kas sellist eestit tahtsimegi?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Minu valik on igatahes Isamaaliit/Res Publica ja,kui nende võimule tulles ikka eelnõud vastu ei võeta siis krt küll,ei ole keskerakonda asjatu süüdistada
Haugi mälu mõnel mehel - RP ei kohku tagasi matsidele kaigast ja gaasi maitsta andmast, kui liiga palju tahtma hakkavad :wink: Siinkohal pean toonitama, et külanarriks muutunud Madissoni ei toeta ja väidet, et relva-ss'is Euroopa vabaduse eest võideldi, pean lihtsalt haigeks sonimiseks, aga see siin on vist militaar- ja mitte poliitportaal :wink:
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

no nii.hakkab see jama jälle peale,et kas siis saksa poolel södinud eestlased olid ikka vabadusvöitlejad ??? oled,sa lennart88,kuulnud ja lugenud,mida nliit siin enne söda korraldas?ma usun et oled.ja nüüd mötle selle peale,et kui pool su suguvösast lüüakse julmalt maha nkvd poolt,ülejäänud poolest veel veerand küüditatakse,siis ei jää vist eriti kauaks keegi mötlema,kuhu poolele södima minna.valida oli ja kahe eestlase jaoks halva vahel-kas frits vöi russ ?valiti see,mis tundus öige -olid ju vasjad end " töestanud" aastatel 1939-1941,kui suured kultuuri toojad nad olid.
küsisin kord ühe saksa poolel teeninu käest,et miks läksid.ta vastas : " ei seedinud meist vasjat ega fritsu keegi.kuna aga aadu kuulutas söja just bolsevismusele,siis lootsin,et saan panuse anda selle hirmsa reziimi kukutamisele. " pöhjuseks oli see,et tema 4 aastane vend löödi nkvd södurite poolt tääkidega aida ukse külge kinni.
oleks seda kämbud teinud,oleks ta vene poolele läinud.ja praegu allesolevad veteranid teevad öieti,et end vabadusvöitlejateks nimetavad.NAD AITASID VABASTADA OMA KODUMAA KOMMUNISMIST.VABASTADA OMA KODUMAA TERRORIST.
söduritest ei teadnud keegi ju seda, mida berliinis möeldi baltikumi kohta..

ja veel. esitan ühe küsimuse : kui mitu korda on tagasi lükatud rüütliristi kandja hr.Nugiseksi kanditatuur saamaks mingit körget riikliku medalit ?

too väga mönus mees,kes on käinud läbi mitmest pörgust,istunud siberis,söjas olnud,ei saa oma elatud elu eest riigilt mälestusmedalit,selle saavad mingid kommud,kes on eesti trikoloori korstna otsast rebinud...

meie ei tahtnud sellist eestit.sellist eestit tahtsid endised EKP tegelased.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Ons mõtet seda just eraldi välja tuua,et:vabadusvõitlejaiks nimetada mehi,kes sõdisid saksa armee ridades või metsavendadaena punaarmee vastu.Olid ka veel soomepoisid.Piisaks,kui õelda lihtsalt ja loogiliselt-vabadusvõitlejaks nim.need,kes sõdisid punaarmee vastu.Ja kõik. :shock: Oli ta siis saksa sõjaväes,soomepoiss,metsavend,või põlvepikkune poisike.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

VANA LÖUKOER kirjutas:lennart88,kuulnud ja lugenud,mida nliit siin enne söda korraldas?ma usun et oled.ja nüüd mötle selle peale,et kui pool su suguvösast lüüakse julmalt maha nkvd poolt,ülejäänud poolest veel veerand küüditatakse... .
Ma arvan,et sul pole vaja mulle ajalugu õpetama hakata,olen piisavalt teadlik Eesti ajaloost.Ärge kraesse nüüd hüpake aga paljude vanuritega kellega ma vestelnud olen väidavad,et venelased polnud nii pahad midagi ja teema terrorist on ülepuhutud.Mina olen selles teemas erapooletu-nii Saksmannid kui iivanid olid okupaatorid.Küll aga Saksa okupatsioon oli leebe-Aadul oli ju ressursse vaja.Mehed kellel punane terror meeles ja suur viha venelaste vastu astusid vabatahtlikeks.Punane reziim oli ainult rahva mällu jätnud õudusi ja loomulikult andsid oma panuse võitluses bolševismi vastu.Kui nii võtta võib 44 aastal toimunut nimetada teiseks vabadussõjaks.Aga meie rahva jaoks olid nad kindlasti vabadusvõitlejad,kuid välismaa pomode jaoks olime Eestlased kes võitlesid SS-i all ja kuna
see oli hiljem kuritegelik organ siis kuidas me saime nende jaoks olla vabadusvõitlejad? kui aus olla siis minujaoks olid.Ja peale sõda ei julgenud ka välja tulla ja surid metsavendadena teenides oma maad surmani.
Obersturmführer Viks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Obersturmführer Viks »

Mul on küll häbi meie riigikogulaste ees.Ma ei saa aru, mis kõigil viga on?Siis kui ikka Eesti mees läks Ivani vastu,siis mis vahet sel oli mis munder tal seljas oli.Ta võitles meie maa vabaduse eest,et venelased ei saaks seda jälle ära vägistada, mis paraku juhtus.
Poliitikas on muidugi ikka see tähtis,et me peame pugema oma suurele ''sõbrale'' Ameerikale, et mitte pahameelt tekitada.
Per**e, Eesti poliitikud võtke oma saba jalge vahelt ära ja näidake välja austust nende vastu ja tunnustagem suurelt neid, kes vapralt vaenlast tagasi hoidsid.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Ei sünni vaidlust kui mõlemal poolel õigust ei oleks. :D Kõik ei ole niiväga ühene - kättemaks hukkunud lähedaste eest ei ole vabadusvõitlus riigi kui sellise seisukohast, mis teha. :(
Ju vist on ikka nii, et tõelist organiseeritud võitlust Eesti vabariigi iseseisvuse eest andis tikutulega otsida.
Ja praegune lärm on rohkem kange tahtmine eimillegist midagi teha ja ise ehk selle pealt midagi tenida. :wink:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Kindlasti ei saa vabadusvõitlejateks kuulutada kõiki metsavendi, sest kindlasti pesitses metsas ka selliseid, kes oleks EV ajalgi seinaäärde pandud.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Ärge kraesse nüüd hüpake aga paljude vanuritega kellega ma vestelnud olen väidavad,et venelased polnud nii pahad midagi ja teema terrorist on ülepuhutud
:lol: :lol: :lol: Selliseid vanureid leiab hulgim suure isamaasõja võidupühal Tallinnast pronksõduri juurest, Mai kuu on tulekul, kes ei usu, mingu vaadaku järgi. :lol: :lol: :lol:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

üldiselt võttes just sellist eestit me tahtsimegi, lihtsalt mõned asjad tahavad veel pisut korrastamist .... heaküll kõik asjad ja üsna palju ja tõsist remonti ... aga see ei muuda asja olemust :D
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Äkki püstitaks küsimuse nii,et kui sissetulnud venelased siin 40.a.koos kohalike proletaarlastega juunipöörde tegid,kas nad tõid meile vabaduse või sisuliselt võtsid selle?Juhul,kui toimus okupatsioon oli ju loogiline,et pärast toimus vabastamine.
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Nõukogude Liit okupeeris Eesti Vabariigi 17. juunil 1940 ning sellest faktist tulebki lähtuda, kui hakatakse arutama 1940. aastat ja sealt järgnevaid sündmuseid. Mis puutub aga baaside lepingusse, siis see sõlmiti 28. septembril 1939 tähtajaga 10 aastat. Juhul kui ükski osapooltest sellest ei loobu, pikeneb see automaatselt veel 5 aastat. Seega rahvusvahelise õiguse seisukohalt kuni 28. septembrini 1953 viibisid Nõukogude Liidu väed Eestis seaduslikult, alates 29. septembrist 1953 aga oli tegemist ebaseadusliku riigis viibimisega (ühe riigiõiguse professori seisukoht!). Sama seisukoha kui ma nüüd viltu ei pane, esitas ka juba 1990. aastal üks praegustest Isamaaliidu juhtpoliitikutest.
Viimati muutis Marissa, 20 Apr, 2006 16:01, muudetud 1 kord kokku.
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
vdreving
Liige

Ja kui järgnevalt okupandid minema aeti peaks ju ajajad olema vabastajad- seega vist vabadusvõitlejad.
uusmario
Liige

Kuna eelkõige lahkus punaarmee siit Wehrmacti eest, siis selle loogikajärgi kuuluks vabadussõdalase tiitel eelisjärjekorras sakslastele ja alles siis eestlastele.
vdreving
Liige

No neid Wermachti mehi elab siin riigis siis väga palju või? Kes siis ikkagi olid need,kes maa okupantidest vabastasid?Või siis polnudki okupatsiooni? Huvitav on asjaolu,et mingeid küüditajaid kohtu alla anda ei saa.Vaja juurdlust teostada niikaua,kui ära surevad või lolliks lähevad.Järelejäänud veterane,kes sakslastega koos kommunismi vastu võitlesid vabadusvõitlejateks nimetada ei saa,mis siis juudid,venelased ja jänkid arvaks?Kunagi muidugi ehk nimetatakse ka aga postuumselt.
uusmario
Liige

Teises maailmasõjas ei vabastatudki Eestit okupantidest -- üks okupatsioon asendus teisega.Eesti vabanes okupantidest 1991.aastal.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist