Venelased ise ironiseerisid mingis julgeoleku-teemalises kogumikus hiljuti (siin on ka jutuks olnud mingis teemas), et NATO on seni suutnud hübriidsetele meetmetele vastukaaluks rakendada üksnes külma sõja meetmeid (silmas peeti rasket sõjatehnika, lennuväe ja suurüksuste paigutamist sihtmärk-riikidesse). Ise ma lisaks, et nende kasutamine/kasutatavus sõltub aga sellest, palju on julgust tõmmata tuli peale millegile, mis võib, aga ei pruugi olla legaalne vastane/kombatant.Ärme unusta, et NATO riigid on nn hübriidohud võtnud juba mitu aastat tagasi oma tegevuskavadesse jne.
Mis näiteks on olnud lääne/NATO vastumeede sellele Russia Today sildi all toimuvale?

See nn hübriidsõda on ju olude sunnil välja mõeldud meetod, kuna venelased ei kannaks täismõõdulist sõda läänega välja ja võib-olla ei taha ka seda pidada.
Hübriidne vastus VF poolsele õõnestustööle Narvas oleks nt analoogne tegevus Pihkva ja Ivangorodi suunal (nt üleskutsed taotleda Eesti kodakondsust ja kolida siia).
Infosõda "Russia Today" kaudu õõnestab pidevalt lääne inimeste moraali, kuid selle vastu ei saa tankidega kahjuks. Valida on kolme variandi vahel - kas lasta asjal edasi lohiseda (seda praegu lääs ka teeb), keerata need kanalid kinni ja küberrünnata neid netis (sellega ütleks me lahti lääne põhivabadustest sh netivabadus) või kolmandaks pakkuda välja alternatiivne, kuid rangelt faktidel põhinev infokanal, mis puudutab venes toimuvat (seda on vist seni ainult Eesti üritanud), nii öelda kaaluda see infopask kvaliteediga üles.
Kui see hiiliv õõnestamine samas vaimus jätkub, siis võib neid tanke siia ka 10 korda rohkem tuua, hübriidse mittesõjalise/poolsõjalise tegevuse vastu kasutegur null.
Siinkohal - mis on strateegia? Kui käimasolevale hübriidsõjale keeratakse natuke vunki juurde, siis tekitame ise eskalatsiooni, et saaks tankid ja jalaväe peale saata?
Või õpime ise hübriidsõda pidama? See, et me õppustel saadame natuke SMS-e ja kontrollime Facebooki, pole hübriidsõda.
Mina nt näen märksa suuremat rolli siin KL-l.
Muides juudi rahvusest sõjandusteoreetik Martin Creveld on oma raamatus "Sõja tulevik" öelnud, et tuleviku üksused on väiksed, kohalikud pool/paramilitaarsed "gängid". Kui vaadata operatsiooni "Krõm Nash", siis tundus mulle korraks, et see tulevik on saabunud.