Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017
-
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Põgeniketulv Euroopasse..
Jah, aga vaat mina vaevalt mingit keelte koolitust või integreerumise kursust riigi raha eest läbima lähen. Kui aga mittekodanikele elamisloa taotlejatele eraldatakse vastavad rahad, siis sellega seoses saab juba ka kehtestada tingimusi. Ja "integratsioonitoetus" võib tähendada ka midagi palju enamat, kui vaid mingit tasuta kursust või koolituse raha.
Ja kui ma siiski lähen, siis pean arvestama, et kursuste toimumise ajal elukohta muuta ei saa...
Ja kui ma siiski lähen, siis pean arvestama, et kursuste toimumise ajal elukohta muuta ei saa...
Minu jaoks on aga suur küsimärk, mis ikkagi saab nende affidega, kes mitte mingisugusele korrale ei allu, kuhugi ei integreeru ja arvavad, et elu on niigi lill. Vao keskuses näib ajakirjanduse andmetel seda kontingenti olevat mitte vähe. Tagasi saata neid ju ei saa... Minu arvates ei ole mingit võimalust neid reaalselt tööle panna, kui nad ikka üldse ei viitsi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Selle vastu aitab kolmeetapiline tegevus:Kriku kirjutas:Minu jaoks on aga suur küsimärk, mis ikkagi saab nende affidega, kes mitte mingisugusele korrale ei allu, kuhugi ei integreeru ja arvavad, et elu on niigi lill. Vao keskuses näib ajakirjanduse andmetel seda kontingenti olevat mitte vähe. Tagasi saata neid ju ei saa... Minu arvates ei ole mingit võimalust neid reaalselt tööle panna, kui nad ikka üldse ei viitsi.
1. Pagulaskeskusesse tuleku ajal antakse teada kui kauaks abiraha jätkub.
2. Pärast abiraha lõppemist suunatakse X aastaks sotsiaaltööle kusagile maakonda koos kohustusliku õppeprogrammi riigipoolse lisatoetusega otse vallale. Vallal on õigus mees vallandada kui tööd ei tee - siis saadetakse uus.
3. Pärast X aasta möödumist või vallandamise korral on vaba agent.
Eks see korrale ja seadustele mittealluv kontingent lõpuks suurema osa oma elust vanglates veedab. Või siis teine variant - muudkui aga paljunevad ja elavad laste- jm. sotsiaaltoetustest. Muideks, keegi pole veel üles tõstatanud küsimust: mis pagulaste kooliealistest lastest saama hakkaks. Seaduse järgi oleks nemadki kohalikega samadel alustel koolikohustuslikud, kuid araabia õppekeelega koole pole Eestis ühtegi. Poleks piisaval hulgal nii eesti- kui ka araabia keelt oskavaid õpetajaidki võtta. Osa Aafrikast tulnud tegelasi ei oska üldse ühtegi enamlevinud keelt, räägivad vaid mingi kohaliku neegrikeele dialekti ning kirjatarkuse omandamisega pole oma peakesi vaevanud ega kavatse seda ka tulevikus teha.Kriku kirjutas:Minu jaoks on aga suur küsimärk, mis ikkagi saab nende affidega, kes mitte mingisugusele korrale ei allu, kuhugi ei integreeru ja arvavad, et elu on niigi lill. Vao keskuses näib ajakirjanduse andmetel seda kontingenti olevat mitte vähe. Tagasi saata neid ju ei saa... Minu arvates ei ole mingit võimalust neid reaalselt tööle panna, kui nad ikka üldse ei viitsi.
Ühesõnaga, koolikohustus on, aga tingimusi selle täitmiseks pole. Tavakooli panek ei tuleks kõne allagi, ei saa ju kooliaasta lõpus kätte anda klassitunnistust, kus hinnete asemel on kriipsud, kuna õpilane ei saanud keelebarjääri tõttu mitte millegist aru ja seetõttu polnud võimalik teda ka hinnata. Koolivägivallast, mida selline üksik "must lammas" oma koolis või klassis tunda saaks, pole mõtet rääkidagi.
Ma ei mõista, milleks, no milleks küll praegused riigiisad ja veel küllalt suur hulk nn. arvamusliidreid tahavad Eestis tekitada sotsiaalset katastroofi?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Sotsiaalset katastroofi vast mitte, lihtsalt veidi ebavajalikku tüli. Saavad ka koolis keele kiiresti suhu, kui natukegi motivatsiooni on, igal pool see vetteviskamise metoodika toimib. Ei peagi olema mingis teises keeles koole ühe riigikeelega riigis.
Ma ei mõelnud otseselt seaduserikkumisi, vaid lihtsalt põgenikekeskuses vedelemist ja täielikku huvipuudust keeleõppe, integratsiooni jne. vastu.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kreekas võeti maha korralik relvalast:
https://www.youtube.com/watch?v=xn-UCR5p0y0
Kuidas niivõrd suured illegaalsed relvakogused saavad vabalt vahemerel seilata?
Kõhedaks võtab mõte, kui liita noored tugevad moslemi "põgenikud" ja sedalaadi saadetised...
Kõhedaks võtab mõte, kui liita noored tugevad moslemi "põgenikud" ja sedalaadi saadetised...
Varsti saame tõenäoliselt teada, kas ja kui palju selle seltskonna hulgas islamivõitlejaid on - hakkavad tegutsema (või ei hakka). Siis muutub ka lahkemate riikide poliitika ja pääseme ehk edaspidi kergemalt meie siin. Keevalised mehed, loodetavasti ei suuda püsida kaua uinuvas olekus.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Oleks kõik nii lihtne.Jah, aga vaat mina vaevalt mingit keelte koolitust või integreerumise kursust riigi raha eest läbima lähen. Kui aga mittekodanikele elamisloa taotlejatele eraldatakse vastavad rahad, siis sellega seoses saab juba ka kehtestada tingimusi. Ja "integratsioonitoetus" võib tähendada ka midagi palju enamat, kui vaid mingit tasuta kursust või koolituse raha.
Sattusin hiljuti kuulma üht raadiosaadet (vist Vikerraadiost), kus intervjueeriti ühte inimest, kes taolist "integratsioonikursust" veab (sh keeleõpet).
Et sihtgrupil (aafriklastel ja araablastel) on õppimise kultuur ja distsipliin kaunis olematud ja elufilosoofia sootuks teine - kui meie töötame end vigaseks, siis nemad lebotavad end vigaseks. Ja jõuga või sunniga midagi ära ei tee, tekib kohene rahulolematus (mis ilmselt surve jätkumisel muutub vägivaldseks).
Seejuures ei pidanud kodakondsus, elamisluba vms neid eriti motiveerima, on sellised päikeselapsed, et eks vaatab, mis homme saab ja ega meid tagasi ikka saadeta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Olen kaks aastat töötanud igapäevaselt itaallastega - noh natuke tajun sealsete rahvaste mentaliteeti.Kreekas võeti maha korralik relvalast:
Sõnale "p****i" võid seal panna peale ruudu või kuubi märgi. Lisaks valmidus üsna tühise meelehea eest (nt väike naps korraliku õhtusöögiga) teha korralikke järeleandmisi.
Minu arvamus lihtsalt toimuva kohta - miks neid seal merel päästetakse ja mandrile (nt Itaalia) taritakse - selle tagant tasub otsida eelkõige korruptsiooni ja majandushuve.
Humaansus, pakun, on seal teisel kohal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Üldistad liiga palju. Loomulikult on selliseid inimesi Aafrikas rohkem kui meil aga küll need tööle pannakse kui vaja.Kapten Trumm kirjutas:Oleks kõik nii lihtne.Jah, aga vaat mina vaevalt mingit keelte koolitust või integreerumise kursust riigi raha eest läbima lähen. Kui aga mittekodanikele elamisloa taotlejatele eraldatakse vastavad rahad, siis sellega seoses saab juba ka kehtestada tingimusi. Ja "integratsioonitoetus" võib tähendada ka midagi palju enamat, kui vaid mingit tasuta kursust või koolituse raha.
Sattusin hiljuti kuulma üht raadiosaadet (vist Vikerraadiost), kus intervjueeriti ühte inimest, kes taolist "integratsioonikursust" veab (sh keeleõpet).
Et sihtgrupil (aafriklastel ja araablastel) on õppimise kultuur ja distsipliin kaunis olematud ja elufilosoofia sootuks teine - kui meie töötame end vigaseks, siis nemad lebotavad end vigaseks. Ja jõuga või sunniga midagi ära ei tee, tekib kohene rahulolematus (mis ilmselt surve jätkumisel muutub vägivaldseks).
Seejuures ei pidanud kodakondsus, elamisluba vms neid eriti motiveerima, on sellised päikeselapsed, et eks vaatab, mis homme saab ja ega meid tagasi ikka saadeta.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kusjuures arvan, et ei panda midagi.
Meil pole suudetud isegi töötute/abiraha saajate hädaabitööde teemal suurt midagi ära teha - põhjusel, et ei taheta/julgeta sundida ning taolise tööga kaasneb palju riske, mille läbi keegi oma ametit kaotada ei soovi. See on hoopis lihtsam kui mingite araablastega jamada (kel teine kultuur ja keelt ei oska).
Ilma sunni ja sanktsioonideta taoline kamp aga end liigutama ei hakka.
Piisab, et üks tont kirjab midagi õiguskantslerile ja/või võrdõigusvolinikule ja ongi sundijal kõvasti tegemist tõestamaks, et ta pole põhiõigusi rikkunud.
Ametnike riigi iseärasused!
Seni on tulemused sotsiaalset töökohta vajava kontigendiga Eestis pea olematud - töötud, igasugu toimetulekurahade saajad, endised ja praegused vangid, lapsed vaheajal jne
Sellest kontigendist töötab täna väike murdosa hoolimata tööjõupuudusest Eestis.
Muidugi, kui EL kallab kotist palju raha, siis põhimõtteliselt on võimalik kõik taolised kasvõi puulehti roheliseks värvima panna.
Aga kuniks asi käib ümber majandusliku mõttekuse ja töö organiseerimise KOV piiratud rahakotist, siis on areng tänasest seisust kahtlane.
KOV-ides pole selleks isegi inimesi, et 50 abiraja saajat kuidagi tulemuslikult sügisel puulehti riisuma panna. Lehti riisuvad hea raha eest lepingulised firmad.
Tavaliselt tegelevad sellega miskid sotsiaalosakondade tibid. Selleks peab ikka kogemusega meesterahvas olema, kes annab ka vajadusel üle küüru, kui subjekt vastu hakkab.
Meil pole suudetud isegi töötute/abiraha saajate hädaabitööde teemal suurt midagi ära teha - põhjusel, et ei taheta/julgeta sundida ning taolise tööga kaasneb palju riske, mille läbi keegi oma ametit kaotada ei soovi. See on hoopis lihtsam kui mingite araablastega jamada (kel teine kultuur ja keelt ei oska).
Ilma sunni ja sanktsioonideta taoline kamp aga end liigutama ei hakka.
Piisab, et üks tont kirjab midagi õiguskantslerile ja/või võrdõigusvolinikule ja ongi sundijal kõvasti tegemist tõestamaks, et ta pole põhiõigusi rikkunud.
Ametnike riigi iseärasused!
Seni on tulemused sotsiaalset töökohta vajava kontigendiga Eestis pea olematud - töötud, igasugu toimetulekurahade saajad, endised ja praegused vangid, lapsed vaheajal jne
Sellest kontigendist töötab täna väike murdosa hoolimata tööjõupuudusest Eestis.
Muidugi, kui EL kallab kotist palju raha, siis põhimõtteliselt on võimalik kõik taolised kasvõi puulehti roheliseks värvima panna.
Aga kuniks asi käib ümber majandusliku mõttekuse ja töö organiseerimise KOV piiratud rahakotist, siis on areng tänasest seisust kahtlane.
KOV-ides pole selleks isegi inimesi, et 50 abiraja saajat kuidagi tulemuslikult sügisel puulehti riisuma panna. Lehti riisuvad hea raha eest lepingulised firmad.
Tavaliselt tegelevad sellega miskid sotsiaalosakondade tibid. Selleks peab ikka kogemusega meesterahvas olema, kes annab ka vajadusel üle küüru, kui subjekt vastu hakkab.
Võib-olla ma olen vastik umbusklik konservatiiv, aga minu arvates tuleks enne uute väljakutsete vastuvõtmist demonstreerida, et saadakse hakkama olemasolevatega. See käib igasuguste huvitavate ideede kohta alates kanepi legaliseerimisest ja lõpetades pagulaste integratsiooniga.
Teemakohane näide: eilses "Postimehes" oli juttu (lugesin paberilt, võrgust ei leia) tugiisikutest, kes õpetavad ahju kütma, kommunaalmakseid tasuma jne. Meil on siin koha peal küllalt sellist kaadrit, kellel need teemad on nõrgavõitu ja kellele keegi tugiisikuid ei koolita. Sama käib keeleõppe kohta. Meil on siin kümned tuhanded inimesed, kellele 25 aasta jooksul pole suudetud eesti keelt selgeks õpetada. Ja kindlasti ei ole see ainult nende inimeste kasina motivatsiooni, vaid ka haldussuutmatuse probleem. Samamoodi tööhõivega. Lihtsad füüsilised tööd - kraavikaevaja jne - on ammu otsa saanud ja meil on küllalt kohalikkegi, kes neid teha võtaks.
Kokkuvõttes, ma arvan, et kogu see jutt koolitamisest ja integratsioonist jne. on lihtsalt jutt rahva rahustamiseks ja võib-olla ka rahasolgutamiseks mingite projektide peale ning jutuks jääbki. Tegelikult teavad kõik, et üksikute eranditega (mh. cherchez la femme! nagu Abdul Turay puhul) nad kas Põhjamaadesse edasi rändavad või jäävad siia umbkeelselt vegeteerivasse olekusse. Lootus on lihtsalt sellel, et neid saab kokkuvõttes nii vähe olema, et see pole eriline mure.
Ma oleks kogu selle asjaga palju rohkem nõus, kui pagulaste aitamiseks tehtavad jõupingutused laieneksid ka kohaliku elanikkonna hädisemale osale ja sellel tegevusel õnnestuks saavutada ka mingeid mõõdetavaid tulemusi peale sooja õhu võngete.
Teemakohane näide: eilses "Postimehes" oli juttu (lugesin paberilt, võrgust ei leia) tugiisikutest, kes õpetavad ahju kütma, kommunaalmakseid tasuma jne. Meil on siin koha peal küllalt sellist kaadrit, kellel need teemad on nõrgavõitu ja kellele keegi tugiisikuid ei koolita. Sama käib keeleõppe kohta. Meil on siin kümned tuhanded inimesed, kellele 25 aasta jooksul pole suudetud eesti keelt selgeks õpetada. Ja kindlasti ei ole see ainult nende inimeste kasina motivatsiooni, vaid ka haldussuutmatuse probleem. Samamoodi tööhõivega. Lihtsad füüsilised tööd - kraavikaevaja jne - on ammu otsa saanud ja meil on küllalt kohalikkegi, kes neid teha võtaks.
Kokkuvõttes, ma arvan, et kogu see jutt koolitamisest ja integratsioonist jne. on lihtsalt jutt rahva rahustamiseks ja võib-olla ka rahasolgutamiseks mingite projektide peale ning jutuks jääbki. Tegelikult teavad kõik, et üksikute eranditega (mh. cherchez la femme! nagu Abdul Turay puhul) nad kas Põhjamaadesse edasi rändavad või jäävad siia umbkeelselt vegeteerivasse olekusse. Lootus on lihtsalt sellel, et neid saab kokkuvõttes nii vähe olema, et see pole eriline mure.
Ma oleks kogu selle asjaga palju rohkem nõus, kui pagulaste aitamiseks tehtavad jõupingutused laieneksid ka kohaliku elanikkonna hädisemale osale ja sellel tegevusel õnnestuks saavutada ka mingeid mõõdetavaid tulemusi peale sooja õhu võngete.
Viimati muutis Kriku, 10 Sept, 2015 12:01, muudetud 1 kord kokku.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Seda minagi - sest otse öeldes, tänaste ja reaalsete sotsiaal- ja integratsiooni ülesannetega oleme toime tulnud üksnes hädapärast. Põhjuseks on mõistagi (ka) ressursi nappus, kuid ega siis immigrantidega tegevused tasuta pole, pigem kallimad veel kui omamaistele pakutavad. Pigem on siin vinged lisakulud turvale, keeleõppele aga kindlasti ka abirahale.
Kui keegi Eestis kavatseb mingitele Araabiamaade paadialustele maksta 1000 eur abiraha kuus (taolisi summasid on kuulda olnud) ja töötule maksame me 63 eur kuus, siis on aeg vikatitega Toompeale minna.
Kui keegi Eestis kavatseb mingitele Araabiamaade paadialustele maksta 1000 eur abiraha kuus (taolisi summasid on kuulda olnud) ja töötule maksame me 63 eur kuus, siis on aeg vikatitega Toompeale minna.
Meie abirahad on sellised, et soojamaa-meestel pole siin nendega mingit mingit mõnu. Kes selle peal väljas on, on lootusetult laisk isegi nende mõistes - ei viitsi Tallinna sadamas laeva astuda. Kehva kliima kompenseerib neile ainult hea abiraha. Ungari on ka teatavasti poolriik araablaste arvates.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline