Rory päästab Iirimaa
Rory päästab Iirimaa
Meil siin armastatakse kangelasteks teha neid, kes võõrast saabast lakuvad. Vahepeal olid nendeks vaprad Laskurkorpuse vennad. Nüüd on vaprad SS vennad. Tegelikult on nad ja vaprad vennad, aga üks rämps kõik ning eesti rahva ja riigi kestmise seisukohalt ümmargune null.
Ma olen tahtnud siin rääkida juba ammu ühe iiri legendi ja muinasteemas tekkinud tüliga seoses arvan, et nüüd on õige aeg:
Iirimaa vabaduse võitis üks kangelane nimega Rory. See juhtus sel ammusel ajal kui Iirimaa oli vaenlasi täis ja rahva jõud oli nõrkemas ja pikem vastupanemine paistis mõttetu olevat. Ühe künka otsas lehvis prantslaste ja teise otsas Oranje Wilhelmi lipp, et iiri sõdurid saaksid valida, kummale poole üle minna ja kui terve iirlaste armee eesotsas vapra Patrick Sarsfieldiga prantslastele alla andis, siis üks tubli noormees, nimega Rory, kes lahingutes oli hulljulgusega kõiki imetlema pannud - see Rory ei läinud teistega kaasa.
Üks Sarsfieldi kaptenitest, kes nägi, et Rory jäi üksi omaette, hüüdis talle:
"Rory, kas sa ei tulegi meiega koos prantslaste juurde?"
"Ei!" vastas Rory lühidalt.
"Ega sa ometi Williami poolele lähe?"
"Ei!" vastas Rory.
"Jumala nimel, kas sa ei olegi veel valikut teinud?"
"Ma olen valinud Iirimaa!"
"Sa oled arust ära! Iirimaa on kadunud. Pole enam ühtki hinge, kes
tema eest võitleks!"
"Teie seisate Iirimaa pinnal," vastas Rory. "Ja mina hakkan tema eest võitlema!"
"Sul pole ju käputäitki mehi, kes sind toetaks, aga Inglismaal on sadu tuhandeid."
"Minul on veel suurem armee," vastas Rory,"veel rohkem mehi, kui sinul on juukseid peas."
"Mida sa tahad sellega öelda?"
"Jumal saadab mulle appi oma väed, ta annab neile mõõgad pihku ja sajad tuhandid inglased hajuvad meie ees laiali nagu udu."
"Millal see tuleb?" küsis kapten pilkavalt naerdes.
"Siis kui jumal heaks arvab. Võib-olla aasta pärast, võibolla viiesaja pärast; aga varem või hiljem võidab Rory ikkagi!"
Nende sõnadega viskas Rory püssi õlale, pöördus ümber ja sammus ära mägede poole.
Ma olen tahtnud siin rääkida juba ammu ühe iiri legendi ja muinasteemas tekkinud tüliga seoses arvan, et nüüd on õige aeg:
Iirimaa vabaduse võitis üks kangelane nimega Rory. See juhtus sel ammusel ajal kui Iirimaa oli vaenlasi täis ja rahva jõud oli nõrkemas ja pikem vastupanemine paistis mõttetu olevat. Ühe künka otsas lehvis prantslaste ja teise otsas Oranje Wilhelmi lipp, et iiri sõdurid saaksid valida, kummale poole üle minna ja kui terve iirlaste armee eesotsas vapra Patrick Sarsfieldiga prantslastele alla andis, siis üks tubli noormees, nimega Rory, kes lahingutes oli hulljulgusega kõiki imetlema pannud - see Rory ei läinud teistega kaasa.
Üks Sarsfieldi kaptenitest, kes nägi, et Rory jäi üksi omaette, hüüdis talle:
"Rory, kas sa ei tulegi meiega koos prantslaste juurde?"
"Ei!" vastas Rory lühidalt.
"Ega sa ometi Williami poolele lähe?"
"Ei!" vastas Rory.
"Jumala nimel, kas sa ei olegi veel valikut teinud?"
"Ma olen valinud Iirimaa!"
"Sa oled arust ära! Iirimaa on kadunud. Pole enam ühtki hinge, kes
tema eest võitleks!"
"Teie seisate Iirimaa pinnal," vastas Rory. "Ja mina hakkan tema eest võitlema!"
"Sul pole ju käputäitki mehi, kes sind toetaks, aga Inglismaal on sadu tuhandeid."
"Minul on veel suurem armee," vastas Rory,"veel rohkem mehi, kui sinul on juukseid peas."
"Mida sa tahad sellega öelda?"
"Jumal saadab mulle appi oma väed, ta annab neile mõõgad pihku ja sajad tuhandid inglased hajuvad meie ees laiali nagu udu."
"Millal see tuleb?" küsis kapten pilkavalt naerdes.
"Siis kui jumal heaks arvab. Võib-olla aasta pärast, võibolla viiesaja pärast; aga varem või hiljem võidab Rory ikkagi!"
Nende sõnadega viskas Rory püssi õlale, pöördus ümber ja sammus ära mägede poole.
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
Mida Sa sellega öelda tahad
Tõmbad paraleeli selle loo ja eestlaste II maailmasõjas vahel.
Mida eestlased Sinu arvates tegema oleksid pidanud
Kuusikus istuma või ja ootama, kni venelased tagasi tulevad ja alles jäänud pere Siberisse viivad.
Mida eestlased Sinu arvates tegema oleksid pidanud
Kuusikus istuma või ja ootama, kni venelased tagasi tulevad ja alles jäänud pere Siberisse viivad.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Nii retooriline küsimus lihtsalt.
Vabadust ühel või teisel viisil on meie maale - kusjuures täiesti siiralt soovinud tuua väga mitmedki vaprad tegijad.
Kuid kus ikkagi piir sunnitud tegevuse ja kaasajooksikluse vahel?
Lembetu seisukoht on äärmuslik - mina lihtsalt üritan seda kedagi solvamata ümber panna...
Vabadust ühel või teisel viisil on meie maale - kusjuures täiesti siiralt soovinud tuua väga mitmedki vaprad tegijad.
Kuid kus ikkagi piir sunnitud tegevuse ja kaasajooksikluse vahel?
Lembetu seisukoht on äärmuslik - mina lihtsalt üritan seda kedagi solvamata ümber panna...
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Ja sinu meelest oli see õige valik: kärvata idarindel selle nimel, et toetada Saksamaad, et härrasrahvas saaks meid teisejärgulisi Arhengelski kanti küüditada ning teisi saksastada? Ja mis põhimõttelist vahet on relva ähvardusega küüditamisel ja relva ähvardusel sõtta sundimisel?hugo1 kirjutas:Mida Sa sellega öelda tahad![]()
Mida eestlased Sinu arvates tegema oleksid pidanud![]()
Ja mida oleks pidanud tegema?
Selle asemel läksid paljud metsa, võtsid pere kaasa, püüdsid neid hoida nagu oskasid ja hoidsid vene/saksa mopist kõrvale. Ning õieti tegid. Ja vastavalt oma julgusele kas rohkem või vähem tapsid võõrvallutajaid ja kollaborante. Aga iga maavillane frukt, kes aitas kaasa saksa või vene mobilisatsioonile, alates Hjalmar Mäest ja viimasest maatõugu ss-lasest untervitsi kuues ning lõpetades Johannes Varese ja maatõugu laskurkorpuslasega jefreitori auastmes. See on rämps.
Ja sinna vahele mahuvad rohkem või vähem (kui mahuvad...kuidas keegi neid kuskile mahutab või ei mahuta või üldse nimistust välja tõstab) kõik me vaprad kangelased ja kuulsad sõjasangarid: Endel Puusepp, Alfons Rebane ning teised.
Vastavalt oma panusele eesti rahva ees.
Selliste vareste, mäede, rüütlite jt kohta on eesti rahvas isegi laule teinud ja neid ülistanud:
Paar laulukatket ka tõestuseks:
See oli muistsel aal,
kui vabariik me maal,
ja venelasel kitsaks
läks omal maal
Siis tulid punaväed,
kui ehtsad kaltsumäed
ja kaasas nendel oli
politruk.
Mäe jõi koort ja Litzmann viina,
eesti rahvas tundis piina.
Purjus silm ei enam näe,
paiste läks nüüd doktor Mäe.
Seda märkas Litzmann varsti,
laskis tuua saksa arsti.
See siis meie Mäge uuris,
kuppu laskis, rasva puuris.
Ja sinu vaprates mobiliseeritud saksa vurfi väeosades lauldi laulu, mille eest ootas mahalaskmine:
"Leegioni laul"
Kord tuli kokku konverents,
Mäe laia juttu tegi:
"Kui mehed leegioni viiks,
saaks vägev orjavägi."
Hõissa ja prilla,
meil tuleb ära minna!
ja kes ei taha minna,
see maksab elu hinna.
Meid jaama viidi püssiga
ja anti lõpnud suppi.
Ja varustuseks polnud neil
meil anda ühtki lappi.
Nüüd riigiorjad oleme
ja käime paljajalu,
Meid suhu silma koinitaks
ja tehtaks kuuma valu.
Meist leegioni tehakse
ja führer vehib käsi
Meil kõigil keeled vesti peal
ja sees on kohvivesi.
Laulukatke punaarmeest pärit:
Stalini maha lööme,
Lenini ära sööme,
edasi poisid lauluga.
Kaart näitab s...maja
kompassi pole vaja,
edasi poisid lauluga.
Orjad olete. Orjad. Võõra saapa lakkujad.
Su jutt on nagu punasest propaganda õpikust, tuleb välja, et Eesti noorus oli puhta pees, sel ajal.
Kui ma põletaks Su maja, vägistaks Su vanaema, ema , naise ja tütre, rööviks Su vara ja selle peale Sa ainult jooksed metsa, siis vabanda väga, Sa ei ole vabadusvõitleja, Sa oled nahahoidja.
Süda läheb Su jutu peale pahaks.
Krt. loe rohkem ajaloo kohta Eesti II maailmasõjas.
Need mehed ei sõdinud haakristi eest, Hitler ei tähentanud midagi neile.
Sinimustvalge õmmeldi vormile Saksa vastuseisust hoolimata.
Idarindel maksti kätte punastele Eesti rahva hävitamise eest.Ja sinu meelest oli see õige valik: kärvata idarindel selle nimel, et toetada Saksamaad, et härrasrahvas saaks meid teisejärgulisi Arhengelski kanti küüditada ning teisi saksastada? Ja mis põhimõttelist vahet on relva ähvardusega küüditamisel ja relva ähvardusel sõtta sundimisel?
Kui ma põletaks Su maja, vägistaks Su vanaema, ema , naise ja tütre, rööviks Su vara ja selle peale Sa ainult jooksed metsa, siis vabanda väga, Sa ei ole vabadusvõitleja, Sa oled nahahoidja.
Meie võitluslipp sini-must-valge
-
Charlemagne
- Liige
- Kontakt:
lembetu kirjutas:
...Orjad olete. Orjad. Võõra saapa lakkujad.
Noormees võiks taltuda, vihavahu suunurkadest pühkida ja edaspidi valida sõnu, millega oma kaasfoorumlaste poole pöörduda. Pole ju mõtet reostada siinset keskkonda oma vihast lämbuvate postitustega.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Ajalugu üritad ideologiseerida sina. Kas ma rääkisin midagi valet? Mõtlesin need tuntud saksa/vene vastased laulud ise välja? Või sulle ei meeldi, et su saksa vurfi iidolid porri tallan? Näha on et ei meeldi. Mis siis. Nad ei meeldi mulle samamoodi nagu punane rämps.hugo1 kirjutas:Su jutt on nagu punasest propaganda õpikust, tuleb välja, et Eesti noorus oli puhta pees, sel ajal.
Su jutt on narr. Kättemaks on lollidele kuid olen sügavalt veendunud, et probleemid tuleb lahendada. Röövitud vara asemele tuleb röövijalt see kordades tagasi võtta. Põletatud maja asemele uus ehitada ning eelmise põletaja üles otsida ning ära põletada. Et ta uut põletada ei saaks.hugo1 kirjutas:Idarindel maksti kätte punastele Eesti rahva hävitamise eest. Kui ma põletaks Su maja, vägistaks Su vanaema, ema , naise ja tütre, rööviks Su vara ja selle peale Sa ainult jooksed metsa, siis vabanda väga, Sa ei ole vabadusvõitleja, Sa oled nahahoidja.
Vägistajal tuleb munad maha lõigata ja silmad peast lükata, et tal enam ei tõuseks ning üleüldse ei leiaks su lähedasi enam ülesse.
Ja umbes sedamoodi paljud tegidki ja teen ka mina kui vaja peaks olema.
Aga teen seda ise ja mingi uue röövliga, kes minu maad on tulnud hoorama ja endale pidama, kokkulepet ei sõlmi. Ja löön maha kõik, niipalju kui suudan, kes röövlitega-võõrvallutajatega koostööd teevad. Olgu nad pruunid või punased. Sinised või rohelised. Vahet pole.
Nad sõdisid ikkagi kas siis a) Adolfi III Reichi või b) Stalini ja Nõukogude riigi eest. Faktid on sellised. Ise võisid nad arvata mida tahes. Teod määravad mitte arvamine.hugo1 kirjutas: Krt. loe rohkem ajaloo kohta Eesti II maailmasõjas.
Kui sa pead ennast võõra saapa lakkujaks ja orjaks (kelleks ma sind kyll hetkel ei pea) siis on sul õigus solvuda. Vastasel korral tekib küsimusi et miks?raudrist kirjutas:lembetu kirjutas:
Noormees võiks taltuda, vihavahu suunurkadest pühkida ja edaspidi valida sõnu, millega oma kaasfoorumlaste poole pöörduda. Pole ju mõtet reostada siinset keskkonda oma vihast lämbuvate postitustega.
Viimati muutis lembetu, 26 Mär, 2006 16:23, muudetud 1 kord kokku.
Kahjuks on minusuguseid lollakaid ennegi olnud ja küllap tuleb veelgi.Charlemagne kirjutas:Lembetu, võtaks äkki hoogu maha! Ei ole ikka päris nii, et kogu polk marsib valet jalga, aga sina üksi õiget.
Need kes "õiget" jalga marsivad, see on nende valik. Need kes "valet" jalga marsivad, see on nende valik. Mina valin Eestimaa ja eestlased. Kollabratsionistid, kaasajooksikud, mugandujad valivad selle mis neile sobib.
Sul on õigus. Milleks ärrituda.
lembetu kirjutas:Kui sa pead ennast võõra saapa lakkujaks ja orjaks siis on sul õigus solvuda. Vastasel korral tekib küsimusi et miks?raudrist kirjutas:lembetu kirjutas:
Õigus solvuda või mitte solvuda- see jäägu minu enese otsustada.
Lihtsalt taoline kõiketallav amokijooks ei sobi siia.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-
Charlemagne
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: avrnbr ja 2 külalist