Tegelikult jalaväepataljoni põhiline tulejõud on hoopis tankitõrjeraketid ja 120 mm miinipildujad

Võrreldes 1999. aastaga (või paljuski ka 2005. aastaga) on SA-struktuuri kui tervikut vaadates juurde tulnud rivisõidukid enamvähem kogu SA-struktuurile (varem neid lihtsalt ei olnud, rääkimata soomukitest), 155mm ja 122mm haubitsad, TT-raketisüsteemid Milan, ÕT-raketisüsteemid Mistral, kahele pataljonile soomustransportöörid SISU, kõikide tasandite sideseadmeid, kaasaegasemat individuaalvarustust, pioneerivarustust ja veel ühtteist. Õhuvägi suudab näha õhuruumis toimuvat (1999 oli see võime praktiliselt null) jne. Nii et öelda, et arengut pole praktiliselt nendel aastatel toimunud on pehmelt öeldes… ebatõene.Kapten Trumm kirjutas:Eks igaüks vaatab selle järgi, mis ta nina ees paremini näha on või kust king pigistab.
Mina nt vaatan selle järgi, mida ise näen. Võrreldes õppekogunemist 10a tagasi mulluse Siiliga (näiteks).
Areng on üllatavalt väike ja riistades/tulejõus seda polegi. Endiselt on sama vananenud kraam, mis 2006 või 1999.
Kvalitatiivne vahe on lihtsalt selles, et täna on inimesi rohkem kasutada (2006 olid 40-pealised "kompaniid" suht levinud, ka KV õppustel).
Elementaarse isikliku varustuse olemasolu ja koju jagamine on muidugi 10a kohta häbemata vähe (kuid jah, asi seegi).
Kuna õppuste raha on rohkem, siis harjutatakse rohkem ning tulemused on ka paremad.
Kui Iisrael oleks sama aeglaselt liikunud, siis oleks nad juba 1950. a paiku Vahemerre lükatud.
Ma ei ole küll täpselt kursis, kuid kas miinipildujate puhul pole pigem piiranguks väljaõpe, mitte varustuse puudus?Leo kirjutas:Relvad praktiliselt samad, tulejoudu ei ole juurde tulnud, 81 mm MP ryhm igas KL kompaniis on helge unistus, mis ei ole täitunud. TT-relvad samad. Palun täiendage, kui ma midagi olen ära unustanud. Soomlased (oi, ma kohe tunnen, kuidas moni konn seda koledat terminit lugedes ennast täis läheb) väidavad, et tulejoud moodustub peamiselt kaudtulerelvadest ja see on kama kaks voi isegi kolm, milline sihik on laskuri automaadil.
Eestis on nädalase RÕK-iga edukalt täiesti nullist meeskondi koolitatud - isegi Kanal2 Reporteri vahendusel sai rahvas sellest üritusest osa.MP puhul on pigem puudus välja õppind meestest ja struktuurist endast.
Ei varjagi, et olen võhik, kuid mulle on samuti jäänud üsna arusaamatuks üleüldine miinipildujate vähesus, arvestades ka meie koolitatud reservi ja võimalusiKapten Trumm kirjutas:Eesti on sihuke tubli riik, kes deklareerib oma torud kenasti ära ja see deklareeritud info on avalikult teatmikest kättesaadav, kuigi me siseriiklikult imesaladusi sellest teeme.
81 mm miinipildujatega oli kuni USA abi korras saadud torude (80 tk) saamisega selline (need pasunakujulise otsaga) seis, et olidki Iisraeli omad 41 tk ja näputäis (10)* Norra omi, mis missioonidele osteti. Pikki aastaid oli nii. Minu rehkendused aga näitavad, et isegi USA torusid arvesse võttes (ja Iisraeli omade läbikulumist arvestades) on neid puudu tänagi, sest see ca 20 pataljoni, mis me operatiivstruktuurist teha saaks, vajab 81 MP-sid paarisaja ringis.
Kas seda koolitatud reservi(ja reaalselt olemasolevaid üksusi) on meil ikka niipalju, et ära kasutada olemasolevategi torude ressurss..??Gideonic kirjutas: Ei varjagi, et olen võhik, kuid mulle on samuti jäänud üsna arusaamatuks üleüldine miinipildujate vähesus, arvestades ka meie koolitatud reservi ja võimalusi![]()
Saan aru, et on teisi prioriteete, aga täiendavate 80mm miinipildujate hind peaks tulema ikkagi ju oluliselt väiksem isegi rahvasoomukile kuluvast. Üksuste tulejõudu, kus praegu puudub igasugune kaugtule võimekus, parandaks see aga tunduvalt.
Ärge üle võlli ka seda minu kobinat keerake palun.Leo kirjutas: Ootan huviga, kui hakkavad killud lendama, et koik minu jutt on jama, sest ei ole MP-ohvitser ja yldse MP-teemadel tohib sona votta ainult Afgaanis teeninud miinipildurid![]()
Poti soldat kirjutas:Kui on soov reaalselt soomuki ostmiseni jõuda siis tasuks teema diskussiooni piirata konkreetselt küsimustele mida hankida, kuidas hankida ja kellele hankida. Igasugu muu jauramine tuleks lihtsalt ära kustudada.
nimetu kirjutas:Kui asjal tõsi taga, siis võiks tõesti natuke täpsemalt välja selgitada ka kõik pisemad küsimused. Muuseas võiks siis juba uurida laiemalt mida saadaval on. See Tšehhi SKOT ei ole ainuke müügis olev soomuk, kindlasti leiduks ühtteist mujalgi, lihtsalt vastavad päringud on vaja teha.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist