Palun abi

Teenistuskaaslaste, sugulaste jt inimeste otsimine foorumi kaudu.
inksu66
Uudistaja
Kontakt:

Palun abi

Postitus Postitas inksu66 »

Minu vanaisa lugu:
Nimi: Hans Aug, sün 11.01.1905a, elas Aakres, Valgamaal. Mobiliseeriti 1944a veebruaris Saksa sõjaväkke. Arvatavasti langse venelaste kätte vangi Sinimägedel Krivasool ning suri kuskil Venemaa vangilaagris.
1990ndate paiku ajas mul ema tema jälgi, ainuke tulemus siis oli Riigiarhiivi napp paber - mobiliseeriti 1944a veebruaris Saksa sõjaväkke ja tasu selle eest (teenimise siis) maksti Marie Augile. See et ta vangi langes, oli rääkinud kunagi hallil ajal keegi Jaan Ville (nüüd jaba mitu head aastat surnud), kelle vennaga koos siis minu vanaisa oli vangi langenud. Mingit paberit vms ei ole aga selle kohta suutnud leida.
Oskab keegi kas või soovitada, kust võiks rohkem andmeid otsida?
Kasutaja avatar
ormsö
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ormsö »

kas sa Tõnisme arhiivist oled otsinud?soovitan ka lapata seal leiduvaid represeeritute nimekirjadega musti raamatuid ja proovi ka tuletada erinevaid nimekombinatsioone.võibolla on eksitud nimes leiduvate tahtedega.
mul endal enam vahem sama probleem,vanaisa oli saksa sõjaves ohvitser,tanu araandjatele arreteeriti ja viidi Peterburgi Peeter-Pauli kindlusse vangi aga miks või mille eest seda keegi ei tea sest mitte mingisuguseidki dokumente pole õnnestunud leida.eesti arhiividest olen leidnud vaid tema vabadussõja teenistuslehe.tean,et ta oli sõjas 41-44,võitles venemaal ja poolas.venemaal vist püüdis partisane.vaga tahaks teada saada,et mis veosas ta teenis ja kus tapselt sõdis aga info puudub.saatsin ka saksamaale jarelparimise aga üle poole aasta on juba lainud ja vastust pole.
aga hakka ikka Tõnismelt pihta,vahest on sul õnne.
Reppin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reppin »

http://www.history.ee/register/karto.html

97 Aug Hans Hans M Jupo
98 Aug Hans Hans M R-64, 1965 Eesti Julgeoleku Politsei (Julgeolekupolitsei ja SD Eestis, Grupp B)
99 Aug Hans Hans M R-294, 1971 Eesti Julgeolekupolitsei Tallinna Töö- ja Kasvatuslaager
100 Aug Hans M 1905 R-165, 1973 Relva SS-Hooldusohvitser Eestis

Viimane mees peaks vähemalt õige olema.

http://www.okupatsioon.ee/otsing/koikfreimid.html

Ja Jaan Ville nime okupatsioon.ee-s ei ole, küll aga leidub seal Jaan Vill. Võib olla levinud nimi, seepärast ei tarvitse kindlasti see õige olla. Pole ka infot venna kohta.

Tõnismäelt võib ikka küsida, neil võib andmebaasis leiduda ka nimesid, mida raamatutes või okupatsioon.ee-s pole.

Ilmselt teenis mõnes Piirikaitserügemendis.
inksu66
Uudistaja
Kontakt:

Tänud vastajatele!
Tõnismäel kohal pole käinud aga esimesel võimalusel lähen.
Need kaks linki olen juba järele proovinud, kui siin foorumis sai ringi vaadatud. Leidsin selle nimekirja ja nr 100 peaks, jah, sobima, ainult et mul seda teksti (või ei oska ma vaadata) "Relva SS-Hooldusohvitser Eestis" ei olnud.
Lugedes seda foorumit siin ja muud erialast kirjandust, kaldun ka arvama, et teenis piirikaitserügemendis nr 2.
Reppin
Liige
Kontakt:

Kui kartoteegis antud viited (nt. R-165) viia AIS detailotsingus (http://ais.ra.ee/ais/otsing/index.php) leidandmete reale kujul ERA.R-165, pääseb fondi nimetuse juurde, sealt edasi fondi nimel klõpsates saab täpsema info fondis sisalduvatest säilikutest. Päris isikunimeni sealt pääseda ei tarvitse.

Kui Valgale lähemal oled, võiksid uurida, kas mõni veteran sealkandis veel elab, kes neid sündmusi mäletab.
inksu66
Uudistaja
Kontakt:

Oskab keegi äkki kedagi soovitada, kes võis olla Valgamaalt 44a mobiliseeritud Saksa sõjaväkke ja on ka praegusel ajal veel elus?
Ette tändes
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Küsi otse meestelt endilt järgi! http://www.hot.ee/vvliit/
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

inksu66 kirjutas:Oskab keegi äkki kedagi soovitada, kes võis olla Valgamaalt 44a mobiliseeritud Saksa sõjaväkke ja on ka praegusel ajal veel elus?
Ette tändes
Enamus meessoost suguvõsast vanaisast ülevalpool mobiliseeriti...
Ma võin vanatädilt küsida. Mis kandi mees täpsemalt oled?
inksu66
Uudistaja
Kontakt:

to: meesmetsast

Ise elan Võrumaal. Aga kui viitsimist on, võiksid ju küsida, äkki midagi trehvab. Igaljuhul olen väga tänulik igasugu abi eest!!!
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Re: to: meesmetsast

inksu66 kirjutas:Ise elan Võrumaal. Aga kui viitsimist on, võiksid ju küsida, äkki midagi trehvab. Igaljuhul olen väga tänulik igasugu abi eest!!!
Põhimõtteliselt valga ja võrumaa kaks erinevat asja ju :(
Seega, tõenäosus protsent on väike :cry:
Reppin
Liige
Kontakt:

Proovi www.okupatsioon.ee -st välja otsida need mehed, kes sealtkandist Siberisse saadeti - nt. Valgamaa, Aakre või Valgamaa, Puka. Äkki leiad sel moel ka mõne tuttavama nime. Esimene variant andis kaks tulemust:

JÄÄR, Jakob, Ants s. 1891 Valgamaa Aakre v., arr. 09.02.45 Tartumaa Kavastu v., trib. 26.06.46 §58-1a, 17+5; Irkutski obl. ; Vologda obl.; Tjumeni obl. erilaager nr. 7, surn. 03.10.54. [ük 12700]

LÄTTE, August, Johan s. 1903 Valgamaa Aakre v. Puka rdtj., eluk. sama, arr. 21.09.45, trib. 21.11.45 §58-1a, 58-11, 20+5; Irkutski obl. Taišet, vab. 1956, surn. peale vab. 1973, surn. Eestis. [ük]

Teise otsinguga saad rohkem variante. Ehk leiad mõne, kes samal ajal mobiliseeriti ja praegu veel elus või mingi kirjaliku jälje maha jätnud.
inksu66
Uudistaja
Kontakt:

Sain üle pika aja jälle siia foorumisse. Muide tegin oma vanaisa kohta umbes nii märtsikuus päringu ka Punasele Ristile. Siin jäi silma, et vastust pole saadud jne. Mina sain sealt ka vastuse nii mõned nädalad tagasi. Loomulikult ei olnud vastuses midagi sellist, mida ma juba ei teaks. :(
Eriti ei ole edenenud ka inimeste otsing, kes seda aega veel mäletavad. Aga eks ma ikka üritan.
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Kust sa punasesse risti küsimuse esitasid?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

aug

Postitus Postitas hillart »

http://www.volksbund.de/ otsingumootor andis sellise tulemuse:

Hans Aug, sünd. 05.08.1902, jäi teadmata kadunuks Poolas 01.01.1945.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Re: aug

hillart kirjutas:http://www.volksbund.de/ otsingumootor andis sellise tulemuse:

Hans Aug, sünd. 05.08.1902, jäi teadmata kadunuks Poolas 01.01.1945.
Vabandust, aga väga paljud ei valda saksa keelt, ning minul oli peaaegu vüimatu sealt midagi otsingumootori sarnast leida. Leidsin mingi lehe, kus pidi täitma andmed, enda andmed andma. Kas see on õige? Ma sain aru, et see on online databaas mitte, et nad nüüd hakkavad otsima, otsivad 5 aastat ja siis saadavad paberkandjal
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline