Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Tommi
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Tommi »

Kõik need aastad olen elanud rahus ja teadmises, et niikaua kuni eestlased siin maal ikka veel enamuse moodustavad, Toomid, Stalnuhhinid ning Kõlvartid valitsusse ei pääse. Täna enam seda kindlustunnet ei ole.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Lühidalt ja tabavalt tänasest päevast.
https://twitter.com/tankler/status/795590893495615488
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Mis arvate, kas Savikas hakkab Hundisilmast ohjeldama KE riigikogulasi ehk Savikast sai nõ tagatuba-peaminister? Natuge kartan et valitsus/riigikogu sai endale pessa käö poegase...
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

herman30 kirjutas:Mis arvate, kas Savikas hakkab Hundisilmast ohjeldama KE riigikogulasi ehk Savikast sai nõ tagatuba-peaminister? Natuge kartan et valitsus/riigikogu sai endale pessa käö poegase...
Edgari sugune mees omab vast piisavalt kaalu oma pikaaegsete võitluskaaslaste üle, eks kõigil ole kondid kapis.
Nagu eelpool kirjutasi, andke aega ja pole võimatu, et KE juhib taas Savisaar.
Juba hiina vanasõna/needus ütleb "... et sa elaksid huvitavatel aegadel".
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma olen nüüd ehk vastutustundetu, aga mul on hea meel, et reformierakond opositsioonis käib. Neid mõningaid tagatubasid tuleb korralikult tuulutada ning ehkki Keskerakond pole kuskilt otsast parem Reformikatest, siis valitsuses käimine mõjub neile ilmselt positiivselt, kuna võimuga kaasneb võimalus olla info juures ning ennast koolitada
Keegi ütles kunagi (kui hea määratlus eks :D ), et Eesti maksumaksjale on 2 kulukat muudatust Eesti poliitikas ees.
Esiteks - kui RE lahkub valitsusest ja teiseks kui KE kukub võimult Tallinnas.

Tavainimene ei oska võib-olla kujutledagi, kui palju tuhandeid on neid parteiliikmetest või parteiliste sidemetega rotte, kes on end mugavalt, õigete sidemetega, maksumaksja palgale sättinud. Kui võim vahetub, siis taoline "teine eshelon" tuleb ju kõik minema lüüa.

Nii nagu parteistas KE Tallinna linna, on ka RE parteistanud riigiasutusi ja riigiettevõtteid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Päris müstiline on lugeda militaarneti foorumist, et Ühtse Venemaa kohaliku filiaali juhtimisel (neil on nimelt RE järel kõige rohkem kohti, mistõttu peaks RE väljapuksimisel PM koht just neile saama) valitsus on igal juhul (!) parem praegusest. Mulle tundub, et kallid kaasfoorumlased lihtsalt ei kujuta ette, kui palju sitemaks saab veel minna. KE-s ei ole mitte mingit sisulist muudatust olnud - ikka sama bande. Toimus vormiline muudatus, mille kestvus on... küll näeme. RE puhul millegipärast ollakse täiesti veendunud, et Rosimannus tõmbab tagatoast traate, KE puhul vanapaksu analoogset liigutust võimalikuks ei peeta?
IRL on mitte väga ammu täielikult välistanud koostöö KE-ga. Nüüd on näha äraostmatute besruublikute "põhimõttekindlus". Isamaa kunagine otsus "noorte ja vihastega" liituda oli viga. Ilma selle seltskonnata poleks vahepeal küll valitsema pääsetud aga praeguseks oleks nende osakaal ja mõju kindlasti oluliselt suurem - EKRE ja VE oleks tõenäoliselt valimistel ukse taha jäänud (VE pigem üldse loomata jäänud) ja need kohad oleks olnud pigem Isamaa päralt.
Viimati muutis 2korda2, 08 Nov, 2016 11:16, muudetud 1 kord kokku.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

No keski puhul ju avaldati Laasi jutuajamine kellegiga (ei mäleta enam kellega), kus nad ka oma priisöödikute arvu välja ütlesid ja see oli umbes ca 200 inimest. Ehk 200 "meie" inimest võib töö kaotada, kui me võimu peaksime kaotama. Eks reformaritel on see number suurusjärgu võrra suurem, kuid ei ulatu ka tõenäoliselt tuhandetesse. Magusaimad kohad olid broileritel just nn riigi- või munitsipaaläride juhatustes. Tihti on nn madalama astme parteibroileri töökohaks mingi referendi, nõuniku või abi amet. Näiteks linnaviletsuses vihtusid kõik sellised Delfis kommentaare tihedalt kirjutada ja isegi nii usinalt, et Delfi oli sunnitud avaldama, kust majast neid komme niipalju tuleb. Kuulsaim "staar" oli see pooletoobine Kutser, kellega oli probleem, et kui ta natukene mõjuvõimu anti, siis kaotas ta reaalsustaju täielikult, hakates ametnike ähvardama ja roppude sõnadega sõimama ehk arvas, et tema ongi minisavisaar.
Lisaks 2korda2 veel, et juhul kui kesikud tulevad võimule, siis suurim oht keskklassile on astmeline tulumaks, millega nülitakse just palgalisi ja OÜ-tajad itsitavad isekeskis pihku.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

No käärimine koalitsioonis algas ikkagi sellest, et RE läks oma partneritel tooli alt tõmbama ja jäi varga kombel vahele.
Teised pooled aga olid seekord kiiremad ega jäänud oodatama, millal suur vend neil mütsi pähe tõmbab.
RE oli see, kes algatas KE valitsusse tõmbamise protsessi peale poliittehnoloogide poolt KE söödavamaks muutmise triki tegemist.
Mulle nt tundub, et vastavad kontaktid RE ja KE vahel käisid juba varem ning Ratasele kindlustas edu teatud lubadused isolatsioonist pääsemise kohta.

Seega, kui küsida KES alustas Jedinaja Rossija kaasamist Eesti poliitikasse kriisiajal, siis selleks oli minuarust ikkagi RE.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kui IRL tõesti läheb Kesikutega kampa,siis tehakse uuesti Koganit ja uutel valimistel partei enam parlamenti ei saa,olen selles täiesti kindel.
Minna valitsusse ainult võimu pärast.......eelmine kord päästis Isamaa ära see,et liitusid republikaanid.
Nüüd seda enam ei ole.Ja nii see erakond ajalukku läheb,osad hääled läevad EKRE-le ja osad Vabaerakonnale.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

No Eesti poliitikas põhimõtted suurt ei maksa.
Maksab oskus hoida nina tuule suunas ja pikaajaline kogemus - viimane on aga võimalik riigi rahavoogudele lähedal püsides.
Koalitsioon tuleb teha kasvõi Putleri endaga - peamine, et endale oleks rahavood kindlustatud.

Mina olen pettunud - KE "puhastumine" oli liiga pinnapealne ja minujaoks lollile tavainimesele suunatud silmamoondus.
Sidemed Kremliga on liiga ilmsed ja Kremli poliitikat ellu viinud funtktsionäärid on parteis endiselt olemas.
Varsti on Karate Kid kultuuriminister kah.

RE ja KE kvalitatiivne vahe on lihtsalt selles, et RE oskab asju ajada peenemalt ja vähem jälgi jättes, KE aga tabatakse liiga tihti "suitsev püstol peos".
Eetiliselt ma muud vahet ei näe.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tegelikult peaks minu arvates parim lahendus olema ennetähtaegsed valimised aga selleks pole poliitikutel vist mune.
Pealegi mängivad sotsid ja IRL ennast juba ette auti,sest no ei kesta see koalitsioon kesikutega kaua,kuni kohalike valimiste lõpuni ja nõks peale selle.Ja siis saavad reformarid ja kesikud kenasti kokku,IRL hakkab matusteks valmistuma ja sotsid on seal kus nad alati on olnud,6-7 prossa peal.Aga noh võim ja pumba juures olemine on tähtsam kui sirge selg.
Kes napsu täna tulevaste toetusnumbrite eest võtavad on kesikud,EKRE ja Vabaerakond.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

2korda2 kirjutas:Päris müstiline on lugeda militaarneti foorumist, et Ühte Venemaa kohaliku filiaali juhtimisel (neil on nimelt RE järel kõige rohkem kohti, mistõttu peaks RE väljapuksimisel PM koht just neile saama) valitsus on igal juhul (!) parem praegusest
Eks ta ole. Natukene selline Viktor Orbanilik oht kumab siit läbi küll, et Kesk saab võimule ning populismi ja demokraatia hävitamise kastmes ei osutu enam ära kangutatavaks.

Samas ei tahaks hästi sellist asjade käiku uskuda. Ei saavuta ka see uus koalitsioon enamust ilma kompromissideta, vaadates mis valikud neil seal 101 parlamendi liikme hulgas on. Lisaks on ka Keskerakonna valitsusele on samamoodi võimalik ju umbusaldus korraldada, kui nende tegevus rahvale harja hakkab. Ega reformierakonna mõjuvõim päevapealt ju kuhugi ei kao. Nagunii hakkavad kõikvõimalike vahenditega seda valitsust lõhki ajama (mis paari aasta kontekstis ilmselt olekski hea). Lääne demokraatlikutes riikides ei kipu võimulolejad kohe kuidagi populaarsed püsivat.

Minumeelest kulub Reformierakonnale igatahes igal juhul ära pingil istumine, justnimelt nende 17 aasta jooksul parteistatutud riigiasutuste puhastamiseks ning et ka nende jamad ja kantismised viimaks päevavalgust näeksid.

Kahju, et ilma Keskita "refivahetuse" koalitsiooni kokku ei saa. See, et kesk valitsuses linnaviletsust tegema ei hakka jääb siiski meie, kui rahva, enda tagada. Kui ikka esimese asjana hakatakse meediat suukorvistama, kaitsekulutustega huiama või Putiniga sõbrustama, ning ehk suuremalt riigi raha välja kantima, tuleb minna tänavale.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ma ei oleks nii traagiline kõigis neis mainitud erinevates aspektides.
Poliitika on selline, oma vastase mitte-lõpuni-tapmise-kunst.
Et poliitik esindab ikkagi oma elektoraati ja kui asi kiiresti nugadele viia, egas siis elektoraat ära kao.
Võib uus ja kättemaksuhimulisem tulla. Samas poliitiku "ellu jättes" on võimalik esile kutsuda tänutunnet ja saavutada usaldus tulevikus. Umbes nagu "kohe näha, et vanad sõbrad".

Samuti on riigis võimalikud olukordade muutudes sujuvad kursimuutused kui osa elektoradist ei ole totaalselt auti mängitud.

Kõlvartit, Toomi, Stalnuhhinit ma kindlasti kaitseministri, haridusministri, justiitsministri, siseministri, välisministri või ka peaministri toolis näha ei taha.
Aga ma arvan, et kooslus RSR on siin kohal ise piisavalt tark aru saamaks mis partneritele piiriks on.
Ratast on siiamaani kõrgematesse sfääridesse kandnud tema ausus ja aumehelikkus. Piisab ainult tõestada, et Ratas on kaabakas ja tuhkatriinu tõld muutub kõrvitsaks.
Kui Ratas targaste läbipaistvalt asju ajab avalikkuse suure tähelepanu all siis võib ta lend päris kõrge olla.

Ma arvan, et IRL-i otsustavus on mõnede endiste toetajate jaoks sümpaatne. Aga tähtis on siinjuures ka see, kuhu selle otsustavusega välja jõutakse. Ma arvan, et IRL-i lõpuni tapmine ei ole tänaste suuremate huvides, sest elektoraat ei kao ja koonduks EKRE/Vabaerakonna taha.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kiirustasid liiga palju, arvan ma. Et äkki muidu RE jõuab ette. Kui olekski jõudnud, oleks see olnud senist populaarsust vähendav mõlemale ja KE poolt vale samm, mida nad tõenäoliselt ei oleks astunud.
KE-le oleks pidanud aega jätma ennast näidata ja eralduda mittevajalikust ollusest. Praeguse seisuga saadakse Savisaare ahjualused kauba peale (pressitakse mõni ministrikski) ja ühe vana moosi riiulil, mida keegi millegipärast ära visata ei raatsi, samas väidetakse, et "me ei tahagi seda süüa tegelikult". Ja mille poolest uus broiler vanast parem on? Kasvanud soojas tibulas kuke karmi pilgu all, õpetatud õigest kohast nokkima. Samasugune vesine liha ja pehme rinnakont. Tahan tummist supikana!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

IRL sammude puhul tuleb muidugi arvestada, et nad on viimasel ajal balansseerinud künnise piiri peal, kui nad nüüd pildilt kaovad, siis võimalik, et jäädavalt.
Seega suht meeleheitlik käik.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 2 külalist