Värvimine!!

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Zill154
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

Kui keegi teab veel kuidas seda teha andke teada või siis andke link :wink:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kunagi sai ka pintsliga maalitud, tegelikult sai hakkama küll. Tiba harjutamist kulub muidugi ära. Mina tegin omal ajal nii : segasin üsna vedela lahuse ja katsin mitu korda jutti. Iga kihi lasin enne kenasti ka ära kuivada. Kihte tuli olenevalt toonist kuni 8, Vähemasti humbroli mattvärvidega (lahustiks white spirt) jäi tulemus päris hea, no päris aerograafiga muidugi võrrelda ei saa aga ega väga palju puudu ka ei jäänud. Asja miinus oli see pikk kuivamiseaeg, tõeline kannatusetreening :) Kui liig vara järgmise kihiga kallale kargasin, läks kõik pekki ja tuli jälle otsast alustada. KROTIGA värv maha ja uuesti.

Hiljem tuli klismograaf, ja veel hiljem aerograaf, kusjuures praegu on kasutusel jälle klismograaf, no ja pintsel ka muidugi.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Endal tuli ka pintsliga värvimine hästi välja. Mina suutsin mudeli aga ühe korraga katta. Värvi kasutasin otse purgist, ilma lahjendamata. Peale umbes kolme korda potti kastmist, loputasin pntslit white spiritis ja siis jälle edasi. Kiht ei jäänud üldsegi paks. Jamad hakkasin aga Model Masteri värvidega. Need ei tahtnud ühe kihiga kuigi normaalsed jääda.
Aerograafiga on nüüd värvida palju kergem. Ainuke miinus on peale töö lõppu selle puhastamine.
Siia oleks sobilik öelda: harjutamine teeb meistriks. :wink: :wink:
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No mina igatahes ei saanud hakkama - tegelikult ei pingutanud ka eriti, kuna asi tundus pikemas perspektiivis küsitav ja pritsi (klismograafi) leiutamine oli üsna huvitav ettevõtmine.
Aga paar päeva tagasi käisin sõbra juures, kes endale kusagil kuu aja eest Atztek -i muretses. Sellises punasest puust karbis ja puha. Demonstreeris, mida sihuke imeasi võimaldab - igatahes olen siiani pahviks löödud - kõik käib kiiresti ja lihtsalt. Ka puhastamine on ääretult lihne ja kiire, kui düüse veel lahustis hoida, nagu Joss Metsast kirjutas, siis on sellise riistapuu hooldamine minusuguse laiskvorsti jaoks täiesti teostatav ettevõtmine. No ja kasutamine - keerad sutsti peene joone düüsi külge ja voila! - reguleerid õhu parajaks ja jooneke tuleb, seni kuni viitsid pedaalile vajutada. Ja justnimelt vajutada - sõrmekesega enda poole tirida vaja ei ole. No ja värvi koguse reguleerimine käib kah väga lihtsalt, tagaosas on selleks rullik.
Kõlab endalegi nagu miski müügiagendi möla, aga kuna olen üsna mitmeid värvikahureid töös näinud, siis see asjandus ületas kõik minu ettekujutused, esimene kord, kus mul on tekkinud tõsine mõte tulevikus klismolt aerograafile üle minna. Sõber ütles veel, et kogu kupatust praktiliselt vaja ei olegi, saab ka eraldi osta, et mõttekas oleks võtta aeograaf ise ja kaks düüsi ning potsik, rehkendas et peaks kusagil 1500 eegu ringis hakkama saama.

Aga Model Masteri värvid on tegelikult mõeldudki pihustamiseks, pintsli jaoks ei pidavatki sobima.

Urmas.
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Tere mul on plaanis sele joonise järgi ka sarnane "aerograaf" ehitada. Üks asi jäi selgusetuks: kuidas see pulverisaatori pump sinna ühendatud on. Äkki saate aidata.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Pulverisaatori pumba ja selle jämedama torukese vahel on ca. 30 cm pikkune voolik, siseläbimõõduga nii 4-5 mm, see oleneb muidugi torukese välisläbimõõdust.
Urmas.
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Küsimus värvi kohta. Tarvis kasutadada värvi Model Master II -2110 Italian Sand (flat), 2111 Italian Olive Green ja 2112 Italian Dark Brown. Milliste koodidega Revelli värvid nendele vastavad? Tänud ette.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

vaata näiteks siit :
http://www.ipmsstockholm.org/helpdesk.asp#afv_reference

äkki leiad, ma tegelikult arvan et otsest, st 1:1 vastet revellil pole. Tuleb segada.
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Sellelt lehelt ausaltöelda ei leidnud midagi, mis oleks abistanud. Jällegi tuleb teha nagu tavaliselt, vaadata karbilt pilti ja samal ajal võtta värvi nii ühest kui ka teisest potist. Oliv Gelb ja Dunkel Grau annavad kindlasti mingi ligilähedase soperdise kokku. Mis teha, kui Tartus pole võimalik sobivaid värve osta.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Maksimus26
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maksimus26 »

Tere

Selline küsimus, et kudias oleks kõige mõtekam erinevaid värve kokku segada. Äkki oskab keegi näpunäiteid anda. Asi selles, et kuigi on saanud ca. 25 mudelit kokku panna, siis täna oli vaja esimest korda värve segada. Asi sai kuidagi tehtud, aga sellega kaasnes suur värvi- ja närvikulu ning poole tunnine käte puhastamine.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tere!

Ise segan värve nii, et algul proovin väikeste värvikogustega pudelikorgi sees. Kui tulemus on see, mida tahtsin, siis segan kokku suurema koguse värve. Pudelikorgi sisse siis kui hakkan värvima pintsliga ja kui hakkan värvima aerograafiga segan värvid pritsi topsis. Mõnikord lisan üht värvi ka teise värvi purgikesse, aga seda ainult sel juhul kui tean, et nad kokku annavad soovitud tooni. Natuke segane jutt. vabandan end sellega et kell on ka juba palju. :roll:

Lisaks veel, et värvidega tegeledes on mul käes õhukesed kummikindad. Umbes sellised nagu hambaarstidel. Käed jäävad puhtaks ja lahustid ei saa nahale ka mõju avaldada. :wink:

Siim
Maksimus26
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maksimus26 »

Tänud.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

pihustid

Postitus Postitas Seersant Steiner »

palju see värvipihusti maksab (kõige odavam)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist