Poolitatud teema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Jah, elukutselise sõduri kohus on võidelda oma kodumaa eest, aga reeglina mitte võõras mundris.

Sest kui võidelda kodumaa eest, seab võõras munder mitmed piirid, mis teeb kohati küsitavaks kodumaa eest võitlemise
1.Võideldakse võõras armees, kes ei pruugi sugugi huvituda su kodumaast
2, Käsud tulevad väejuhatuselt sellised, mis arvestavad oma riigi huve, mitte sinu riigi omi.
3.Võib sattuda võitlema kuhu iganes, nt ei ole mõeldav, et Vabadussõjas oleks eestlased oma riiki kaitstes Tšerkassõs müdistanud, miks peaks siis 2.maailmasõjas teistmoodi olema.
Jne.

Võõra riigi armees on raske (kui mitte võimatu) uut Vabadussõda pidada, aga pajud läksid, aga vaevalt, et neist enamusel oli plaanis Vabadussõda pidada, pigem lihtsalt uljus või soov midagi kordasaata, sõja eufooria.Või kurat teab mis, mõnel tekitab veel praegugi sees sooja tunde, kui kuuleb seda, et sakslased ütlesid, et eestlased on peaaegu aarialased.Aga ega seda vabadussõja juttu ei saa loomulikult välistada :!:
Paljud väidavad, et mis Eesti eest võitlus see Ukrainas, Valgevenes ja Venemaal oli, kaugel oma kodumaast. Kuid kas oma vaenlasega tohib võidelda ainult kodus Question Vaenlane kelle vastu need mehed läksid oli ju seesama, kes 1939a siia sisse marssis ja kes 1941a küüditas ja tappis.
Ütleme, et mul tekib tüli prantslasega, kes siis Eestist lahkub, sõidan siis Prantsusmaale, annan esimesele ettejuhtuvale prantslasele korraliku keretäie.Ja siis hiljem teatan Prantsuse politseile, et mis vahet neil prantslastel on.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Hr. Sollmann kirjutas:

Kui nt sina oleksid olnud EV KV kaadriohvitser, andnud vande ja puha, mida sina teinuks AR asemel?
Võimalik, et samuti ja ega ma teda hukka mõistagi.
Aga ma ei ole kaadriohvitser ja ei tea arvata kas see au mõistega ka kokku küinud oleks. (tundub, et mitte eriti - siis 1941 aga 1944 olid juba kõik vahendid head - siis kindlasti)
Otsin põhjust miks nii - ja üks võimalikest ongi, et mees otsustas ohvitserikariääri jätkata. Tol ajal paistis sakslaste võit enam kui kindel ja oli õige aeg kampa lüüa.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Karuke kirjutas: Otsin põhjust miks nii - ja üks võimalikest ongi, et mees otsustas ohvitserikariääri jätkata. Tol ajal paistis sakslaste võit enam kui kindel ja oli õige aeg kampa lüüa.
Isegi 44-ndal, kui Sksm kaotus oli juba siilidelegi selge, otsustas AR edasi jätkata, kuigi võinuks põgeneda koos perega Soome v Rootsi.
Arvan, et ohvitserikarjäär oli küll kõikse viimasem asi, mille nimel tasus sellal edasi pingutada....
TÕDEONAJATÜTAR
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr Sollmann kirjutas:

Karuke, luba küsida, kas Delfis tegutsev karuke on mingi teine karuke v ikka sina ise....?

Mina ise.

Kuid väga harva - sinna on massiliselt siginenud igasugu poolearulisi "võltsKarukesi" - loodan, et KAPO neid kord õpetab...
Argumenteerimatu klähvimine ja kaasvestleja solvamine ei ole minu stiil.
Peldikuseinalised on aga suht süüdimatu kamp.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Karuke kirjutas: Mina ise.
Ah-jah, seda võiski arvata - leppimatu, paindumatu oponent, kellele 'argumenteerimatu klähvimine ja kaasvestleja solvamine ei ole tavastiiliks' 8)
TÕDEONAJATÜTAR
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr Sollmann kirjutas:

Isegi 44-ndal, kui Sksm kaotus oli juba siilidelegi selge, otsustas AR edasi jätkata, kuigi võinuks põgeneda koos perega Soome v Rootsi.
Arvan, et ohvitserikarjäär oli küll kõikse viimasem asi, mille nimel tasus sellal edasi pingutada....
Tead - on üks raamat pealkiri vist "Verner Holti seiklused" ja seal tegelaskuju "Wolsov" kui ma ei eksi.

