Saksa WH värvide RAL koodid

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Saksa WH värvide RAL koodid

Postitus Postitas hummel »

Selline mure, et otsiks RAL koodina Saksa tüüpilisi värve millega masinaid värviti:

liivakollast
välihalli

Tuli mõte, et kui aega ja resurssi koguneb, värviks oma kodulooma ka seda värvi. Nagunii keretööd ja värvimine ootamas. Ja äkki veel kellelgi kasutajatest vastav huvi...:wink:

Tean, et siin foorumis on kunagi juttu olnud sellest, kuid ei suutnud üles leida mitte. :roll:
Heiki
Liige
Kontakt:

Re: Saksa WH värvide RAL koodid

Postitus Postitas Heiki »

hummel kirjutas:Selline mure, et otsiks RAL koodina Saksa tüüpilisi värve millega masinaid värviti:

liivakollast
välihalli

Tuli mõte, et kui aega ja resurssi koguneb, värviks oma kodulooma ka seda värvi. Nagunii keretööd ja värvimine ootamas. Ja äkki veel kellelgi kasutajatest vastav huvi...:wink:

Tean, et siin foorumis on kunagi juttu olnud sellest, kuid ei suutnud üles leida mitte. :roll:
http://miniatures.de/html/ger/colour-ral-farben.html
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Minu arusaamist mööda on seal tegemist mudelivärvidega, mis plastmassile kantakse. Ma sooviks aga värvida päris autot.

Need värvid olid siin foorumis kunagi üles loetud kellelegi, kui ei ole leidnud üles seda kohta... :(
Heiki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiki »

hummel kirjutas:Minu arusaamist mööda on seal tegemist mudelivärvidega, mis plastmassile kantakse. Ma sooviks aga värvida päris autot.

Need värvid olid siin foorumis kunagi üles loetud kellelegi, kui ei ole leidnud üles seda kohta... :(
Jah see on võrdlustabel, kuid tähelepanelik lugeja leiab RAL koodi numbri ja sellele vastava saksakeelse nimetuse esimesest tulbast. Autodel ja mootorratastel kasutatud hall on RAL 7021 (näit. hr. Tammiksaare Opel Blitz) ja kollane RAL 1001 või 1002. Veidi tumedam Afrikakorps'i toon on RAL 8000, kasutati varustusel.

RAL 6006 Feldgrau on tegelikkuses tumeroheline, sobib gaasimaskitorbiku või kiivri värvimiseks.

RAL-standard võeti kasutusele 1926.a. ja on kasutusel tänapäevani väga väheste muutustega - mõnedele toonidele ei anna värvitoonimismasinate programmid enam retsepti, näit. veduritel kasutatud RAL 7019.

RAL toonide näited: http://www.inver.it/liquid/ral.html
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Suurimad tänud hea info eest!

Üritan oma sahvri suvel siis vastavalt üle võõbata lasta. 8)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline