kas sellist eestit tahtsimegi?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
marksman
Liige
Kontakt:

kas sellist eestit tahtsimegi?

Postitus Postitas marksman »

valitsus lükkas täna TAAS tagasi eelnõu, mis oleks punaarmee vastu võidelnud eestlased vabadusvõitlejatex kuulutanud (mõeldi selle all sis saksa mundris olijaid ja metsavendi) ja seda selleks, et "mitte juurde saada vaenlasi".
stilett
Liige
Kontakt:

???

Postitus Postitas stilett »

Samas kui President annab Vabariigi Aastapäeval riiklikke teenetemärke vanadele rindevendadele, siis seal on märgitud "sõjaliste teenetega vabadusvõitleja" või kuidagi nii...
marksman
Liige
Kontakt:

pisut rumal on arvata, et need "medalid" mingit väärtust omavad. nende rohkus on selle asja ära solkinud
Maximus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maximus »

Oleks vastu võetud,kui vanad kommud poleks JÄLLE tagasi lükanud. :evil:
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Kui asja ametlikult seisukohalt võtta siis ju polnud nad vabadusvõitlejad,mehed sõdisid Natsi-Saksamaa eest ja riik oli ikkagi ju okupatsiooni all(vähemalt puudus terror mida need eelmised kaltsakad siin mõnuga külvasid)
Moraalselt asja võttes oli kindlasti.Lahingud emajõe ääres ja sinimägedes jätsid mulje nagu oleks uus vabadussõda,sest mehed lootsid peale punaste löömist,et taastatakse Vabariik.Kui Saksamaa oleks võitnud süja poleks seda kohe kindlasti juhtunud.Poleks me midagi oma Vabariiki saanud ja kardan,et asi oleks lõppenud kodusõjaga.Aga pole ime,et eelnõud vastu ei võetud-vaadake kes seal istuvad,olid ennem riigiisad ja on praegugi :?
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Ei saa vait olla...
"Sellist Eestit me just tahtsimegi!" - nii kilkas kuskil partorg Ansip.
Ja pühapäeva öösiti kl6 paiku on Vikerraadios vaba mikrofon. Ja ükskord tõstatati seal küsimus, et kas ikka tahtsime sellist Eestit. Endal polnud aega helistada ja saatelõik lõppes diktori halaga: "No kas tõesti pole eestimaal kedagi, kes mingitki positiivset vastukaja annaks..."
Muidu oleks omalt poolt lisanud:
1. Sellise Eesti tahtjad elavad teiselpool rikkurigetode (tiskre jne) turvaväravaid.
2. Turvaväravate taga ülisuure tõenäosusega Vikerraadiot ei kuulata, see on siinpool turvaväravaid elutsevate kaltsakate programm.
3. Pühapäeva öösel kell6 teiselpool turvaväravaid kindlasti magatakse.

Ehk siis oli küsimus Vikerraadio poolt rumalasti püstitatud ja veel rumalam oli loota, et keegi raadiossehelistajatest oleks Ansipi sõnu takka kiitnud.

Ja eks need turvaväravad esimest Eestit teise Eesti eest kuidagi kaitsevad, aga potentsiaalse vaenlase eest...

Häbi küll, aga isegi olen kunagi mõelnud, et kui sõjaolukord... Mille kirevase pärast ma peaks relv käes neid ihneid pekiperseid ja nende riiki kaitsma minema?
Õnneks paneb ihnurite enda juurutatud turumajandus asjad paika ja vahest kuuleb kahjurõõmu tekitavaid kaeblemisi stiilis: "Me tegime suure sammu, tõstsime päästjate palka tervelt 500 krooni võrra 2500-lt 3000-le kroonile, ikka ei tule uusi pritsimehi tööle ja teised lähevad minema, ehitustele kive tassima jne..."
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Oleks vastu võetud,kui vanad kommud poleks JÄLLE tagasi lükanud.

Kes on süüdi selles, et "seal" vanad kommud istuvad? Meie ise. Nii need, kes käivad valimas ja "vanade kommude" poolt hääletavad, kui ka need, kes ennast ei viitsi kord nelja aasta jooksul pühapäeval kodust välja vedada ja niimoodi oma hääle maha viskavad. Soovitan järgmisel korral hääletada nende erakondade poolt, kes otseselt lubavad Saksa sõjaväkke mobiliseeritud vabadusvõitlejatega võrdustada. Kui sellised erakonnad Riigikogus aga enamust ei saavuta, siis ei ole järelikult ka rahva enamus sellest huvitatud, et veteranidele vabadusvõitleja staatus anda.

Muide, samas ei saa öelda, et riik oleks otseselt veteranidele näkku sülitanud. Neile kehtivad ju tõepoolest soodustused nt bussis sõitmisel ja samuti saadetakse neid riigi raha eest sanatooriumidesse, presidendid aga jagavad igal vabariigi aastapäeval kamaluga ordeneid "teenetega vabadusvõitlejatele" st metsavendedadel, soomepoistele ja saksa poolel sõdinutele. Loomulikult võiks alati rohkem toetada-paitada. Aga ma kardan, et liigse riigi hoolitsuse korral kujuneks lõpuks nende meeste ümber välja omalaadne kultus, umbes selline, nagu Nõukogude ajal ümbritses "Suure Isamaasõja kangelasi" või "Oktoobrirevolutsioonist osavõtnuid". Riigiisad võivad poliitilise korrektsuse ja diplomaatia huvides ju välisriikidele häma ajada, aga iga normaalne eestlane peab neid mehi ju niikuinii õigeteks meesteks, kangelasteks ja vabadusvõitlejateks.
marksman
Liige
Kontakt:

lennart88, kle, minu esiisad võitlesid küll eesti eest. samuti võitlesid eesti eest need mehed, kellele SS relva kätte andis või kes seda sealt nõudsid. on väga vale arvata, et Eesti Leegion sõdis natside eest. Miks kasvõi Rebase pat hoidis punaseid nii kõvasti tagasi, enne, kui Narva alla tuli? meie mehed võitlesid eelkõige oma maa eest (aga selle kohta siin vist 10 teemat algatatud-lahatud)

ja mille eest sis metsavennad võitlesid? neile pandi ka pika puuga täna!!!
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Soobel kirjutas:Ei saa vait olla...
Häbi küll, aga isegi olen kunagi mõelnud, et kui sõjaolukord... Mille kirevase pärast ma peaks relv käes neid ihneid pekiperseid ja nende riiki kaitsma minema?
"
Sama asi kordus sisuliselt ilmasõja ajal. Kellel raha oli, pani ajama ja hiljem tulid nad (või nende võsukesed) tagasi ning nõudsid oma vara tagasi, ise rusikaga vastu rindu tagudes - me olime Thorontos mõttes teiega, andke meie majad ja maad mahamüümiseks tagasi, värdjad!

Siiamaani meeles (olin siis nolk) Aegviidu rahvamajas diskussioon polügooni maade tagastamise kohta. Kõik pritsisid tatti ja rääkisid sõnapaarist "maksumaksja raha". Hea küll - ent praktika näitas, et maade kättesaamise korral oli esimene asi mahamüümine metsaraiet teostavaile tegelastele. (lihtsalt näide). Juhtus ka seda, et "keegi tundmatu" lihtsalt tegi kiiresti lageraiet.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Miks kasvõi Rebase pat hoidis punaseid nii kõvasti tagasi, enne, kui Narva alla tuli?
Minuteada tegeles Rebase pat Leningradi oblastis mitmesuguste muude huvitavate asjadega, kinnihoidmise kõrvalt nii-öelda. :D
Ja lausa sellest ajast alates kui punased justkui ei tunginudki hirmsasti peale :shock:
Ja siit need kahtepidi arvamised oma alguse saavadki - kus lõpeb vabaduse eest võitlemine ja algab kaasajooksiklus.
Aga noh - viimane ei ole veel see päris paha tegu.
Märksa põnevamate asjadega tegeles vabadusvõitleja härra O. Angelus ja co. :roll:

Samas arvan, et tõeliste vabadusvõitlejate staatus-mälestus peaks siiski olema kuidagiviisi määratletud?
Neid ei ole ju nii palju - igaühe kohta võib otsuse langetada personaalselt?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Lennart
Liige
Kontakt:

marksman kirjutas:lennart88, kle, minu esiisad võitlesid küll eesti eest. samuti võitlesid eesti eest need mehed, kellele SS relva kätte andis või kes seda sealt nõudsid. on väga vale arvata, et Eesti Leegion sõdis natside eest. Miks kasvõi Rebase pat hoidis punaseid nii kõvasti tagasi, enne, kui Narva alla tuli? meie mehed võitlesid eelkõige oma maa eest (aga selle kohta siin vist 10 teemat algatatud-lahatud)

ja mille eest sis metsavennad võitlesid? neile pandi ka pika puuga täna!!!
Kas ma ütlesin midagi valesti? Sa võibolla said midagi valesti aru.Ma ei vaidle vastu,et Eestlased võitlesid oma maa eest(mainisin ka seda eelmises postituses) Kas sa arvad,et minu esiisad ei võidelnud selle maa vabaduse eest? Ma ei väida,et ükski mees võitles Natside eest-mehi ei kottinud see karvavõrdki.Näiteks soomeposid ei tahtnud kohemitte kulle ja satse kanda mis viitasid Natsi-saksamaad. Ja mis toimus Narva all oli ajalooliselt väga tähelepanuväärne mis sela toimus.Oleks sealt läbi murtud
oleks ajalugu võinud üldse teistmoodi minna,kaotused olid suured kuid 8 kuu vältel ei suutnud isegi punaarmee parimad löögiüksused sealt läbi tungida.Eesti poisid olid kõvad vennad selles ma ei vaidle ja nemad ku isõdurid võitlesid oma maa vabastamise nimel,kuid sõdur on ainult väike
mutrike suures masinavärgis,vahet pole kumb Suurriik oleks sõja võitnud
-okupeeritud oleksime niiguinii olnud.
Ja metsavendades niipalju-Väga vaprad mehed ja füüsiliselt kui ka vaimselt tugevad võitlejad kellel oli tahet võidelda ja olid kodumaale lõpuni truud.Mul pole mitte midagi nende meeste vastu-neid peab mäletama ja meeles pidama.
jrgen20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jrgen20 »

Ja lõppude lõpuks läheb see teema samamoodi üksteise kallal võtmiseks ja vaidlemiseks ja mitte kuhugi ei vii. Valitsus võiks lihtsalt anda õiguse austada ja avalikult rääkida ka saksa poolel sõdinud rindemeestest. See kommarimeelsus on kah nadi. Uued EMT või Elioni või juimal teab missuguse sideoperaatorite reklaamidel ilutseb samamoodi Eesti vormis sõdur, rinnas punaarmee medalite lindilõiked. Imelikuks läheb see Eesti riik.
Lennart
Liige
Kontakt:

Hämmastav on see,et inimesed tunnevad ennast puudutatuna,kui midagi
mitteülistavat mainitakse meie vabadusvõitlejate pihta.Aga kas siis saksamundris Eestlased olid vabadussõdijad? Olid kindlasti-oma ja rahva silmis,meestel oli ju kindel siht,et võidelda välja vabariik.Aga ametlikult olid mehed värbatud waffen-ss-i ja seega nad allusid SS-ile.Saksamaa võidu korral oleksime me niiguinii okupeeritud olnud ja hiljem oleks jätkunud sissisõda.Kõige valusam on see,et kui uluotsa valitsusest
ei tehtud väljamaal välja,kuigi teatati vabariigi loomisest ja toompeal
lasid vabastajad :roll: selle kuulipildujatulega pilbasteks.Aga sellest ei saa pihta-metsavennad ju ei sõdinud võõra riigi mundris ja võitlesid oma maa ja rahva eest.Just nemad olidki ju vabadussõdijad.Ja kõik need teised kes sõdisid punase terrori vastu.
Maximus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maximus »

Minu valik on igatahes Isamaaliit/Res Publica ja,kui nende võimule tulles ikka eelnõud vastu ei võeta siis krt küll,ei ole keskerakonda asjatu süüdistada :x .......................... eeldusel,et ikka võimule tulevad.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

See ResPublica ja Isamaliidu kisa selle ümber on suunatud otseselt populaarsuse kogumiseks.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist