боевых действий на отдельных участках со стороны пророссийских незаконных вооруженных формирований.

За прошлые сутки, по информации ведомства, противник открывал огонь 101 раз. Вчера в течение дня позиции украинской армии были 38 раз обстреляны из вооружения, запрещенного Минскими договоренностями. Самая сложная ситуация остается на Донецком направлении. Минобороны сообщает, что продолжает усиливать обороноспособность Вооруженных Сил Украины на линии разграничения зоны АТО.
http://1news.zp.ua/ukraina-usilivaet-ob ... -zony-ato/

Tõmtšuk teatab, et vaatamata 23.06 kohtumisel kõlama jäänud üleskutsele, viia ATO rindelt 26.-ndaks juuniks välja kogu rasketehnika, on gäng selgelt ja üheselt katkestanud oma raskerelvastuse äraveo rindelt.

(Katkestanud?? Minu arust pole nad seda kunagi isegi alustanud)

Терористи зірвали відведення важкої техніки на Донбасі, - Тимчук
30 червня, 2015 09:46
Отвод тяжелой бронетехники от линии разграничения на востоке Украины сорвано боевиками

Об этом на своей странице в Facebook сообщил координатор группы "Информационный сопротивление", народный депутат Дмитрий Тимчук, передает Еспресо.TV.

"Группа ИС констатирует, что отвод тяжелой бронетехники (в первую очередь танков) от линии соприкосновения сторон в Донбассе" до 26-го июня "," анонсированное в формате глав МИД "нормандской четверки", безусловно сорвано ", - подчеркнул он.

Тимчук отметил, что российско-террористические войска активно используют и подтягивают в первую линию тяжелые вооружения, запрещенные минского договоренностям, в том числе бронетехнику.

Напомним, участники встречи министров иностранных дел стран "нормандской четверки", которая состоялась в Париже 23 июня, призвали все стороны конфликта на востоке Украины до полного вывода тяжелого вооружения до 26 июня.
http://espreso.tv/news/2015/06/30/teror ... ___tymchuk
Боевики стягивают тяжелое вооружение к первой линии фронта
30.06.2015 | 9:51
Отвод тяжелой техники от линии разграничения, анонсированный главами «нормандской четверки», безоговорочно сорван. Данное заявление сегодня, 30 июня, сделал Дмитрий Тымчук.

По словам нардепа, боевики продолжают активно использовать и стягивать тяжелое вооружение, которое находится под запретом в соответствии с так называемыми «Минскими договоренностями», непосредственно к линии соприкосновения. В том числе это касается и бронетехники.

Как отметил Тымчук, противник постоянно открывает огонь из 122-мм артиллерии. В частности, под огонь террористов попали Широкино, Бердянское, Лебединское, Гранитное, Старогнатовка, Попасная и ряд других населенных пунктов. В Песках и Опытном боевики вели обстрел из 152-мм артиллерии.

Также фиксируется перемещение террористов в район Донецка. Туда переброшены 6 установок 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» и порядка 10 единиц ББМ. Помимо этого, около Донецка сосредоточена техника боевиков – 4 ББМ и 5 танков, которые маскируют и окапывают.
http://www.603i7.com/events/boeviki-sty ... ronta.html

Gäng tümitas GRAD-idest jms Popasnoet, Vrubovkat, Žoltoet, Krjakovkat, Donetskit, Zolotoet, Krõmskoet, Stanitsa Luganskit, Družbat, Vrubovkat, Troitskoet, Trehizbenkat.... jne
Бойовики з «Градів» обстріляли Попасну та Брубівку. Пошкоджено військову техніку
30.06.2015 09:08
С 07.00 29.06. до 07.00 30.06.2015 года обстановка на Луганском направлении остается напряженной. Об этом сообщили в пресс-службе сектора «А» штаба АТО.

Было зафиксировано 27 обстрел позиций украинской армии в районах населенных пунктов Желтое, Кряковка, Донецкий, Золотое, Крымское, Станица Луганская, Дружба, Врубовка и Трехизбенка.

17-30 - 17-32 - боевики т.н. «ЛНР» обстреляли ВОП вблизи с. Троицкое (Попаснянский район). 18-20 - 18-32 по направлению подконтрольного российским наемникам Первомайска и южной окраине Золотого из АГС-17 обстрелян ВОП ВС Украины вблизи г.. Золотое. В это же время подвергся обстрелу КРП Государственной пограничной службы у Золотого. Боевики применили АГС-17 и стрелковое оружие.

Ночью напряжение возросло.

Из района памятника Князю Игорю Станице Луганской обстрелян из 82-мм минометов, Счастье и Крымское - с стрелкового оружия и АГС-17 и минометов.

В 2-30 - 2-42 по направлению Первомайска российские захватчики ударили по г.. Попасная с ЗСЗВ (модификация реактивной системы залпового огня уточняется). В этот же промежуток времени артиллерийского налета (системы 122 мм) подверглись позиции ВС Украины вблизи с. Дружба, а блокпост Национальной гвардии в районе Врубовка (Попаснянский район) получил удар с РСЗО (модификация уточняется «Град» или «Ураган»). Повреждены военную технику. На месте происшествия будет работать специальная комиссия ВС Украины и мониторинг-офицеры миссии ОБСЕ.

По имеющимся данным, на Луганщине, возможно усиление подрывной деятельности российско-террористических банд формирований. Возможны очередные масштабные провокации, в частности в Станице Луганской. Не исключается подготовка и осуществление захватчиками террористических актов в местах проведения массовых мероприятий.

Необратимых потерь при обстрелов среди личного состава сил ВС Украины не допущено. В течение суток противник НЕ использовал беспилотные летательные аппараты. Подразделения сил АТО выполняли определенные боевые задачи по назначению.
http://www.pohlyad.com/news/n/89737

UKR MVD avalikustas andmed Giivi gäng «Сомали» kohta.
(artikli juures hunnik pilte)
Данные боевиков «ДНР» из банды «Сомали» попали в базу МВД (фоторепортаж)
29.06.2015 09:46
Начальник ГУМВД Украины в Донецкой области Вячеслав Аброськин опубликовал на своей странице в социально сети фотографии и данные террористов «ДНР». «На территории оккупированной боевиками части Донецкой области орудуют бандиты «Сомали» под предводительством Михаила Толстых, 1980 года рождения, жителя Иловайска, по кличке «Гиви». «Деятель ополчения», прошедший путь от парковщика до «полковника ДНР». «Гиви» известен своими показательные допросами пленных украинских военных», — говорится в сообщении.

http://informator.lg.ua/?p=101593
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Fucs kirjutas:Igasugseid arvamusi vahelduseks.

USA endine rahvusliku julgeoleku nõunik president J.Carter`i ajast, Zbigniew Brzezinski on arvamusega maha saanud.
Nimelt räägib mees, et Dommbasstaani konflikti lahendamiseks oleks vaja UKR n.ö. "Finlandiseerida".
"Finlandiseerida" tähendab mehe arust siis seda, et UKR saab ise valida oma poliitilise identiteedi, olla rohkem seotud Euroopaga, aga samal ajal peab veenma VF-i, et UKR ei astu kunagi NATO liikmeks.

:scratch: Kas ainult mulle tunduks selline "lahendus" ja olukord seesamune olema, mis oligi sisuliselt IMHO Janukovitši ajal teatud mööndustega?
Suurte mööndustega, sest oli Kekkonen, mis ta oli, Janukovitšiga võrdlust pole ta küll äre teeninud.

"Finlandiseerumiseks" (väljastpoolt seda teha ei saa, nii et i -> u) oleks vaja kolme asja:
1) vaprat tõrjevõitu ülekaaluka vastase vastu;
2) vastase ülekaalu säilimist pärast toda võitu;
3) Paasikivi ja Kekkosega võrreldavaid poliitikuid.

Mitte ühtegi neist ei paista. Üldiselt on mind kõiksugu analüütikute defitistlik määgimine ammu ära tüüdanud. Ukrainas on ikkagi 45 M inimest, mitte 3,7 või kui palju seal Soomes oligi. Ja üliriik NSVL on ka ammu kaardilt kadunud, nutetagu seda nii Idas kui Läänes taga palju tahetakse. Ma saan aru, et ZB-le oli NSVL mugavam partner kui Obama nõunikele Iraan ja IS ja Venemaa ja Iraagi ning Afganistaani hädised valitsused ja kes teab mis murjanid veel, kellelt tuleb muudkui uut jama peale. Aga kahju küll, kuskil pole kirjas, et ajalugu lits pole.

EDIT: Vene majanduse teemast pärit link on ka hea näide:
MMX kirjutas: Kuidas kriis Eestis võib viia III maailmasõjani:
How a crisis in Estonia could lead to World War III
A flowchart
by Max Fisher and Javier Zarracina on June 29, 2015
http://www.vox.com/2015/6/29/8858909/ru ... -flowchart
Mitte sõnagagi ei mainita Eesti piirikaitset või Kaitseliitu. Kõik jutt käib ainult selle ümber, mida USA ja liitlased ja Venemaa teevad. Nagu Eesti ei teeks üldse mitte midagi ega saakski teha. Hea küll, kohvri panid pätid meilt tõesti pihta, aga Ukraina-Vene piiri polnud sisuliselt üldse olemas. Ja mardikatõrje vabatahtlike organiseerimiseks on ka siin struktuurid ette ära loodud. Ukraina sõja algus ei kordu enam mitte kuskil, sest mitte kuskil ei ole selleks vajalikke tingimusi. Need olid ainult Ukrainas, alates sellest, et riiki oli tükk aega juhtinud palgaline diversant.

Vabandan OT-sse kaldumise eest, aga liiga paljud reaktsioonid ja analüüsid Ukraina sõja või Vene agressiivsuse teemal lähevad kuidagi arusaamatu kergusega mööda Ukrainast või teistest võimalikest ohvritest endist. Minu arust on see fundamentaalne viga, mis on jäänuk Külma sõja aegadest (ja maksis ka siis vahel kätte).
Viimati muutis Kriku, 30 Juun, 2015 14:39, muudetud 4 korda kokku.
Kasutaja avatar
kupiseeru
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kupiseeru »

Otto K kirjutas:..
Väidetavalt otsib NATO (mingi liikmesriik?) võimalust teha koostööd Ukrainaga padrunite tootmise osas, et asendada Ukrainale hetkel kaduma läinud Luganski padrunitehast.
Kui ma nüüd ukrainakeelsest uudisest õieti aru sain.
http://www.bagnet.org/news/ukraine/257887
Enamvähem nii ta jah kõlas, et NATO otsib oma liikmesriikide seast ettevõtet, kes ehitaks Ukraina territooriumile uue laskemoona tehase.

Samas artiklis on veel üks huvitav uudis:
NATO koostöö raames peab Ukraina 25. juuliks looma ajaloos esimese ühise Leedu-Poola-Ukraina brigaadi.

Sellest ühisest brigaadist ("LITPOLUKRBRIG") on ka varem uudistest läbi jooksnud. Kui ma ei eksi, siis selle brigaadi loomise idee sai alguse tegelikult juba aastal 2007 ja kavatsuste protokollid alkirjastati kaisteministrite poolt aastal 2009 aga mingitel põhjustel jäi see asi toona soiku. Peale Krimmi sündmusi tuli see teema jälle arutusse ja kolmepoolne valitsustevaheline lepe allkirjastati 2014. aasta sügisel. Eelmise aasta andmete järgi jagunevad riigiti sõjaväelaste arv selles brigaadis järgmiselt: Ukrainast 545, Poolast 3000-3800, Leedust 150-350 sõjaväelast.
wanemw
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas wanemw »

http://1vib.com/index.php/vybir-redakts ... -v-ukrayne siin on video inglise keelse tõlkega
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Selline veidi kahtlase taustaga mees avaldab arvamust ATO teemadel. Tundub et siiralt ja mõne kandi pealt veidi "kõrvalseisja" vaatenurgast. Elik on kõrvuni küll sees, aga ei ole ukrainlane ja seega saavad kõik (peaaegu :)) ühe latiga. Ikka filter on vajalik.
Märksõnad: endine Vene natsik, Ukraina patrioot, Azov.
http://news.liga.net/interview/politics ... ugansk.htm
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

http://maailm.postimees.ee/3239007/usa- ... imuvoitlus
«Teated Ukrainast, et seal võitlevad Venemaa-meelsed Tšetšeeni üksused lahkuvad, on tähtsaim indikaator, et FSB on käimasolevas võitluses suurendanud oma võimu,» märgitakse raportis, mis järeldab, et see tähendab Patruševi ja Kadõrovi lähedase liitlase Surkovi vahelises võitluses Patruševi ehk FSB leeri pealejäämist Ukraina küsimuses.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Munapea Marinkat uudistamas..
Эксклюзив позиции Ополчения в Марьинке Сегодня ДНР
https://www.youtube.com/watch?v=-axLWV9VAkA

Бойцы Спец батальона ВСУ идут в зону АТО Харьков Ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=hqTlLBWJylY