SÜMBOOLIKA KOLLEKTSIOONID
Re: SÜMBOOLIKA KOLLEKTSIOONID
Antud käisemärk oi tõesti planeeritud kasutusele võtta ning isegi kohati kasutatigi. Saatkondade valvurite legendi olen pigem kuulnud ühe teise käisemärgi kohta. Kuid fakt, et osad merejalaväelased jõudsid seda kanda õige, kandsid seda käisemärki ka osad kurikuulsa Riia OMONi miilitsad.
Minu kollektsioonis olev käisemärk on ka saadud Eestist aga tema päritolu pole teada.
Minu kollektsioonis olev käisemärk on ka saadud Eestist aga tema päritolu pole teada.
Dogger, tänud info eest!
Saatkonnavalve info sain ühest Venemaa kollektsionääride portaalist, kus üleval ka seesama foto baltilaevastiklasest morpehist, barett uljalt kuklas
Saatkondade valve versiooni on portaalides külge pandud ka sellisele embleemile:

(kuid ma ei tea, kas see on tõsi või mitte)
Sul on pildilt vaadates natuke teine variant sellest embleemist, minu omal on plastik veidi reljeefsem/krobelisem (tuleb riide pinnalt kõrgemale üles, peaks olema täpselt seesama, mis BF morpehi varrukal).
Aga see info Riia OMON'i kohta on väga hea
Ma olen nimelt nende embleemi juba ammu-ammu oma kogusse otsinud (seda ovaali, millel all kiri "militsija"). Seda fotot olen kunagi ammu näinud (ja imestanud, et mis vapiga asi neil varrukal on), kuid unustasin praegu hoopis ära. Nii et õnnestus "multitööriist" saada, käib nii BF merejalaväelase kui ka Riia OMONi eest 
Saatkonnavalve info sain ühest Venemaa kollektsionääride portaalist, kus üleval ka seesama foto baltilaevastiklasest morpehist, barett uljalt kuklas

(kuid ma ei tea, kas see on tõsi või mitte)
Sul on pildilt vaadates natuke teine variant sellest embleemist, minu omal on plastik veidi reljeefsem/krobelisem (tuleb riide pinnalt kõrgemale üles, peaks olema täpselt seesama, mis BF morpehi varrukal).
Aga see info Riia OMON'i kohta on väga hea

Eks me vist samades foorumites liigume
ega neid just palju pole. See CCCP käisemärk kollektsionääride arvates ikka 90tel turistide jaoks valmistatud petekas. Ametlikult ei ole selle käisemärgi olemasolu kinnitanud ja pole ka fotosid nende kandmisest. Venemaal ja Ukrainas toodetakse igatsorti väljamõeldisi. Mis puudutab OMONi embleemi, siis seda on Eestist raske saada kuna meil ju OMONi üksusi ei loodud. Arvatavasti võis portsu neid embleeme saada miilitsapolk, aga momendil mul info veel selle kohta puudub. Ise sain selle embleemi kollektsionäärilt Venemaal.

Sai veidi uuemaid pildistatud.
http://fotoalbum.ee/photos/Dogger/sets/1258179
http://fotoalbum.ee/photos/Dogger/sets/1258179
Tere,
kelle embleem on see käpajäljega K9?
Tänud!

kelle embleem on see käpajäljega K9?
Tänud!

Ida prefektuuri piirivalve koerajuhtide oma.
Mida arvate sellest käisemärgist siin http://www.osta.ee/index.php?fuseaction ... rc=desktop
Kas ikka on õige?
Kas ikka on õige?
Ma kahtlen natuke:
1) valmistatud Rootsis? Pea kõik Eesti üksused on oma embleemid tellinud kodumaalt (v.a osad missioonidel kantud). Ka teostus (kangas ja tikand) pole meie militaarembleemidel sellisena levinud.
2) embleemide foorum toimetab siin juba pikki aastaid ja mitte kordagi pole Tartu ÜJK teemadel tavapärasest kaldu odaotsast rohkemat mainitud ega näidatud. Selle embleemi kandmisest oleks muidu piisavalt aega möödunud ja keegi ikka oleks seda maininud, kui see reaalselt kasutusel olnud.
Pakun, et ehk on mõni rootslaste tehtud embleem Tartu ÜJK omaga sarnasuse pärast sassi läinud?
1) valmistatud Rootsis? Pea kõik Eesti üksused on oma embleemid tellinud kodumaalt (v.a osad missioonidel kantud). Ka teostus (kangas ja tikand) pole meie militaarembleemidel sellisena levinud.
2) embleemide foorum toimetab siin juba pikki aastaid ja mitte kordagi pole Tartu ÜJK teemadel tavapärasest kaldu odaotsast rohkemat mainitud ega näidatud. Selle embleemi kandmisest oleks muidu piisavalt aega möödunud ja keegi ikka oleks seda maininud, kui see reaalselt kasutusel olnud.
Pakun, et ehk on mõni rootslaste tehtud embleem Tartu ÜJK omaga sarnasuse pärast sassi läinud?
Sa tõid välja täpselt minu kahtlused. Ja siinkohal soovitaks kaaskannatajatel alati küsida nõu foorumi rahvalt, kui on mingeid kahtlusi. Muidu arvame, et saime midagi haruldast, aga saime hoopis ...ambur123 kirjutas:Ma kahtlen natuke:
Sai veidi veel listaud. http://fotoalbum.ee/photos/Dogger/sets/1258179
Eks me selleks siin koos olegi, et kaaskannatajaid aidata
Meenutades lahkunud maestrot, siis mul endal on ka vahel olukordi, kus kõhklusi ei ole, küll aga on kahtlusi
Teinekord lööb aga hasart üles ja pärast sügan kukalt, et mis asi nüüd ostetud sai ja kas see makstud hinda ikka väärt oli.
Üks asi jäi oksjoni kirjeldusest veel silma: räägitakse Ratsarügemendi sümboolikast embleemil, mida minule leida ei õnnestu. Kaudselt saab tuge ka embleemi kujust: meil on küll kilbikujulisi embleeme tehtud (KV meedik on kõige sarnasem sellele) aga mitte selliseid ...no pole ikka meite.

Üks asi jäi oksjoni kirjeldusest veel silma: räägitakse Ratsarügemendi sümboolikast embleemil, mida minule leida ei õnnestu. Kaudselt saab tuge ka embleemi kujust: meil on küll kilbikujulisi embleeme tehtud (KV meedik on kõige sarnasem sellele) aga mitte selliseid ...no pole ikka meite.
Dogger, korralik lisa sul (Y) hea töö
[b]korjan EW / EKV käiseembleeme[/b]
Sain täna jupikese eestimaist embleemindust, mis varem kuulunud Sir Christopher Lee erakogusse.
- Manused
-
- K-Komando embleem.jpg (305.74 KiB) Vaadatud 6809 korda
Tänu headele inimestele (
) sain portsu embleeme kogusse, milledest kaks siin üles panen. Valgus oli pildistamisel kehv, nii et vabandust kehva kvaliteedi eest ette.
Esimene on vana Kuperjanovi JVP embleem sellise kolbaga, mida mina pole varem kohanud. (Juhul kui see on siit juba läbi käinud, siis vabandust topelt "spämmimise" eest) See pole mitte enam päris ümmargune nn beebinägu "laial" taustal aga mitte veel ka praegune kitsam piklik kolp (kuigi taust on praegusega samas mõõdus). Kolp on kergelt pööratud ja meenutab natuke SS mütsimärki
Kant ja kontidega kolp on erinevat värvi.
Teine on Kõrgema Sõjakooli embleem, mille keskele on asetatud väike riigivapp (fotol vasakul), ise olen seni kohanud ilma riigivapita embleeme (paremal). Kui keegi minust targem teab seletada, kumb on vanem ja kumb praegu kasutusel, siis info eest aitäh ette!

Esimene on vana Kuperjanovi JVP embleem sellise kolbaga, mida mina pole varem kohanud. (Juhul kui see on siit juba läbi käinud, siis vabandust topelt "spämmimise" eest) See pole mitte enam päris ümmargune nn beebinägu "laial" taustal aga mitte veel ka praegune kitsam piklik kolp (kuigi taust on praegusega samas mõõdus). Kolp on kergelt pööratud ja meenutab natuke SS mütsimärki

Teine on Kõrgema Sõjakooli embleem, mille keskele on asetatud väike riigivapp (fotol vasakul), ise olen seni kohanud ilma riigivapita embleeme (paremal). Kui keegi minust targem teab seletada, kumb on vanem ja kumb praegu kasutusel, siis info eest aitäh ette!

- Manused
-
- kup vana.jpg (66.44 KiB) Vaadatud 6776 korda
-
- KorgSojakool.jpg (100.7 KiB) Vaadatud 6776 korda
Pole sellist isegi näinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist