Aga miks mitte? Seakatk jne...Fucs kirjutas:Kriku kirjutas: Mis siis nendega saama hakkab, kui aeg on küps?
Tehakse vorstiks?![]()
Mis mõttes VORSTIKS?
OK, ebaõnnestunud nali. Vabandused.
Aga mis marsruuti mööda? Tallinna Lennujaamaga on nagu ta on, eriti viimasel ajal. Riia oma oleks parem, aga kui nad on piisavalt dokumenteeritud, et saada lennuki peale, milleks neile siis veel Eesti? Lennaku otse Stockholmi.Fucs kirjutas:Smugeldatakse Rootsi, võis siis Soome vms. poppi sihtriiki.
Egas kõik nii "targad" ole, et selle kolgata tee Euroopasse massitrügimistega üle piiride ette võtavad.
Kindlasti on peenemaid vendi, kes reisivad vaikselt ilma kärata väikeste rühmadena läbi ebatraditsiooniliste rändemaade, võimalikult madalat profiili hoides (või tehakse neile selgeks vedajate poolt, et tuleb seda madalat profiili hoida).
Maad mööda Venemaalt? Sellest ülal kirjutasin:
Kosumispeatus Eestis ja siis Rootsi edasi vedamine on mõeldavad, aga milleks neid selleks lühikeseks ajaks hakata ülikoolide vms. kaudu legaliseerima? Ja mida see ülikooli nimekirja panek annaks, kui nad on nagunii dokumenditud? Kui passi ei ole, esitavad üliõpilaspileti? Sellega võiks tänaval juhusliku kontrolli ära petta, aga jällegi, milleks? Eestis on päris tagaotsitavad kurjategijad, kelle pilt on igal pool ilmunud, kuude kaupa ringi jalutanud ilma, et neid keegi kontrolliks. Laiahaardeline skeem illegaalsetest immigrantidest libaüliõpilased teha minu arvates kasvataks riske, mitte ei maandaks neid.Asjal oleks mõtet ainult siis, kui neid Venemaa kaudu siia vedada. Seni on nad Venemaa pool lihtsalt lahti lastud ja öeldud, et Piusa jõgi on sealpool, ujuge. Muidugi võidakse see millalgi paremini korraldada. Aga ma tõesti ei usu, et ülikoolide, SOS Noortekodu vms. osavõtul. See läheb ikka täitsa mustade helikopterite maailmasse ära.
Vandenõuteooriatel on kõigil see omadus, et neis kirjeldatakse mõttetult keerulisi viise, kuidas midagi teha. Võltsüliõpilaste mõte käib minu meelest täpselt sellesse kategooriasse.