Kiivrid...

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

Kiivrid...

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

Kas Eesti meestel olid mõnikord Wehrmachti kiivrid 2 embleemiga (Kull & Lipuvärvid) või anti ainult kulliga ja ilma embleemideta kiivreid?
UnterKroon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas UnterKroon »

Minu teada kandsid nad ainult ühe dekaaliga kiivreid. Alates 1942 aasta mudelist olid kiivrid ainult ühe dekaaliga sest haakrist või saksa lipuvärv oli heaks märgatavaks kohaks ja seega muudeti see ära. Mõnedel olid aga tühjal poolel hoopis Eesti lipuvärvid.
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

seda ma tean jah, et kull kästi maha kraapida, sest see säras snaiprile vastu ja oli sinna hea pauk panna...aga enne 1942 aastat? ega siis Eesti mehed karvamütsides ringi ei lasknud ju :D kas kellelgi pole pilti, kus on kiivril lipuvärvid näha ja, et mees seal kiivri all oleks eestlane?
UnterKroon
Liige
Kontakt:

Minu arust eestlased küll M35 kiivrites ringi ei siblind. M40 kiivrit kandsid nad küll aga nood tehti ka juba enamuses ühe dekaaliga.
Arensburger
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

Siin on üks Piirikaitserügemendi pilt. Pilt ei ole küll kvaliteetne, aga kiivri pealt on lipuvärvid näha.
Pilt
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

jah on näha küll aga see on kiivril sini-must-valge ja kiivri vasakul pool...ma mõtlesin neid embleeme, kus on ühel pool kull ja kiivri paremal pool saksa lipuvärvid!
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

http://www.zone.ee/wehrmacht/-=Kollekts ... %232.JPG?2

ma mõtlen sellise embleemiga kiivrit...kas on kellelgi pilte, kus eesti sõduril oleks selline kiiver peas :D
UnterKroon
Liige
Kontakt:

Kui üldse eestlased kahe dekaaliga kiivreid kandsid olid need idapataljoni mehed.
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

veel üks minu vana teema, millele oskan nüüd vastata - mul tuttav sai oma vanaisast fotod ja ühe foto peal on selgelt näha, et mehel on peas Wehrmacht'i kiiver, millel on paremal pool saksa lipuvärvid näha :D
foorum.rindeleht.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist