Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Martin Herem »

Ärge solvuge kuido20 ja ermot, kuid mina ei asendaks teiega tänaseid valitsejaid, sest sellest poleks kasu. Te ei paku mulle mitte midagi mida mul veel pole - küsimused, millele mul pole vastuseid. Palun tehke kalkulatsioon.
Teeme nutikaid asju ... lõpetame põhjamaa mängimise - ma näen seda iga natukese aja tagant ja seda nimetatakse: valimised lähenevad.
Tuleb küsida, palju riik maksab ... jälle üks, kes küsida oskab. Mul oleks vastuseid vaja!
Ja pagan - tundub, et sina sobid sinna otsustama. Kogemused ja puha. Enne minemist pane siia oma rahaline lahendus kõikidest lõikudest ja ... :lol:
Aga ilma irooniata, ma arvan, et siin teravmeelitseda on lihtsam ning tulemused tunduvad täpsemad, kui päriselt otsustades. Kuid võtke riigi eelarve ette ja tehke oma lõiked. Paneme need kuskile üles ja hindame ...

aj1972 - kas ma saan õigesti aru, et võtame pensionidest aasta jooksul keskmiselt 90 EURi / kuus maha ja saame 2x suurema kaitse eelarve? Muuseas keskmine vanaduspension on 350 EURi.
Viimati muutis Martin Herem, 18 Veebr, 2016 22:10, muudetud 1 kord kokku.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Martin Herem kirjutas:..aj1972 - kas ma saan õigesti aru, et võtame pensionidest aasta jooksul keskmiselt 90 EURi / kuus maha ja saame 2x suurema kaitse eelarve?
Ei saanud õigesti aru näitasin ära kui suur osa on meil pensionid riigieelarvest meie sihtotstarbeline maks ei luba tõsta pensione,sest maksumaksjate hulk väheneb ja hüvede saajate hulk kasvab siis ei saa pensione tõsta vaid tuleb raha jätta muudele kuludele. Viimane aeg toimub muude maksude tõstmine selleks,et saaksime üha suurenevat pensioni saajate hulka üleval pidada see ei ole jätkusuutlik poliitika. Midagi mis on juba antud on väga raske maha võtta palju lihtsam on jätta juurde andmata. Minu ettepanek on pensione rahastame ainult sots maksust kui tahetakse raha sinna juurde tõstame sots maksu aga mitte ei flirdita mõttega sots maksu vähendada.
Kaitserahastuses arvan,et meil on võib-olla mõned aastat veel aega riigilaenu võtta,sest uus ja suurem finantskriis on kohal. Ei imestaks kui senine finantssüsteem kokku kukuks kuidas see välja näeb ei tea-loodan seda ei juhtu aga see oleks siis üks maailmaime. Enamik saab sellest alles siis aru kui endal raskeks läheb...

PS! Ülle Madise ütles eilses Foorumis hästi,et kerget elu pole Eestis kunagi olnud alati on raske ja probleemid.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Vaatasin Trummi tähelepaneku peale veel korra numbreid. Noh et me vähendaks kaitsekulutuste tõstmisega iseseisva kaitsevõime arendamisel julgeoleku auke.
Eesti riigieelarve 2016 umbes 9 miljardit.
Venemaa kaitsekulutused 2015 umbes 50 miljardit. Mis muidugi oli vist ainult 14% USA omast.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Martin Herem kirjutas:Ärge solvuge kuido20 ja ermot, kuid mina ei asendaks teiega tänaseid valitsejaid, sest sellest poleks kasu. Te ei paku mulle mitte midagi mida mul veel pole - küsimused, millele mul pole vastuseid. Palun tehke kalkulatsioon.
Kui nüüd päris aus olla, siis hr. Heremi soovide täitmise peale ma nagu ei tulnudki. Vaba mees vabal maal, äkki saaks iseseisvalt hakkama oma pakkumiste/vajaduste balanseerimisega?

Teemasse tagasi: kui keegi siin kedagi pidurdab, siis oleme need meie ise. Koduses konnatiigis 25 aastakest loksunud, kõik elutõed välja mõtelnud- mida siin ilmas veel uut olla saab? Ei ole ju võimalik midagi teistmoodi lahendada, kui senini on tehtud! Keskea kriis on selle asja nimi...

Ega asjad ei muutugi iseenesest, ikka põhjusega. Igat probleemi võib vaadata kui võimalust. Nüüd on meil päris hea põhjus, et natukene liigutama hakata. Kurtmine siinkohal, et kole raske on ja lahendust kohe mitte pole võtta on ajaraisk. Midagi ikka ära teha annab üldjuhul, tahtmis on vaja. Õpeta nagu oma last.
No one said survival was fun.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Ermot jumala pärast, ma ei oota sult midagi. Aga kui sa räägid "lahendustest", siis näita neid.
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Martin Herem kirjutas:Ärge solvuge kuido20 ja ermot, kuid mina ei asendaks teiega tänaseid valitsejaid, sest sellest poleks kasu. Te ei paku mulle mitte midagi mida mul veel pole - küsimused, millele mul pole vastuseid. Palun tehke kalkulatsioon.
Võtad alustuseks 100 miljonit ära sotsiaalkulutustelt ja sellest annad 40 miljonit haridusele ja 60 miljonit kaitsekulutustele.

100 miljoni saamiseks võtad ette sotsiaalkulutused ja tõmbad osad artiklid lihtsalt maha (näiteks soovahetusoperatsioonid).
http://www.ohtuleht.ee/714037/volinik-p ... eratsiooni

100 miljonit Eesti elanike kohta teeb alla 8 EUR kuus. Kui on tahe siis leiab ka võimalused. Masu ajal 2008-2009 lasti väga suured krokodillid riigieelarve kallale aga Eesti riik kestab edasi. Julgust, tahet ja pealehakkamist peab olema ! Ärge kartke suuri väljaminekuid, kartke väikseid sissetulekuid :)
Viimati muutis kuido20, 18 Veebr, 2016 23:01, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas:Ermot jumala pärast, ma ei oota sult midagi. Aga kui sa räägid "lahendustest", siis näita neid.
Meil on juba üks mees, kes kõiki lahendusi teab. Nüüd küll ühe jalaga, aga mees ikka veel.

Kui nüüd konstruktiivselt, siis meil ei ole plaani B. On plaan A- kõikide vahenditega ja liitlaset toel vaenlase vastu. Ehk toimib see meie kasuks lähitulevikus ja ehk idast tulev metsaline saab kastreeritud. Ehk. Mis siis, kui ei saa? Siis on meil vaja plaani B. Ehk ka plaani C.

Juutidel oli plaan B põgenemine kõrbesse ja plaan C oma religioon. B päästis otsesest hävingust ja C tagas rahvuse kestmise üle aastatuhandete. Kusagil töö käigus õnnestus neil veel sokutada Piiblisse mõned isetäituvad ennustused Juudiriigi loomise kohta. Alles plaan D oli iseseisva kaitsevõime loomine. Hirmutavalt kõrgelt hinda maksavad selle eest (ajateenistus kohustuslik nii meestele kui naistele, kestusega kuni viis aastat vist; kulutustest ma ei räägigi). Tuleb küsida, mida juudid siis nii väga võimatut korda saatsid, millega meie kohe mitte hakkama ei saa. Raske orjaöö ja karm Siberi taak, mis meid siin kõik segamas pole, eks ole.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Konstruktiivne ettepanek on praegustes tingimustes on võtta järgmisel 3-5 aasta jooksul investeeringuteks laenu ja teha need asjad, mis meil nagunii plaanis teha on, lihtsalt kiiremini. Putin ei pea Venemaal 10 aastat vastu. Kui see jama seal naaberriigis mingi lahenduse saab, siis võib investeerimist vähendada ja võlgu maksta. Intress on väike. Elementaarne otsus, mille najal näiteks loovad oma kodud sajad tuhanded pered. Tarbivad ja maksavad, mitte ei maksa, et kunagi tarbima hakata.
Mina küll nii palju usun meie iseseisvasse kaitsevõimesse, et sinna investeerida oma vaba aega, kuidagi nagu näotu, et riigiisad ei usu sel määral, et mõningate kriitilisemate võimelünkade likvideerimiseks laenugi ei tihka võtta. 30 aasta jooksul makstakse sellised võlad ära jooksvast 2-2,5% SKT-st eelarvest, nii et silm ka ei pilgu. Maailmas on läbi aegade ikka pigem inflatsioon olnud, deflatsioon ikka haruharva.

Ma arvan, et see pensionäride ja kõigi muude sektoritega vastandumine on tegelikult üsna näotu ja selleks ei ole praeguses olukorras mingit põhjust. Majandusharidusega inimesena möönan, et ma pole tõesti ülearu kindel, milline on raha kulutamise sõjanduslik mõte. Selles osas on mul rohkem usk, kui teadmine.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Martin Peeter kirjutas:Konstruktiivne ettepanek on praegustes tingimustes on võtta järgmisel 3-4 aasta jooksul investeeringuteks laenu ja teha need asjad, mis meil nagunii plaanis teha on, lihtsalt kiiremini. Putin ei pea Venemaal 10 aastat vastu.laenugi ei tihka võtta.
Käin tihti Lennusadamas ja vaatan allveelaev "Lembitut" teatava kadedusega- ega meil vist polegi sellele pretsedenditule hankele kaasaegset analoogi pakkuda? Igatahes ostetud sai see rahva annetuste toel, selleks tehti uhke üleriigiline kampaania. Igal huvilisel võimalik omaaegset ringvaadetgi vaadata sealsamas.

Kaldun ka sinnapoole, et laen võiks olla kiire võimalus ohte maandada. Mis arvate, on meil suutlikkust see kiirkorras reaalseks kaitsevõimeks kasvatada ja on mede poliitikutel neid va munasid kaitsevõime vajadusel realiseerida?
kuido20
Liige
Kontakt:

Selleks, et midagi muuta peab olema julgust ja pealehakkamist. "Sotsiaalkulutusi nagu vähendada ei tahaks(mis küll siis saab ?) aga kaitsekulutusi tuleb tõsta".
Elame järgmised 4 aastat kehvemini aga see eest turvalisemalt.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Hakkame lähemale jõudma.
Soovahetus - tankideks, mina toetan. Palju sealt 60 miljonile lähemale saab?
Julgemalt julgemalt, kaaslased. Näidake otsustusvõimet ja lõigake raha kaitse eelarvele. Meie kuido20ga näiteks oleme nõus soovahetusoperatsioonidele planeeritud rahad maha lõikama (kostub küll kummaliselt).

Rahvakorjandus. Pole paha. Minu andmetel maksis rahvas rahas, vanametallis, kanamunades jms sellises kinni umbes 10% allveelaevade hinnast :( Midagi ikkagi saaks. Tookord üle 500 000 krooni.
Laen pole ka paha. Palju võtame ja mis kulub järgmistel aastatel selle laenu maksmiseks?

Mul on teine ettepanek. Ärme ehitame Koselt-Mäoni neljarealist maanteed. Hoiame kuni 2022 aastani kokku 150 milj + hoolduskuludelt pärast seda. Selle eest saaks näiteks II CV90 pataljoni või 2x Mistrali hanke või 3x Israeli relvatehingu või maeikujutaettepaljuRT M113 või MTLB tüüpi asju.
Muuseas selle objekti toetusrühma Riigikogus kuuluvad: Toetusrühma aseesimeheks valiti Aivar Kokk ning toetusrühma liikmed on Maire Aunaste, Igor Gräzin, Jüri Jaanson, Johannes Kert, Martin Kukk, Ants Laaneots, Lauri Luik, Madis Milling, Kalle Muuli, Meelis Mälberg, Ivari Padar, Urve Palo, Heljo Pikhof, Henn Põlluaas, Laine Randjärv, Andre Sepp, Anne Sulling, Aivar Sõerd, Tanel Talve, Tarmo Tamm ja Terje Trei. Tuleb vaid mõned sellest toetusrühmast enda omasse üle lüüa ... :)
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Mäo-Kose lõigu maksab Euroopa Liit, Eesti omaosalus on 15%. Samas makstakse materjalide pealt käibemaksu ja palkade pealt muid makse, mis kokku annavad rohkem kui omaosalus. Ja EL niikuinii ei annaks raha kaitsekulutusteks.

Oma arvutustes arvestage sellega, et eelarve kasvab iga aasta tänu majanduskasvule. Eelarve kasv on aga korrelatsioonis nominaalse majanduskasvuga, mitte reaalkasvuga. Seega kui uusi kulusid välja ei mõtle, siis saaks sealt juba kenakese kopika.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Neljarealine Tallinn-Tartu on totaalne jama, sellist liiklustihedust, mis eeldaks nelja rida, ei ole ega tule seal eluilmaski. Kaks rida + möödasõidurida vaheldumisi kummaski suunas oleks enam kui küll.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kuido20
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas:Hakkame lähemale jõudma.
Soovahetus - tankideks, mina toetan. Palju sealt 60 miljonile lähemale saab?
Julgemalt julgemalt, kaaslased. Näidake otsustusvõimet ja lõigake raha kaitse eelarvele. Meie kuido20ga näiteks oleme nõus soovahetusoperatsioonidele planeeritud rahad maha lõikama (kostub küll kummaliselt).
http://www.fin.ee/doc.php?113203
Minu -100 miljonit krokodille, tõmmake kulutusi koomale, tuimalt

Riikliku pensionikindlustuse vahendid -40 miljonit
Peretoetused -20 miljonit
Vanemahüvitis - 20 miljonit
Erijuhtudel riigi poolt makstav sotsiaalmaks sotsiaaltoetuse saajate eest - 10 miljonit
Puuetega inimeste igakuulised toetused - 5 miljonit
Sotsiaalteenuste osutamine - 5 miljonit
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Härrased, laiemat haaret palun. Kui te juba siin innoveerima hakkasite, siis tehke seda korralikult.

Ei pea ilmtingimata mängima nullsumma mängu- kurgid sulle, raha mulle. Pension mullatoidule, tankid kaitseväele. On võimalik leida ühisosa, ühised huvid. Nii mõnigi pensionär elab pigem kitsamalt, kui et Siberi teekond uuesti ette võtta, seda küll. Samas, karkudest tanke ei tao, pole samast kategooriast ja tootmisvõimekust selleks ka pole.

Pole juutide fänn, aga oma rahva ja riigi eest on nad eeskujulikult seisnud. Mõnikord põgenedes, mõnikord pehmeid väärtusi arendades, aga vajadusel ka enda eest välja astunud. Palestiinlased päris ägavad nende käpa all- mitte et see midagi toredat oleks.

Meie nappiva teadmistepagasi juures ma ausalt öeldes natuke kahtlen, kuidas me need 20 hävituslennukit aktivaks pöörame järgmise nelja aastaga. Sinna juurde muud mudru ka vaja, ega need karbid päris ise lenda. Või siis lendavad, kui neid teha mudellennuki mõõdus ja pommiga etteantud kooordinaadile saata?

Robotiajastu on alanud, tahan ma öelda. Väiksed, nutikad ja odavad lahendused võiks olla meie leib. Tehisintellekti arendavad teadlased on muidugi üles kutsunud seda valdkonda relvastuseks mitte kasutama, aga mis sa hädaga ära teed. Midagi fundamentaalselt uut me välja ei mõtle, aga s...tast saia oskame päris hästi teha. Nanodroonid luureks?

Muideks, nutikad lahendused ülikooli taha nüüd küll kinni pole jäänud. Saab lihtsamalt, teate küll- kurgid sulle, raha mulle. Rahale tuleb lihtsalt õigel ajal käpp peale panna, mingisugused teadusejuntsud sellega küll midagi mõistlikku ei oska peale hakata. Meil siin omalgi vähe, hakka nüüd igasugu Tatikatele jagama. Või kui, siis investeerime betooni ja ehitame neile ilusad majad. Papp tuleb siis ju ilusasti koju tagasi ja kõik on rahul...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline