Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas MMX »

Välismaised kojad Eestis tegid rassistlike rünnakute arvu kasvust kannustatuna avaliku pöördumise..
No pole see välis-ärimeeste stiil niimoodi peale lennata! Nii rumalad nad ei ole.

Miskipärast on tunne, et see kiri on mõne meie valitsustegelase/-organisatsiooni poolt algatatud... stiilis, et tulge meile lollidele eestlastele mõistuse pähe panemisel oma autoriteediga appi, meid nad ei kuula.

Keegi võiks uurida, kuidas see kirja kirjutamine ja selle allkirjastamine käis. Oleks huvitav.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Jah, ma sama meelt. Kõne alla tuleks veel näiteks Kari Käsper Eesti Inimõiguste Keskusest, aga tema ei tohiks olla nii loll. Ikkagi juura lõpetanud ja puha. See tekst on niisugune, nagu oleks selle koostanud Sirje Kingsepp, Luule Lille, Martin Noorkõiv vms.
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MMX »

Kirja originaal on siin: http://www.fice.ee/home/tolerance-in-th ... an-society

Huvitav on see, et kirjal pole adressaati (Letter of foreign chambers in Estonia in support of...), kuigi Postimees kinnitab, et see on kiri valitsusele (http://arvamus.postimees.ee/3420923/val ... poordumise).

Imelik on ka see, et niisuguse olulise kirja avaldamisega (seisukoha esitamisega) seoses ei toimunud pressikonverentsi. Oleks ju loomulik.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Islamiriigi värvatu: mu peas ei olnud minu mõtted
Brüsselis elav teismeline Maysa oli muusikafänn. Kohtumised islamistidega muutsid teda täielikult.

Maysa vaatab bussiaknast Brüsseli tänavaid. Kohvikud, raekoda, novembrivihmast hallid kõnniteed. Tema mõtted on mujal. „Ma olin juba peaaegu seal, lahkumisest kõigest mõne tunni kaugusel. Oma peas olin ma kohal – Süürias, Islamiriigi juures,” räägib 18-aastane neiu.

Maysa oli olnud selline, nagu paljud teisedki Brüsseli äärelinnas elavad teismelised. Tema vanemad olid tulnud peaaegu 50 aastat tagasi Marokost ja nende karjäär oli olnud üsna edukas. Maysa räägib soravalt prantsuse ja flaami keelt, nagu ka araabia keelt ja mõnevõrra inglise keelt, mida ta on õppinud koolis ja noppinud muusikast. Tema vanemad on usku järgivad muslimid, kuid kaugeltki mitte ranged. Ta sai koolis häid hindeid ja tal oli palju sõpru.

„Õpetaja kutsus mind päikesekiireks,” ütleb Maysa, kes soovib, et tema pärisnimi jääks ütlemata. Samuti ei taha ta lasta end pildistada.

Aasta eest see päikesekiir tuhmus. Ta tõmbas selga jilbab’i, pearätiga ühendatud pika laia kleidi, mida kannavad vagad muslimi naised. Polnud enam tantsimist ega laulmist, tema varasemaid lemmikajaviiteid. Polnud ka sigarette. Polnud enam muusikat, ei talle meeldinud Ameerika gangsta rap’i ega midagi muud. Alles nüüd hakkab ta mõistma, mis juhtus. „Ma vaatan tagasi ja see oleks nagu must auk,” ütleb ta.

Võimatu on leida kinnitust sellele, mida Maysa räägib oma teekonnast radikalismi, kuid eksperdid nimetavad tema lugu rõhuvalt tuttavaks.

Esimene lähenemine oli sotsiaalmeedias.