Fanaatiline sõdur - isegi "Sõjahull".
Minu mõttes paigutub Hr Rebane umbes samale positsioonile - tähtis oli sõda sõja pärast.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr Sollmann kirjutas:

Ah-jah, seda võiski arvata - leppimatu, paindumatu oponent
Selline kes omab oma seisukohta ja julgeb seda kaitsta ka siis kui see ei ole populaarne.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Karuke kirjutas: Fanaatiline sõdur - isegi "Sõjahull".
Minu mõttes paigutub Hr Rebane umbes samale positsioonile - tähtis oli sõda sõja pärast.
Nooh, kui oleks ta sõdinud ainuüksi sõja pärast, siis jätkanuks AR edasi Punaarmees, teeninuks seal rõõmsalt kannuseid ning jõudnuks lõpuks mine-tea-kuhu-välja :roll:
TÕDEONAJATÜTAR
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr Sollmann kirjutas:
Nooh, kui oleks ta sõdinud ainuüksi sõja pärast, siis jätkanuks AR edasi Punaarmees, teeninuks seal rõõmsalt kannuseid ning jõudnuks lõpuks mine-tea-kuhu-välja
Arvan, et mees sai aru, et tema kariäär oleks lõppenud kuskil Norilski söehunnikus.
Pealegi polnud Punaarmee nii atraktiivne kui Wehrmacht.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

karuke, kas sa ise oled sõjaväes käinud või töötad seal praegu? lihtsalt huvist.......
Karuke
Liige
Kontakt:

marksman kirjutas:
karuke, kas sa ise oled sõjaväes käinud või töötad seal praegu? lihtsalt huvist.......
Jah olen. VV MVD. kaheksakümmnendate keskpaik.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Karuke kirjutas: Arvan, et mees sai aru, et tema kariäär oleks lõppenud kuskil Norilski söehunnikus.
Pealegi polnud Punaarmee nii atraktiivne kui Wehrmacht.
Norilskist ei olnud tema demopi ajaks PA-st kuulda veel ei kippu ei kõppu.
Aga põhimõtteliselt võis ta seda mdgi ette aimata küll, kuigi, peamiseks põhjuseks oli ikka vast vastumeelsus 'vabastajate' mentaliteedi vastu.

Kui AR soovinuks WM-is kannuseid teenida, poleks ta käitunud nii nagu käitus - kompromissitu eestimeelse sõjamehena.
Kui oleksid vähekenegi temast kaasvõitlejate memuaare lugenud, siis teaksid, et 3.R-i poliitika oli tema jaoks täielik nonsens ja ainus asi millest ta üleüldse hoolis - oli oma kaaslaste käekäik....
TÕDEONAJATÜTAR
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr. Sollmann kirjutas:
Kui oleksid vähekenegi temast kaasvõitlejate memuaare lugenud, siis teaksid, et 3.R-i poliitika oli tema jaoks täielik nonsens ja ainus asi millest ta üleüldse hoolis - oli oma kaaslaste käekäik....
Olen. Esiteks tagantjärele kipuvad inimesed sündmusi idealiseerima.

Teiseks 3. Reichi poliitika oli nonsens isegi juhtivate saksa ohvitseride jaoks - Rommel, Manstein, Guderian jt.

Ja kolmandaks - hea ohvitser peabki oma meeste eest seisma.

Vastuolu ei ole.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Karuke kirjutas: Olen. Esiteks tagantjärele kipuvad inimesed sündmusi idealiseerima.
Ja kolmandaks - hea ohvitser peabki oma meeste eest seisma.
Vastuolu ei ole.
Idealiseerima - seda n'd küll, on ju märksa tervislikum meenutada pos-t.

AR ajas teenistuse aegu WM-is igal väiksemalgi võimalusel SMV-asja - eesti keeles asjaajamine, SMV-lipud, käisekilbid jvpm.
Olnuks ta tavakarjerist, unustanuks ta 'eesti asja' ja koogutanuks hoogsalt sks ülemuste ees ning tõusnuks märgatavalt kiiremini ametiredelil
TÕDEONAJATÜTAR
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr Sollmann kirjutas:
AR ajas teenistuse aegu WM-is igal väiksemalgi võimalusel SMV-asja - eesti keeles asjaajamine, SMV-lipud, käisekilbid jvpm.
Olnuks ta tavakarjerist, unustanuks ta 'eesti asja' ja koogutanuks hoogsalt sks ülemuste ees ning tõusnuks märgatavalt kiiremini ametiredelil
Mehel oli ikkagi probleem lahendada - aumehel polnuks sellest võõra mundri asjast ikka kerge üle saada - ju ta otsis sisimas võimalusi end pisutki rehabiliteerida - selle võibolla raske südamega tehtud otsuse pärast.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], ivo86 ja 3 külalist