See ametikohtade arv piiranguna on üks eksiarvamus - on olemas asi nagu ülekate, kui palju, ma ei ütle, aga vähemalt koolitada TL kohale saab rohkem kui 1 mehe.Koolitamise juures on üks suur tegur tellimuste maht. Näiteks kui mingis malevas on, ütleme näiteks, ette nähtud 10 vastavat ametikohta, siis nii mitu relva seal olema saab ja nii mitu inimest ka välja koolitatakse.
Relvade kohta ma ei oska öelda, ilmselt sõltub maleva kaadri pealehakkamisest.
Praktikas tean juhtumeid, kus ongi nii laskureid kui püsse rohkem kui allüksuse struktuuris kohti.
Selle vastu ma ei vaidle - kuid antud relvade kasutamine jääb ikkagi pidama inimeste puuduse, mitte relvade ostmisvõimaluse taha..338LM relvade kasutamine annaks vastasele selge signaali, et kaugus ei ole enam piiratud 800m-ga
Inimesed miskipärast kujutavad ette, et läbivad paarinädalase algkursuse ja omavad seejärel õigustatud ootust mingi Lapua saamiseks.
Mina ütlen, et suurim, kasutatavaim ja odavaim võimalus jalgsi liikuvale vastasele säru teha on omada massilist täpsuslaskurite kasutust, kuni jao tasemeni, tavalise, 7,62x51 mm täpsuspüssiga (kuid mitte 4x optigaga AK4-ga), nii öelda poolsnaipriga. Selline riist (ütleme Galil SN tasemel) võimaldab TLi kasutada metsamaastikul ka snaipri rollis (nähtavus metsas on meil harva üle 200 m, metsavaheteedel on 500+ m nähtavus juba vähem levinud. Võib juhtuda, et terve suurõppuse ajal ei satu TL-le sihtmärki, mis asub kaugemal tema efektiivsest laskekaugusest (600 m). See jutt ei ole selleks, et võimsamaid püsse pole vaja, on küll.
Kauguse eelise tasalülitamine on taktika küsimus, kui sinu võimsaim relv on 200 m efektiivse laskekaugusega Kusti, siis sa sõdid maastikul, kus vastane ei saa oma 2500 m laskekaugusega 30 mm kahurit sinu vastu kasutada, vaid sinu nägemiseks peab ta tulema 150 m kaugusele. Sama käib ka snaipimise kohta, kui vastasel on 1500 m ja sul on 600 m, siis istu metsas ja ära roni lagedale.
Edit: lisan siia, et kui Eestis on olemas nt 3000 meest, kes suudavad Galil SN/M14TP/SVD-ga saada 90% kindlusega pihta inimesele 600 m kauguselt, siis ei teki ka kohe mitte mingisuguseid probleeme snaiprikandidaatide leidmisega (laia kandepinna põhimõte).