Kas Eestist on ka taolisi vanakooli püssigranaate välja tulnud?
http://www.inert-ord.net/rod02h/rodgren_ww1.html
I MS püssigranaadid
Pildil nähtutest pole ühtegi siin trehvanud.
Küll aga sama perioodi vene püssigranaate.
Siiski on prantsuse (F-1 baasil tehtud) püssigranaatidest valmistatud käsigranaate nähtud, need olid 1941 a nänni hulgas Torma-Mustvee ruumi maha jäänud.
ProPatria
Küll aga sama perioodi vene püssigranaate.
Siiski on prantsuse (F-1 baasil tehtud) püssigranaatidest valmistatud käsigranaate nähtud, need olid 1941 a nänni hulgas Torma-Mustvee ruumi maha jäänud.
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Umbes sarnaseid kuule, nagu esimesel pildil, olen näinud Tallinnas Ülemiste metsas. On sul mingeid andmeid nende kuulide mõõtude kohta?
Need, mida mina kaevikuseinast leidsin olid umbes 7-8 cm läbimõõduga.
Esimese hooga vaatasin, et mingid vanad kahurikuulid, või mingid laagrid.
Siis aga avastasin pealispinnal kõrgema muhu, kus oli keermestatud auk.Mingeid vardaid küljes polnud.
Minu mäletamistmööda olid kuulid küllaltki rasked, niiet lõhkeainet ei saa neis palju olla. Igatahes oli neid seal suurem kogus. Lähemalt ei julgenud nende hingeeluga tutvuda. Niiet minust sinna maha nad jäidki. Küsimus jääb aga õhku, kui ned ei ole püssigranaadid, mis need siis ikkagi on?
Sealsed positsioonid on suhteliselt risustamata, niiet enamus staff,mis vedeleb pärineb ikka II WW ajast. Uudishimu on nii suur, et peab vist korra veel kohale minema ja mõned pildid tegema. Ähhi keegi teab midagi.
Need, mida mina kaevikuseinast leidsin olid umbes 7-8 cm läbimõõduga.
Esimese hooga vaatasin, et mingid vanad kahurikuulid, või mingid laagrid.
Siis aga avastasin pealispinnal kõrgema muhu, kus oli keermestatud auk.Mingeid vardaid küljes polnud.
Minu mäletamistmööda olid kuulid küllaltki rasked, niiet lõhkeainet ei saa neis palju olla. Igatahes oli neid seal suurem kogus. Lähemalt ei julgenud nende hingeeluga tutvuda. Niiet minust sinna maha nad jäidki. Küsimus jääb aga õhku, kui ned ei ole püssigranaadid, mis need siis ikkagi on?
Sealsed positsioonid on suhteliselt risustamata, niiet enamus staff,mis vedeleb pärineb ikka II WW ajast. Uudishimu on nii suur, et peab vist korra veel kohale minema ja mõned pildid tegema. Ähhi keegi teab midagi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline