Venemaa ootamatu rünnak

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Illike kirjutas: Ma arvan, et kodanikud ei ole õllesed ega üldse pohmellis väeosades.
Millel põhineb Sinu arvamus, et pool rahvast kasarmutes on õllesed? Minul Eesti Kaitseväest sellist arvamust ei ole.
Kasarmus joomisest ma pole rääkinud, õpi lugema.
Rääkisin sellest, et puhkusel/kodus olevad KV/KL-sed alles lõpetavad jaanipäeva tähistamist.
Kuupäeva valisin meelega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paharet »

Lemet kirjutas:Eelpool kirjeldatud lükkega on Ämari õhuturve rivist välja viidud...kasarmutes on noored väljaõppeta ajateenistujad. Esimese hooga ei usuta jampslikke teateid rünnakust Ämaris ja Tallinna lennuväljale maandunud Il-76test. Kontrollimiseks kulub aeg...
Sama on ka meredessandi puhul juhul kui radareid segatakse kaovad BDK-d ekraanilt välja saadetakse piirivalvelaev kes avastab laevad keset Tallinna lahte. umbes tund aega hiljem ja siis on juba hilja.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

HeiniR kirjutas:Ma ei eitagi neid võimalusi, aga tahtsingi ühest küljest välja tuua selle, et osaliselt jääb üllatusrünnaku stsenaariumite puhul mulje, et tahetakse mingit kindlat objekti jne, aga sellisel juhul, mis on asja mõte? Nüüd jõudsime sinna, et toimub üllatusrünnak üle-eestilistele objektidele ehk nö täielik blitzkriegi stsenaarium. Ka siin võivad planeeritud asjad väga viltu minna, kuna neid tegevusi on üheaegselt väga palju. Ja mis kõige tähtsam, selline rünnak eeldabki just suuri vägesid ja mahukat planeerimist, mis võiks meid jällegi alarmeerida (tehnika kogunemine, teadjate paljusus jne).
Kuigi ma EELDAN, et meie ja liitlaste silmad on salaja neil piirilähedastel õppustel, siis teisest küljest peangi just seda võimalust kõige reaalsemaks. Kuid siin tulevad jälle mängu mitmed muud olulised faktorid - 150miljonilise suurriigi poolt 100 korda väiksema riigi ründamine välksõja stsenaariumi järgi, mis jätab venelastele järgnevateks aastatuhandeteks külge väga suure pleki ja raske on end hiljem õigustada "vabastajana" või "venekeelse miri kaitsjana".
Kui piirilähedane õppus käib varem alanud infoopsiga, siis on juba tegurid koos ja me võiksime adekvaatselt käituda.
Miks sa seda (valesti) arvad, et peale Krimmi/Donbassi Kremlit üldse kotib, mida lääs Venemaalst või tema "plekkidest" arvab....?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Ma ei eitagi neid võimalusi, aga tahtsingi ühest küljest välja tuua selle, et osaliselt jääb üllatusrünnaku stsenaariumite puhul mulje, et tahetakse mingit kindlat objekti jne, aga sellisel juhul, mis on asja mõte?
Igal üritusel peab olema ikkagi eesmärk. Miks, milleks..??
EKV võib kah lambist Petseri/Pihkva/Helsingi linna(või selle olulisemad objektid) ära võtta aga küsimus on, mis edasi saab.???
Ja mis eesmärki see üritus kannaks.??
(eriti lihtne on seda teha fantaseerides, kus sinul õnnestub kõik ja vastasel mitte midagi. :) )

Päris elus ei käi asjad pealegi valmiskirjutatud filmistsenaariumi kohaselt.
Lollid juhused, ootamatused, ebaõnn, valearvestused saadavad enamasti kõiki ilusaid plaane.
Nii ühel kui teisel pool..
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Kapten Trumm kirjutas:
Illike kirjutas: Ma arvan, et kodanikud ei ole õllesed ega üldse pohmellis väeosades.
Millel põhineb Sinu arvamus, et pool rahvast kasarmutes on õllesed? Minul Eesti Kaitseväest sellist arvamust ei ole.
Kasarmus joomisest ma pole rääkinud, õpi lugema.
Rääkisin sellest, et puhkusel/kodus olevad KV/KL-sed alles lõpetavad jaanipäeva tähistamist.
Kuupäeva valisin meelega.
Tänan märkuse eest. Lähen koolitan ennast veel veidi. Samas ei saa väita, et ma seal suudan õppida seda, mida teine mõtleb aga ei kirjutanud.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Miks, milleks...ratsionaalsusega pole sealpoolne seltskond (meie seisukohast) kunagi suurt silma paistnud. Nende poolt vaadates- näiteks tagamaks, et rahvas (taas) oma juhtide selja taha koonduks ja liigselt küsimusi ei esitaks. Vladimir Vladimirovitši taas presidendiks valiks. Sest tema kaitseb ju vene maailma. Näe, pani vastikud pindossid paika ja võttis natsidelt meie iigipõlise Narva tagasi. Istugu nüüd seal ilma vooluta ja kartku meid...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Arusaam, et "venelastel pole mõtet" on üks ekslikumaid arvamusi, võib siin vabalt kanda "aasta soovmõtte" tiitlit.
Mis mõte oli Krimmi okupeerimisel ja Ida-Ukrainal?
Aga näe tehti.

Panen väga lihtsa ja elementaarse "mõtte" - VF on täna ära katsetanud NATO/USA-ga lähedastes suhetes olevate riikide julgeoleku ja saanud teada, et Läänes sõjaliselt ei sekku. Järgmine aste sel trepil on võtta ette mõni nõrgem NATO liige ja üritada tekitada sündinud fakt, et rünnati, võideti ja NATO ei teinud midagi - antud case'st on 2 sitta väljapääsu - tuumarelvadele minek või NATO lagunemine.

Kuna NATO on venelaste geopoliitiline rivaal, siis üritatakse viimast nõrgendada ja lagundada. Eriti lahe veel oleks, kui saaks kõik võitlusvõimelised väed meelitada Süüriasse, vat siis on hiirtel pidu.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Reaalseim (ja venelastele ohutuim) on ilmselt Narva Eestist ärelõikamine. Situb sujuvalt NATOle kaabusse ja ei ähvarda eriliste tagajärgedega
Nõus, aga sellepärast tahtsingi lahutada nö rohemehikeste stsenaariumid ja välkrünnak kogu Eestile stsenaariumid. Narva võtmine oleks pigem sinna rohemehikeste teema juurde. Sellisel juhul jääb aga küsimus, mis on eesmärk? Kas ülejäänud venekeelne elanikkond, keda väidetavalt üle maailma kaitsta soovitakse, jäetakse "vabastamisest" ilma? Minu arvamus on see, et me ei tohiks Venemaa vaatenurgast vaadata Narva ja Tallinna venekeelset elanikkonda eraldi?

Trumm, sina ehk nii ei arva, aga minu arvamus on, et venelastele loeb vägagi see, kuidas neist ülejäänud maailma mõtleb. See "pohuj" mentaliteet kestab seni, kuni piiridest nina välja pistetakse. Milleks muidu kogu maailmale see show "rohelised mehikesed" ja me ei tea midagi? Milleks kogu maailmale see propaganda läbu? Milleks trollimaffia?
Viimati muutis HeiniR, 19 Veebr, 2016 13:53, muudetud 1 kord kokku.
Illike
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Arusaam, et "venelastel pole mõtet" on üks ekslikumaid arvamusi, võib siin vabalt kanda "aasta soovmõtte" tiitlit.
Mis mõte oli Krimmi okupeerimisel ja Ida-Ukrainal?
Mõte väga lihtne: Ukraina hakkas nende mõjusfäärist välja libisema
Seda mõtet on AKF Fucs ja teised mitu korda välja öelnud.
PS. Kuidas selle lugemisoskusega oli?
Lemet
Liige
Kontakt:

No meie puhul on mõte veelgi lihtsam- tuua eksinud lambukesed taas isamaa rüppe tagasi. Lõppude lõpuks on tegu ju põliste vene aladega. Täpselt nagu Krimmis...
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

aga minu arvamus on, et venelastele loeb vägagi see, kuidas neist ülejäänud maailma mõtleb.
Ma ei tea venelaste kõrval ühtegi teist rahvust, kes niivõrd tähtsustaks, mida teised neist arvavad..No vast ehk eestlased.. :D
Venelasega jõuad lõpuks pea alati selle igivana küsimuseni, "a tõ menja uvazajes"....
Illike
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:
No meie puhul on mõte veelgi lihtsam- tuua eksinud lambukesed taas isamaa rüppe tagasi. Lõppude lõpuks on tegu ju põliste vene aladega. Täpselt nagu Krimmis...
Minu arust on seal ainult üks aga, see on see paljuräägitud NATO ja Euroopa Liit. Ilma nende teguriteta, oleks ma Sinuga nõus. Arvestades aga neid tegureid, ei saa ma selle väitega nõus olla.
Lemet
Liige
Kontakt:

Selles mängu ilu ju ongi...paku välja, kas NATO hakkab Narva tagasivõtmiseks Venemaaga konventsionaalset täiemahulist sõda pidama või mitte. Mis suure tõenäolsusega kasvab üle tuumasõjaks.
Illike
Liige
Kontakt:

Minu arvamus on, et Venemaa ei hakka Narva pärast paariariigiks. Praegu on nende soov saada uuesti salongikõlbulikuks ehk saada tagasi suurte poiste laua äärde.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Kui rohemehikesed hõivavad Narva/Ida-Virumaa, siis ei tohi mokk töllakil vahtima jääda, vaid tuleb ise tuli avada. Siis ei saa NATO enam eitada, et midagi toimub. Ja siis on ainult kaks lahendust, kas NATO laguneb või nad hakkavadki konventsionaalset sõda pidama Narva pärast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline