Kodune töötuba

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Lemet
Liige
Kontakt:

Re: Kodune töötuba

Postitus Postitas Lemet »

Üks ütlemata asine riist on mõistagi ka küpsisefrees. Vähemasti pikemas perspektiivis...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
häh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas häh »

Minu mõte oli see, et otsitav on siiski odav hobikraam. Korralike asjadega on see jama, et teadmine mida tahta (ja mis üldse oluline) tuleb kogemusega, pole mõtet lahmida hulga ressurssi asjadesse, mis võibolla ei meeldi/sobi etc.
Niikuinii saab suurema osa vähemalt 2x osta ;)

Ainuke mida minu arust vältida on kombipingid. Kui üks asi kõlbab kõigeks, ei kõlba ta mitte millekski.

Otslihvijat pole muuseas minuarust mainitud. Neid on ka miljon erinevat, alates dremeli sõpradest ja sugulastest, käiade ja jõhvsaagide külge käivatest ja lõpetades suruõhu omadega, mis on vast kõige mõistlikumad. See on nikerdamise juures üks äraütlemata lahe ja vajalik asi. Ja pisivärvimiste puhul aerograaf. Niiet kompressori peale võiks siiski mõelda. Ja pisikestega pole eriti midagi teha, esimene kodus kasutatav on see 50 liitrise paagiga V2, mida saja eri nime all müüakse. Selle häda on, et otseveoline ja jaheda ilmaga ei tõmba käima.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

häh kirjutas:...esimene kodus kasutatav on see 50 liitrise paagiga V2, mida saja eri nime all müüakse. Selle häda on, et otseveoline ja jaheda ilmaga ei tõmba käima.
Kompressoreid tehakse vist kõiki hiinas 8) - värv ja nimi võivad olla erinevad. Automaatika karbid kah samad - olgu või Stokkerist :)
Uuest peast see V2 ei läinudki käima, jäigi jaurama - vahetasin tehase tökati poolsündi vastu, siis hakkas tööle alles.

Mõistliku hinnaga saab lamellifreesi Massist: http://www.mass.ee/mod_shop_40c0cefb6fc ... J7000J_est

Pilt
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

häh kirjutas:Minu mõte oli see, et otsitav on siiski odav hobikraam. Korralike asjadega on see jama, et teadmine mida tahta (ja mis üldse oluline) tuleb kogemusega, pole mõtet lahmida hulga ressurssi asjadesse, mis võibolla ei meeldi/sobi etc.
Niikuinii saab suurema osa vähemalt 2x osta ;)
Kipun samuti nii mõtlema. Mida ja missugust täpselt, see selgub.
häh kirjutas: Otslihvijat pole muuseas minuarust mainitud. Neid on ka miljon erinevat, alates dremeli sõpradest ja sugulastest, käiade ja jõhvsaagide külge käivatest ja lõpetades suruõhu omadega, mis on vast kõige mõistlikumad. See on nikerdamise juures üks äraütlemata lahe ja vajalik asi. Ja pisivärvimiste puhul aerograaf. Niiet kompressori peale võiks siiski mõelda. Ja pisikestega pole eriti midagi teha, esimene kodus kasutatav on see 50 liitrise paagiga V2, mida saja eri nime all müüakse. Selle häda on, et otseveoline ja jaheda ilmaga ei tõmba käima.
See vist on a'la minifrees? Seda ma kirja ei pannud, väikevahend :)
lugeja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lugeja »

Paremat ülevaate ja natukese kogemuse saamiseks tasuks käia Ehituskoolis sellisel kursusel: Puidupingioperaator universaalpinkidele (oskused töötamiseks tööstuslikel puidutöömasinatel) - mu enda "kolahunniku" hindamiseks oli see täitsa abiks...
Lisaks tasub lugeda netist tööriistade ülevaateid / vaadata juutuubist, näiteks see https://youtu.be/lWTZMgYadF4 või see https://youtu.be/niQjGdutucQ - otsing on abimeheks.
häh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas häh »

mutionu kirjutas:väikevahend :)
Noh, vaatame mis Sa siis räägid, kui esimese ringi mõõtmis- ja märkimisvahendeid ära oled ostnud ;)

Soovitan kohe algusest peale hakata kasutama märkenõela ja märkenuga pluss automaatpliiatsit. Mõõdulinte, joonlaudu ja nurgikuid pole kunagi liiga palju ;)

Ja kindlasti hangi sobivad täppisnurgikud, inglise keeles on need precision või engineer's square. Vt http://www.igaging.com/page42.html
Kõigi saagede ja puuride jonksuajamiseks ja muidu kontrollimiseks.

Seal lehel võid natuke ringi kolada kasvõi ideede saamiseks. Nende digirööbitsat ma täitsa julgen soovitada ;) toolmaster.eu kaudu saab ka Eestist osta.

Alustuseks on üks huvitav asi combination square http://toolmaster.eu/nurgikud-nurgam%C3 ... 81407.html millega saab suurema osa märkimisi ära teha ja kasutada ka rööbitsana. Eestis minuarust seda miskipärast väga ei kasutata. NB! tuleb kindlasti üle kontrollida, aga on reguleeritav. Ja tolliskaala on ootamatult tihti abiks asi. Mul endal on Kapro oma, mis on magnetkinnitusega, on ka täitsa OK, aga kruviga jäik kinnitus on minuarust praktilisem.
madiss
Liige

Postitus Postitas madiss »

Mis te sellisest käiast arvate, tasub noa teritamiseks osta?

https://osta-ee.postimees.ee/lauakai-he ... =frontpage
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

Nagu käia nägin, tuli üks lugu meelde:

Peremees käiab taluõuel vikatit, aia tagant möödub jalgrattur.
Mees: "Nael kummi!"
Jalgrattur: "Käi perse!"
Ühtelugu räägin ühte lugu...
häh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas häh »

Kui võimalik katseta lindiga varianti. Endale meeldib see rohkem, alguses tundus veidi veider, aga tegelikult on jube mõnus. See konkreetne on veitsa suuremate asjade jaoks hea.
mutionu
Liige
Kontakt:

madiss kirjutas:Mis te sellisest käiast arvate, tasub noa teritamiseks osta?

https://osta-ee.postimees.ee/lauakai-he ... =frontpage

Käiadega on üldse igavene jama.
Olen neid ostnud 2 tk, siuksed ~ 50 ja 100 euri vahel. Firmat ei mäleta, üks on sinine. Otse öeldes, igavene p*sk.
Käivituse ja töökiiruse saavutamise vahel tekib selline vibra, et raputab mootorikorpuse aluse pealt lahti.

Mismoodi aga käial ja käial poes vahet teha, ei tea :( Käin ja mõtlen, et kas Makita on paremini tehtud(mootorikorpus on aluse küljes ilusti kinni) või ei.
mutionu
Liige
Kontakt:

Muide.
Kas keegi on kursis, mis suurusjärgus võivad olla erinevate ehitus(tööriista)poodide allahindlused ärikliendile?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

mutionu kirjutas:Muide.
Kas keegi on kursis, mis suurusjärgus võivad olla erinevate ehitus(tööriista)poodide allahindlused ärikliendile?

Projektimüük erakliendile on letihinnast 25-30%. Ärikliendile tuleb mahust sõltuvalt veel midagi otsa aga mitte enam nii palju. Suured ajavad asju otse tehastega või maaletoojatega.
mutionu
Liige
Kontakt:

Tänud.
Muide, kiitke või laitke kuid 2 asja ostsin ära: lintsaag ja lihvpink :)

Ka otsustasin loobuda freespingist ja soetada selle asemele 1 - 2 käsifreesi. Selline number kuna ei oma aimugi nende võimsusest. Nimelt on ilmselt vaja sellist asja nagu serva(kandi)frees, nagu ma aru saan, saan ma sellega mugavalt täpsemat tööd teha(näiteks puitplaadile tekst vms). Samas arvan, et tema 600W jääb lahjaks servade freesimisel, seega võib olla vajadus suurema järele.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Mul pole lintsaagi pärast nõukogude aega vaja läinud, on tikksaega hakkama saanud aga jah - kindlasti on teatud asju sellega mugavam teha.
Selline nagu see Scheppachi "lintkäi" :) on mul kah - hiinakas - külmast peast peab käega hoogu andma, kui rihm on soe, siis läheb nupust ja läheb vahel ikka vaja, kuigi suur lint on kah ja käsilintlihve mida saab selili keerata....

Mehed - ostke relakaid!

Bowl Carving
https://www.youtube.com/watch?v=kkPXQ0d7iS0

Julgen soovitada, kui nikerdamiseks läheb
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mehed - ostke relakaid!

Bowl Carving
https://www.youtube.com/watch?v=kkPXQ0d7iS0

Julgen soovitada, kui nikerdamiseks läheb
Kas kogu see relakakeberniit poleks olnud lihtsam ja kiirem teha treipingis??
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist