Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Reaalsus on aga see, et igasugune "iseseisev kaitsegevus" tänase Eesti oludes keskendub (nii või teisiti) Suur-Tallinnna piirkonna hoidmisele - tagamaks Vabariigi valitsusele maksimaalselt võimaliku aja legitiimse võimu teostamiseks riigi territooriumilt (ühes paljude muude plussidega, mida Suur-Tallinna hoidmine pakub).
Vovohh.
Eespool tegelased jutustasid, et "raffas" on valinud selle, mis meil täna on (sh ka tänased finantsid riigikaitse rahastamiseks). Mina pole ausalt öelda juhtunud kuulma ega lugema, et ÜKSKI valdkonnas ametis olev inimene (või poliitik) oleks selle realiteedi välja öelnud. Rahvas täpsemalt ei teagi, mida ta siis valis. Jah, me suudame kaitsta mõnda aega Suur-Tallinna ja selleks vajame me iga aasta ca 500 miljonit eurot. Ülejäänud 80% Eestist jääb tõenäoliselt idahordide rüüstada, varastada ja vägistada. Äkki on see "raffas" siiski nõus rohkemaga, kui ülalkirjeldatud perspektiiv oleks välditav? Täna joonistatakse ilusat klantspilti, kuidas kõik korras on. Antud retooriline mõttekild oli mõeldud neile, kes siin "valijad on valinud" teemal vehivad (mitte Borjale, lihtsalt antud ütlus sobis hästi asja näitlikustamiseks). :?

Minuteada pole valijalt keegi küsinud, kas sa hääletad tänase rahastamise poolt, kui on suur tõenäosus, et su Tartumaal elav pere/sugulased jäävad üsna kiiresti vastase hõivatud alale (koos kõige kaasnevaga)? Kui otse öelda, siis on jah küsitud, et kas sa hääletad täna loodud klantspildi poolt, seda tõepoolest küsitakse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

mutionu kirjutas: Konkreetne alus peaks igale selge olema, selleks on Eesti Vabariigi iseseisvuse ja sõltumatuse kindlustamine. Või on muid arvamusi?
Meetodeid, nende kahe vääramiseks, on aga sedavõrd palju, et nende väljatoomine ning vastumeetmete leiutamine muudaks teema sõna otseses mõttes mölaks. Alati on võimalik "koma n*ssida" ja lisada muutujatesse midagi, mis muudab olukorda(õhu/mere/järvedessant siin või seal, St Peterburgi rongitäis turiste(vanuses 20 - 40 eluaastat), mehikesed Narvas, rahutused venekeelse elanikkonna seas jne jne).
Selleks, et jutt mölaks ei muutuks, võiksid sa enne kaasfoorumlaste käest nõudmist, pakkuda näiteks omapoolse analüüsi mehikeste tegevuse kohta, minupärast kasvõi Krimmi näitel. Lisa sinna tõenäoliselt kasutatavad jõud ja löögisuunad, EKV ja KL võimalik vastutegevus. Tuleta nõrkused(nii vastase kui meie omad) jne.
Seepeale tekib sulle palju vastuseid a'la "nii ei saa", "seda ei saa olla", "sa ei tea midagi". Siis võid puhta südamega vastata: "Kui midagi sisulist lisada pole siis ole vait".
Suur osa postitusi siin foorumis tegeleb teemaga "miks ei saa", kõssamata teragi sellest kuidas peaks saama ehk siis tegu on mölaga.
Fakt on see, et ründe korral ei saa olla "nii ei saa teha" vaid on "peab saama".

Vabandan teema risustamise pärast.

Enam tabavamalt ei annagi (kõrvade vahelist) probleemi kokku võtta 8)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Ei ma taha nii väga paanikat siin tekitada midagi. Minu viimased argumendid olid toodud eesmärgiga toetada Eesti iseseisva kaitsevõime alast diskussiooni ehk kas me oleme ikkagi nii kaitstud kui me arvame end olevat. Erineval moel on võimalik ka meie NATO liitlasi tasa lülitada ka nii, et nemad ise ei saa selles suhtes suurt midagi ette võtta. Ja hea vaenlane just nii teebki.

Aga kui juba paanika külvamiseks (ma küll eelistaks sõna "reality check", aga sellel puudub sobiv eestikeelne vaste) läks, eks ma siis lasen edasi. Teie lahkel loal. :)

Võtame Eesti keskupnktiks ja vaatame kõiki ilmakaari:
põhjas on tegutsemas Venemaa, kes militariseerib põhjapoolkera teatud piirkondi. lootuses seal asuvatele maavaradele käpp peale panna;
kirde ja ida suund- rahva vaesumise arvelt militariseeruv Venemaa, kes teeb seda mingi seni täpselt teadmata eesmärgiga. Kui seda püüda sõnastada, siis "lebensraum" tundub olevat kohane kokkuvõte;
kagu suund- Dnepri äärse Vabariigi külmutatud konflikt; Ukraina konflikt, Süüria kodusõda;
lõunasuund- Türgi relvastatud riigipöörde katse, kõikuv Kreeka majandus ja nõrk Itaalia pangandus;
edelasuund- Saksamaal, Belgias ja Prantsusmaal migratsioonikriis ja pidurdamatud terrorirünnakud rahulike elanike vastu;
läänesuund- ebaharilik USA presidendi kandidaat ja BREXIT koos Inglismaa võimaliku lagunemisega;
loodesuund- kõige rahulikum, kui mitte välja tuua Norra kasvavat pingestatust võimaliku Põhjapooluse okupeerimise osas.

Hetkel on tegemist nn. realiseerumata riskidega ja suure tõenäosusega suur osa neist ei too meie julgeolekule kaasa mingeid tagajärgi. Aga kui realiseeruvad 20% nendest riskidest? Pooled (nt idasektor)? Millisest numbrist alates meie võimekuse juures tuleb piir ette?

Öeldakse veel, et hea küsimus on pool vastust. Kui ma veerandi vastustest olen suutnud ette anda, on ka hästi. :/
No one said survival was fun.
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

ermot kirjutas:ma küll eelistaks sõna "reality check", aga sellel puudub sobiv eestikeelne vaste
reality check - kohtumine tegelikkusega
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

ermot kirjutas:Ei ma taha nii väga paanikat siin tekitada midagi. Minu viimased argumendid olid toodud eesmärgiga toetada Eesti iseseisva kaitsevõime alast diskussiooni ehk kas me oleme ikkagi nii kaitstud kui me arvame end olevat. Erineval moel on võimalik ka meie NATO liitlasi tasa lülitada ka nii, et nemad ise ei saa selles suhtes suurt midagi ette võtta. Ja hea vaenlane just nii teebki.

Aga kui juba paanika külvamiseks (ma küll eelistaks sõna "reality check", aga sellel puudub sobiv eestikeelne vaste) läks, eks ma siis lasen edasi. Teie lahkel loal. :)

Võtame Eesti keskupnktiks ja vaatame kõiki ilmakaari:
põhjas on tegutsemas Venemaa, kes militariseerib põhjapoolkera teatud piirkondi. lootuses seal asuvatele maavaradele käpp peale panna;
kirde ja ida suund- rahva vaesumise arvelt militariseeruv Venemaa, kes teeb seda mingi seni täpselt teadmata eesmärgiga. Kui seda püüda sõnastada, siis "lebensraum" tundub olevat kohane kokkuvõte;
kagu suund- Dnepri äärse Vabariigi külmutatud konflikt; Ukraina konflikt, Süüria kodusõda;
lõunasuund- Türgi relvastatud riigipöörde katse, kõikuv Kreeka majandus ja nõrk Itaalia pangandus;
edelasuund- Saksamaal, Belgias ja Prantsusmaal migratsioonikriis ja pidurdamatud terrorirünnakud rahulike elanike vastu;
läänesuund- ebaharilik USA presidendi kandidaat ja BREXIT koos Inglismaa võimaliku lagunemisega;
loodesuund- kõige rahulikum, kui mitte välja tuua Norra kasvavat pingestatust võimaliku Põhjapooluse okupeerimise osas.

Hetkel on tegemist nn. realiseerumata riskidega ja suure tõenäosusega suur osa neist ei too meie julgeolekule kaasa mingeid tagajärgi. Aga kui realiseeruvad 20% nendest riskidest? Pooled (nt idasektor)? Millisest numbrist alates meie võimekuse juures tuleb piir ette?

Öeldakse veel, et hea küsimus on pool vastust. Kui ma veerandi vastustest olen suutnud ette anda, on ka hästi. :/
ermot, ära unusta Soome koolitulistamisi. Viimased kindlasti seotud Vene-Gruusia sõjaga ning sõdadega Iraagis ja Afganistanis :dont_know:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Finnish_school_shooting

Venemaa hullub omasoodu vägivalla käes. Mis on millega seotud, kes seda teab.

http://dolboeb.livejournal.com/3014106.html
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Kui Eesti välisministeeriumis ja Kaitseväe juhid hetkel juba reaalse kriisiga aastaks 2017 ei tegele,siis on ikka hull lugu küll.
- ma vist võin end nimetatute hulka lugeda. Või vähemalt väga lähedal seisvaks isikuks. Seega, palun kirjelda tühmapeale, milles seisneb reaalne kriis aastaks 2017 ja mida peaks tegema?
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

Martin Herem kirjutas:
Kui Eesti välisministeeriumis ja Kaitseväe juhid hetkel juba reaalse kriisiga aastaks 2017 ei tegele,siis on ikka hull lugu küll.
- ma vist võin end nimetatute hulka lugeda. Või vähemalt väga lähedal seisvaks isikuks. Seega, palun kirjelda tühmapeale, milles seisneb reaalne kriis aastaks 2017 ja mida peaks tegema?
See teeb nüüd juba tõeliselt murelikuks. Ära usu midagi enne, kuni see ei ole ametlikult ümber lükatud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Eile autos raadiot kuulates sain 2 tasuta vihjet, kust saada kaitsevaldkonda lisaraha

-Eesti eesistumise periood EL-s. Meil pole seal ühtegi kandvat ideed, mida ära teha ja lisaks jääks see GB väljaastumise aega (kus on oht endale jalga lasta) - selle maksumus on 70+ miljonit eurot poole aastase perioodi eest (kulud algavad varem kuludes peaasjalikult euroametnike überpalkadeks). Saagu meile selle raha eest õhutõrjepataljon "Põhjakotkas".

-Eesti Vabariigi 100nda aastapäeva tähistamine. Täpset eelarvet veel pole, aga summades räägitakse ikka kümnetes miljonites. Saagu selle raha eest meile veetav 155 mm haubitsapataljon "Eesti Vabariik 100".

Elu näitab, et taoliste asjadega meie riigis raha just ei loeta. Nende otstarbekus on küsitav (nagu ka kasutatud F-16 hävituslennukiga samas hinnas klaasrist).
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Selge on see, et absoluutset turvalisust ei ole olemas ja mõnes mõttes olen mina demagoogiaga tegelenud- ohtusid annab soovi korral leida igasuguseid ja kindlasti on veel mõni, mida pole üles märkinud. Lõppeks sureme me kõik ükskord nii või naa, elama pole veel kellelgi õnnestunud jääda.

Ma tõesti ei tea, kas eelpool mainitet riikide riiklust ohustavad arengud on kellegi sihipärane tegevus või on tegemist sügavamate sotsiaalsete muutustega, mis näiteks kulmineerusid Prantsuse revolutsiooni stiilis. Internet on toonud kaasa täiesti uue vabaduse mõõtme (interneti vabaduse, mille nimel ollakse valmis võitlema) ja varanduse kontsentreerumine väikese hulga inimeste kätte (mis on läbi aegade kõrgeima kontsentratsiooniga hetkel muuseas) on alati ajaloos toonud kaasa ühiskondlikke ümberkorraldusi. Võimalik, et tegemist on ainult tormiga veeklaasis või üleüldse minu väära ettekujutusega maailmast. Siis öeldagu see palun julgelt välja, mis tõekuulutaja ma ikka olen. Surelik ja ekslik nagu iga teine.

Igal ajal ja igas ühiskonnas leiduvat enesehävituslikku alget peaks iga poliitik kartma selmet rahvast heinu sööma saata. Me võime kiruda Odini sõdalasi ja näha neis kõige kurja sümbolit, aga me ei saa võtta inimestelt enese kaitsmise õigust. Kui riik ei taga inimeste turvalisust, siis inimesed tagavad selle omaalgatuslikus korras, ei aita siin ussi ega püssirohi. Normaalses demokraatlikus ühiskonnas ventileeritakse see pinge valimiste käigus ja Trumpi kandideerimist võib selles mõttes vaadelda kui päästeventiili Ameerika ühiskonnas ilmnevale tumedale rahulolematusele. No ja 2% SKP-st võiks iga NATO riik panustada kaitseeelarvesse küll, milles Donald siinkohal eksib? Minu veendumuse kohaselt on selline arutelu parem, isegi kui see meid ebameeldivalt puudutada võiks. Vaielgu selgeks ja siis teame meie oma atra paremini sättida, olgu see tulemus meie jaoks positiivne või mitte. Mõjutada me seda ju praktiliselt ei saa, aga sõltume sellest väga. See selleks.

Teadmatus olevat inimese jaoks kõige hullem seisud. Kui riskidest ja selle maandusest rääkida (ehk siis mis kriisiga peaks arvestama aastal 2017)- pole hiromant ja ennustama siinkohal ei hakkaks. Samas ei taha seda jätta ka õhku rippuma, mis sellise tumeda pilvena närvisüsteemi võib hakata ruineerima. Ehk siis võtan vastutuse oma jumalavallatute ja kiuslike postituste eest ja katsun mingi ratsionaalse mooduse välja pakkuda. Mooduse, mis võimaldaks igaühel navigeerida mainitet riskide halltoonide maailmas. Eelduseks, nagu öeldud: täielikku turvalisust ei ole võimalik saavutada.

Üks levinumaid viise on hinnata riske kahe kategooria alusel: riski realiseerumise tõenäosus (lihtsamal kuju kolmel tasemel: vähene, keskmine ja kõrge) ning selle mõju julgeolekule (vähene, keskmine, kõrge). Ehk kui on tegemist Kreeka majanduse kokkukukkumisest tuleneva mõjuga Eesti julgeolekule, siis on selle riski realiseerumine vähe tõenäoline ning tõenäoliselt ei mõjuta Eesti seisu kuigivõrd. Lühidal, selle jätame hetkel kõrvale, aga ei lase ka päris silmist (juhul kui mingi ootamatu tegur peaks ilmnema). Soome koolitulistamise seosedISIS-ega ja sealt tulenevad riskid Eesti koolidele vist samuti (vähene, vähene). EL lagunemise BREXIT-i tõttu mina liigitakse klassi vähene-keskmine (?). Risk Inglismaa lagunemise BEXIT-i tõttu oleks minu kategoorias keskmine/kõrge (on olemas Suurbritanniast lahkumiseks valmis piirkonnad ja lagunemisest tulenev majandusvõimsuse langus ei võimalda Inglismaal täita oma ajaloolist globaalse sõjalise mõjujõuga riigi rolli). Reageerima aga peaks hakkama tõsisemalt keskmine/keskmine tüüpi riskidele, akuutseid kulutusi aga keskmine /kõrge või kõrge/kõrge tüüpi riskide kahjulike mõju vähendamisele. Olgu veel õhutatud, et kõik eelpool toodu muutub ajas ja sõltub inimese subjektiivsest arvamusest suurel määral.

Päris ilmselt selliste analüüsidega riigisektoris tegeletakse ja päris ilmselt sellist infot meiega siin keskkonnas ei jagata. On mõned nipid, millega natukene saab hinnata riigi poolsete riskianalüüside kvaliteeti, aga see on ka parim võimalik tulemus. Usume siis kodanikena, et me oleme valijatena teinud head tööd endale juhtide valimisel (mida muidugi saab alati paremini teha), kes omakorda on teinud head tööd vastutavate ametnike määramisel (mida muidugi saab alati paremini teha), kes hetkel on oma tööd tegemas täie vastutustunde ja parima nende käsutuses oleva teadmisega (mida muidugi saab alati paremini teha). Nii see ilmalik riik usu peal püsti seisabki, ainult et päris pimesi ei tohi uskuda. :)

Mõnusat suveilma kõigile!
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Kapten Trumm kirjutas:Eile autos raadiot kuulates sain 2 tasuta vihjet, kust saada kaitsevaldkonda lisaraha

-Eesti eesistumise periood EL-s. Meil pole seal ühtegi kandvat ideed, mida ära teha ja lisaks jääks see GB väljaastumise aega (kus on oht endale jalga lasta) - selle maksumus on 70+ miljonit eurot poole aastase perioodi eest (kulud algavad varem kuludes peaasjalikult euroametnike überpalkadeks). Saagu meile selle raha eest õhutõrjepataljon "Põhjakotkas".

-Eesti Vabariigi 100nda aastapäeva tähistamine. Täpset eelarvet veel pole, aga summades räägitakse ikka kümnetes miljonites. Saagu selle raha eest meile veetav 155 mm haubitsapataljon "Eesti Vabariik 100".

Elu näitab, et taoliste asjadega meie riigis raha just ei loeta. Nende otstarbekus on küsitav (nagu ka kasutatud F-16 hävituslennukiga samas hinnas klaasrist).
Alati on olemas plussid ja miinused. Seda peaks enne keegi tark analüüsima, mida see eesistumine sisse ka toob..
Eesti EL nõukogu eesistumine 2018

Euroopa Liidu Nõukogu tööd juhivad kokkulepitud graafiku alusel kuuekuuliste perioodidena kõik Euroopa Liidu liikmesriigid. Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine toimub 2018. aasta I poolaastal. Enne Eestit täidab eesistuja rolli Ühendkuningriik, Eestile järgneb trio ehk eesistumis-kolmiku viimane liige, Bulgaaria. Trio koostab ühise eesistumisprogrammi ning iga riik hoolitseb seejärel selle elluviimise eest poolaasta vältel. Lähtuvalt koalitsioonilepingust on Eesti sisuprogrammi esialgne fookus siseturu (sh digitaalse) tugevdamisel, energialiidu loomisel, samuti ühtse välispoliitika ning naabruspoliitika tugevdamisel. Eesti Euroopa Liidu poliitika 2015–2019 raampõhimõtetes on täpsustatud, et eesistujana soovime panna kõigis valdkondades rõhku infoühiskonna arengule ja e-lahendustele.

Eesistumine on eeskätt väljakutse meie poliitikutele ja ametnikele end Euroopa liidu erinevates koostööformaatides kokkulepete sõlmijana proovile panna.Selle eelduseks on Euroopa Liidu otsustusprotsesside parem tundmine, et kaitsta edaspidi tõhusamalt Eesti huvisid ning kindlustada meie kuulumist Euroopa tuumikriikide hulka. Sellele lisanduvad võimalused eesistujariiki laiemalt kogu Euroopas ning maailmas tutvustada, võõrustada kümneid tuhandeid külalisi Tallinnas ja selle ümbruses. Eesistuja põhiline sisuline ülesanne on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujana seadusloome suunamine ja poliitika kujundamine. Eesistuja räägib läbi ettepanekud Euroopa Parlamendiga ning esindab nõukogu suhetes teiste EL institutsioonide, kolmandate riikide ja avalikkusega. Alates Lissaboni lepingu jõustumisest on strateegilise teemade valiku ning poliitiliste prioriteetide ja ka läbirääkimiste tempo suunajaks Euroopa Ülemkogu, kus Eestit esindab peaminister. Välisministeeriumi haldusalas on neli valdkondlikku välisministrite nõukogu formaati: välisasjade-, üldasjade-, arenguküsimuste- ning kaubandusministrite nõukogud.

Euroopa Liidu Nõukogu tasandil tuleb Eestil kui eesistujal poole aasta jooksul juhtida keskmiselt kokku ligi 200 Euroopa Liidu Nõukogu töörühma tööd, valmistada ette 500-700 eelnõu menetlemine, ning korraldada 1600 – 2000 kohtumist. Sinna juurde kuulub ka Parlamendi ning Nõukogu vahelise suhtluse koordineerimine ning läbirääkimistel kompromisside leidmine. Eesistuja korraldab lisaks sellele koduriigis keskmiselt ligi 200 erinevat sündmust, sealhulgas kõrgetasemelised kohtumised ja konverentsid, mille raames saabub siia ootuste kohaselt 25 000 – 30 000 väliskülalist. Eesistumisega langeb õnnelikul kombel ajaliselt kokku riigi 100. sünnipäev, mille tarbeks loodav kultuuriprogramm annab võimaluse tutvustada meie riiki ning rahvast enneolematult laiale auditooriumile. Eestisse saabub eesistumise eel ja ajal sadu välisajakirjanikke, kes viivad muljed ja kogemused sadade tuhandete lugejate-vaatajate-kuulajate ette, kelles omakorda ärkab huvi Eesti külastamise vastu.

Kõige selle elluviimiseks ühe poolaasta jooksul haaratakse eesistumise meeskonda ligi 1000 inimest, kes on vastutavad sisuliste ülesannete eest ning 300 abilist, kes pakuvad korralduslikku tuge. Koostööd teevad kõik Eesti riigi üksused nii kodus kui väljaspool. Samuti kaasatakse ettevõtteid ja inimesi nii era- kui ka kolmandast sektorist – edukas eesistumine on kogu Eesti riigi ehk meie kõigi ühine võimalus.
Üldiselt praegu minnakse just seda teed et olla võimalikult nähtav igal pool. Pätsu ajal mindi isolatsiooni ja neutraalsuse teed ja tulemust me teame kõik.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Minu jaoks ei ole probleem laias laastus see,et Trump keerutab ja "parandab" vigu,mis paneb osad hõiskama,et näete Riigidepartemang või kes iganes viibutas näppu ja nüüd meie oleme ok vaid see,et Trump otseselt ei lähtu NATO aluslepingust,kus minu arusaamist mõõda ei ole küll märgitud seda müstilist 2 protsenti.
Solidaarsuspõhimõte NATO aluslepingust lähtuvalt on selle mehe silmis paberileht,millega vabandage väga võib tema arvates peput pühkida.
Ja see on juba suurem probleem,kui see 2 protsenti.See 2 protsenti on ettekääne,mille varjus tema ning kampaaniaülem ja välispoliitika nõunik tegelikult ju kompavad liikmesriike ja otsivad ettekäänet NATO muutmiseks selliseks,mis kindlasti meeldiks Kremlile ja otseselt viimast kahte herrat aitaks väga majanduslikult.
Ja see on juba väga suur probleem Eestile ja ma ütleks kogu NATO stabiilsusele.
Siin mult küsiti,mis valitsus ja KV peaks läheneva kriisi vastu tegema.
1.Piir,kiirendatud korras tuleks see aastaks 2017 valmis teha ning mitte ainult kaaluda sinna aeda ja elektroonikat vaid ka korralikku mehitatud valvet,millel oleks ka sõjaline heidutus.
2.KV peaks revideerima mob.plaane ja aktiivsemalt läbi mängima tsenaariume,kus nn.ennetavalt harjutuste nime all oleks võimalik ärevatel aegadel hoida pidevalt osa KV-st sõjalise agressiooni tõrjumise valmiduses.Kui on näha,et Venemaa saab valimistulemusest julgust,siis ka peaks need tsenaariume ellu viima.
4.Valitsus ja KV peaks otsima võimalusi selleks,et KL oleks paremini rahastatud ja paremini organiseeritud.Nagu see postamendi liigutamine 2007 aastal näitas,kartis 5 kolonn mitte politseid nii tõsiselt vaid vabatahtlikke ja kuuldusi KL-kohta rohkem,mis muutis nende käitumise lõpuks nulliks.
5.Igasugu tapamoon ja riistad,mille üle arutatakse,tuleb soetada ja leida lahendus kas tehnika ostmiseks pikaldase laenuga või käivitada Eestis maavarade ja sellest lõpptoodangu(fosforiidi baasil tehtavad väetised) tootmine,millel tulust kindel osa läheks kaitseinvesteeringutele,
6.Aktiivne diplomaatia,veel rohkem suhelda Poolaga ja vaadata,millise suuna võtab kogu nn.Ida-Euroopa koostöö.
Võimalikult rohkem otsida liitlasi ja tihendada Baltikumi alast kaitsekoostööd,ei ole kahtlust,et järgmine teravik Venemaa poolt tuleb Baltikumile.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

7. Kaitseliitlased peaks saama hoida relvi kodus jälle.
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

PaganHorde kirjutas:7. Kaitseliitlased peaks saama hoida relvi kodus jälle.
????
Minu tutvusringkonnas on viimastel aastatel paljud kaitseliitlased relvad koju saanud.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

PaganHorde kirjutas:7. Kaitseliitlased peaks saama hoida relvi kodus jälle.
Lisaks peab minu nägemuses lisaks relvadele olema liikmetel ka tegevuskavad selleks puhuks,kui invansiooni tõttu on side ja muu infoliikumine kas kadunud või raskendatud.
Palju sõltumatuid rakukesi,kes tegutsevad ja on eelnevalt kokku mänginud on ikka väga ebameeldiv süstal pepus,isegi,kui ala on neile kätte langenud.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Kapten Trumm kirjutas:Eile autos raadiot kuulates sain 2 tasuta vihjet, kust saada kaitsevaldkonda lisaraha

Trumm, selliste liitlaste sidumise ja sisemise sidususe projektide killimisega töötad Sa vägemalt Sun Si/sun Bin järgi vastase heaks. "Sõja seadused" lk 136.
Sellepärast on sõjas kõige parem hävitada plaanid. Sellest järgmine on hävitada liidud. Sellest järgmine on hävitada sõjavägi. Kõige halvem on rünnata linnu.

Siin esitatakse kasu printsiibist lähtuvalt paremuse järjekorras neli võimalust vastase alistamiseks, millest ainult kaks viimast eeldavad aktiivset sõjategevust. Hävitada plaanid tähendab uurida saladiplomaatia ja spuoonide abil juba eos välja vastase strateegilised plaanid ja ehitada neile vastavalt üles enda ennetav strateegia, mille eesmärk on sundida vastane alistuma ilma sõda alustamata. Hävitada liidud tähendab kõigepealt takistada vaenlasel üldse liite sõlmida, kui see on juba siiski toimunud, ajada vastane oma liitlastega tûlli, jätta ta isolatsiooni ja võita tema endised liitlased hoopis enda poolele. Hävitada sõjavägi tähendab juba otsese sõjategevuse abil hävitada füüsiliselt vastase sõjavägi või muuta see võitlusvõimetuks. Halvima võimalusena sõjas nähakse ette vastase linnade ründamist, mis eeldab kõige suuremaid kulutusi, nõuab kõige rohkem aega ja tõotab kõige väiksemat kasu.

Huvitav oleks teada palju tantsu- ja laulupidude ärajätmine raha relvadele jätaks :shock:
Viimati muutis kaur3, 26 Juul, 2016 17:22, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 2 külalist