Tunnistan, et ei ole AK-4 ga lasknud. Samuti ei olee otsest frontaalrünnakut tõrjunud. Küll aga pidanud tulevahetust. Olen lasknud nii AKM, RPK kui ka PK-ga. Valangutega laskmist AKM-ga ei esinemud praktiliselt üldse. Selleks, et kuskile pihta saada, olid üksiklasud kõige paremad. RPK-ga sai lastud 2-3 padrunit jutti. PK-ga aga üle viie padruni ei olnud mõtet lasta. Kui said pihta oli hästi, kui ei saanud tuli uuesti sihtida.Kapten Trumm kirjutas:
Teiseks, mida aastaga olen tähele pannud-aeruga on tule intensiivsus päris kuuldavalt langenud, eriti hästi on see näha kontaktis nt liitlastega, kes 5,56 kasutavad. Mehed ei taha isegi lühikest valangut anda, vaid plaksutavad üksiklaskudega, ümberlaadimine on kohmakas, salved tühjenevad kiiresti jne. Arvan, et need aeru üksiklasud pole tegelikult grammigi täpsemad kui 5,56 lühivalangud ja kuna tule tihedus on kasin (ja tabamusi ei tule), siis mahasuruv tuli on juba trikk omaette, misasi seda vastast maha surub, kui tema positsiooni ümber mulda ei lenda ning kuulmiskaitsmega üksikuid möödalendavaid kuule nagunii ei kuule.
Proovisime ka pikemaid valanguid kõigi kolme variandi puhul, tulemus oli kehvem.
See targutus ei käi kindlasti lähivõitluse kohta, pigem ikka kui vastaste vahe on nii ca paarsada meetrit ja rohkem.
Ma arvan, et mehed on lihtsalt saanud targemaks. Niisama tühja paugutada ei ole mõtet. Salv saab tühjaks ja iga laadimine võtab aega.