Enda sõnul otsustas Maysa esialgu jilbab’i kandma hakata sellepärast, et tahtis peita mõnda kogunenud lisakilo. Kuid kui ta oli postitanud sotsiaalmeediasse endast uutes riietes tehtud pildi, võttis temaga ühendust üks samuti hilisteismeline naine. Nad lobisesid tema uuest väljanägemisest ja leppisid kokku üheskoos poodi minna. Maysat tutvustati noorte naiste rühmaga, kel oli temaga sarnane taust – immigrantlik päritolu ja elukoht Brüsseli vaesemates, kuigi sugugi mitte lootusetutes linnaosades.
Islamiriiki näidati paradiisina

Maysa kohtus oma uue sõbra ja selle rühmaga üha sagedamini. Nad said kokku Brüsseli kesklinna odavates burgeribaarides või kohvikutes, kuid mitte kunagi kellegi juures kodus, mošees ega usukeskuses. Algul oli juttu islamist ja paljude niinimetatud muslimite läbipõrumisest. Siis räägiti sellest, et muslimeid kiusatakse taga. Ja lõpuks Islamiriigist ja heast elust uues „kalifaadis”. Vähemalt üks naine väitis, et ta on ühenduses Süürias olevate Belgia võitlejatega.

„Nad rääkisid mulle, et Islamiriigis ei ole kuritegevust ega diskrimineerimist. Nad rääkisid meeste ja naiste suhetest ja ütlesid, et ma leiaksin hea abikaasa, isegi kui minust saaks üks tema mitmest naisest. Nad rääkisid võitlusest uskmatutega, kuid ei maininud kunagi vägivalda või hukkamisi,” ütleb Maysa.

Mõne nädala pärast andsid uued sõbrad Maysale ettemakstud SIM-kaardiga mobiiltelefoni. Sel telefonil võeti temaga ühendust ja öeldi, kus toimub järgmine kohtumine. „Ma ei teadnud neist mitte midagi. Ainult eesnimesid. Kuid see ei tekitanud minus ­küsimusi,” nendib Maysa.

„Paljud perekonnad ei saa toimuvast aru. Paljud on tegelikult õnnelikud, et nende lapsed on maha rahunenud ja joomise lõpetanud,” ütleb Bachir M’Rabet, kes tegeleb noortega Brüsselis Molenbeekis – linnaosas, kus kasvasid üles mitu Pariisi ründajat.

Samuti Molenbeekis töötav antropoloog Johan Leman ütleb, et värbajad ütlevad sageli teismelistele, et nende vanemad ei tunne „tõelist islamit”. „Nad annavad tüüpilisele noorusea mässumeelsusele islamistliku dimensiooni,” kinnitab Leman.

Mõni nädal pärast uute sõpradega kohtumiste algust hakkas Maysa õppetöö kannatama. Ta lisas oma pikale kleidile kindad ja ka täieliku näokatte. Siis tuli teade, et noormees, kellega Maysa oli kunagi lähedane, on Süürias surma saanud. Maysa uued tuttavad kasutasid halva uudise ära. „Sa pead täitma oma kohust. Sa pead Süüriasse minema,” öeldi Maysale. Ta kohtus oma „õdedega” aina sagedamini. Surve tugevnes.

Ei olnud arutelusid Euroopa ega muslimimaailma laiematest poliitilistest teemadest ega isegi tuntud äärmuslaste õpetustest. Kogu fookus oli Islamiriigil. „Kõik, millest me rääkisime, või [kirjandus], mida nad mulle näitasid, oli otse Islamiriigist,” meenutab Maysa. „Ma jõudsin sinnamaani, et minek [Süüriasse] oli kõik, mida ma teha tahtsin. Ma uskusin, mida kuulsin. Nutsin, kui nägin hiljem videoid peade mahalöömisest.”

Kriis saabus varakevadel. Maysale öeldi, et rühm lahkub mõne päeva pärast.Ent midagi kahtlustades olid Maysa vanemad tema passi ära peitnud. Maysa ütles rühma juhile, et tal oleks aega vaja. Aega ei ole, vastati talle. Seejärel tulid ähvardused. Kui Maysa nendega kaasa ei sõida, otsitakse ta üles, nagu ka tema pere ja sõbrad, ning tagajärjed oleksid kohutavad.

Sellest, kui Maysa talle antud salatelefoni metroorööbaste vahele puruks viskas, on möödunud seitse kuud. Ta ei ole endistest sõpradest midagi kuulnud ega tahagi kuulda. Nende ähvardused ei ole teoks saanud, kuid ta ei ole neid unustanud.

Maysa kannab nüüd teksaseid, T-särke ja sviitreid nagu varem. Jälle on tal värvitud küüned, nagu ka sigaretid. Pea ümber on tõmmatud värviline sall. Tema telefonis on pilte hoopis teistsugusest naisest, kes on täiesti kinni kaetud ja näitab võidukat V-märki. „Ma olin radikaliseerunud. Mu peas ei olnud minu mõtted. Ma ei olnud see, kes ma olen,” ütleb ta.

© Guardian News & Media

Poolsada Belgia naist on läinud Islamiriigi aladele

Tõsiasi, et Belgias on akuutne sõjakate islamiaktivistide probleem, oli hästi teada ammu enne, kui selgus, et 13. novembril Pariisis 130 inimest tapnud terroristide seas oli mitu Brüsselis kasvanut. Viimase pooleteise aasta jooksul on Belgias või Belgiast korraldatud hulk rünnakuid.

Viimasel kümnendil on Belgia võrgustikud läkitanud vabatahtlikke Afganistani ja Iraaki. Lähis-Ida praegune kaos tekitas uue laine. Süüriasse arvatakse olevat läinud kuni 500 belglast, üks suuremaid suhtarve Euroopa riikide elanikkonnaga võrreldes. Nende hulgas on umbes 50 naist.

Mõnel ekstremismi kütkeisse langenud naisel on segane taust ja nad on elanud viletsuses. Üks selliseid oli Hasna Ait Boulahcen, Prantsuse naine, kes hukkus viis päeva pärast terrorirünnakuid Pariisi äärelinna korterisse tehtud politseireidi ajal.

Sõbrad iseloomustasid Boulahceni ebastabiilse noore naisena, kes oli pärit kitsikuses elanud perest ning kuni viimase ajani suitsetanud, viina joonud ja pidusid pidanud. Kuus kuud enne surma vahetas 26-aastane naine päikeseprillid, teksad ja kauboisaapad range islamiriietuse vastu ja saatis tekstisõnumeid, milles vihjas soovile minna Süüriasse. Tema ema ütles meediale, et ekstremistid olid korraldanud tütrele ajupesu.
Artiklis on palju sellist, mis sobiks ka muudesse teemadesse, aga las olla siin. Mitmenda põlve immigrantide probleemid, nagu me neid ksf Mägra jt.-ga oleme arutanud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tänane rassistlik karikatuur:
Pilt
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MMX »

Läheb pildiga veidi kokku, aga paneb mõtlema Saksamaa (ja mitte ainult) sõjalisest võimekusest - 66-st Tornadost on lennukõlbulikud 29.
Syria conflict: Half of German Tornado jets 'not airworthy'

Only 29 of Germany's 66 Tornado jets are airworthy, a defence ministry report has revealed.

It comes two days before German MPs are expected to vote in favour of military action against Islamic State (IS) militants in Syria.

Defence Minister Ursula von der Leyen has stressed that only six of the operational Tornado jets would be needed for the proposed mission.

A vote on the UK's involvement takes place in parliament on Wednesday.

Germany decided to join the fight against IS after an appeal by French President Francois Hollande in the wake of the 13 November Paris attacks.

But the readiness of Germany's armed forces has long been the subject of criticism.

'Long and dangerous'

"The state of our flying systems remains unsatisfactory," the German army's chief of staff General Volker Wieker was quoted as saying on Wednesday.

The defence ministry report, obtained by German media, blamed the problem on the "lack of availability of various spare parts".

Six Tornado reconnaissance aircraft, a naval frigate and a 1,200-strong force will be sent to Syria under the proposals backed by the German cabinet on Tuesday.

The Bundestag is set to start debating the plans on Wednesday, with a vote expected on Friday. ...

http://www.bbc.com/news/world-europe-34983396
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

http://www.faz.net/aktuell/politik/flue ... 37598.html

Saksa majandus minevat tänu põgenikele natuke kiiremasse kasvu- tekivad töökohad konteinerelamute ja välivoodite tootmises. Pikemas perspektiivis läheb see muidui ühiskonnale kulukaks.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Kurjam kirjutas:
Kasutajanimi kirjutas:
Kriku kirjutas:No ei ole võimalik Eestis kampaaniatega midagis aavutada... :wall:
Okei ma just postitasin seda aga sa jõudsid ette.

Need olid muidugi eriti geniaalsed kohad:
Lähiajal:

3. Avaliku teenistuse teadaanded, mis kiidavad mitmekesisust ja häbistavad sallimatust.

4. Võimalus kõigil töötajatel saada riigi tunnustatud mitmekesisuse koolitust ja riigi püüdlused selle nimel, et tõsta esile mitmekesisuse olulisust töökohas (riiklikud autasud jne).
Ma ei kujuta ette, kes selle kirja pani. Nojah, küllap need asjad teevad siis kõik korda, pagulastel on kohe haridus käes ja nad toovad mitmekesist tasu ja kasu eestile.
Ah et kes kirjutas? Mulle tuleb kohe sm. Zhdanov meelde kes siin kunagi samalaadseid ettekirjutusi tegi, ilmselt tema järgijad.
Kas teeme kohalikes lehtedes eraldi (lisalehed) rubriigid, kus peavad in corpore asutused ja firmad kiitma heaks multikulti ebaõnnestunud koloniseerimist? Häbiposti ka seame riiklikul tasemel üles, nende suhtes kes riigi või EL-i poliitikaga rahul ei ole? Soovin riikliku autasu ja mitmekesisust. Idee on hea. Püüame ka-kas ka välja tuleb ei tea. 1940 oli ka ajalehtedes ainult suure juhi kiitmine ja kui õnnelikuks see kõik meid tegi... Järgnevad 50 aastat olime siis õnnelikud... :scratch:

PS-Teise riigi kodanikud ei tohiks üldse kottida immigratsiooniteemadel asukohariiki, kuna EL-is on immigratsioon asukohariigi enda otsustada. Proovige oma riikides hakkama saada.
Viimati muutis ruger, 02 Dets, 2015 18:57, muudetud 2 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Tore ikka.Kaks Eesti matkajat pidid Indias äsja kivirahe all peaaegu elu jätma,täitsa päevakajaline näitus kohe.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kurjam kirjutas:
Kasutajanimi kirjutas:
Kriku kirjutas:No ei ole võimalik Eestis kampaaniatega midagis aavutada... :wall:
Okei ma just postitasin seda aga sa jõudsid ette.

Need olid muidugi eriti geniaalsed kohad:
Lähiajal:

3. Avaliku teenistuse teadaanded, mis kiidavad mitmekesisust ja häbistavad sallimatust.

4. Võimalus kõigil töötajatel saada riigi tunnustatud mitmekesisuse koolitust ja riigi püüdlused selle nimel, et tõsta esile mitmekesisuse olulisust töökohas (riiklikud autasud jne).
Ma ei kujuta ette, kes selle kirja pani. Nojah, küllap need asjad teevad siis kõik korda, pagulastel on kohe haridus käes ja nad toovad mitmekesist tasu ja kasu eestile.
Ah et kes kirjutas? Mulle tuleb kohe sm. Zhdanov meelde kes siin kunagi samalaadseid ettekirjutusi tegi, ilmselt tema järgijad.

OHHOOO! :shock:
See on nigu miskitsorti ultimaatum või nii lausa :mrgreen:

Mina kutsun valitsust üles otsustavalt tegutsema, et kanda Eestlane kui rahvus hävinemisohus nähtuste nimekirja ja kaitsta praegu veel oma rahvusriiki alles jäänud eestlaseid Eestis. Ma soovitan valitsusel kaaluda järgmist:

Otsekohe:

1. Avalikud avaldused erinevatelt valitsuse ja parlamendi esindajatelt, milles nad mõistavad hukka omaviha.

2. Jõuline meediakampaania, et avalikkus saaks teadlikuks, millist ohtu kujutaks Eesti elanikele kontrollimatu migratsioon, ja riigi võimest meelitada välismaalt tagasi, ning hoida olemasolevaid talente, mis toidaks majanduskasvu.

Lähiajal:

3. Avaliku teenistuse teadaanded, mis kiidavad kodumaalisust ja häbistavad kollaborante.

4. Võimalus kõigil töötajatel saada riigi tunnustatud mitmekesisuse koolitust emakeeles ja riigi püüdlused selle nimel, et eestlane saaks oma emakeeles asju ajada ka Narvas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Sompas ja paljudes muudes toredates mitmekesistes kohtades.

5. Riigi rahastamisstrateegia, et toetada eestlust ja isamaalist kasvatust toetavaid kampaaniaid, konverentse ja kohustuslikke riigikaisekoolitusi õppeasutustes juba alates tulevast aastast.

6. Teatud sektorites ja tööstusharudes nõuete ülevaatamine keeleinspektsiooni poolt, et eelpool punkt 4 all nimetatud Eesti linnades ja asulates saaks eestlased kasutada oma emakeelt.

Pikema aja jooksul:

7. Põhjaliku isamaalisi patrioote tootva haridusprogrammi rakendamine Eesti riiklikku alg-, kesk- ja kõrghariduse õppekavva.

8. Õigusandluse ülevaatamine, et kaitsta põlisrahvusest kodanikke, töötajaid ja õpilasi muulaste ja muukeelsete elanike diskrimineerimise eest.

FICE
Fucs - Insane Combatant for Estonia
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Fucs kirjutas:
Lähiajal:
...
FICE
Fucs - Insane Combatant for Estonia
Ja näha Fucsile ette eestluse säilitamise programmi lahtikirjutamise eest vabariigi aastapäeval vähemalt 1 medal. Kusjuures täitsa tõsiselt :)

Aga teemast ka(saksa keeles):
Saksa ajakirjas Focus.de on ilmunud mitu artiklit pagulaste kohta:
1-miks tulevad pagulaste hulgas ainult mehed
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 85161.html
2-miks pagulased tööd ei otsi
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 88115.html
3-miks pagulased just Saksamaale tahavad minna
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 90173.html
4-kus kohast on pärit pagulaste uued nutitelefonid
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 91496.html
5-kus kohast on saanud pagulased oma raha
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 94938.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

ruger kirjutas:Ja näha Fucsile ette eestluse säilitamise programmi lahtikirjutamise eest vabariigi aastapäeval vähemalt 1 medal. Kusjuures täitsa tõsiselt :)
Milleks medal - orden!
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Ma siiski keelitaks kaasfoorumlasi mõistlikkusele! See välismaiste äriorganisatsioonide kiri nüüd hea märk ei olnud. Kui äriringkondi otsustavalt eirata, siis ei ole ühel hetkel ei inimestel tööd ega riigil maksuraha, millest muu hulgas ka kaitseväge üleval pidada.

Meie motoks võiks olla, et oma asja võib ajada ka soliidselt ja ülereageerimata. Tuleb kokkuvõttes parem tulemus, sest ega kraaklejaid keegi tõsiselt ei võta. Praegu on tekkinud ühiskonnas paras hüsteeria, mida toites mõningad poliitilised jõud oma populaarsust püüavad tõsta. Tobedad olme- ja tänavakonfliktid turistide, komandeeringus viibijate ja siia tööle tulnutega on kindlasti asi, mida tasub vältida. Samas ei tähenda see, et kirja ettekirjutusi peaks kohe täitma jooksma.
Dona nobis pacem!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline