Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 43807
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Aereerimist saab ka teha vee pihustamise või nt vee korraliku segamisega (viimast kasutatakse nt reoveepuhastites Cellpox-tüüpi aeraatorite juures) - lihtsalt seade keerab suure jõudlusega mahutis solki ringi, mis rikastab seda õhuga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vanahalb
Liige
Postitusi: 3430
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

Nii-nii... see aereerimise tehnoloogia siis ongi see, millega Borjomi pudelivesi ära on solgitud :scratch:
Originaalis peaks ta olema kerge mädamunalõhnaga kuid öironormidele vastavana on nagu tavaline laukavesi. Pudelil on veel kiri, et "vett on töödeldud lubatud aer... aer.... meetodil" ja ma ei saanud esimese hooga arugi, mida sellega mõeldakse.

Viimsepäevavarude koha pealt niipalju, et need peaks olema kauasäilivad ja kergelt konventeeritavad. Näiteks viin ja soolapekk on head variandid, sest mõlemi vastu saab vahetada vähemväärtuslikumaid toiduaineid kursiga pudel viina koti tatra vastu. Ideaaljuhul ka väärtuslikumaid asju nagu kast viina AK-74 vastu.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas kalleb »

Kosmonaudid kasutavad aereerimist vist isegi uriini joodavaks ajamisel ,lisatakse maitseks sisse üks hapukurk ja viilakas sibulat
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kulibin »

:lol:
No see kuse läbiajamise tehnoloogia on ikka veits keerukam kui kodusel meetodil samaka ajamine ...
Karbamiidid on üsna tülikas eemaldada veest.
Aga väidetavalt pidada õllejoodiku kusi olema suht karbamiidivaba. Hapukurk ei teeks vist kah maitseomadusi halvemaks. :lol:
Kui mõttekas on orbiidile õlu vedamine suures koguses, ei oska hinnata ...
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Teatan tagasihoidlikult, et nagu minule teadaolevatest andmetest selgus,
siis viibib akf Vuks kõrgenenud vereringe rõhuga hospidaalis, põhjusena väidetavad vägivaldsed muutused tema pannkoogiretseptiravimis,
milledele tema õrn ja akuraatne hing ning vüüsilise ette valmistuse puudus vastu pidada ei suutnud ja sedapsi reageerida võtsivad.

Kuni meie valmistume kõige halvemaks ja ootame tema tagasitulekut tervete kilda, seniks üks lisa nael tema kirstu kaanele......

Kõik õiged vene bliinud valmivad eesti piimaga :

How to make blin - Russian pancakes recipe
https://www.youtube.com/watch?v=5UOowIxfX88



..aaaga ei osanud õnnetu Boooris (palun mitte segi ajada austet moderaatoriga! 8) ) ega ka veelgi õnnetum akf Vuks
uneski näha sellist läänegootide vandalismi akti nagu allljärgnevas vidios mis vereringe sootuks seisma paneb...

Boorise "idabloki elegantne randmeliigutus" kahvatab berserkerite poolt ülesklopitud vahu- ja tolmupilve ees.
(akf Vuks langes juba tiitrite ajal teadvuseta olekusse ja tema vererõhu mõõdu aparaat plahvatas ülekuumenemise tagajärjel....)

Rootsi rahvuslik söömaaeg koos toidutegemisega vigases inglise keeles:

Painful Patriotic Pancakes
https://www.youtube.com/watch?v=y463g76MFRw
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

lant kirjutas:Rootslaste rahvusroog on vast ikka surströmming.Mitu korda olen mõelnud, et prooviks ära.Aga vist jääb ära...
https://youtu.be/Cqe8iUjmLds :D
herman30 kirjutas:Söövad seda valesti. Seda EI süüa nii moodi otse karbist.
Tavaline kombe on võtta õhuke leib (tunnbröd rootsi keeles)= http://www.polarbrod.se/wp-content/uplo ... nnbrod.jpg

Selle peale pannakse viilutatud keedetud kartuli, toore hakkitud sibul ja puhastatud surströmming. Leib tehakse rulliks ja siis süüakse nagu rullkebab.
2korda2 kirjutas:Kui vabas looduses tarbida ning vett täis potis avatud karp asetada allatuult, siis on tegelikult tegemist päris hõrgu suupistega. Kõlbab ka koduse rukkileiva ja sibularõngaga.
Sveijk kirjutas: Ma olen sunnitud veelkord üles riputama suurströmmingu Norra moodi ehk ainuõige stiil on Volvo kapoti pealt:

apetor eats surströmming
https://www.youtube.com/watch?v=6ZpOD0xT-pA

...ühtlasi avaldan aktuaalsed ja omaelupõhised juhendid akf Kuliibini sulest :
Tegelikult tegu siiski söödava kraamiga ja mõned peavad seda delikatessiks.
Annan väiksed soovitused selle fiski õigeks käitlemiseks:
1. Kui oled selle karbikese kusagilt hankinud ja otsustanud sõpradega pisut strömmida, pea meeles, et seda pommi ei too siseruumidesse.
2. Avamiseks on tarvis korraliku varusrust mis koosneb suurest ämbrist külma veega ja muidugi heast konserviavajast.
Avamisprotseduur on nagu sprottide puhul, erinevus vaid allveetöödes ... Kabi kaas jäta üleskiskumata, lahtilõikamisest esialgu piisab.
3. Peale avamist jäta karp sinna vette umbes kümneks minutiks ligunema, misjärel vaheta vesi. Veel kümme minutit ligunemist ja võib karbi välja koukida, ettevaatusest siiski hoida karpi allatuult !
4. Kui väga hull ei tundu, võib asuda sakummi valmistamise manu. Selleks on tarvis leiba, taluvõid ja sibulat ja pisut sidrunit. Üldiselt tehnoloogia sama, mis kiluleival, ilma munadeta. Kui kandik on leivakestega täitunud, saabub kõige raskem etapp, nimelt tuleb see panna viieks minutiks sügavkülma. Eldan, et külmkapp on õues või verandal. :wink:
5. Manustamiseks on tarvis ohtralt viina. Saja grammi kaupa on paras ja see külm strömmfiskiamps on täitsa maitsev.
Walter2 kirjutas:Pole see maiuspala üldse nii hull kui ülalkirjeldatud, kannatab süüa ka lihtsalt palja leiva peal. Viin on muidugi kohustuslik lisand, mida peaks eelnevalt paar ringi olema manustatud kui maisupala ligi võetakse. :D
Tapper kirjutas:Antud kalaga on ka see teema, et selle haisu kangus sõltub tootjast.
Sai rootsis tuhlatud ja ostetud selline.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... 6mming.jpg
Milline neist kangeim on :dont_know:
Minu proovitu oli üsna räme, pisara võttis silma ja okserefleksi kõõks käis ka samas teinepool kelle lõhnataju pole terav ütles, et lihtsalt vastik.

https://www.surstromming.com/

Siin peaks enamus koos olema, on keegi kõiki proovinud ja oskab soovitada haisugurmeed?

Must purk peaks kõige lahjem olema
Tapper kirjutas:Kaesin youtuubi üle ja võib öelda et karpides on ikka väga erinevat ollust.
Alates "korralikust" kalast kuni arusaamatu lögani st kahvli otsa jääb luustik.

https://www.youtube.com/watch?v=_E6JM0Nm8Ms

Vaadake alates 5:20
herman30 kirjutas: :shock: See on juba mätä ja sõõdavaks kõlbmatu.

Niimoodi peab see kala välja paistama:
http://www.magnetmagazine.com/wp-conten ... ing360.jpg
Tapper kirjutas:kas asja mõte polegi kala mädandamine,, veinifriigid nimetaks seda küpsuseks :roll:
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

AKF Vuks särtsus ja särises täiesti loodetud kombel nigut üks liiga vesise taignaga pannkoook tulisel pliidil... 8)

Ja kuna selles särtsumises ja särinas ja plärinas on täiesti juhuslikult ära uppunud ka üks pannkoogi respektimoodiasi, siis riputan selle siia kaa:
Fucs kirjutas:
NII !

Kurat, see asi tahab siin täpsemat äraõiendamist nüüd !


Meie lahkesti raiskasime (justnimelt raiskasime!) oma pühendumust ja aega vheissbuukis, härra SVEJK-iga suheldes, mida kasutati ära absoluutselt pahatahtlikult selle pannkooginduse peaideoloogi poolt!

Jah, me oleme Teie kurvastuseks nüüd haiglast tagasi, aga meie närvikava enam ei taastu mitte pärast sellist pahatahtlikku ärakasutamist....

Et lugudegapeetud kaasfoorumlase kogu kuritegelikust plaanist TÄIT pilti saaks, selleks tuleb nüüd lihtsalt kogu vheissbuugi eilne sisu siia ära koppida....

Tingmärgid: M - mina S - tema.


20.12.2016 Kell 11:41

vanasti tegin pannkooke hapupiimast, aga kuna tänapäeva piim pole enam PIIM ja ei hapne, sis tuleb teha keeeefiiiriga ja sooodaga jne

- ma kuulan suure huviga, kui õpetad tegema viithout nisujahuga

noo ja nisujahu piab ikka olema ma arvan, muidu tuleb kräpp... ja MUNA ei tohi liigapalju panna muidu tulevad nigu kummist, eriti pärast mõningast seismist ja hiljem järeltarbides....
niisiis... tuleb võtta 1 liiter keefiiiiri (soovitavalt siis nt geeefiiliuse 3,5%), 7 detsi jahu, kolm muna, 1TL soodat, 1TL soola, 2supiL suhkrut.... ja SOODA tuleb sisse panna kõikse viimasena, vahetult enne pannile ajamist


- kuda on mugav seda jahu mõõta?

nu 7DL on kolmveerand 1 kilost jahupakki umbes...
7-8 dl võib panna...see on tunde järgi...aga rohkem ei tohiks ja vähem ka mitte, tulevad nigu saapatallad võisiis nigu plötskid


- ma teen täna pannkooke. kas riivjuustu võib kaa panna?

ei mingit riivjuustu krt
see on juba TUUNITUD toode ja mulle absull ei maitse igasugu TUUNITUD tooted, kus ORIGINAALIST on miski saast tehtud !!!!
nn "tootearendus"
on saatanast !

...mikserdad munad laiali ja segad keeeefiiri sisse, sis paned suhkru ja soola ja muudkui mikserdad-klopid ja sis paned jahu ja koogelmoogeldad taignaks ja sis paned lõpuks 1TL söögisoodat sisse ja sis pannile !
see kogus on MINU kõige optimaalsem KOGUS pannkooke kodo toota... kõik süüakse ära enne, kui kaus täis saab rsk

ja need kõlbavad ka sis süüa, kui on juba kaks-kolm või nii edasi päeva seisnud..on endiselt pehmed ja kohevad ja ülihääd

mingil juhul EI TOHI kasutada valmis pannkoogijahu ! see keerab pannkoogid pekki. katsetatud ja garanteeritud !

kusjuures vanad inimesed (vanaemad, vanavanaemad jne) tegid seda asja veel peenemalt....klopsides eraldi laiali munavalge ja kollase ..... a sel pole erilist mõtet, sest lõpptulemus on üsan samalaadne ja äravahetamiseni sarnane

aga kui tahad, sis võid katsetada.... rebud koos suhkruga klopid laiali, munavalge vahustad eraldi ja lisad tainale

teoreetiliselt peaks tulema kohevamad ja õühulisemad niiviisi, a kuna söögisooda ajab koos keeefiiiriga naguni asja kohevaks, sis pole erilist vahet

sellel on sis mõtet, kui teed ilma soodata...mida maisoovita aga absullll
hokkei ma joooksen teise arvuti taha nüüd


- kefiiiiri. Kas võid v õli paneb taina sisse?

EI, ära pane miskit MUUD PALUN !
Pee Ees ! need on ohvkoos need pisikesed ja paksud koogid mitte ülepanni pliinid eksole.... ja kõikse maitsvamad kas pädeva moosi või meega nt. ...krt kõikseparem muuarust veel eriti toormoosiga
maasika toormoos? metsmaasika toormoos??


...

kell 14:48

- sukurt pold...
suhkurt polnud, panin mett, küüslaugusoola, pitsamaitseainet, pipart, 3 muna pool keefirit pool vett - krt vöi oli see keefir oopis pett...


nii, Teie keerasite oma pannkoogid nimelt PEKKI praega seal oma mee, KÜÜSLAUGU!!!SOOLA, pipra ja veega...
ma olin vahepeal mugavalt ära korra.. ja selle ajaga jõudsite TEIE kõik peppu keerata ma vaatan...

- no see on see kõikse keerulisem, eksole.... osa suhkrust asendasin siiropiga. Keefirti kohapealt valetasin, naine alles toob, maitaht oma gefilust raisata

a kas sa tead keemiat niipalju, et võid olla kindel asjaoludes, kuidas see SIIROP reageerib nt. soodaga erinevalt suhkrust, mis tuli segada munadega kokku?

- Kohe hakkan sibulaid allapraadima, see annab sellise tummise maitse pannkoogule

Teie olete HULL !

- ei, miks, rahunege

Teie rikute ära HÕRGU maitseelamuse TÄIELIKULT...kasutades suhkru asemel siirupit ja mingiks aluseks kusagil seal veel SIBULAID...

- siirupi koha pealt valetasin
jõudsin panna teelusikatäie mett, kui alt suhkru üles leidsin...


suhkur ja sool just sellises kombinesoonis, nagu sai esitletud, on maitse juures asja VÕTI

- ja ma arvan et panen veel võid sinna sisse

ja see on TÄIESTI mõistetamatu, kuda siis nüüd EI OLE ühes laevatöökojas SUHKURT ??
VÕI KILLIB SELLE STRUKTUURI ÄRA !


- ma ei joo suhkurt ja kõik kes külas käivad on mu sellise harjumusega püstihädas

sis osta parem valmis pannkoogi jahu ja tee piimaga või veega või midaiganes ja pane VÕID sisse ja saad TOOTE -
pannkoogilaadse toote..


- ma ei pane võid, ma lihtsalt tahtsin tõsta teie vererõhku

TEIE IHKATE meie surma rsk !
aga MEIE ei tee seda HEADMEELT TEIELE MITTE ! ! !

- aga ma annan kindlaste teada, kuidas läks. pliit juba soe ja eila suitsuribikontidest keedetud (Grossi) supp soe

ma tahan et TEIE saadaksite mulle ÜHE pannkoogi OMNIVAGA ja ma sis vaatan seda asja veel, et misasja Teie seal teete...
kurat jaura siin pannkoogiprohvaanidega rsk nii, et munad märjad...


- ma saadan maksimum mingi koduvidiolaadse toote, kuidas me siin matsutame ja mulle selga patsutame, kes niivõrdsellise hää rrretsepti välja mõtles...

....

kell 15:30

- nii, kuidas praadida? kui palju õli, kui kuumaks?

õli maitse järgi.... kui tahad väherasvaseid, pane vähem... mulle maitsevad aga veits suurema õliga tehtult... jäävad krõbedamad

.....

kell 17:30

- kui pliit jahtuma hakkas ja söed all olid, siis tulid normaalsed - kõige viimased reliikviad...
suhkurt soola ja pipat pidi juure panema ja jõle paks taigen tuli. Kallasin kulboga kuhja keskele ja siis öörusin puulabidaga laiali...
naine kiitis, krõbedad kohad...


MISASJA !!!
APPPIIII !
"suhkurt soola ja pipat pidi juure panema ja jõle paks taigen tuli. Kallasin kulboga kuhja keskele ja siis öörusin puulabidaga laiali" - MISASI SEE ON ??
....infarkt..... oht..... tuleb kohe....


- nojah - nii oli - küllaltk täpne kirjeldus. Väikesed kakukesed lässid kohe kõrbema
siis tegin suured
naene ütles et nagu vanaema omad olid


...

kell 18:17

Tere lp. hr. SVEJK. Mina olen härra Vuksi kaastööline ja tulin tema arvutit kinni panema, sest härra Vuks viibib haiglas väga kõrge vererõhu tõttu. Ilusat õhtu jätku.
* kirjaviis muutmata
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Diiseli lühike, kuid asjalik täpsustus :
diesel kirjutas:vabandan, poest (no mõnest poest vähemasti) saab ka lehma tehtud piima.
tolle saab kannu sees paari päevaga hapuks. sünnib heaste juua ja veel paremini pannika tainasse.
Krizzi õiendus:
krizz kirjutas:
Et lugudegapeetud kaasfoorumlase kogu kuritegelikust plaanist TÄIT pilti saaks, selleks tuleb nüüd lihtsalt kogu vheissbuugi eilne sisu siia ära koppida....
No siit on Juurele-Kivirähule täitsa tõsiseltvõetavat konkurenstsi tulemas :D Täitsa akuraat tzentelmenlik mõttevahetus.
PS! Muide vanema generatsiooni pannikookide tegemisel olen märganud, kuidas kulbiga tõstetakse tainast kõrgele kausi kohale ja niimoodi soristades tekitatakse arvatavasti õhumulle ja seega kohevust kookidesse. Aga muna on ikka peamine, muidu ta üks vesine lurr on.
Oodata on dessanti Soomest, ehk Herman lubab tulla õpetama... 8)
herman30 kirjutas:Seda Fucsi stoory lugedes tuli mul meelde et oeh, kül ma ikka peaksin tulema õpetama eestlastele kuidas pannkoogid päriselt valmistatakse.. :) Esimene õpetund on et mitte kunagi ei praadida ölis. Või on ainus aksepteeritav rasv. Ja mitte kunagi suhkrud taignasse, ainult natugene soola.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

See minu pannkoogi retsept on väga lihtne. Tavaliselt teen ainult 2:le inimesele, sellepärast kasutan ainult 5dl piima.

5 dl piima, mina eelistan (Soomes punases karbis olevad) 3.5% rasvaga.
3 muna
Nisujahut ma ei kunagi mõõta, panen seda silma järgi niin et on sobiv paks segu. Aga umbes 4-5 dl kandis on vist.
Soola umbes 5ml.
Praadimiseks või.
Pann peab olema malmpann, mulle ei meeldi teflonpannid.

Kui söömiseks läheb saab iga üks panna peale mis tahab, mesi, moosi, suhkur...mina eelistan vahtrasiirupid.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16610
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Mulle tehti teema bossi poolt märkus, et tuleb siia kirjutada hoopis.....

Hea küll... 8)

Nüüd saab naljanurgast ära kustutada kui liigse ballasti....
krizz kirjutas:No siit on Juurele-Kivirähule täitsa tõsiseltvõetavat konkurenstsi tulemas :D Täitsa akuraat tzentelmenlik mõttevahetus.
No põhierinevus on selles, et kui Juur ja Kivirähk etlevadki spetsiaalselt avalikus ruumis, siis meie pannkoogi jutt (ja muud jutud :lol: ) ei ole mõeldud tegelikult avalikuks presenteerimiseks... aga kuna kiuslik kaasfoorumlane Svejk sellega algust tegi, siis ma pidin ju kuidagi ennast kaitsma 8)
herman30 kirjutas:Seda Fucsi stoory lugedes tuli mul meelde et oeh, kül ma ikka peaksin tulema õpetama eestlastele kuidas pannkoogid päriselt valmistatakse.. :) Esimene õpetund on et mitte kunagi ei praadida ölis. Või on ainus aksepteeritav rasv. Ja mitte kunagi suhkrud taignasse, ainult natugene soola.
Erinevad koolkonnad... 8) ...nõuka ajal küpsetati kõike kas searasva, margariini või poslamaslaga (päevalilleõli)
Mina olen kahjuks (ja härrad Svejkid on ka) selle hälbelise perioodi kasvandik... seepärast siis ka ÕLI

....võiga praadides asjad on ju teadagi buenod niisamagi 8)

Edit:

Hermani pannkoogid tunduvad olevat pigem need õhukesed pliinid, mis on eraldi teema.... eriti venes...
..kus neid tehakse saja erineva retsepti järele vist lausa. Eks aegade jooksul, kui raffas rikkamaks sai ja gastronoomidesse uut väärt kaupa lisanduma hakkas, hakati ka venes toodet tuunima. Algsed käkid on tavaliselt tehtud ikkagi ülilihtsalt ja kõige odavamaid ning elementaarsemaid koostisosi kasutades....mida saada oli ja talus (vahepealsel ajal siis kolhoosiperes) leidus.
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

Fucs kirjutas:Hermani pannkoogid tunduvad olevat pigem need õhukesed pliinid, mis on eraldi teema
Meil Soomes pannkook on selline, soomeks lettu,:
http://www.kotikokki.net/media/cache/la ... 1297426621

Siis on meil veel pannukakku mis küpsetatakse ahjus, peamiselt samalaadne taignas kuin pannkoogidele ainult et pannukakku;le tuleb rohkem muna ja taignas peab olemas paksem.

Pannukakku:
http://www.kotikokki.net/media/cache/la ... 1297708361

Bliinid jne on mingi kõrgema tase mida saab peamiselt ainult restoranidest.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

diesel kirjutas:vabandan, poest (no mõnest poest vähemasti) saab ka lehma tehtud piima.
tolle saab kannu sees paari päevaga hapuks. sünnib heaste juua ja veel paremini pannika tainasse.
Akf VUKS Vheissbuugist valgustab (valgustamine muideks tähendab valkudega rikastamist...):
kassa tead, kuda nüüd tehakse nt. 2,5% PIIMA ???
kuda saadakse see TÄPSELT 2,5% ???
nii, piimast eraldatakse kõiksepealt kõik rasvaollus (tehakse rõõskkoor ja hapukoor jms rasvasem nänn)... ja ülejäänud praktiliselt null % tehakse piimapulber...
siis võetakse see piimapuilber, lisatakse vett (tehakse uuesti n.ö. "piimaks" ja sis lisatakse koorepulbrit täpselt niipalju, et saaks 2,5% rasvasuse...
...ja siis see "piim" ei saagi enam kunagi hapneda nagu piim, vaid see pulber läheb vee sees klompi ja pudeliisse jääb järele kolmveerand pudelit hägusat vett mille peal hulbib klompiläind pulber

TEHTUD
uus innovatiivne TEHNOLOOGIA
missa tõmbeld nüüd seal ahh??
söögiisu läks ära või??
Pilt


...ja jätkab:
Armsad sõbrad, ärge ajage taga moraali ja õigust; jälgige valvsalt oma kõhtu ja täitke seda hoolsalt ja läbimõeldult, kirjutab Jerome K. Jerome raamatus «Kolm meest paadis (koerast rääkimata)». Ja selgitab: «Siis valitsevad teie südames rahu ja vooruslikkus, ilma et te selleks ise vaeva peaksite nägema; ja teist saab hea kodanik, armastav abikaasa ja õrn isa – õilis ja vaga inimene.»
Mida nad seal piimakombinaadis ikkagi teevad ja mida vorsti sisse topivad?
http://tartu.postimees.ee/1125190/mida- ... se-topivad
Eesti jäätisetehased küll ei kasuta enam toorpiima, jäätise valmistamiseks vajalik piim tehakse pulbrist. Koorejäätise teevad Eesti jäätisefirmad puhtast rõõsast koorest.
Kui jäätise valmistamiseks kasutatakse komponente ehk piima- ja munapulbrit, suhkrut ning maitseaineid, siis valmib jäätis kahe päevaga. Esimesel päeval valmistatakse segu, mis jäetakse vähemalt neljaks tunniks valmima. Teisel päeval töödeldakse segu jäätisemasinas ehk koostisaineid ühel ajal segavas ja vahustavas friiseris. Sealt tuleb jäätis välja miinus 3–6-kraadisena. See on nn pehme jäätis, mida meil müüakse kaubanduskeskuste jäätiselettides.

Annemari Polikarpus, EMÜ toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia lektor ja doktorant: Poodides müüdav tavaline jäätis kalestatakse pärast masinast tulekut. See tähendab, et pehme jäätis jahutatakse miinus 40 kraadi juures maha. Osast jäätisest valmistatakse eskimogeneraatoris pulgajäätis. Eskimogeneraatoris käib ka pulgajäätise kastmine sulanud šokolaadi sisse.

Kalestatud jäätis pakendatakse ja seda säilitatakse miinus 25 kraadi juures. Nii võib jäätis säilida kuni aasta, toote kvaliteeti nii pikk aeg ei mõjuta, sest käreda külma käes ei juhtu sellega midagi. Jäätise kalestamine annab tööstustele võimaluse seda suvel väga nõutud kaupa varem juba lattu valmis teha
Praegu maksavad tööstused farmeritele piimaliitri eest laias laastus 30 senti. Piimas on rasva ligi 4 protsenti, võis on rasva aga 80–82 protsenti ehk 20 korda rohkem. See tähendab, et kilo või tegemiseks kulub 20 kilo piima, mis maksab 6 eurot.

Poes on või hind isegi odavam, kui kulub raha selle toote valmistamiseks. Tööstused saavad võid odavamalt pakkuda sellepärast, et koore valmistamisel eraldatav lõss kasutatakse ära valgurikaste piimatoodete tegemiseks. Ka või tegemisest üle jäävast võipiimast ehk petist saab teha hapendatud petti, mis on tervislik
Liha ja lisaainete sisaldus on vorsti etiketil ning sealt ongi seda kõige õigem vaadata. Keeduvorstis on vett nagu inimeses ehk ligi 70 protsenti.

Lembit Lepasalu, EMÜ toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja: Vorsti tehakse eelkõige sellisest lihast, mis ei vasta värske liha müügi standarditele. Vorsti toorainena kasutatakse vanemate loomade liha, noorte loomade lahjat liha, näiteks rümba väheväärtuslikke osi, ning lihalõikmeid ja pekki. Tänapäeval lisatakse vorstidesse ka mehaaniliselt konditustatud kanalihamassi, mille kogus on vorsti pakendil eraldi välja toodud.

Liha ja muude koostisainete vahekord määrab vorsti hinna. Ühelt poolt tahab ostja odavat vorsti, teisalt aga seda, et vorstis oleks palju liha. Kahte head korraga aga ei saa
Suured tööstused kasutavad verd, sest suurte ettevõtetena suudavad nad täita toiduvere kogumiseks kehtestatud väga ranged nõuded.

Väiksemad ettevõtted kasutavad verepulbrit, mis on samuti väga rangete nõudmiste järgi tehtud. Maitses pole vahet, kas vorst on valmistatud vere või verepulbriga, sest verepulber on rangete nõuete järgi kogutud ja kuivatatud veri
Singi sisse ei süstita vett! Küll aga pritsitakse lihasse soolvett.

Vanasti kestis liha soolamise protsess mitu kuud, tänapäeval ei saa tööstused nii palju aega kulutada. Sellepärast kasutataksegi lihatööstustes nüüd sooldumise kiirendamiseks soolvee pritsimist tootesse. Lisaks singiks minevat liha masseeritakse ja tumbleeritakse. Masseerimise ja tubleerimise ajal mõjutatakse liha mehaaniliselt: seadme pöörlemise ajal hõõrduvad lihatükid üksteise ja seadme pinna vastu, mis soodustab soola imendumist lihasse. Nii sooldub liha ühtlaselt ja kiiresti, ühe-kahe päevaga
Suitsutuspreparaate toodetakse klassikalisest ehk pärissuitsust, seega pole seal midagi liigset. Suitsutuspreparaadid on suitsukomponentide põhjal valmistatud vee-õlipõhised emulsioonid ja pulbrid. Nende ülesanne on anda töödeldavale tootele suitsutatud toote tunnused.

Lihatoodete töötlemine suitsutamispreparaatidega ei ole klassikalise suitsutamise alternatiiv, vaid üks selle vorm. Selliste preparaatide kasutamist toiduainete suitsutamisel nimetatakse ka suitsuvabaks suitsutamiseks. Et enamasti on suitsutuspreparaadid vedelas olekus, siis nimetatakse neid ka vedelsuitsuks või suitsutusvedelikuks

A misasjad on "räiskäleet" ?
Viimati muutis Svejk, 22 Dets, 2016 16:50, muudetud 3 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

Svejk kirjutas:A misasjad on "räiskäleet" ?
Sama asi kui letut. Võibolla on räiskäleet nõ ametlik nimetus ja letut kõnekeeles. Mina arvan et letut põhineb rootis keele sõnast plättar.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16610
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Svejk rsk tappa sa saad !

Piim ei hapne, sest on pastöriseeritud krt noja MEIL väidetavalt pulbrist piima ei tehta...

..küll aga kuskil kunagi lisati koorepulbrit, et rasvaprotsent täis saada.... vahepeal oli piima üliküllus ja kõik aeti pulbriks... ja siis VIST realiseeriti osa pulbrit niiviisi... praegu väidetavalt pole enam probleemi ja saab ka toorpiimast 2,5% piima teha ainult et ikkagi algul tõmmatakse piim miskiks vesiolluseks ja siis hakatakse uuesti lisama sinna põhimassi, et % täis saada....

Igat minu möla SULLE, mis peab SINU vererõhku tõstma pole vaja siia tõsisesse foorumisse kopida....



Oota kurat, kui ma aega saan siis ma alles kirjutan.... :mrgreen:
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Fucs kirjutas:Svejk rsk tappa sa saad !
Igat minu möla SULLE, mis peab SINU vererõhku tõstma pole vaja siia tõsisesse foorumisse kopida....
Oota kurat, kui ma aega saan siis ma alles kirjutan.... :mrgreen:
Sa oled liiga palju "Kevadet" vaadanud: https://youtu.be/gvnZ2tDrEA4?t=4911

Ja pealegi - ma piima üldse ei joo, niiiet väga ebaõnnestunud rõhutõstmisüritus... 8)

Kui lubad mulle tappa teha
TUMBLEERIDA mu lihakeha
siis avalikustan su teod
-sa nööri ise kaela seod

Milneti laimu täis kõik paiskan
mu päralt vägi, käes on võim
ja ohtralt leheruumi raiskan
oh - kõlab vägevalt mu sõim

Kui MINUGA sa arved krillid
siis hoia oma piip ja prillid!
-mul üllatusi varuks VEEL

Ei pärast seda enam eal
sind näha ole neti peal
ei väsi meie sellel teel

Mis ülejäänusse (või järelejäänusse) puutub, siis jään huviga ootama Teiepoolseid ammendavaid avaldusi toidutootmistehnoloogika vallas.... 8)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist