Natuke müdistamist valgustusrakettideni välja
Natuke müdistamist valgustusrakettideni välja
Tervitus,
Uus portaal http://www.tulekunst.net ilutulestiku ja raketimudelismi huvilistele ning kõigile teistele.
http://www.tulekunst.net sai loodud seetõttu, et Eestis on antud valdkond kajastamata, puuduvad isegi keelepärased mõisted ja nimed toodetele.
Nüüd siis olemas koht teabe saamiseks, kogemuste vahetamiseks ja niisama kooskäimiseks.
Keda antud teema huvitab, on teretulnud!
Meeldivate kohtumisteni,
Komeet
Uus portaal http://www.tulekunst.net ilutulestiku ja raketimudelismi huvilistele ning kõigile teistele.
http://www.tulekunst.net sai loodud seetõttu, et Eestis on antud valdkond kajastamata, puuduvad isegi keelepärased mõisted ja nimed toodetele.
Nüüd siis olemas koht teabe saamiseks, kogemuste vahetamiseks ja niisama kooskäimiseks.
Keda antud teema huvitab, on teretulnud!
Meeldivate kohtumisteni,
Komeet
Igati sümpaatne veebileht!
Kui vana püromaan ütlen teile!
Kui mina alles nagamann olin (80-ndad aastad) käisid minu kodukohas alatasa miskid mürakad - ja rahvas arutles murelikult, et mis või kes.
Mina sain muidugi mõnusasti pihku hirnuda.
Oli nisuke komplekt - "junõi himik" ja palju lugemist muidugi. Ja pärimisi keemiliste reaktiivide kaupluses ( Tallinnas Pikal tänaval oli nisuke )
Et poiss milleks selle see ja see...
Tahtsin nitroglütseriini ja napalmi teha millegipärast - hea, et tegemata jäi.
Aga püssirohtu Bertolee soola peal sai tehtud küll ja huviga uuritud põlemiskiiruse muutumist olenevalt koostisest.
Aga noh lapsepõlv on möödas.
Omaette teema oleks plahvatamis ja põlemisvärkide käivitamine, viitsütikud, distants jne, (automaatika on mu töö...) - vääriks ka portaali - kuid sellist portaali ei tule ja sellekohast teavet ja ideesid kellelegi ma jagama ei hakka (KAPO maga rahulikult) - see oleks liiga ühiskonnaohtlik, leidsin peale põgusat järelemõtlemist...
Soovin autorile edu ja KAPO-le mõistlikkust seda asja mitte kinni panna.

Kui vana püromaan ütlen teile!
Kui mina alles nagamann olin (80-ndad aastad) käisid minu kodukohas alatasa miskid mürakad - ja rahvas arutles murelikult, et mis või kes.
Mina sain muidugi mõnusasti pihku hirnuda.
Oli nisuke komplekt - "junõi himik" ja palju lugemist muidugi. Ja pärimisi keemiliste reaktiivide kaupluses ( Tallinnas Pikal tänaval oli nisuke )
Et poiss milleks selle see ja see...
Tahtsin nitroglütseriini ja napalmi teha millegipärast - hea, et tegemata jäi.
Aga püssirohtu Bertolee soola peal sai tehtud küll ja huviga uuritud põlemiskiiruse muutumist olenevalt koostisest.
Aga noh lapsepõlv on möödas.
Omaette teema oleks plahvatamis ja põlemisvärkide käivitamine, viitsütikud, distants jne, (automaatika on mu töö...) - vääriks ka portaali - kuid sellist portaali ei tule ja sellekohast teavet ja ideesid kellelegi ma jagama ei hakka (KAPO maga rahulikult) - see oleks liiga ühiskonnaohtlik, leidsin peale põgusat järelemõtlemist...
Soovin autorile edu ja KAPO-le mõistlikkust seda asja mitte kinni panna.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Kuna pürotehnika vastu on Eestis meeletu huvi, siis leht on tehtud plaaniga jagada teavet vastava valdkonnaga seotud info kohta, sealjuures ohtudest. Eriti kui arvestada seda, mis ümberringi toimub. Räägitakse vaid, et kõik plahvatab, põleb ja on keelatud. Hoolimata seaduste keeldudest ja karistustest on seni suudetud ainult tagajärgi likvideerida.
Tegelikkuses poisikesed põletavad kodukootud napalmiga kuure maha, tekitvad korruselamutes tulekahjusid ning piinavad jõulude ajal väetise müüjaid jutuga: "hädasti vaja 0,5kg KNO3 maasikatele." Prügikast nimega internet on kuhjaga täis igasuguseid üleskutseid valmistada koduköögis tugevatoimelisi lõhkeaineid (nn "kokaraamatud-käsiraamatud").
Arvestades noorpõlve (ja mitte ainult) meeletut kirge midagi kokku segada, et oleks vähemalt teave, mida ja kuidas segada ning mis on tagajärjed.
Et oleks võimalus õppida teiste vigadest, omandada põhitõed ja seda kõike nii et silmad-käed ja vara alles jääb.
Teadmiste puudumine on kõige ohtlikum seisund suure huvi korral. Korralik teave võib nii mõnegi ettevõtmisest loobuma panna.
Tegelikkuses poisikesed põletavad kodukootud napalmiga kuure maha, tekitvad korruselamutes tulekahjusid ning piinavad jõulude ajal väetise müüjaid jutuga: "hädasti vaja 0,5kg KNO3 maasikatele." Prügikast nimega internet on kuhjaga täis igasuguseid üleskutseid valmistada koduköögis tugevatoimelisi lõhkeaineid (nn "kokaraamatud-käsiraamatud").
Arvestades noorpõlve (ja mitte ainult) meeletut kirge midagi kokku segada, et oleks vähemalt teave, mida ja kuidas segada ning mis on tagajärjed.
Et oleks võimalus õppida teiste vigadest, omandada põhitõed ja seda kõike nii et silmad-käed ja vara alles jääb.
Teadmiste puudumine on kõige ohtlikum seisund suure huvi korral. Korralik teave võib nii mõnegi ettevõtmisest loobuma panna.
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Tõsist keemikut, kellel plaanis plahvatust tekitada (k.a noorukid/lapsed) ei heiduta see. Ja pealegi, ei saa ju müüja takistada kuidagi ostmist ju.Karuke kirjutas:Ja parem on kui küsitakse.![]()
Jääb, ehk mõnigi lollus tegemata. Nõuka ajal müüdi seda sodi 5kg kottides - kui see kõik korraga lolli peaga mängu panna, üht teist lisades - saab tõsiselt hirmsa plahvatuse...
Sõelseibi ülesanne on eraldada püssirohi signaaltule koostisest, et see enneaegselt ei süttiks. Signaaltule süütab süütenöör õigel kõrgusel.Q kirjutas:Tundub olevat asjalik portaal! Tõukelaenguga rakettidest sealt vajalikku infot ei leidnud? Kas keegi oskaks vastata, miks vene raketipüstoli padrunites raketi taga sõelseib on. Kas selleks, et püssirohu plahvatuse jõudu hajutada?
Lähiajal plaan 26mm signaalraketi konstruktsiooni ka põhjalikumalt tutvustada.
muide väetist alla 18 ei müüda.. , ma olen näinud poes silte küll.. ni et kui 18 täis siis võid tonnides ka osta kui vaja
õigemini ostetaksegi peaaegu tonnides, täpsemini ~300kg kottides
.. põllu väetamiseks.. vaadake mõni inimene tegeleb sellega, et sõduritel midagi süa oleks, mitte ei mõtle vaid selles suunas, kuidas saaks midagi ära lõhkuda
õigemini ostetaksegi peaaegu tonnides, täpsemini ~300kg kottides

-
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline