USA järgmine president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
virguja
Liige
Kontakt:

Re: USA järgmine president

Postitus Postitas virguja »

Martin Peeter kirjutas:Trumpi välispoliitikast.

1) US is first.
2) Liitlased maksku ja panustagu rohkem
3) Tegelikult on väga ettevaatlik rääkima, mida ta üldse teeb, sest USA peab olema ettearvamatu, siis teda kardetakse ja temaga arvestatakse
https://www.bostonglobe.com/news/politi ... story.html
Hea artikkel, aitäh!
Punkt 2 suhtes on head graafikud siin: "NATO Members’ Defense Spending, in Two Charts - Defense One" < http://www.defenseone.com/politics/2015 ... ts/116008/ >
... The alliance’s easternmost members are ratcheting up their budgets as Russian threats loom. ...
... Poland joins Britain, Estonia, Greece, and the United States as the only members of the 28-country alliance to meet the threshold.
## protsendid GDP-st:
USA 3,6%
Kreeka 2,4%
Poola 2,2%
UK Ühendkuningriik 2,1%
Eesti 2,0%

Sry offtopic
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

http://www.nytimes.com/2016/03/27/us/po ... cript.html
Esimene intervjuu sellest Trumpilt,mis kujutaks temalt välispoliitika.
Üldplaanis tahab ta vähendada NATO USA kulutusi.
Sümptomaatiline on see,et ajakirjanik küsib seal konkreetselt Eesti kohta,et kas USA vastavalt leppele läheb appi.Vastus on selline irooniline.Jah me läheme,meil on leping.Naer.Aga me kaitseme maailma 19 triljoni eest,varsti juba 21 trillioni eest........jne,jne.
Ühesõnaga tahab ta,et kaitset küsivad riigid maksaks USA-le nagu teenuse eest.
Ehk siis NATO sellisel kujul ei oleks tema silmis väärtust,kui seal olevad riigid ei panusta rohkem.
Ja siit tuleb meile peamine probleem.........no ei hakka Saksamaa ja muud nn.juhtivad lääne riigid oma kaitsekulutusi tõstma.
Ja vaevalt,et suudame ka maksta seda tulevast kaitsearvet USA-le,niigi maksab Eesti hambad ristis seda 2%.
Trump kusjuures ei välista ka võimalust,et Jaapan ja Lõuna-Korea võivad hankida tuumarelva,kui jällegi nagu pole pappi,et USA-le maksta,jne,jne.
Ühesõnaga,mees arvab,et välispoliitika on nagu laadaputka,kus käib vorstikauplemine,vähemalt nii mulle tundub.Eelmine vorstikauplemine lõppes II Maailmasõjaga,ajalugu räägitakse kipub korduma.
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Näha, et kõiki on see võimalus, et kaitse eest tuleb rohkem maksma hakata, tagajalgadele ajanud.Isegi keskerakondlane Karilaid juba jaurab selle kallal ja püüab omal kombel poliitilist profiiti lõigata, väites, et oleme -või jääme peagi- täiesti üksi, mis pole ometi tõsi .

Kuid midagi pole parata, kui ei taha toita oma relvajõude ja võimsamaid liitlasi, siis hakkad hiljem toitma neid võõraid .See, et Euroopa peab hakkama rohkem oma kaitse eest maksma, ei pruugi olla lähema 5 aasta teema, kuid see teema iseenesest päevakorrast ära ei kao.Sõltumata kes siis USA presidendiks saab. Riigikaitse on kallis, väga kallis ja isegi rikas suurriik ei jaksa seda lõputult kogu Euroopale ja osale Aasiast välja käristada.

Mingid lahendused tuleb siin leida ja ma ei usu, et lahenduseks oleks see preagune mudel, kus USA võtab Hiinalt laenu,suurendab aina oma hiigelvõlga peamise majandusliku konkurendi ees, et selle rahaga siis Euroopale välja teha.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Eesti puhul ma ei saa sellest eriti aru, sest kui palju rohkem peaks Eesti veel maksma...? See, kui teised liitlased maksaks oma 2% ära, oleks Eestile ainult kasuks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

„Muidugi peaks,” vastas USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump kolmapäeval telekanali MSNBC saatejuhi küsimusele, kas aborti teinud naist peaks mingit moodi karistama.

Mis puutub karistusse, siis see oleks vaja eraldi paika panna, lisas Trump.

Kui miski USA-s konservatiivset ja liberaalset maailmavaadet sügavalt lahutab, siis on see naiste abordiõiguse teema. Raseduse katkestamine on USA-s ülemkohtu 1970-ndatest pärit otsusega lubatud, kuid vabariiklastel ja demokraatidel on väga erinev ettekujutus, mis tingimustel seda võib teha.

Pooled on aga ühel nõul: kindlasti ei saa karistada naist, kes on katkestanud raseduse legaalsel viisil. Sellepärast polnud üllatus, et pärast Trumpi intervjuukatke avalikustamist puhkes Ühendriikides torm nii miljardäri poliitiliste oponentide leeris kui ta enda kampaaniameeskonnas.

Kui suurde ämbrisse oli Trump astunud, näitas kasvõi see, et tema meeskond ei väljastanud oma bossi sõnade ümberlükkamise teadet mitte üks kord, vaid mitu korda. Neis avaldustes väideti, et Trump lihtsalt eksis sõnadega ja on täielikult naiste karistamise vastu.

Kord juba kaamerasse öeldut on aga raske olematuks teha. Demokraatide kandidaadid ei jätnud reageerimata. Hillary Clinton nimetas Trumpi seisukohta õudseks ja Bernie Sanders piinlikuks.
Võib-olla oleks Trumpil õnnestunud end ka seekordsetest abordikommetaaride sekeldustest välja vingerdada, kui see poleks olnud kõigest päev pärast veel koledamat naisi puudutavat ja tema lähikonnaga seotud juhtumit.

Nimelt vahistati teisipäeval Trumpi kampaaniajuht Corey Lewandowski. Talle pandi süüks, et pärast miljardäri märtsi alguses Floridas peetud kõnekoosolekut tõukas ta naisreporter Michelle Fieldsi nii kõvasti, et sinikad taga.

Fields intervjueeris käigu pealt ürituselt lahkuvat Trumpi, kui Lewandowski järsku arusaamatutel põhjustel temast kinni haaras ja ta tasakaalust välja lõi. Paljude kolleegide toel esitas Fields Lewandowski kohta politseisse avalduse, mille peale too pärast juhtumit jäädvustanud video leidmist vahistati.

Jälle läks Trump vabandust palumise asemel rünnakule. Isegi vabariiklased soovitasid tal Lewandowski vallandada, kuid miljardär teatas, et toetab oma kampaaniajuhti täielikult. Näiteks leiutas ta teooria, et Lewandowski olevat reporterist kinni krabanud tema tapmise ärahoidmiseks, sest Fieldsi näpus olnud pastakas „võinuks olla väike pomm”.
http://epl.delfi.ee/news/lp/donald-trum ... d=74115693

Normaalne.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Härrased, siinkohal pean mainima, et peale minu on miljoneid, kes arvavad, et abort on jõledam kuritegu, kui täismehe tapmine , kas või pisikesel põhjusel.
Oponendid, lihtsalt hoidke oma londid püksis või kasutage kumme. Või jooge kefiiri selle asemel. :twisted:

P.S. Loomulikult on tetavad meditsiinilised põhjused ja pigem IMHO oleks vaja moodsas maailmas tegeleda veidike meditsiinilise eugeenikaga.
Andke mulle andeks, aga värdjaid sünnib liiga palju. Veelkord vabandust ja mõned ehk mõistavad.
Kogu moodsa maailma probleem on tegelikult lokkav feminism. Feministid ei hooli lastest tegelikult põrmugi. Euroopa hädad on paljuski selle ideoloogia tulem.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Donald Trump ütleb nüüd, et abordiseadust ei peaks muutma.
Valgesse Majja pürgiv vabariiklasest kinnisvaramagnaat on taas revideerinud oma seisukohta abordi suhtes ja ütleb nüüd, et seadust ei peaks muutma.

Varem sel nädalal pidas miljardär vajalikuks illegaalselt aborti teinud naisi karistada.

Sellele järgnenud kriitikatormi järel ta taganes sellest seisukohast, öeldes, et kui abort on keelatud, tuleb karistada üksnes selle läbiviijaid, mitte naisi.

Nüüd on Trump taas hoiakut muutnud. Telekanalis CBS pühapäeval eetrisse minevast usutluses avaldati reedel katkend, milles miljardär ütleb abordi kohta: «Seadused on paigas. Ja ma arvan, et peame jätma selle nagu on.»

Ta keeldus ütlemast, kas ta peab aborti mõrvaks. Ent ta möönis, et ei ole eri meelt nendega, kes seda mõrvana näevad.

Trump on olnud oma poliitilise elu jooksul demokraat ja sõltumatu ning on alles hiljuti asunud toetama abordivastast positsiooni. Teda on varemgi süüdistatud meelemuutustes abordi teemal.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

http://www.theguardian.com/us-news/2016 ... -milwaukee
Kaks teineteist väärivat populisti siis teineteise silmaulatuses,kui nii õelda,kampaaniat teevad Trump ja Sanders ühes linnas ja ka samas kvartalis,ainult tänav vahel.
Huvitaval kombel on mõlemad isolatsionistid ja tahaks oma "erilist Ameerikat".
Ühes on vist mõlemad nõus,NATO on saatanast.
Trump kordas teesi,et vaja oleks NATO-st lahkuda uuesti üle.(tsiteerin:Ma ei ütle,et loobugem sellest,ma ütleks,et ma lihtsalt pakun seda).Teine pärl,et tuleb sõda Põhja-Korea ja Jaapani vahel on muidugi omaette teema,millele ta veel tegi "kena järelhüüde"....õnne nendele.Härrasmees vist hakanud ka seda rohtu suitsetama nagu Sanders.
Mõlemal on alla igasugust arvestust välissuhtluse tase,see peaks juba pimedale hakkama ka selgeks saama.
Trump on kasiinoomaniku mentaliteediga,et tema majas on see õige mees,kes tema piletit ostab ja raha raiskab.
Sanders aga tahab kellegi arvelt endale julgeolekut osta,stiilis-las see maailm jageleb ise.Mõlemad ei taipa või on ignorandid faktile,et just nende riigi poolt on dikteeritud viimased 50 aastat julgeolekulist garantiid maailmale(nagu need Wikileaksis olnud materjalid näitasid) ja selle lõhkirebimine viib maailma kildudeks,mis on täis vaenutsevaid riike(keda nad on oma lepingutega siiani rahustanud),ringirändavaid tuumamaterjale(materjale mida saab varastada tuumajaamadest kaose puhul+pommikesed,mida hakkavad eelmised liitlased kibedalt treima,et ümbruskonna vastast ehmatada:pakun Lõuna-Korea,Jaapan,Saudid,Saksamaa,eelmistel uuringutel küllalt lähedale jõudnud Brasiilia ja korra pomme omanud LAV,Türgi).Ja karjumine,et kogu oma majanduses olevas tuuletõmbes on süüdi Hiina,laisad eurooplased ja pättidest Lõuna-Ameeriklased,ei vii seda majandust seal kuidagi paremaks.Karjudes kaotad oma sõpru on mulle elu õpetanud ja uusi on raske hankida,kui aastad juurde tulevad.Mõlemad peaks seda teadma.
Lahkuv riigisekretär tunnistas oma viimases intervjuus,et ta on sunnitud tunnistama väga suurt muret nende liitlaste poolt,kes on alati olnud USA poolel ja ka arvestanud selle riigi garantiidega.Tavaliselt selliseid asju eriti välja ei paisata ja ma usun,et mees ei pidanud silmas meid,vaid ikka neid,kellel on kümmneid miljoneid kodanike ja kes on tugevat vahendajat omades suutnud enam vähem viimased 70 aastat rahus elada.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

igatahes seda ma ütlen, minu tuttavad ameerikas toetavad Trumpi sest nende ja ka minu arvates on Trump õige mees USA presidendi kohale! Ja Fox news channeli regulaarse vaatajana ( Hannity ja Greta lemmiksaated ) Hannity saates oli külaline kes ütles et see naine on mitut teist inimest ka süüdistanud varem enda ahistamises . http://www.thegatewaypundit.com/2016/03 ... sin-rally/ http://www.thegatewaypundit.com/2016/03 ... ned-video/
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

Seersant Steiner kirjutas:igatahes seda ma ütlen, minu tuttavad ameerikas toetavad Trumpi sest nende ja ka minu arvates on Trump õige mees USA presidendi kohale!
Oeh, pikki arutlusi sellest, milline on Trumpi olemus ja mida tooks kaasa tema võimuletulek, pole justkui olnud mõtet pidadagi..."sest ta lihtsalt on õige"...ega sealt vist ühtegi muud argumenti tulegi ja kas seegi üldse on argument, on ka küsitav...

Lenin kirjutas omaaegu (tänapäeval on seda kombeks tsiteerida vaid iroonilises võtmes): "Marxi õpetus on kõikvõimas, sest ta on õige"...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Vaata seersant Steiner,kui sa oleksid ameeriklane,omad naabriteks Kanadat ja Mehhikot,parimal juhul oled käinud puhkamas nädalake Suurbritannias(usu mind see on juba ameeriklaste hulgas väga kõva argument,kui korraks on saadud Euroopasse,enamus neist käivad ikka kas Mehhikos või muul lähedal asuvas piirkonnas lõõgastumas) ning absoluutselt ei tunneks huvi oma julgeolekuprobleemide suhtes(aga miks peakski USA tavakodanik kartma mingit taolist okupatsiooni nagu oli meil,kuna istuvad samasuguse tuumamalaka otsas nagu Venemaa,rääkimata juba armee suurusest),siis tõesti peaksin loogiliseks vastust stiilis,mu tuttav rääkis,et pidavat olema tubli mees.
Meenutagem veel kord,et ainuke asi,mis hoiab Venemaa näppe Baltikumist eemal on Eesti osalus NATOS,koos lepete ja garantiidega.Juhul,kui see organisatsioon muutub lahjaks nagu supilõrr,kus senine garanteeria lihtsalt võtab ja kaob uttu,siis ma tahaks näha seersant su nägu,kui Venemaa teeb meile samuti"Donbassi".
Takistus,miks siiani on eemal hoitud seostub ikka NATO ja va selle tuumamalakaga ja USA lahkumisel sealt,nagu Sanders(paha paha NATO) ja Trump(toetan seda,kes maksab meile kaitsetoetust.....ehk kantide stiilis katusepakkumine) hõikavad ,jätab sellise vaakumi,et tagajärjeks on uus okupatsioon,mis erinevalt eelmisest tuleb väga karm.
Jah,kuulen nüüd su häält,et miks me siis relvi ei osta ja me hakkame vastu.Jah kahtlematta hakkame,tulevad ka mingid vabatahtlikud aga sellist jõudu,kes massiliselt omaks lennu ja soomusjõudusid,mis aitaks tõsiselt tagasi hoida invansiooni........eluilmaski mitte.Ükski Euroopa riik ei hakka suskima oma mehi siia,kui nad ei ole kindlad USA tahtest kasutada tuumarelva,sest vaata sellel meie naabril on nad olemas.
Nii,et seersant,mine ja hari ennast natuke veel koolis või tuleb sul minna Ameerikasse elama ja rednecki moodi elades hüüda,mul kamm kaks,mis maailmas toimub,ma olen ameeriklane ja ma tahan,et õlu ja bensiin oleks odav ning mu suguseltskond....sõbrad saaks ajad hea profitiga äri,saamata aru,et maailm ei ole USA nägu(paraku pooled ameeriklased arvavad seda).
Su väljahõigatut,et tuttav ameeriklane rääkis....võib ju ka parodeerida:tuttav ameeriklane rääkis,et ahju on hea hüpata,ju siis see hea.......
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Seersant Steiner kirjutas:igatahes seda ma ütlen, minu tuttavad ameerikas toetavad Trumpi sest nende ja ka minu arvates on Trump õige mees USA presidendi kohale! Ja Fox news channeli regulaarse vaatajana ( Hannity ja Greta lemmiksaated ) Hannity saates oli külaline kes ütles et see naine on mitut teist inimest ka süüdistanud varem enda ahistamises . http://www.thegatewaypundit.com/2016/03 ... sin-rally/ http://www.thegatewaypundit.com/2016/03 ... ned-video/
1. Vali siis paremad tuttavad. Ilmselgelt ei saa nad aru, mis on USA huvides ja mis mitte. Kui USA kaotab oma mõjuvõimu NATO-s, kaotab ta oma mõjuvõimu ka Atlandi ookeanil. Ja kui see kaob, hävib kogu USA majandus. Miks, ei hakka pikemalt seletama. USA võimsus tugineb kahe ookeani kontrollimisel.
2. Fox news on vabariiklaste kanal, mis on tuntud oma sogase ja kallutatud sisu poolest. Vaata kasvõi Foxi intervjuud president Clintoniga.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Sanders on muidugi veel toredam - käis omal ajal pulmareisil N. Liidus. Peab ikka ajuehitus olema. Päris kahju, et midagi kobedamat Clintoni-mutist meile ei pakuta.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Põhimõtteliselt need nooremad valijad on kategooriast Y-generatsioon.
Mis iseloomustab:
1.Palju videomänge,mis on tekitanud reaalsustaju puudumise.
Kaudselt on see tekitanud arusaamise,et nagu mängus nii saab ka elus kõik asjad kirvega laiemalt õeldes ära teha aga vaat elu ei ole videomäng.
2.Omamoodi kastide teke ehk on tekkinud grupid,kes ennast ei samasta ühiskonnaga vaid suhtleb enam vähem oma maailmavaate piires.Aitavad sellele kaasa virtuaalmaailm,kus inimesed lähevad kergema vastupanu teed ja loevad kõmu ja endale sobilikku teksti.
3.Hariduse ja loovuse mandumine,subkultuuride rohkem esilekerkimine.Naljaks on vaadata näiteks seda marahuaanat propageerivate noorte entusiasmi,just,kui see oleks maailma probleemide kergemaks tegemine,kui pilves olles jura suust välja ajad.Ajude aeglasest tapmisest ma enam ei räägi.
5.Radikaliseerumine noorte hulgas,mida mõjutavad vandenõuteooriad.See tekitab kontigendi,kes on kõikide vastu ja soodustab rusikamentaliteeti tulevase poliitpõlvkonna sees.Ega asjata Trumpi ja Sandersi jutt ka nooremate ameeriklaste seas pole populaarne.Üks karjub,et on vaja riigisiseselt võtta rikastelt väevõimuga ja anda see kohe rahvale,a la pensionärist Che Cuevara stiil,mida vasakpoolsed noored eriti kiidavad,Trump aga teeb sama aga teisest poolusest vaadeldes(ehk siis hiinakad,laisad eurooplased,Mehhiko,kogu USA kukil elav muu maailm :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ).Noored on teatavasti maksimalistid,(nagu isegi kunagi) ja kuulavad suu ammuli,taipamata maailma seoseid,jäädes uskuma,et homme ongi parem,kui keegi raudse käega juhib.
Postimehes oli artikkel,kus Y-generatsiooni suurimaks hirmuks tuli välja oli minek metsa ehk siis olukorra lahendamine,mis ei ole standartne.Ja see on kogu Lääne poolkera probleem,mitte ainult USA oma,sest poliitkorrektselt,kvootidega ja nännutatult kasvatatud inimhinged on ikka väga kiire saak nii igasugu islamistidele,neo parempoolsetele,kui ka Lenini tulukest vibutavatele marksistidele.Kui sul ikka pea on pahna täis segust,mis sisaldab arvutimõla,kuulujutte ja geniaalseid plaane,mis justkui teeks kiiresti rikkaks,siis ongi suu ammuli ja hääletad,kas Trumpi poolt või,kui unistad igavesest võrdsusest,kas oma pere seisuse tõttu või selle nn.kasti tõttu kuhu kuulud,siis Sandersi poolt.
Juhtusin siin tükk aega naerma Norras,kui ühe noore kaastõõtajast piigaga sain sellest USA teismeliste iidolist Beaber-häältatakse piiber räägitud.
See muudkui tööl ketras tema laule(on kohvikus tööl),ma muudkui naeran.See siis küsib,et miks.
Ma uurin,et kas sa Kurt Vonnenguti,Tsempionite einet oled lugenud....Too silmad suured ja räägib,et,mis,kas see on raamat.Ei ei,raamatuteks pole aega.
Ma siis seletasin,et vaat seal raamatus on selline huvitav lõik,kus on joonistatud redel ja piiga selle otsas ning all meesterahvas,kes vaatab ülesse.
Ja see,mis seeliku alt välja paistab...kannabki selle klassikalise raamatu järgi nime piiber ja pilt seal ka kenasti joonistatud.Siis sai aru küll,läks näost punaseks.
Aga selline see enamus uusi valijaid ka Ameerikas,nagu ka Euroopas on,pinnapealsed ja vastavalt poolele,kas kiiret rikastumist või sotsiaalset võrdsust tahtev,kui aga tagajärgede kohta küsid,siis satuvad ummikusse.See nännutamine on praktilisuse vaat,et ära tapnud.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

1. Vali siis paremad tuttavad. Ilmselgelt ei saa nad aru, mis on USA huvides ja mis mitte. Kui USA kaotab oma mõjuvõimu NATO-s, kaotab ta oma mõjuvõimu ka Atlandi ookeanil. Ja kui see kaob, hävib kogu USA majandus. Miks, ei hakka pikemalt seletama. USA võimsus tugineb kahe ookeani kontrollimisel.
2. Fox news on vabariiklaste kanal, mis on tuntud oma sogase ja kallutatud sisu poolest. Vaata kasvõi Foxi intervjuud president Clintoniga.[/quote]

ma vastan su küsimustele:
1. minu tuttav on endine usa sõjaväelane ja latino rahvusel , käinud afganistaanis ja iraagis. seega ta teab mida ta räägib!
2. kas sa oled Clintoni armastaja vei ? Clinton esinab rikkaid Wallsteeti pankureid. Ja tema tegem(ata) jätmised välismisnistrina! Benghazi skandaal . (http://www.telegraph.co.uk/news/2016/03 ... or-hilary/) Fox on paljastanud kui võtlsid Demokraadid tegelikult on! Black Lives Matter näiteks ja kuidas nad sigatsevad isegi Bernie Sandersi valimisüritustel.
3. Trumpil pole midagi viga paljudele isegi sellisele paduliberaalile nagu Piers Morgan ta meeldib ja temast saaks väga hea president ameerikale!
4. ja mis puudutab redneck e siis Daryl Dixoni sugused redneckid on päris lahedad !
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 3 külalist