Süüria (kodusõda)
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Süüria (kodusõda)
Selle lubamise või mittelubamisega on see,et koalitsioon lendab samamoodi nagu enne ja annab pomme ISISEle.Isegi,kui neid S400 veel ei olnud,ei teinud koalitsiooni lennukid mitte ühtegi reidi Assadi poolt hallatavatele aladele ega seganud Assadi lennuväge pommitamast opositsiooni piirkondasid(enamus Assadi lennuväest tegeles nagu venelasedki opositsiooni pommitamisega,mitte ISISE).Venelased nüüd küll mingid otsustajad ei ole,kas lubada lennata või mitte.
Peale selle paari lähemalt kokkupuutelist lendu,kus USA ja Vene hävitajad olid visuaalselt teineteisele nähtavad,ei ole isegi seda enam juhtunud,ju siis on teineteise teavitamise ja vene lennuki allalasmise mõju toimima hakanud ja venelased enam poosetavaid videosid pole netti enam pannud.
Jah Türgi hävitajad vast ei sisene õhuruumi aga olgem ausad nood andsid pomme enne ka ainult kurdidele,nii,et suht kasutud olid ISISE vastu.
Ja mis puutub NATO õhutõrjepatareisid,siis need ei ole ette nähtud Süüria territooriumi katmiseks.Eelkõige on nad mõeldud Türgi territooriumile sügavamalt sisse lennanud Vene hävitajate vastu.Ja olen kindel,et ka hakkavad need lendama,kui Vene hävitajad mingi piirjoone ületavad.
Lihtsalt üksikute nn.Vaidlot tegevate Vene hävitajatega saavad türklased ise hakkama,nagu me oleme ise näinud.
No USA ei soovi kindlasti erilist suurt saudide üksuste osalemist,pealegi ei saa ma aru,kuidas see oleks võimalik nii Süüria,kui Iraagi puhul.
Iraagi valitsus on šiitide kontrolli all ja eriliselt just sunni poolse relvajõu tekkimisele oma riiki hurraa ei karju.
Ja Süürias sama lugu,seal Hezbolla ja Iraan ka vaimustusest õhku ei hüppa,sest,kui näiteks USA tõesti konsentreeruks ainult Ragga piirkonnale ja Türgiga koostöös piirile turvatsooni kehtestamisega(mis minu arvates kurdide aladel on ikka väga probleemne),siis saudid tahaks kindlasti kogu selle Iraaniga seotud vabatahtlikke kupatuse võimu kärpida.Kujutage ette,mis see teeb Iraani-Saudide niigi tulisele olukorrale.Ükski normaalselt mõtlev USA poliitik sellele ei lähe,ei demokraadid,ei vabariiklased.
Peale selle paari lähemalt kokkupuutelist lendu,kus USA ja Vene hävitajad olid visuaalselt teineteisele nähtavad,ei ole isegi seda enam juhtunud,ju siis on teineteise teavitamise ja vene lennuki allalasmise mõju toimima hakanud ja venelased enam poosetavaid videosid pole netti enam pannud.
Jah Türgi hävitajad vast ei sisene õhuruumi aga olgem ausad nood andsid pomme enne ka ainult kurdidele,nii,et suht kasutud olid ISISE vastu.
Ja mis puutub NATO õhutõrjepatareisid,siis need ei ole ette nähtud Süüria territooriumi katmiseks.Eelkõige on nad mõeldud Türgi territooriumile sügavamalt sisse lennanud Vene hävitajate vastu.Ja olen kindel,et ka hakkavad need lendama,kui Vene hävitajad mingi piirjoone ületavad.
Lihtsalt üksikute nn.Vaidlot tegevate Vene hävitajatega saavad türklased ise hakkama,nagu me oleme ise näinud.
No USA ei soovi kindlasti erilist suurt saudide üksuste osalemist,pealegi ei saa ma aru,kuidas see oleks võimalik nii Süüria,kui Iraagi puhul.
Iraagi valitsus on šiitide kontrolli all ja eriliselt just sunni poolse relvajõu tekkimisele oma riiki hurraa ei karju.
Ja Süürias sama lugu,seal Hezbolla ja Iraan ka vaimustusest õhku ei hüppa,sest,kui näiteks USA tõesti konsentreeruks ainult Ragga piirkonnale ja Türgiga koostöös piirile turvatsooni kehtestamisega(mis minu arvates kurdide aladel on ikka väga probleemne),siis saudid tahaks kindlasti kogu selle Iraaniga seotud vabatahtlikke kupatuse võimu kärpida.Kujutage ette,mis see teeb Iraani-Saudide niigi tulisele olukorrale.Ükski normaalselt mõtlev USA poliitik sellele ei lähe,ei demokraadid,ei vabariiklased.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Ainus kaasaegse moskoovia "julgus", mida ma olen läbi kogu sovdeepia eksistentsi täheldanud, on absoluutne pohhuism läänemaailma üldiselt siiski kammitsevate sõjapidamisreeglite (RoE) vastu - kusjuures märksõnaks siin on just collateral damageclarus kirjutas:Milles se moskoovia julgus siis ajaloost on ka ?tympsa kirjutas:Nagu ajalugu on näidanud, moskoovia pole just arglike killast.

Et kas sellist pohhuismi nüüd "julguseks" pidada - noh, see on juba igaühe enda rikutuse tase otsustada..

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vene lennukid väidetavalt teist korda sattunud Süüriat pommitades Israeli õhuruumi.
https://twitter.com/DannyNis/status/696232418089558016Russian fighter jets reportedly crossed into Israeli airspace for the second time during bombing runs in southern #Syria.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Tahan siinkohal OT-na natuke õiendada, üldharivas mõttes.Borja kirjutas: Ainus kaasaegse moskoovia "julgus", mida ma olen läbi kogu sovdeepia eksistentsi täheldanud, on absoluutne pohhuism läänemaailma üldiselt siiski kammitsevate sõjapidamisreeglite (RoE) vastu - kusjuures märksõnaks siin on just collateral damage![]()
Et kas sellist pohhuismi nüüd "julguseks" pidada - noh, see on juba igaühe enda rikutuse tase otsustada..
Nimelt- kammitsevad sõjapidamisreeglid on tuntud relvakonflikti õigusena. Sinna alla kuuluvad haavatute, tsiviilisikute jms tegelaste kohtlemine, lubatud ja keelatud sihtmärgid, lubatud ning keelatud vahendid/relvad jne.
ROE- konfliktis osaleva riigi poolt OMA relvajõududele kehtestatud piirangud, mis on väga tugevalt seotud konkreetse konflikti või selle etapi (ka konkreetse operatsiooni) poliitiliste eesmärkidega. Ehk siis relvakonflikti õigus seab üldised piirangud, ROE täiendavad piirangud piiritletud ajas ja ruumis, ühele osapoolele.
Mis venelasi puudutab, siis ma ei ole üldse kindel, kas nad mingi ROE kehtestamisega üldse vaeva näevad. Nende tegevus senistes sõdades (Afganistan, Tšetšeenia, Gruusia) on tänuväärt materjal nii relvakonfliktiõigust õpetavate juristide kui seda õppivate õpilaste jaoks- näiteid leiab pea kõigi punktide rikkumise kohta igal võimalikul viisil.
kangelaspioneer, lihtsalt huvi pärast võiks teha tabeli, kus ühes tulbas oleks VF/SSSR ja teises tulbas USA/NATO. Esimeste ROE on leebe, teistel karm.
Afganistan - SSSR tuli välja peale 10 a, teine siiani sees. Uudiseid lugedes tuleb Taliban jäjest peale.
Iraak - koalitsioon oli pikalt sees, tõmbas ennast kokku ja nüüd ISIL-i teema. Al Qaeda ei suutnud Euroopas sellist jama korraldada, kui ISiL täna.
Tšetšeenia - peeti maha kaks sõda, mitmed olulised terroriründed. VVP on neid episoode usinalt enda kasuks pööranud. Viimase episoodid näitavad, et tšetšeenid puhastavad ka tänasel päeval VVP jaoks sisepoliitilist maastikku. Nt Nemtsovi tapmine ja Kasjanovi ähvardamine. See pole enam našistide trollimine.
