Borja kirjutas:
- vähemalt kord kuus toimuvat riigikaitsealast telesaadet raffustelevisioonis
Siin peaks pöörama pilgu esmajärjekorras Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) poole ja tegelikult veel enne seda
Rahvusringhäälingunõukogu poole.
SKO peaks olema siin (ERR) koostööpartner nr.1, kui ON ellu kutsustud projekt millega koostööd teha, aga kust peaks tulema algatus? Kes peaks ERR nõukogule pinda käima??
Borja kirjutas:
- pidevalt juurdetoodetavaid efektseid riigikaitsealaseid klippe - armee tegemisi, põhilisi õppuseid ja uut relvastust tutvustavaid-promovaid (eelkõige vastukaaluks idanaabri meie riigikaitsealast tegevust pidevalt moonutavale-halvustavale propagandale)
Alati, kui vidioasjandusest juttu tuleb, lähevad mul kohe silmad särama
Ma ütleks (kõrvalseisjale tundub), et potentsiaal on ju täiesti olemas, aga (vist?) pädevalt või vajalikus mahus kasutamata/suunamata/rakendamata ? Teised prioriteedid? Teised strateegiad? Teistsugune arusaam vajadustest?
Nt. need Sõdurilehe SinuTuubi asjad on ju tegelikult suhtkoht päris head asjad (kui veel mõelda, millisest kogusest mustast materjalist need lühikesed klipid on kokku lõigatud, siis seda musta materjali toodetakse (jällegi- minule tundub nii) ju reaalsuses päris usinasti. Noo jaa ma olen paaril korral sattunud mõne KV kaameraga "rindereporteri" lähedusse ja ka tehnikapark tundub ka olevat nitševoo (on millega üles võtta). Keegi lõigub seal Sõdurilehes neid asju kokku ka, seega ka tarkvara ja oskused ja inimene või inimesed tundub on ju olemas.
Samas valdav osa Sõdurilehe SinuTuubi materjalist on just selline (sedasi kokku monteeritud ja üles ehitatud), et kõlbaks just eeskätt mingisse ETV vastavasse saatesse, kus neid "uudistenuppudena" oleks kohane näidata ja juurde kommenteerida. Eeskujuks teabe edastusel videopildiga on siin vist võetud NatoChannel?
AGA just sellist visuaalselt kaasakiskuvat effektset montaaži ja produktsiooni on meil vähe. Viimane oleks n.ö. universaalne ja kõlbaks näidata nii SinuTuuberitele kui kasvõi ETV-s pädevas TV saates vahepalaks. Ei mõtle siin ainult mingeid heavy metal muzooniga tärr-tärr-babahh actionmuuvisid, vaid eeskätt huvitava moodsa arusaadava kaasakiskuva videograafikaga teabe edastamist (graafikud, (relvade jms)tutvustused, vahekõllid, saatepead jne + kogu presenteeritava huvitavat-mõjusat ülesehitust).
P.S. No see tegelikult puudutab enamus Eesti telesaateid (nende visuaalset külge) ja nende saadete ülesehitust, mitte spetsiifiliselt ainult militaariat. Rahvale on paraku vaja ka tõsiste teemade ning saadete puhul üldiselt rohkem Tivolit ja (kvaliteetset)show`d, et see asjast huvituks, ning enam silmi ekraanilt maha ei saaks.
Borja kirjutas:
- jne jne jne
- jne jne
- jne
JAH
Miks mitte (kasvõi korra kuus, kui korra nädalas oleks liiga kulukas) ei võiks olla mõne üleriigilise ajalehe vahel süsteemselt nädalalõpus üks "Riigikaitse lisa"? Kasvõi ühel lehel. (Vajab raha muidugi)
Miks mitte, ei võiks olla lehtedes vähemalt vastav väike rubriik (tsivilistidele)? (Jälle vaja raha, et erameediasse pinda osta).
Raadiosaade Vikerraadios (või ka mujal)? (Vajaks pädevat saatejuhti ja veidi eetriaega)
Koolide n.ö. "šefflus"? (vajab muidugi inimesi, raha ja aega, mida pole

)
Alati, kui ressursse juurde pole võimalik saada tekib küsimus, et mille arvelt?
Ei oska miskit tarka kosta, sest puudub ülevaade ja teadmine asjade tegelikust seisust täpsemalt.
Kui keegi mulle selle eest palka maksaks, küllap siis mõtleks välja ka valdkonnad, lahendused, mingi strateegia, sihid ja eesmärgid, ning üritaks nende poole püüelda/tegevusi suunata.....
Ma siinkohal natukene ikka kiidaks ka.
Võrreldes aastate taguse ajaga, on telekanalites täna siiski rohkem kajastusi EKV-st.
Üha enam satuvad KV tegemised nii uudistesse, kui mõnesse telesaatesse vaheteemana.
Mingi edasiminek, kuigi teosammul ja vaevaline, on siiski toimunud. Vajadust EKV-d rohkem pildil hoida on tundub teadvustatud.