Ma saan aru küll, miks seda ei räägita ja miks inimesed, kes võiks ja peaks, eelistavad olla kas vait või laulda kaasa "hästi kaitstud".
Vastasin vist üldiselt, aga jah - ühe meetmena tuleb üle saada ka sellest 2%+liitlaste võõrustamise kulud barjäärist.
Usun, et kui need % ja olemise barjäärid murtakse, siis küllap hakkab ka põllu tasapinnalt olema näha arenguid.
%-lt pidi Eesti olema tublis NATO esikuuikus, ainult kardan, et kui me kavatseme end tõsiselt hästi kaitsta, siis allapoole kolmandat kohta me endale lubada ei saa. Sest kohtadel 1 ja 2 on vahepeal suured sanitaarkordonid ja mered, meil pole neid kahjuks.
Ei ei, ma ei üritanudki väita, et see liitlastega tegelemine oleks justkui niisama pulli tegemine, kaugel sellest (iga töö on pingutus ja hulk jamasid).Rääkida sellest viimasest kui mõnusast liu laskmisest
Liu laskmine on see pigem poliitikutele - pole vaja teha mingeid dramaatilisi käike, sest rahasumma märkimisväärselt ju ei suurene.
Lihtsalt, absoluutskaalal VÕIKS me ISE teha kaugelt rohkem kui täna teeme. Miks me teeme nagu teeme - rida põhjusi, nii objektiivseid kui ka subjektiivseid.
Subjektiivne põhjus on näiteks see pidev riigipoolne (poliitilise) edumantra ketramine, mis paneb publikumi uskuma, et asjad ongi hästi ja parimal võimalikul viisil.
Lihtsalt minu isiklik arvamus.