Gruusia - LO ja Abhaasia on vist läinud VF orbiidile.
Kumma saldo on positiivsem? Mis kivi alla on koer maetud?
Afganistan - SSSR tuli välja peale 10 a, teine siiani sees. Uudiseid lugedes tuleb Taliban jäjest peale.
Iraak - koalitsioon oli pikalt sees, tõmbas ennast kokku ja nüüd ISIL-i teema. Al Qaeda ei suutnud Euroopas sellist jama korraldada, kui ISiL täna.
Tšetšeenia - peeti maha kaks sõda, mitmed olulised terroriründed. VVP on neid episoode usinalt enda kasuks pööranud. Viimase episoodid näitavad, et tšetšeenid puhastavad ka tänasel päeval VVP jaoks sisepoliitilist maastikku. Nt Nemtsovi tapmine ja Kasjanovi ähvardamine. See pole enam našistide trollimine.
Gruusia - LO ja Abhaasia on vist läinud VF orbiidile.
Kumma saldo on positiivsem? Mis kivi alla on koer maetud?
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Loe mu postitust- sõjalise efektiivsuse kohta ei ole ma poolt sõna öelnud.
Kui veel paari reaga OT-d jätkata, siis usun, et relvakonfliktiõigust ja ROE-d järgides on võimalik tulemusi saavutada küll, kuid läänel ei ole seni piisavalt püsivust ja ressursse jagunud. Kui on jaksu operatsiooniga ca 25 aasta jooksul jännata, siis võiks tulemus olla parem, kui tervet piirkonda mõne aastaga maatasa tehes.
Süüria ja Iraak on selles mõttes jälgimist väärt, et seal on lääne varasem läbikukkumine sedavõrd ilmne, samas ruumis tuleb võrdluseks kõrvale venelaste lähenemine.
Sõjaõigust ei ole 30 aastat uuendatud ega täiendatud, Süüria võib saada ajendiks seda taas teha.
Kui veel paari reaga OT-d jätkata, siis usun, et relvakonfliktiõigust ja ROE-d järgides on võimalik tulemusi saavutada küll, kuid läänel ei ole seni piisavalt püsivust ja ressursse jagunud. Kui on jaksu operatsiooniga ca 25 aasta jooksul jännata, siis võiks tulemus olla parem, kui tervet piirkonda mõne aastaga maatasa tehes.
Süüria ja Iraak on selles mõttes jälgimist väärt, et seal on lääne varasem läbikukkumine sedavõrd ilmne, samas ruumis tuleb võrdluseks kõrvale venelaste lähenemine.
Sõjaõigust ei ole 30 aastat uuendatud ega täiendatud, Süüria võib saada ajendiks seda taas teha.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Tänud täpsustamast, k-pioneer
- see (sõja)juriidika pole tõesti kunagi olnud minu tugevam külg
Aga võtaks selle värgi siis loll-lihtsalt kokku - olemas on:
(a) raffusvaheline sõjaõigus - mida moskoovia ei järgi..
(b) raffuslikud RoE-d - mida moskoovial ei ole..
Kui ma siin nüüd pisut üldistan, siis raffusvahelist sõjaõigust moskoviidid ei järgi lihtsalt seepärast, et see on (nende silmis) lääne skismaatikute värk (ja järelikult kuradist
) ning omaenda raffuslikku RoE-d ei ole neil seepärast, et stepihõimudel polegi kunagi midagi säärast vaja läinud.. kõlab robustselt aga tegelt see nii ju ongi
Ja see ei ole muuseas OT - sest lääs hakkab selle sõjaõiguse // RoE-de ning nende järgimise-mittejärgimise otsa järjest rohkem koperdama - et mida enam see sunni-šiia sõda areneb ja mida enam lääs ning moskoovia sellesse kaasuvad

Aga võtaks selle värgi siis loll-lihtsalt kokku - olemas on:
(a) raffusvaheline sõjaõigus - mida moskoovia ei järgi..
(b) raffuslikud RoE-d - mida moskoovial ei ole..
Kui ma siin nüüd pisut üldistan, siis raffusvahelist sõjaõigust moskoviidid ei järgi lihtsalt seepärast, et see on (nende silmis) lääne skismaatikute värk (ja järelikult kuradist

Ja see ei ole muuseas OT - sest lääs hakkab selle sõjaõiguse // RoE-de ning nende järgimise-mittejärgimise otsa järjest rohkem koperdama - et mida enam see sunni-šiia sõda areneb ja mida enam lääs ning moskoovia sellesse kaasuvad

Infanterie - königin aller Waffen.
kangelaspioneer, näed, ma haarasin kohe sarvist ja hakkaisn efektiivsust mõõtma
Vastan siis OT korras ise. USA-l on pealehakkamist minna kallale igasugustele pulmapidudele ning väiksemat sorti kokkutulekutele. Sensorid surisevad, tapaplatvormid on 24/7 õhus ja oota ainult käsku. Afganistnis ja Iraagis on tegemist olnud USA ROE järgi väga sihtmärgirohke alaga. Kes palju teeb, sellel ka rohkem juhtub. Lisaks on näpuga järge vedamas vaba meedia, järelvalvekomisjonid, teised ministeeriumid jne. Ei lasta rahulikult sõda pidada! Kuna venelastel on need kirurgilised võimekused palju tagasihoidlikumad ja pidurit omade poolt ei panda, siis nad ongi sellised kuvaldaga pohhuistid. Kirurgilised võimekused muretsetakse vist siis, kui omadest meestest hakatakse hoolima ja eelpool nimetatud segajad omandavad suure sõnaõiguse.

Aga kust ülejäänud Idlibi provints kütust saab? St. kas seda juga ei õnnestu kaugemale jooksma panna?virguja kirjutas:* Täiesti tähelepanuta on jäänud kogu Aleppost läände jääva ala (kuni Idlib ja Latakia NE) varustamine vedelkütusega. Strateegiline on mõiste on süüria konflikti kontekstis ikka täiega naeruvääristatud sõna (iga küngas, külake on võidukate jaoks strateegiline).
Seni toimus vedelkütusega varustamine sõbrakaubanduse korras (toiduained kütuse vastu) just opos - Daesh/ISIS kokkupuutejoonel Aleppost põhjas, mis nüüd läbi lõigati. Muideks see ongi praktiliselt ainus koht kus opositsioonil on kokkupuude Daesh/ISIS. Juba 2015 juulis olid Idlibis protestid kütusepuuduse teemal, siis tehti miski kokkulepe Daeshiga.
---
Minu sent OT orgiasse - kustutage, kui vajalikuks peate

Mis ROE-i puutub, siis see on sügavas ja tugevas seoses sellega, milline sõdiv riik ise on. USA jt. demokraatlikud riigid ei saa endale massilisi sõjakuritegusid kuigi kaua lubada - nii kui need välja tulevad, muutub sõda kodumaal nii ebapopulaarseks, et tuleb ära lõpetada. St. nende jaoks on igasuguseid reegleid eirav sõjapidamine olnud ebaefektiivne. Tänapäeva Venemaa jt. diktatuuride jaoks on vastupidi. Nii I ms kui Vietnami kui I Tšetšeenia sõda kui teised on näidanud, et ei saa sõda käistleda lahus ühiskonnast, mis armeede taga on. Ükski armee ei eksisteeri vaakumis ja vähegi strateegilisemas plaanis ei saa rääkida ainult puhtast sõjalisest efektiivsusest. See on võimalik ikkagi enam-vähem selles mõõtkavas, et kuidas kuulipildujaid õigesti pagutada...
Paraku on aga asi läinud nii kaugele, et demokraatlike riikide avalikkus ei suuda mõtet pikast sõjast üldse enam taluda, olgu seal ranged ROE või mitte. Mistõttu kipub ROE tähtsus avaliku arvamuse kujundamisel alla käima. Lõpuks võib keskmise Joe jaoks arusaamatu sõda muutuda ebapopulaarseks ka seetõttu, et vastasel puuduvad ROE - nii ei suutnud ta näiteks taluda pilte Mogadishus auto taga veetavast ameeriklase laibast.
Tänapäeva sõjapidamise omapära on, et sõda toimub demokraatlike riikide jaoks reeglina nii kaugel, et valija ei tunneta ohtu oma väärtuslikule isikule ja kipub seetõttu väga pläägutama. Seda isegi siis, kui mõni sõjasündmus näiteks terroriakti näol toimub tema kodumaal. Ära on kadunud nii ohutunne kui austus suverääni ees ja asemele ei ole tulnud arusaamist sellest, kuidas sündmused maailma teises otsas kodus toimuvat mõjutavad.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma olin kohmakas oma väljenduses, väidetavalt kogu Idlibi provints sai sealt oma kütuse. Loomulikult ei saa seda absolutiseerida, kaevikujoonteta sõda, tsiviilid liiguvad, sõjaudus sõjamajandus (see on ingl.k sõnademäng) ehk siis smugeldamine ja üleüldine korruptsioon ... (analoogia põhjal ikka euroopa riik Ukraina oma korruptsiooni ja sõbrakaubandusega idaservas, palun ärge näkku nüüd lööma hakake). Ilmselt liigub ka Hama - Latakia kaudu midagi.
Lisaks ka oma kolm senti offtopicusse ...
Mis on kampaania eesmärk?
Küsimus on, et kusmaalt, kunas lõpeb sõjaline operatsioon ja RoE. Mis saab edasi?
USA Army War College väljaannet "The Strategic Lessons Unlearned from Vietnam, Iraq, and Afghanistan" on hea foorumikaaslane viidanud varem vist teabeallikate teemas.
Siinkohal meeldib mulle meie pärnakatest foorumikaaslaste koolivenna, kelle büst ka Rahvusvahelise Kriminaalkohtu vestibüülis seisab, Friedrich Martensi formuleeringut Haagi II konventsioonis ( Martens Clause): "... populations and belligerents remain under the protection and empire of the principles of international law, as they result from the usages established between civilized nations, from the laws of humanity and the requirements of the public conscience."
Martensi klausel tõi kompromissi franc-tireur, ehk siis tänapäeva mõistes paramilitaaride küsimuses.
(franc-tireur) google tõlgib kui sniper, mis on tegelikult hispaania ja portugali tuletise franco-atirador tähendus.
## mulle meeldib eriti "tsiviliseeritud rahvaste vahel"
Eriti tänapäeva 'vaatemängu ühiskonnas' seisnebki propaganda oma edusammude ületähtsustamises ja vastaspoole demoniseerimises, süüdistades teda kõigis seitsmes surmapatus ja sõjakuritegudes.
Eriti just Afgaani ja Süüria konfliktides, kus opos käes olevale territooriumile rahvusvaheliste uurijate juurdepääs praktiliselt puudub, saab vastapoolt tõestamatult süüdistada.
Jeemenis Sanaa on siiski veel jäänud võimalusi, ma sinna ka ühe juhtumi positasin, kus haiglaosa kasutati vahepeal ka kasarmu ja HQ juhtimiskeskusena.
Lisaks ka oma kolm senti offtopicusse ...
Mis on kampaania eesmärk?
Küsimus on, et kusmaalt, kunas lõpeb sõjaline operatsioon ja RoE. Mis saab edasi?
USA Army War College väljaannet "The Strategic Lessons Unlearned from Vietnam, Iraq, and Afghanistan" on hea foorumikaaslane viidanud varem vist teabeallikate teemas.
Siinkohal meeldib mulle meie pärnakatest foorumikaaslaste koolivenna, kelle büst ka Rahvusvahelise Kriminaalkohtu vestibüülis seisab, Friedrich Martensi formuleeringut Haagi II konventsioonis ( Martens Clause): "... populations and belligerents remain under the protection and empire of the principles of international law, as they result from the usages established between civilized nations, from the laws of humanity and the requirements of the public conscience."
Martensi klausel tõi kompromissi franc-tireur, ehk siis tänapäeva mõistes paramilitaaride küsimuses.
(franc-tireur) google tõlgib kui sniper, mis on tegelikult hispaania ja portugali tuletise franco-atirador tähendus.
## mulle meeldib eriti "tsiviliseeritud rahvaste vahel"
Eriti tänapäeva 'vaatemängu ühiskonnas' seisnebki propaganda oma edusammude ületähtsustamises ja vastaspoole demoniseerimises, süüdistades teda kõigis seitsmes surmapatus ja sõjakuritegudes.
Eriti just Afgaani ja Süüria konfliktides, kus opos käes olevale territooriumile rahvusvaheliste uurijate juurdepääs praktiliselt puudub, saab vastapoolt tõestamatult süüdistada.
Jeemenis Sanaa on siiski veel jäänud võimalusi, ma sinna ka ühe juhtumi positasin, kus haiglaosa kasutati vahepeal ka kasarmu ja HQ juhtimiskeskusena.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Seda Su-35 uudist lugedes vaatasin läbi mõned venelaste uudisesaated ja OSINT-i mõttes ei pidanud pettuma.
Koos Su-35ga on sõjatandrile toodud ka aktiivne keskmaa A2A rakett R-77 (NATO A-12 Adder). Tegemist on siis AIM-120 AMRAAM vene analoogiga, mida peeti vahepeal varjusurmas olnuks. Uudistes näitas päris lähedalt, sh ka seda kuidas hooldusmeeskond seda tiiva alla tõstis.
https://en.wikipedia.org/wiki/R-77
See on minu tähelepanekut mööda esimene kord, kui see relv lagedale tuuakse, huvitav, kas türklased on õhus esimema hakanud.
Relvastuse setup oli siis
2x aktiivne ECM Sobtsija
2xR-73
2xR-27 (vist mingi T mudel=
2xR-77
Kiivrisihikut Shlem ei paistnud, kuid pilootidel olid selle kinntuse alused kiivrite küljes.
Koos Su-35ga on sõjatandrile toodud ka aktiivne keskmaa A2A rakett R-77 (NATO A-12 Adder). Tegemist on siis AIM-120 AMRAAM vene analoogiga, mida peeti vahepeal varjusurmas olnuks. Uudistes näitas päris lähedalt, sh ka seda kuidas hooldusmeeskond seda tiiva alla tõstis.
https://en.wikipedia.org/wiki/R-77
See on minu tähelepanekut mööda esimene kord, kui see relv lagedale tuuakse, huvitav, kas türklased on õhus esimema hakanud.
Relvastuse setup oli siis
2x aktiivne ECM Sobtsija
2xR-73
2xR-27 (vist mingi T mudel=
2xR-77
Kiivrisihikut Shlem ei paistnud, kuid pilootidel olid selle kinntuse alused kiivrite küljes.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Iraani sõdurid tulevad Süüriast kirstudes tagasi, sekkuda ähvardavad ka Ühendemiraadid
07. veebruar 2016 16:37
07. veebruar 2016 16:37
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=73621231Iraani väed on asunud Süüria valitsust võitluses mässulistega toetama. Täna maeti Teherani lähedal kuus Iraani sõdurit, sealhulgas ka revolutsioonilise kaardiväe komandör, kes hukkusid lahingutes al-Assadi reziimi eest. Samal ajal kaaluvad aga Saudi Araabia, Bahrein, Araabia Ühendemiraadid ja väidetavalt ka Türgi maavägede sõttasaatmist al-Assadi ja Islamiriigi vastu.
Iraani riigitelevisioon teatas, et Mohsen Ghajarian ning veel viis sõdurit hukkusid ägedates lahingutes Islamiriigi (ISIS) ja Süüria mässulistega, vahendab AFP.
Iraani teatel on islamivabariigi sõjaväelastel vaid nõuandev roll, kuid arvestades üha suurema arvu kirstude jõudmist kodumaale, on tõenäoline, et revolutsiooniline kaardivägi võitleb tegelikult külg külje kõrval al-Assadile lojaalsete vägedega.
Teheran eitab kategooriliselt, et on saatnud Süüriasse lahinguvägesid. Viimastel kuudel on Süürias hukkunud juba mitu Iraagi sõjaväekindralit, teatab uudistekanal Al Jazeera.
Iraan on põhjendanud kodusõtta sekkumist eesmärgiga kaitsta šiiitide pühapaiku. Bashar al-Assad kuulub alaviidide vähemusse, mis on aga šiiaislami haru.
Emiraadid teatasid valmisolekust
Araabia Ühendemiraadid teatasid samal ajal, et on sarnaselt Saudi Araabiale, Bahreinile ja väidetavalt ka Türgile valmis Süüria kodusõtta maavägedega sekkuma.
„Meie seisukoht on alati olnud, et reaalne võitlus [Islamiriigi vastu] nõuab maavägede kaasamist,“ ütles täna Araabia Ühendemiraatide välisminister Anwar Gargash.
Abu Dhabi teatel on ka nende jaoks üks eeldusi, et maavägedega sekkumist toetab Ühendriikide juhitav koalitsioon, mis praegu korraldab Süürias vaid õhurünnakuid.
Opositsioonijõud Põhja-Süürias on sel nädalal teatanud, et on õhust pommitamise ja Aleppo-vastaste rünnakute intensiivistumise tõttu oma tähtsaimat tugipunkti kaotamas ning al-Assadile lojaalsed väed kontrollivad juba suuremat osa maapiirkonnast linnast põhjas.
Damaskus hoiatas oma vaenlasi
Süüria välisminister Walid al-Moualem aga hoiatas samal ajal pealetungi eest ja rõhutas, et Süüria käsitleb mistahes sisenemist oma territooriumile agressioonina.
"Mistahes maapealne sekkumine Süüria territooriumil ilma Süüria valitsusega kokku leppimata on agressiooni akt," ütles välisminister uudisteagentuurile Reuters.
Ta lubas, et need, kes Süüriat ründavad, naasevad oma kodumaale kirstudes.
Loe veel:
Türgi piirile on kogunenud kümned tuhanded Vene õhurünnakute eest põgenenud süürlased (57) 07. veebruar 2016
Venemaa ja al-Assadi edu sunnib liitlasriike kaaluma maavägedega sekkumist (121) 06. veebruar 2016
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Natuke on segadust tekitanud see Saudide lubadus maaväed Süüriasse sisse viia. Kui algset uudist terasemalt lugeda, siis oli seal üks tingimus - nimelt väed viiakse sisse, kui seda teeb ka USA. Kahjuks või õnneks ei kavatse USA seda teha, niiet suusoojaks see jääbki.
Kui vaadata mis viimasel nädalal toimub, siis on tekkinud selline tunne, et Venemaa plaanib keerata Türgile ultimate käru. Nimelt luuakse kurdide riik, mis ulatub Põhja-Süüriast Iraanini. Assadile ütlesid venelased ilmselt, et "ära mölise ja ole õnnelik kui sulle pool riiki alles jääb". Koos Assadi eest võitlevate vägedega (neid ei saa nimetada Süüria armeeks) on liikvele läinud ka kurdid, kes on itta liikudes hõivanud korraliku tüki Aleppo maakonna põhjaosast. Seda need venelased käisidki seal kurdide juures moosimas. Kurdid tahavad väga enda riiki ja USA on neid juba korra alt vedanud. Nüüd lubasid venelased ilmselt nii suurt riiki et kurdid ei osanud nii heldet pakkumist isegi oodata ja olid kohe nõus. Lääneriigid ei saa sellele enam piiri panna, kuna kurdid on liitlased. Türgi on ikka hädas kui mustlane mädas. Ainuke võimalus oleks neil FSA üles töötada ja vastu hakata aga see eeldaks õhutõrjet. Eesriide taga käib praegu ilmselt kõva kiljumine. Türgi tahaks anda FSA'le õhutõrjet ja takistada kurdide riigi loomist aga USA ei luba.
Kogu selle loo juures peab arvestama asjaoluga, et Türgi on NATO riik ja võib nõuda artikkel 5 rakendamist. Ja siis on meil kohustus oma mehed appi saata. Tõenäoliselt Venemaa ei otsi Türgiga otsest sõjalist konflikti, kuna see võiks põhjustada sõja NATOga, kuid kindlasti antakse igale rätipeale, kes on nõus türklasi tulistama, nii palju relvaabi kui parajasti vaja. Ja taaskord võib nentida, et Venemaa on kogu lääne üle mänginud. Lääs on juba kaks korda jätnud kasutamata võimaluse venelastele korralikult tagasi teha. Ukrainas ja Süürias. Vot sellised liitlased meil.
Kui vaadata mis viimasel nädalal toimub, siis on tekkinud selline tunne, et Venemaa plaanib keerata Türgile ultimate käru. Nimelt luuakse kurdide riik, mis ulatub Põhja-Süüriast Iraanini. Assadile ütlesid venelased ilmselt, et "ära mölise ja ole õnnelik kui sulle pool riiki alles jääb". Koos Assadi eest võitlevate vägedega (neid ei saa nimetada Süüria armeeks) on liikvele läinud ka kurdid, kes on itta liikudes hõivanud korraliku tüki Aleppo maakonna põhjaosast. Seda need venelased käisidki seal kurdide juures moosimas. Kurdid tahavad väga enda riiki ja USA on neid juba korra alt vedanud. Nüüd lubasid venelased ilmselt nii suurt riiki et kurdid ei osanud nii heldet pakkumist isegi oodata ja olid kohe nõus. Lääneriigid ei saa sellele enam piiri panna, kuna kurdid on liitlased. Türgi on ikka hädas kui mustlane mädas. Ainuke võimalus oleks neil FSA üles töötada ja vastu hakata aga see eeldaks õhutõrjet. Eesriide taga käib praegu ilmselt kõva kiljumine. Türgi tahaks anda FSA'le õhutõrjet ja takistada kurdide riigi loomist aga USA ei luba.
Kogu selle loo juures peab arvestama asjaoluga, et Türgi on NATO riik ja võib nõuda artikkel 5 rakendamist. Ja siis on meil kohustus oma mehed appi saata. Tõenäoliselt Venemaa ei otsi Türgiga otsest sõjalist konflikti, kuna see võiks põhjustada sõja NATOga, kuid kindlasti antakse igale rätipeale, kes on nõus türklasi tulistama, nii palju relvaabi kui parajasti vaja. Ja taaskord võib nentida, et Venemaa on kogu lääne üle mänginud. Lääs on juba kaks korda jätnud kasutamata võimaluse venelastele korralikult tagasi teha. Ukrainas ja Süürias. Vot sellised liitlased meil.
Chupacabra kirjutas:Assadile ütlesid venelased ilmselt, et "ära mölise ja ole õnnelik kui sulle pool riiki alles jääb".

Vene matab praegu oma olematuid (või siis loodetavasti olematuid) ressursse nii Süüriasse kui UKR.Chupacabra kirjutas:Lääs on juba kaks korda jätnud kasutamata võimaluse venelastele korralikult tagasi teha. Ukrainas ja Süürias. Vot sellised liitlased meil.
Vbl need igasugused "lääne strateegid" istuvad, vaatavad ja ootavad pulgakommid ilusasti peos püsti, et kui kaua venel veel tossu jagub ja teevad panuseid.
Iga päev nii SYR kui UKR neelab kolossaalseid summasid (no võibolla on see mu unelm ja need ei ole just kolossaalsed, aga suured on nad kindlasti ma arvan)
Minu pärast võiks huiloo kogu Lääne SR-i sinna Süüriasse minema kärutada siit.
Saaks rahulikult magada

- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Jaish al Islam niitis mitukümmend SAA jalaväelast lagedal platsil. Video:
https://www.youtube.com/watch?v=8l3nybD0Uv8
ja tulem:
https://twitter.com/markito0171/status/ ... 3266062336
https://www.youtube.com/watch?v=8l3nybD0Uv8
ja tulem:
https://twitter.com/markito0171/status/ ... 3266062336