Vajan abi!!!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Vajan abi!!!

Postitus Postitas eerik22 »

Te siin kindlasti oskate mind aidata yhes asjas. Nimelt toll tahab 1907 aasta inglise täägid ära võtta :? Kust ma saaksin sellisele asjale kinnitust, et mis on torketäägi ja tääknoa vahe. Yhesõnaga kuidas seda tõestada. Siin peaks olema liikmeid kellel on selles suhtes kogemusi :wink:

Muidugi ka muud ideed on teretulnud.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

ega neil suurt vahet vist polegi.pealegi on mölemad tegelikult relvaseaduse järgi keelatud. aga kuda toll need leidis???
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

ma ikka ei saa. kuidas saab tääknuga keelatud olla???? krt. misasi sis glocki "tääk" on? ma lihtsalt ei saa aru
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Ma nyyd leidsin, et seda on siin juba arutatud ka....yhe teise rubriigi all :roll: teema TÄÄGID
Hakkan juba ise ka uskuma, et olengi süüdi ja jään ilma :(
Aga äkki leidub kedagi kes on juba kohut käinud?
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
1) kasteet, kasteetnuga, torketääk, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) lõike-, torke- või löögirelv, mis imiteerib mõne muu eseme kuju või on peidetud selle sisse;
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.

Iseenesest on täägid keelatud,kuna nad on konstrueeeritud tapmiseks.

Äkki leiad siit ka veel abi:
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=692155
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

lennart88 kirjutas:(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
1) kasteet, kasteetnuga, torketääk, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) lõike-, torke- või löögirelv, mis imiteerib mõne muu eseme kuju või on peidetud selle sisse;
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.

Iseenesest on täägid keelatud,kuna nad on konstrueeeritud tapmiseks.

Äkki leiad siit ka veel abi:
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=692155
Tänan aga ma selle juba läbi uurinud....nagu sealt näha on on mainitud torketääk keelatuks mitte tääknuga. Se on mu viimane võimalus ilmselt. Sest paragr. 20 all veel yks värk, mis võiks läbi minna aga see juba lükati ymber vist. Ma mõtlen: ajaloolis kultuuriväärtusega külmrelvad on piiramata tsiviilkäibega. KAs täägil on sellist väärtust?
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ma mõtlen: ajaloolis kultuuriväärtusega külmrelvad on piiramata tsiviilkäibega. KAs täägil on sellist väärtust?
Minu mäletamist järgi on see punkt seadusesse lisandunud peale seda, kui korporandid ja "viikingid" lärmama hakkasid, sest seaduseloojad üritasid vabale rahvale ainult söögiriistade kasutamise õiguse jätta. Sellest siis see "ajalooline kultuuriväärtus". Paraku on külmrelvi käsitlev osa seadusest minu arvates endiselt iseendale vasturääkiv ja segane. Kindlasti ei ole ka kasutatavad terminid teemat täielikult hõlmavad.
Kummastav on ka teatud ajast varem toodetud tulirelvade (seda kohta seadusest on kuuldavasti üritatud alles viimasel ajal nonsensiks pöörata) tunnistamine relvaseaduse seisukohalt mitterelvaks (seda see sisuliselt tähendab, kui seadus sellistele relvadele mingeid piiranguid ei sätesta), aga selle sama relva täägi eest võite saada karistatud (sic!)
Janka
Liige

Postitus Postitas Janka »

1) kasteet, kasteetnuga, t o r k e tääk,.....
Hmm ,aga vene kalashi otsa käib shtõk-nosh... e. siis torkenuga või ikkagi tääknuga?
Võta kuidas tahad ,igaüks tõlgendab nagu talle kasulikum.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Janka kirjutas:
1) kasteet, kasteetnuga, t o r k e tääk,.....
Hmm ,aga vene kalashi otsa käib shtõk-nosh... e. siis torkenuga või ikkagi tääknuga?
Võta kuidas tahad ,igaüks tõlgendab nagu talle kasulikum.
ütle,et need on traadi käärid
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Pilt

Sellise juraka kohta on vähe raske öelda, et see on "dekoratsioonidega nuga", pigem mõõk.
Aga tegu on tääknoaga, mitte torketäägiga
Pilt Inglise torketääk on selline.
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Mul oleks vaja nyyd teada mõnda neti lehekylge või raamatut millele ma saaks kohtus viidata.....nu seda torjetäägi ja tääknoa vahet. Sest seadusega saaks veidi selles suhtes mängida....aga mul pole yhtegi adekvaatset tõestust selle kohta... :shock:
uusmario
Liige

Inglise tääkidest on raamatuid vähe, üks on British & Commonwealth Bayonets, autorid Skennerton ja Richardson, British Enfield Rifles, Volume 1, SMLE (No. 1) Rifles Mk I and Mk III, autor Charles R. Stratton. Esimene ilmus Austraalias ja teine USA-s.Siis on veel olemas- "World Bayonets, 1800 to the Present" autor Anthony Carter.Aga kas Eestis neid ka saada on ja ksa nendest mingit abi on, ei tea.
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

uusmario kirjutas:Pilt

Sellise juraka kohta on vähe raske öelda, et see on "dekoratsioonidega nuga", pigem mõõk.
Aga tegu on tääknoaga, mitte torketäägiga
Pilt Inglise torketääk on selline.
Sa väitsid mulle, et see inglise tääk seal on tääknuga (pildil). ON INGLISE TÄÄK jah??? Mis selle mark on ja kas seda kinnitada saad kuidagi?
Mul samasugune vist (mul oli mingi mk1 või midagi)võeti ära ja vaidlesin siin kohtueksperdiga ta ütles, et on nagu tääknuga aga liiga pikk ja järelikult torketääk....kuigi ise väidab, et et sellise ehitusega on tääknoad mitte torketäägid....pljääää . Ma ütlesin et mõõk on ka pikk kas siis mõõk on ka torketääk......siis jäin vastuse võlgu ja ootan nyyd.....
Ära tahavad teha....
Nende jutu järgi on juba ak tääk lubatud kuna on tääknuga.....rägivad vastu omale. Ja veel julgestus politseiga rääkisin, kes mulle väitsid kui on tääknuga siis on lubatud, kui torketääk siis keelatud.....Ühesõnaga siis, et seda saab ainult üheselt mõista...kuigi ise nad ju keerutavad....uh....pea suitseb juba :)
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Nyyd siis selge.

Nii.....wilkinson tääk on mul...
See....ikkagi tääknuga vist
Õigemini mõõk\nuga

vt: http://arms2armor.com/Bayonets/brit1907.htm

sellel aadressil yldse palju tääkide kohta, kui kedagi huvitab ja ta ei teadnud seda.
uusmario
Liige

Pildil on tegu on 1907aasta ENFIELD NO.1 MK.III tääknoaga (kuigi noa jaoks on ta pikk) inglased kasutavad sageli terminit nuga/mõõk või siis mõõktääk.Inglaste torketääk on hoopis teistsuguse kujuga- kas siis lihtsalt teritatud ora, nagu sellel alumisel pildil, või samas kujuga kinnitusega, aga noateraga versioonid.

seda, millega tegu, näitab terale graveeritud või pressitud tähised.Nt seda, et tegu on inglise täägiga näitab teral (pisut enne käepidet) graveeritud/pressitud krooni (kuningakroon) kujutis, mis on kindlasti olemas, nagu ka tähis "GR" ja aastaarv (1907) ja kõige all on tootja nimi.(kas siis:Wilkinson, Mole, Sanderson, Shapman, Enfield või Remington arms(sageli lühendatult))

Pilt

http://www.northirishmilitaria.com/moreinfo.asp?id=89
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline