Tsiteerin:
Olen sellega täitsa nõus ,et seni kui asi on maa sees või veepõhjas ei ole seda kellegil vaja(riik), aga kui keegi huviline on vaeva näinud asja ülesleidmisega, siis on riik ja ametkonnad suured omanikud ja ei tea mida veel.
See oli lihtsalt minu arvamus.
Miks nii

Vägagi ühekülgne suhtumine, mis viib anarhiani! Tänu sellisele suhtumisele oleme juba nii mõndagi väärtuslikku jäädavalt kaotanud

. Ja mida sa nende leitud asjadega teed? Viid teise ilma kassa või

Kus on öeldud, et riik peab teadma täpselt, mis temal maa sees või veepõhjas leidub! Riik on väljendanud oma huvi leidude suhtes vastava seadusandlusega ning ametkondadega, kes seda tegvust reguleerivad, muidu läheks siin varsti üksteise nottimiseks

See, et asjad ei toimi nii nagu tahaksime on meie endi süü, sest oleme valinud ju ise Toompeale seltskonna kes peaks asjad õieti toimina panema!
Ja ega keegi ju sul otsimist ära ei keela vaid kui oled midagi leidnud, siis on targem seda kõigepealt spetsialistile näidata selle kultuurväärtuse kindlaksmääramiseks. Kui oled laisk, siis on lihtsam viis leiukoha koordinaadid teatada kas sõjamuuseumile või siis otse MA spetsialistile. Kui viitsimist on võid koos nende institutsioonidega väljakaevamisel osaleda ning oma huvile rahuldust saada. Lisaks ootab sind leiutasu, mis ju ka mööda külge maha ei jookse

Kui aga jääd algupärase seiuskoha juurde, astud sellega väga libedale jääle ning pälvid paljude ausate tegijate põlguse.