Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
taara
Liige
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas taara »

Tegelikult on USA-ga põhimõtteliselt viisavabadus.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Peaks jah juba mitu aastat olema,nõue on vist USA poolt,et olemas oleks see nn.telemeetriline pass või mis iganes nimi sellel oli eriliste turvanõuetega.Sama nõuab USA ka näiteks Norra kodanikelt,et näpujälg oleks passis loetav.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Viisavabadust aastast 2008, vaja vaid biomeetrilist passi ja enne reisi on vaja täita ankeet, kus pead vastama küsimustele sarjast "kas plaanid korraldada USAs terroriakti või lahti lasta mõnd surmavat viirust". Eelistatavalt eitavalt.

Piiril ei tohi jänni jääda elementaarsetele küsimustele vastamisega (mis plaanis, kus ööbid, kas saad seda kogu reisi kestel endale lubada). Ja vist oli mingi variant ka, et kui oled viimase X aasta jooksul juba piiri kadalipu läbinud, siis pole vaja seda uuesti teha, läbid mingid automaatsed väravad ja korras.
kallek
Liige

Postitus Postitas kallek »

Ei näe Trumpi USAsse reisimisse mingit vajadust, hr. Helme teab rääkida, et USAd ootab nii või teisiti lähiajal kodusõda ja kaos...
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Jaa-ja, valvas silm jälgib Teid ... :wink: Kui siin Helme asja peeti keerab ja putler napadajet, siis nutate siin lehe märjaks sest Trump ei soovi Teiesuguseid pagulasi.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Tänases Päevalehest, Trump on oma NATO retoorikat muutnud. Kahjuks selline tuulelipu poliitika ei tekita ikkagi tema suhtes usaldust.
Donald Trump hakkas NATO-t toetama: kriitika aitas

Donald Trump ja Hillary Clinton

Ärimehest Ameerika Ühendriikide presidendiks pürgija Donald Trump ei peagi enam NATO-t iganenuks, sest tema nõudmised täideti.

Poliitikaekspertide ja ruttu tehtud avaliku arvamuse küsitluste järgi lõppes USA presidendikandidaatide esimene otse-eetrisse läinud debatt vabariiklasi esindavale ärimehele Donald Trumpile äärmiselt kehvalt.

Ehkki Trump suutis demokraate esindavat Hillary Clintonit paar korda salvata, oli ta pärast pooleteisetunnist arut- elu vastase teerulli alla jäänud. Ja mitte ainult üks kord, Ka lugematu hulk väljaandeid ja aktiviste, kes kontrollisid iga debatil öeldud lause faktitruudust, tõdesid, et Trump jäi valede ja vusserdamisega vahele palju kordi rohkem kui Clinton.

Ühes küsimuses ei läinud vaja ei Clintoni otsest kriitikat ega telekanali NBC lugupeetud saatejuhi Lester Holti nõudlikku manitsust, et Trump oma seisukohti revideeriks – ta tegi seda ise. See oli Eestilegi oluline NATO küsimus.

Kui Trump selle aasta esimeses pooles vabariiklaste kandidaadiks olemise sisuliselt kindlustas, hakkas ta koostama oma välispoliitika meeskonda. Teatavasti pääses sinna mitu Venemaa võimude ja Putini-meelsetega lähedastes suhetes inimest.

„Paljud NATO 28 liikmest ei panusta õiglaselt ja see häirib mind, sest meil palutakse neid kaitsta.”

Tagajärjed ei lasknud end kaua oodata. Juba märtsis antud esimestes välispoliitikale keskendunud intervjuudes alustas Trump mantraks kujunenud juttu, et NATO on iganenud. Kuna mitu NATO riiki ei kuluta kaitsele lubatud 2% SKT-st, seadis Trump kahtluse alla, kas USA ikka peab alliansi aluseks olevatest vastastikustest kaitsekohustustest kinni pidama.

Samal teemal:

USA senaator: kui Trump ka võidab, ei lase kongress tal teile muret valmistada (36) 18. august 2016

Trump: NATO on iganenud. Eestit ma kaitseksin. Me ju kaitseme kõiki... (Naer) (117) 29. märts 2016

Ent esmaspäevaõhtusel debatil teatas Trump, et on põhimõtteliselt oma senisest NATO-vastasest lobast loobunud. Ta tunnistas, et mitme liitlase väiksed kaitsekulud häirivad teda ikkagi. „Paljud NATO 28 liikmest ei panusta õiglaselt ja see häirib mind, sest meil palutakse neid kaitsta,” märkis Trump.

Terrorismile keskendumine

Kuid seejärel kinnitas ta, et on eelöeldust hoolimata siiski NATO poolt. Meelemuutuse ettekäändeks tõi ta väite, justkui oleks NATO hakanud tema karmi jutu peale kiiresti õigeid reforme ellu viima. „Ütlesin, et NATO on iganenud, sest seal ei keskenduta terrorismile. Ütlesin seda mitu korda ja väga valjult. Ja juba umbes neli kuud tagasi lugesingi ajalehest, et NATO on avanud suure terrorismiosakonna,” sõnas Trump „Olen täielikult NATO poolt, aga see peab ka terrorismile keskenduma,” lisas ärimees.

Trump porises, et ehkki ta kriitika kutsus NATO-t terroriga tegelema, ei kiideta teda selle eest piisavalt. Mõistagi on NATO tegelikult aastaid terrorismiga võidelnud, mistõttu on Trumpi raske selle isaks pidada.

Oma leitud NATO-entusiasmi kinnitamiseks teatas Trump, et tema arust peaks allianss nüüd Lähis-Idas islamiterrorismiga lahingusse minema. „Ma arvan, et peame ka NATO Lähis-Itta viima ja ISIS-ele korralikult tappa andma,” lausus Trump.

Vastastikune kriitika debatis

Hillary Clinton: Donald kritiseeris mind äsja selleks debatiks valmistumise pärast. Jah, ma olen valmistunud. Ja teate, milleks ma veel valmis olen? Ma olen valmis presidendiks saama. Ja ma arvan, et see on hea.

Clinton: Miks ta oma maksuandmeid ei avalda? (…) Esiteks, võib-olla ei ole ta nii rikas, kui väidab. Teiseks, võib-olla ei ole ta nii helde, kui väidab. Kolmandaks, (…) uurivad ajakirjanikud on öelnud, et ta võlgneb Wall Streetile ja välispankadele umbes 650 miljonit dollarit. Aga võib-olla ta ei taha, et Ameerika rahvas teaks, et ta ei ole föderaalsete maksudena midagi maksnud?

Donald Trump: See näitab, et ma olen nutikas.

Clinton: Kui makse on makstud null, tähendab see null toetust sõduritele, veteranidele, koolidele ja tervishoiule. Ma arvan, et tõenäoliselt ei ole ta tegelikke põhjuseid valmis avaldama seepärast, et tal on varjata midagi väga olulist, isegi hirmsat.

Trump: Ma käitun oma advokaadi soovide vastu ja avaldan oma maksuandmed – juhul kui [Clinton] avaldab oma 30 000 kustutatud e-kirja.

Trump: Meie riik vajab uusi teid, tunneleid, sildu, lennujaamu, koole ja haiglaid, aga meil ei ole raha, sest see on teie ohtrate ideede peale raisatud.

Clinton: Aga võib-olla on asi selles, et te ei ole aastaid föderaalset tulumaksu maksnud.

Trump: See oleks ka ära raisatud, uskuge mind.

Trump: Hillary, ma küsin ainult seda – te olete [olnud kõrgetel

kohtadel] 30 aastat. Miks te alles nüüd lahendustele mõtlete?

Faktivääratused debatis

Hillary Clinton: Mul on hea meel, et kaotame föderaalsüsteemist eravanglad, nüüd tahan sama näha osariigi tasandil.

Fakt: Tegelikult ei ole ka föderaaltasandil eravanglaid kaotatud.

Clinton: Ma ei olnud läbirääkimiste ajal Vaikse ookeani vabakaubanduslepingu (TPP) tingimustega nõus.

Fakt: Clinton väljendas TPP-le korduvalt toetust.

Donald Trump: Hiina devalveerib oma valuutat.

Fakt: Hiina on viimastel aastatel kulutanud neli triljonit dollarit jüaani tugevdamiseks, IMF-i hinnangul on praegune hind õiglane.

Trump: Ford viib oma tootmise Mehhikosse ja tuhanded töökohad lahkuvad Michiganist ja Ohiost.

Fakt: Fordi kinnitusel ei tingi Mehhikos tootmise alustamine USA-s

tehaste sulgemist. Michiganis ja Ohios on väiksem tööpuudus kui riigis keskmiselt.

Trump: New Yorgis on mõrvade arv suurenenud.

Fakt: Mõrvade arv on New Yorgis aasta-aastalt kahanenud ja kogu riigis väiksem kui 1990-ndatel.

Trump: Ma ei toetanud Iraagi sõda.

Fakt: 2002. aastal küsiti Trumpi arvamust sõja kohta ja ta vastas: „Arvan küll, soovin, et seda oleks juba esimene kord õigesti tehtud.”

Trump: Ma pole väitnud, et kliimasoojenemine on hiinlaste loodud müüt.

Fakt: Ta on seda korduvalt väitnud, esimene kord oli 2012. aastal Twitteris. Ta ütles seda ka 30. detsembril peetud kõnes.
Unforeseen consequences
Raubritter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Raubritter »

Drax kirjutas:Piiril ei tohi jänni jääda elementaarsetele küsimustele vastamisega (mis plaanis, kus ööbid, kas saad seda kogu reisi kestel endale lubada). Ja vist oli mingi variant ka, et kui oled viimase X aasta jooksul juba piiri kadalipu läbinud, siis pole vaja seda uuesti teha, läbid mingid automaatsed väravad ja korras.
Mhm. Kui 2010 Atlantas maandusin, siis peale ülipikka, unetut lendu ei saanud kohe aru aru mustanahalise, kaks meetrit pika piirivalvuri slängirohketest mühatustest ja selle peale veeti kohe kolinal piirivalve kontrollruumi. Seal aga oli vähemalt tubli 300 mureliku näoga asiaati kohvrite-kompsude otsas hirmunult seletamas.

Selles ruumis mind võttis ette juba peenem naissoost ametnik, kes küsis paberit-kviitungit, mis tõestaks, et mul on kusagil hotellis olemas reservatsioon. Polnud. Aga kui piirivivalvurile näitasin, et on reserveeritud rendiauto, lasti läbi. Ilmselt klassifitseerub peavarjuna? Veel uuriti, kuhu on täpselt plaan minna. Plaan oli mööda idarannikut autoga seigelda. Siis öeldi, et liigugi siis põhja-lõuna suunal, ära läände trügi. Ja sooviti head reisi. Kas seda ka kuidagi vaevuti reisi jooksul kontrollima, ei tea.
Üldiselt ei karda valget ja igavat eestlast seal keegi, karmid reeglid on hoopis teist masti tegelastele. Nagu need kolme suguvõsa ja kogu maise varaga läände karanud hiinlased seal olid - kes ükski ei rääkinud inglise keelt ega jaganud maad ega mütsi.

Minu juhtumi lahenedes ametnik imestas, miks mind üldse musklivenna poolt isolatsiooni tariti ja miks ma tema aega raiskan.

Lolle küsimusi küsiti nii kõnes kui kirjas juba varem, saksamaal enne lennukisse sisesemist ja internetis viisavaba reisi taotlemisel. Ja vist enne maandumist ka.
Parim soovitus ongi olla igav. Ametnikud küsivad sama küsimust päevas 500 korda ja saavad 500 ühesugust vastust, menetlevad sind ka automaatselt, nagu unes. Aga püüad originaalitseda või teravmeelitseda, ärkavad üles ja hakkavad huvi tundma.
"Venemaa on tanklakett, mis mängib riiki." -John McCain
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

http://edition.cnn.com/2015/10/14/polit ... index.html
Tõenditest hoolimata ei usu Trump, et venelased on süüdi MH17 allalaskmises

See ütleb minu arvates päris palju tema tiblalembuse kohta
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Nina L. Hruštšova: Trump toob USAsse Venemaa stiilis poliitika
http://arvamus.postimees.ee/v2/3854979/ ... -poliitika
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Trump kuulutas avalikult,et ei tea Venemaast midagi...........comon,sa tahad olla maailma juhtriigi juht ja ei tea Venemaast midagi :dont_know: Mul ei ole sõnu.
Teises depatis tuli välja ka vastuolu Trumpi ja tema asepresidendist kandidaadi vahel.
Trump oleks igasuguste abinõude vastu,mis segaks Putinit......sest viimane sõdib ainult ISISE vastu :dont_know: ,asepresidendist kandidaat teatavasti soovis lennukeelualasid,mis seoks tsiviilisikute pommitamiseks käed Venemaal ja Assadil :dont_know: No ma ei tea,see valitsustandem hakkaks siis meenutama Putin-Medvedjevit,kus Medvedjevile on jäätud "rahutuvi ja läänelase roll",et suhelda Läänega.Küll on aga juhtmees ju ikka Putin ja tema diktaatorlik käitumine esmane ja ülene.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

No vara on veel kuulutada Trumpi hukku, kuid paistab, et Putini "parimal sõbral" läheb just oma "plära" pärast väga raskeks presidendiks saamine, vabariiklik partei kuni asepresidendi kandidaadini välja, on asunud Trumpist eemale tõmbuma.
http://epl.delfi.ee/news/valismaa/enneo ... d=75858453
Unforeseen consequences
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Ma näen vabariiklaste juhtfiguuride käitumises eelkõige taktikalist käiku,sest esmane on nende jaoks Kongressi mõlema koja enamuse säilitamine.
Kui jääda puhtalt Trumpi paati,siis on oht jääda enamusest ilma ja tavaliselt planeeritakse ka presidendi perioode ette.Olen kindel,et mõtlevad vabariiklased kalkuleerivad kainelt järgmist,ok, laseme selle Clintoni pukki aga domineerime Kongressis ja valmistame ette sellise kandidaadi,kes Clintoni peale 4 aastat lõõb uppi ja meil on vähemalt 12 aastane tsükkel tagasi.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Trumpil on tulemas see nädal 14.10.2016 kohtuasi, kus teda süüdistatakse alaealise vägistamises.
http://heavy.com/news/2016/06/donald-tr ... n-epstein/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Terminaator on rääkinud.
https://www.facebook.com/arnold/photos/ ... 60/?type=3
Hasta La Vista Trump.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

:shock: Sm.Zirik Venemaalt on hakanud Trumpi populariseerima teemal.....Kui Trump siis saabub maailma IGAVENE RAHU aga kui Clinton,siis tuleb TUUMASÕDA.
Huvitav,missugust viina nad seal Kremlis jooma on hakanud,et silmad nii krillis on,kui ajakirjanikuga räägitakse.
Paistab,et Zirikule Volodja isiklikust varudest kvaliteetkärakat ei anta ja mees peab kodumaise odavaga läbi ajama :D
Mis see sm. mõtleb,et nüüd hirmutab usakad ära ja kõik tormavad Trumpi valima :wall:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist