Muidugi ka muud ideed on teretulnud.
Tänan aga ma selle juba läbi uurinud....nagu sealt näha on on mainitud torketääk keelatuks mitte tääknuga. Se on mu viimane võimalus ilmselt. Sest paragr. 20 all veel yks värk, mis võiks läbi minna aga see juba lükati ymber vist. Ma mõtlen: ajaloolis kultuuriväärtusega külmrelvad on piiramata tsiviilkäibega. KAs täägil on sellist väärtust?lennart88 kirjutas:(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
1) kasteet, kasteetnuga, torketääk, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) lõike-, torke- või löögirelv, mis imiteerib mõne muu eseme kuju või on peidetud selle sisse;
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.
Iseenesest on täägid keelatud,kuna nad on konstrueeeritud tapmiseks.
Äkki leiad siit ka veel abi:
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=692155
Minu mäletamist järgi on see punkt seadusesse lisandunud peale seda, kui korporandid ja "viikingid" lärmama hakkasid, sest seaduseloojad üritasid vabale rahvale ainult söögiriistade kasutamise õiguse jätta. Sellest siis see "ajalooline kultuuriväärtus". Paraku on külmrelvi käsitlev osa seadusest minu arvates endiselt iseendale vasturääkiv ja segane. Kindlasti ei ole ka kasutatavad terminid teemat täielikult hõlmavad.Ma mõtlen: ajaloolis kultuuriväärtusega külmrelvad on piiramata tsiviilkäibega. KAs täägil on sellist väärtust?
Hmm ,aga vene kalashi otsa käib shtõk-nosh... e. siis torkenuga või ikkagi tääknuga?lennart88 kirjutas:(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
1) kasteet, kasteetnuga, t o r k e tääk,.....
Sa väitsid mulle, et see inglise tääk seal on tääknuga (pildil). ON INGLISE TÄÄK jah??? Mis selle mark on ja kas seda kinnitada saad kuidagi?uusmario kirjutas:
Sellise juraka kohta on vähe raske öelda, et see on "dekoratsioonidega nuga", pigem mõõk.
Aga tegu on tääknoaga, mitte torketäägiga
Inglise torketääk on selline.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline