Militaarnet ostab soomuki.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Re: Uued relvasüsteemid EKV-le
16 000 pole mingi ületamatu pingutus. Kui annetajad peavad kinni püsimakse lubadusest, siis mingi hetk saab raha kokku. Põhiline on mitte esimese probleemi peale püssi põõsasse visata. Kui asi jõuab meediasse (töö selle nimel käib), siis peaks kergemini minema. Ja nagu saidil ka kirjas, siis eesmärk on osta rohkem kui üks soomuk. Tulevikus võib lisada ka teisi projekte, nagu sellel Ukraina saidil. Näiteks droone võiks osta malevatele, isikuvarustust neile, kellel endal seda võimalik hankida pole ja neid Soome plaate veoautodele. Tõenäoliselt on mingi hetk vaja ka ostetavate soomukite remondiks/täiendamiseks raha koguda.
Paar märkust:
Kas annetajate konto kuvamine on vajalik?
Kas oleks võimalik annetusi saidil uuendada tihedamini kui kord nädalas?
Kas sait peab vastu, kui korraga tuleb suurem hulk inimesi saidile (juhtub kindlasti kui meediasse jõuab)?
Paar märkust:
Kas annetajate konto kuvamine on vajalik?
Kas oleks võimalik annetusi saidil uuendada tihedamini kui kord nädalas?
Kas sait peab vastu, kui korraga tuleb suurem hulk inimesi saidile (juhtub kindlasti kui meediasse jõuab)?
Re: Militaarnet ostab soomuki.
Seda ma küsisin KL peastaabi kohtumisel, et âkki on neil endal mõni parem idee, kasvõi KL käes olevate btr'ide renoveerimine. Kohtumine oli juba kuu tagasi ja ma täpselt ei mäleta vastust. Kuid mina sain aru, et need btr'id mida andis teiste juppidest kokku panna, on juba pandud või on hetkel panemisel.
Veebilehe vastupidavuse kohta ei oska mina vastata.
Minu visoonis peakski sellest ettevõtmisest viidatud Ukraina projektile sarnane süsteem välja kasvama.
Minu visoonis peakski sellest ettevõtmisest viidatud Ukraina projektile sarnane süsteem välja kasvama.
-
- Liige
- Kontakt:
1) Võin konto nr. kõigilt ära korjata, või üldse ülekannete kuvamise kinni panna. Mõtlesin, et nagu kinnituseks et raha ei kadunud kusagile tühja auku.
2) kirjas on: *vähemalt* kord nädalas. eks see üks käsitöö on. Ma millalgi kirjutan panka ja vaatan mis võimalusi automatiseerimiseks on, kui pole tasuline siis läheb käiku.
3) Sait peab vastu, see on usaldusväärse hosti peal. Kuumaht 1000GB ja ma ei serveeri seal just pilte.
16 000 on seni välja käidud number, loodan et ei lähe palju kallimaks. ksf Qtec suhtleb tšehhidega. Ja ma väga loodan, et kui saame midagi kätte ei ole tegu asjaga mis kiiresti katki läheb.
2) kirjas on: *vähemalt* kord nädalas. eks see üks käsitöö on. Ma millalgi kirjutan panka ja vaatan mis võimalusi automatiseerimiseks on, kui pole tasuline siis läheb käiku.
3) Sait peab vastu, see on usaldusväärse hosti peal. Kuumaht 1000GB ja ma ei serveeri seal just pilte.
16 000 on seni välja käidud number, loodan et ei lähe palju kallimaks. ksf Qtec suhtleb tšehhidega. Ja ma väga loodan, et kui saame midagi kätte ei ole tegu asjaga mis kiiresti katki läheb.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
See on hea point. Loodan, et internetipahalased ei saa konto numbrit kuidagi kurjasti ära kasutada.Mõtlesin, et nagu kinnituseks et raha ei kadunud kusagile tühja auku.
Eks keegi peab aegajalt ikka näpud tavotiseks tegema masina(te) kõpitsemiseks.
-
- Liige
- Kontakt:
Muidugi kui nimed oleksid neil juures oleks juba risk. Vähemalt googeldades sain just teada, et Jeremy Clarkson peale hunniku kontonumbrite lekkimist avaldas enda oma kusagil ajalehes ja keegi sai nime, aadressi ja kontonumbrit teades teha tema kontolt püsimaksekorralduse mingile heategevusele. Või on see mingi inglise pankade veidrus.
Aga keegi parandage mind - kui on hea põhjus mitte näidata annetajate kontonumbreid, ma koristan need kohe ära.
Aga keegi parandage mind - kui on hea põhjus mitte näidata annetajate kontonumbreid, ma koristan need kohe ära.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Kontosid saab kuvada ka selliselt: EE**********1234
-
- Liige
- Kontakt:
Oivaline mõte, teen nii.
edit: ja hoiame parem selle lehe üle käiva arutelu teises teemas
edit: ja hoiame parem selle lehe üle käiva arutelu teises teemas
Hmm, kuna kokku oli BTR ca 20, kui mu mälu mind ei peta, siis Kaitseliidule läks neist ainult murdosa, samuti pidi vähemalt enamusel alles olema mootoriressurssi, kas siin poleks mõtte koht, et koguda annetusi ja panna kokku ka need BTR-d näiteks ukrainlaste abiga, mida ei anna kokku lappida "teistest juppidest". Oleks vähemalt ühetüübilisi soomukeid rohkem kaitseliitlastel.....mida andis teiste juppidest kokku panna, on juba pandud või on hetkel panemisel
Unforeseen consequences
Idee oleks ilus ja õige, kuid kahjuks ei ilmuta esialgu Rootsi, Norra ega ka Saksamaa valmidust antud soomukitest loobuda või siis neid vähemalt normaalse hinna eest müüa. Paljuräägitud M113 parajaks saraks sõidetud derivaate vabaneb, kuna neid järjest saadetakse vanarauda.Mina näen 2. jalaväebrigaadi ja ülejäänud üksuste soomustamiseks kahte võimalikku varianti...
a. Osta Norra, Rootsi vanad XA seeria Pasid - u. 275 masinat
b. Osta TPz-1 Fuchs Saksamaalt
Unforeseen consequences
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Poolteist aastat tagasi müüs Rootsi 350 BMP-1 (ex DDR varud) segaste skeemide kaudu Tsehhi relvaärikatele, kes omakorda müüsid neist 250 tükki edasi Iraaki.
Rootslased üritasid neid suurema eduta mitu aastat müüa - enamasti käisid ostjad, kellele ei saanud müüa.
Neist 350-st 250 olid läbisõiduga alla 500 km (st uueväärsed). Mingi kogus oli ümber ehitatud juhtimisoomukiteks.
Masinad läbisid Rootsis remondikuuri ja uuendamise (nt raadiod) 90ndate lõpus ja 2000ndate alguses.
Mis Eestis taolistest võimalustest kinni ei hakata, jääb segaseks. Nende masinate müügihind Tsehhi vaevalt üle 50 tuhande euro tükist oli.
Loomulikult pole tegu Bradley või CV90-ga, kuid Pasi või M113 töö teeb see ära küll.
Rootslased üritasid neid suurema eduta mitu aastat müüa - enamasti käisid ostjad, kellele ei saanud müüa.
Neist 350-st 250 olid läbisõiduga alla 500 km (st uueväärsed). Mingi kogus oli ümber ehitatud juhtimisoomukiteks.
Masinad läbisid Rootsis remondikuuri ja uuendamise (nt raadiod) 90ndate lõpus ja 2000ndate alguses.
Mis Eestis taolistest võimalustest kinni ei hakata, jääb segaseks. Nende masinate müügihind Tsehhi vaevalt üle 50 tuhande euro tükist oli.
Loomulikult pole tegu Bradley või CV90-ga, kuid Pasi või M113 töö teeb see ära küll.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mulle on kusagilt KK veergudelt meelde jäänud, et 20 BTRist on 12 voi isegi 13 jagatud 5 voi 6 maleva vahel, need on siis need, mille olukord oli piisavalt hea, et malevas leidus huvilisi nende äravedamiseks. Palun parandage, kui ka numbritega eksisin, kuid tundub, et need on ikkagi suhteliselt haruldased masinad. Raskel hetkel, eriti hallil ajal, kui pohiteema on vajadus meeskonda liigutada kuulide ja kildude eest kaitstuna, on need kindlasti abiks. Mind paneb väga imestama, et BTRIde kuulipritsid maha kruviti ja nii jäigi, kas KJ on mingi KP puudus voi? BTR KPga, eriti kui see on 14,5 voi 12,7 mm, on ikka oluliselt äkilisem riist kui lihtsalt kaitseliitlane KSPga torni peal lamamas.
Ukrainlastega koostööd teha oleks muidugi tore, kuid tundub, et ukrainlastel läheb aur peamiselt oma tegevarmee soomuse lappimise peale, sest alustati ju peamiselt roostes saradest ja käigusolevat tehnikat on ka vaja hooldada. Kindlasti nad voiks myya uusi BTR 4 uue soomuki hinnaga, kuid selliseks diiliks mina nähtavas tulevikus Eestis poliitilist tahet ja raha ei näe, samuti oleks vanadest saradest yleskopitsetud soomukite trasport Ukrainast Eestisse kallis, sest vaja minna ringiga läbi Poola.
Ukraina kasutatud BTRide hankega on sama häda, mis kasutatud BMP hankega, see ei ole otsustajatele isegi teema, sest idatehnika on ju defaultis saast paljude Eesti otsustajate arvates, kasvoi moelge sellele, kui vingus näoga on siiani kogu idarelvastust koheldud, kui on pidanud häda sunnil sellega leppima? See läikiva bemari hullus on rahvuslik häbi, sest raskel hetkel on ka idasoomus hea kyll, kui seda vaid oleks. Kuid ega meie kaitsepoliitika tegijad eriti ei suuda ettegi kujutada, et reaalselt Eestis peaks sodima Venemaa voi Moskava käsilaste vastu? Kui paljud teist näiteks olympia ajal olid korgendatud valmiduses? Soomlastel täitsa "juhuslikult" suured oppused koos reservistidega just sel ajaperioodil kui moskalitel paha komme sigadusi teha, et kui jamaks läheb, siis oleks ka maaväge votta.
Ukrainlastega koostööd teha oleks muidugi tore, kuid tundub, et ukrainlastel läheb aur peamiselt oma tegevarmee soomuse lappimise peale, sest alustati ju peamiselt roostes saradest ja käigusolevat tehnikat on ka vaja hooldada. Kindlasti nad voiks myya uusi BTR 4 uue soomuki hinnaga, kuid selliseks diiliks mina nähtavas tulevikus Eestis poliitilist tahet ja raha ei näe, samuti oleks vanadest saradest yleskopitsetud soomukite trasport Ukrainast Eestisse kallis, sest vaja minna ringiga läbi Poola.
Ukraina kasutatud BTRide hankega on sama häda, mis kasutatud BMP hankega, see ei ole otsustajatele isegi teema, sest idatehnika on ju defaultis saast paljude Eesti otsustajate arvates, kasvoi moelge sellele, kui vingus näoga on siiani kogu idarelvastust koheldud, kui on pidanud häda sunnil sellega leppima? See läikiva bemari hullus on rahvuslik häbi, sest raskel hetkel on ka idasoomus hea kyll, kui seda vaid oleks. Kuid ega meie kaitsepoliitika tegijad eriti ei suuda ettegi kujutada, et reaalselt Eestis peaks sodima Venemaa voi Moskava käsilaste vastu? Kui paljud teist näiteks olympia ajal olid korgendatud valmiduses? Soomlastel täitsa "juhuslikult" suured oppused koos reservistidega just sel ajaperioodil kui moskalitel paha komme sigadusi teha, et kui jamaks läheb, siis oleks ka maaväge votta.
Ma kardan,et kohalikele kordategijatele on selline ettepanek natuke solvav. Olen näinud ikka väga romu BTR-i mis nüüd rõõmsalt õppustel ringi sõidab.Roamless kirjutas:Hmm, kuna kokku oli BTR ca 20, kui mu mälu mind ei peta, siis Kaitseliidule läks neist ainult murdosa, samuti pidi vähemalt enamusel alles olema mootoriressurssi, kas siin poleks mõtte koht, et koguda annetusi ja panna kokku ka need BTR-d näiteks ukrainlaste abiga, mida ei anna kokku lappida "teistest juppidest". Oleks vähemalt ühetüübilisi soomukeid rohkem kaitseliitlastel.....mida andis teiste juppidest kokku panna, on juba pandud või on hetkel panemisel
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Lubadus täidetud ja ülekanne tehtud, edaspidi jätkan võimaluste piirides kindlasti toetamist.
Kodulehte kommenteerides võiks tavakodaniku jaoks, kes siiani elanud teadmises, et "oleme paremini relvastatud ja kaitstud kui kunagi varem" näha ehk põhjalikumat selgitust sellele, miks seda soomukit vaja?
Kodulehte kommenteerides võiks tavakodaniku jaoks, kes siiani elanud teadmises, et "oleme paremini relvastatud ja kaitstud kui kunagi varem" näha ehk põhjalikumat selgitust sellele, miks seda soomukit vaja?
Mis mu tekstis nüüd solvavat oli. KK on kirjutatud, kuidas Martnas näiteks on kaks BTRi, millest üks on taastatud, kasutades selleks osi ka teiselt BTR-lt, samuti on ka teise taastamise plaanid. Suurimad probleemid on rahaga (mitte meeste motivatsiooniga) ja näiteks pole saada ka õigeid rehve, rääkimata muudest varuosadest st käib nn veneaegne kombineerimine (näiteks kombineeritud Vene veoki rehv asendusena ei sobi, sest puruneb kiirelt). Eravestlusest ühe endise malevapealikuga meenub, et nemad olid näiteks võtnud Ukrainast remondi hinnapakkumise, kuid kõrgemalt poolt oli sellele vesi peale tõmmatud (kui vahendid on napid või olematud, siis on see ka arusaadav) Seega, kui ca 20-st 12 on laiali jagatud ja neist omakorda pooled juba sõidavad, siis miks mitte rahva algatuse korras pigem kõik 20 annetuste abiga sõidukõlbulikuks muuta st eriti kui on olemas ka ukrainlastega koostöövõimalus remontimiseks ning varuosade hankimiseks. Raha oleks see, mis tuleks annetustest, peale nende nn 20 korrastamist võib edasi liikuda OT-64 suunal. Lihtsalt arutlus, mitte "ainuvõimalik ja ainuõige valikuvõimalus".kardan,et kohalikele kordategijatele on selline ettepanek natuke solvav. Olen näinud ikka väga romu BTR-i mis nüüd rõõmsalt õppustel ringi sõidab.
Siinsamas foorumis teistes teemades juttu, et originaalis olid kõigil kuulipritsid maha kruvitud, kuna olid mõeldud "põllumajandusmasinatena" ekspordiks. Kui riik näpud neile taha sai, siis ainult osadele paigaldati jälle kuulipritsid torni. Tõenäoliselt saaks riikidevahelisel kokkuleppel ka originaalkuulipritse Ukrainast probleemideta osta.Mind paneb väga imestama, et BTRIde kuulipritsid maha kruviti ja nii jäigi, kas KJ on mingi KP puudus voi?
Ära kunagi ütle iial.....kuid selliseks diiliks mina nähtavas tulevikus Eestis poliitilist tahet ja raha ei näe, samuti oleks vanadest saradest yleskopitsetud soomukite trasport Ukrainast Eestisse kallis

Mis puudutab BTR-80, siis kohalikud meistrimehed on näidanud, et neid ei pea sinna remonti vedama, vaib piisab varuosade toomisest siia. Kasutatuid BTR aga sealt meile osta pole, sest neil läheb neid endal rohkem vaja ning olid ka kõlakad, et ukrainlased ise tundsid huvi ka meie 20 BTRi sara äraostmiseks.
Viimati muutis Roamless, 13 Sept, 2016 13:08, muudetud 1 kord kokku.
Unforeseen consequences
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline