EKV, PV ja KL märgid WWW-s

Üksused, relvad, tehnika. Autasud ja vormid. Kõik teemasse puutuv.
Arnold
Liige
Kontakt:

EKV, PV ja KL märgid WWW-s

Postitus Postitas Arnold »

Kuuldavasti ilmub lähipäevadel, või juba ilmus raamat/kataloog EW kaitseväe väeliikide, sõjakoolide ja teenistusmärkidest. Erakirjastuslik raamat saab arvatavasti olema hirmkallis ja loodetavasti samavõrra hea,
aga selge on ka see, et sellisel kujul avaldatud informatsioon jääb ringlema väga väikesesse ringi. Eesti Kaitseväe märgid sõdadevahelisest ajast on väidetavalt maailma militaarkultuuri tipp - miks me sellest siis ei räägi? Meie kaitsestruktuuride kodulehti vaadates jääb suhu suhpajoki kuiviku maitse - eriti veel inglisekeelset ajaloo osa vaadates. Mõni üksiküritaja on midagi ka oma lehele riputanud, aga paraku ei pildista mitte fotoaparaat, vaid ikka inimene. Märkide pildistamisel tuleks eeskuju võtta vähemalt leheküljest http://www.wehrmacht-awards.com/ Võib - olla on paremaid. Kuidas sellisest piinlikust olukorrast välja tulla?
Kindlasti üks võimalus on vastse raamatu tegijatel panna ka oma materjal
võrku üles, kasutades siis juba proovitud nõkse müügitegevuseks, probleemiks võib aga osutuda keel - ma ei tea, kas raamat tuleb mitmekeelne. Reaalsem variant oleks meil, kui maksumaksjatel, esitada küsimusi Laidoneri muuseumile, mis ju ennast defineerib riiklikuks sõjaajaloo muusemiks. Võib - olla on siin foorumiski mõni sealne palgaline? Küsigemgi siis - millal, kuna alustate jne.? http://www.laidoner.ee/
PriitP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PriitP »

"Eesti riiklik sõjamuuseum" peaks seal olema väiksemas fondisuuruses--et oleks selge, et tegemist on parimal juhul liiginimega. No offence ...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Viisakas sõim on alati teretulnud - see võib midagi murendada! Aga Priit, on Sul tõsiseid etteheiteid? Ma olen viis aastat töötanud ka ühes Eesti esimuuseumis (ajad olid siiski hoopis teised 89-94), kas mingit konstruktiivset juttu on võimalik ajada, või on kõik "targad" klaveri taga ja "lollid" saavad palka toolide persejärgi kujundamise eest?
Siis muuseumitöötajad!
PriitP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PriitP »

Suhtun muuseumitöötajatesse igati positiivselt. Vabandan, et vastupidine mulje jäi.
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

See, mis ilmuma peaks 2005:

Kivinuk, Aleksei
Eesti sõjalised autasud ja rinnamärgid 1918-1940 = Estonian military awards and decorations 1918-1940.
Tallinn: A. Kivinuk, 2004
460 lk.; 30 cm
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Arnold kirjutas:Viisakas sõim on alati teretulnud - see võib midagi murendada! Aga Priit, on Sul tõsiseid etteheiteid? Ma olen viis aastat töötanud ka ühes Eesti esimuuseumis (ajad olid siiski hoopis teised 89-94), kas mingit konstruktiivset juttu on võimalik ajada, või on kõik "targad" klaveri taga ja "lollid" saavad palka toolide persejärgi kujundamise eest?
Siis muuseumitöötajad!
Ehk Arnold tahab meile rääkida oma ägestumise põhjusestest?
Või tunneb ta Priitu isiklikult, et on kohe lennult võimeline teise mõtteid haarama - vastsel korral jääb lugejatele mulje, et inimesele on lihtsalt suhu pandud selline jutt, mida ta pole öelnud...
See, mida me ARVAME teist inimest ARVAVAT... ei pruugi alati õige olla!

ProPatria, moderaator
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Arnold !

Ei ole mõtet kirjutada
Ma olen viis aastat töötanud ka ühes Eesti esimuuseumis ...
Seda lihtsalt pole mõtet ! Siin foorumil on piisavalt samasuguseid ...
Kui Sa kirjutaksidmidagi sellist: "... ma töötan ... ma juhin ..." siis oleks sellest ehk rohkem kasu - kaasvestlejate abi / suhtumine / nõuküsimine-andmine jne oleks hoopis teistsugune.

On ilmselge, et ükski kõrge riigiametnik ei tunnista sellel lehel, et vot mina tegin - lasin teha jne. Seda keegi ei ootagi. Vahest toimuksid asjad Eestis pisut teisiti, kui võtta teiste nõu kuulda ...

Kui Sa seal muuseumis juba töötasid, mis hea pärast tuli lahkuda? Lendasid kõrgemale ?

...kas mingit konstruktiivset juttu on võimalik ajada, või on kõik "targad" klaveri taga ja "lollid" saavad palka toolide persejärgi kujundamise eest?

:oops: :oops: :oops:

Istun küll toolil ja ausõna - ma tõesti ei oska seda kellegi teise istmiku järgi kujundada :(

Samas - ootaks ka Sinult pisut konstruktiivsemat suhtumist.

Jääb mulje, et töötad Laidoneri muuseumis ? Kirjutasid eespool
Viisakas sõim on alati teretulnud - see võib midagi murendada! Aga Priit, on Sul tõsiseid etteheiteid?
Ei ole küll Priit ega oma volitusi teiste eest kirjutada, kuid juhiksin Sinu tähelepanu asjaolule, et paljud listikaaslased jagavad seda Priidu mõtet
"Eesti riiklik sõjamuuseum" peaks seal olema väiksemas fondisuuruses--et oleks selge, et tegemist on parimal juhul liiginimega.
Seega:ei ole mõtet tühja karata. Kui aga rusikad sügelevad - vaata jututoast teemat "Aukohus"

Lugupidamisega
õpetaja
Blitz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitz »

Estoloog! Minu teada on ilmuva raamatu autor siiski Aleks (mitte Aleksei) Kivinuk. Vähemalt selline nimi on ilmuva raamatu esikaanel. Ning raamat peaks veel mõned nädalad trükikojas viibima. Kuigi ise veel raamatut näinud ei ole, küll aga on natuke kõrvalt nähtud raamatu koostamise protsessi, siis julgeks loota, et tegemist saab olema monumentaalse teosega, mis Eesti militaarmärgihuvilistele peaks kujunema omamoodi "piibliks".
Raamat on A4 formaadis, 464 lk, eesti- ja inglisekeelne, pildid värvitrükis ja kriitpaberil. Hind ettetellimisel (viimastel andmetel):
1. 1-10 eksemplari - 800kr tk + käibemaks
2. alates 10 eksemplarist - 750kr tk + käibemaks

Poehind saab olema kallim...
Viimati muutis Blitz, 28 Jaan, 2005 13:48, muudetud 1 kord kokku.
Õpetaja

To Blitz;
Pead asjaga hästi kursis olema väitmaks, et
tegemist saab olema monumentaalse teosega, mis Eesti militaarmärgihuvilistele peaks kujunema omamoodi "piibliks"
Kas tegu on järjekordese walterliku monograafiaga, mis kusagilt mahakirjutatud või on asi tõsine ? Päris kohe ise tegi ?

õpetaja
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

ise teeb ja asi on tõsine jah :wink:
foorum.rindeleht.ee
Õpetaja

Paraku selgub sageli alles hiljem, et enamus "isetegijaid" on kellegi pealt mahaviksinud või üle löönud ...
Loodan, et eeltoodu ei käi kõnealuse väljaande kohta ja asi tuleb tõsine ...

õpetaja
Blitz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitz »

To Õpetaja

Muidugi on veel põrsas kotis, kuid inimest tiba tundes, ei ole mul alust arvata, et ta oma kulu ja kirjadega mingit jama välja andma hakkab. Pealegi kui kasumiks ei ole näha muud, kui tänupisarad kollektsionääride ja muidu huviliste silmis.

Kui sa püstitad küsimuse, et kas Kivinuka raamat äkki on kusagilt maha kirjutatud, siis mina näiteks ei tea Eestis olevat teost või teoseid, mille pealt nii mahukat raamatut annaks maha kirjutada. Või oskad sa äkki mõnda nimetada (lisaks Walteri omale)?

Aga eks umbes kuu aja pärast tõde tõuseb ja vale vaob... :wink:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Tundes Aleksit ja pisut omapoolse materjaliga abiks olnuna julgen loota, et raamat tuleb parim, mis praegu võimalik. Julgeks öelda, et eesti märkide kogujale/huvilisele saab see olema tõesti piibliks.
Walteri raamat on kahjuks paljude faktivigadega populaarteaduslik teos, mille ilmumine omal ajal oli siiski suursündmus.

raudrist
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Õpetaja

Ta oskas hästi maha kirjutada, ega see teistelegi tundmatu tegevus pole ...

õpetaja
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Miks selline pahur suhtumine? Saa aru, seda mida Aleks on teinud, ei ole lihtsalt kusagilt maha kirjutada.

raudrist
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline